katolicka djamahirija - zbirno
Page 10 of 11
Page 10 of 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Re: katolicka djamahirija - zbirno
Pa o legendama (od legere, čitati) se samo čita, a mene se može i doživjeti.vili40 wrote:Ziv si a vec legenda,zanima me samo odakle si iscupao ovo zadnje?
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Ja? Ne, zadatak je svakoga Božjeg čovjeka usedmerostručiti imovinu koju baštini. Bogaćenje je boguugodno djelo.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Točno, i zato je bogatstvo iskaz Božjega odobravanja Crkvenoga rada.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Crkva jest bogata i treba biti još bogatija. Crkveno bogatstvo znak je Božjega blagoslova.
Nitko ne može služiti dvojici gospodara,
jer ili će jednoga mrziti,
a drugoga ljubiti, ili će uz jednoga pristajati,
a drugoga prezirati.
Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.
(Matej 6,24)
Zašto blebećeš?
Regoč wrote:Ja? Ne, zadatak je svakoga Božjeg čovjeka usedmerostručiti imovinu koju baštini. Bogaćenje je boguugodno djelo.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Točno, i zato je bogatstvo iskaz Božjega odobravanja Crkvenoga rada.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Crkva jest bogata i treba biti još bogatija. Crkveno bogatstvo znak je Božjega blagoslova.
a drugoga prezirati.
(Matej 6,24)
Zašto blebećeš?
Gdje to piše?
crvenkasti-
2014-04-17
Evanđelje po Mateju 19:
16 Priđe mu neki čovjek i upita: 'Učitelju, koje dobro moram činiti da bih zadobio vječni život?'
17 Isus mu reče: 'Zašto me pitaš o dobrome? Samo je Bog dobar![e] Ali ako želiš ući u život, ispunjaj zapovijedi!'
18 'Koje?' upita on.Isus odgovori: 'Ne ubij, ne čini preljub, ne kradi, ne laži.
19 Poštuj oca i majku i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!'[f]
20 'Sve sam to činio
21 'želiš li biti savršenim,' odgovori Isus, 'idi i prodaj sve što imaš, a novac podijeli siromasima pa ćeš imati blago na nebu. Onda dođi i slijedi me.'
22 Kad je mladić to čuo, vrlo se ražalosti i ode jer je bio jako bogat.
23 Isus nato reče učenicima: 'Zaista vam kažem, teško je bogatašu ući u nebesko kraljevstvo.
24 I opet vam kažem: Lakše će se deva provući kroz iglene uši nego što će bogataš ući u Božje kraljevstvo.'
25 Učenici se zaprepaste. 'Pa tko se onda uopće može spasiti?' upitaju.
26 Isus ih pomnjivo pogleda pa reče: 'Ljudima je to nemoguće učiniti. Ali Bog može sve.'
27 Tada mu Petar reče: 'Evo, mi smo sve ostavili da te slijedimo. Što ćemo za to dobiti?'
28 Isus odgovori: 'Zaista vam kažem, kada ja, Sin Čovječji, sjednem o obnovi svijeta na svoje slavno prijestolje, vi ćete sjesti na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest Izraelovih plemena.
16 Priđe mu neki čovjek i upita: 'Učitelju, koje dobro moram činiti da bih zadobio vječni život?'
17 Isus mu reče: 'Zašto me pitaš o dobrome? Samo je Bog dobar![e] Ali ako želiš ući u život, ispunjaj zapovijedi!'
18 'Koje?' upita on.Isus odgovori: 'Ne ubij, ne čini preljub, ne kradi, ne laži.
19 Poštuj oca i majku i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!'[f]
20 'Sve sam to činio
21 'želiš li biti savršenim,' odgovori Isus, 'idi i prodaj sve što imaš, a novac podijeli siromasima pa ćeš imati blago na nebu. Onda dođi i slijedi me.'
22 Kad je mladić to čuo, vrlo se ražalosti i ode jer je bio jako bogat.
23 Isus nato reče učenicima: 'Zaista vam kažem, teško je bogatašu ući u nebesko kraljevstvo.
24 I opet vam kažem: Lakše će se deva provući kroz iglene uši nego što će bogataš ući u Božje kraljevstvo.'
25 Učenici se zaprepaste. 'Pa tko se onda uopće može spasiti?' upitaju.
26 Isus ih pomnjivo pogleda pa reče: 'Ljudima je to nemoguće učiniti. Ali Bog može sve.'
27 Tada mu Petar reče: 'Evo, mi smo sve ostavili da te slijedimo. Što ćemo za to dobiti?'
28 Isus odgovori: 'Zaista vam kažem, kada ja, Sin Čovječji, sjednem o obnovi svijeta na svoje slavno prijestolje, vi ćete sjesti na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest Izraelovih plemena.
crvenkasti-
2014-04-17
Zadnjeg dana posjeta Rusiji Kolinda Grabar-Kitarovićprimila je doktorat Ruskog ekonomskog sveučilišta "G. V. Plehanov" u Moskvi. Zanimljivo, Plehanov je bio revolucionar, marksist i utemeljitelj socijaldemokracije u Rusiji.
U njezinoj je nazočnosti potpisan Sporazum o suradnji između Ruskog ekonomskog sveučilišta "G.V. Plehanov" i Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Potpisali su ga rektor Plehanova Viktor Grišin i dekan ZŠEM-a Đuro Njavro.
U njezinoj je nazočnosti potpisan Sporazum o suradnji između Ruskog ekonomskog sveučilišta "G.V. Plehanov" i Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta. Potpisali su ga rektor Plehanova Viktor Grišin i dekan ZŠEM-a Đuro Njavro.
Sadržaj se nastavlja...
Ja ne kuzim
U Hrvatskoj gdje ima 90 % katolika, ima i toliko teških kradljivaca i lažljivaca
Glupa sam sto bi reko Crveni
U Hrvatskoj gdje ima 90 % katolika, ima i toliko teških kradljivaca i lažljivaca
U Hrvatskoj gdje nevjernici zive isoeavnije nego vjernici
Gdje popovi pricaju onstvarima o kojima pojma nemaju
Gdje kriminal cvjeta, nepravda buja i sve se to opravdava domoljubljem
Ne kuzim
Sta se događa u zrmlji s toliko vjernika ?
Gdje popovi pricaju onstvarima o kojima pojma nemaju
Gdje kriminal cvjeta, nepravda buja i sve se to opravdava domoljubljem
Ne kuzim
Sta se događa u zrmlji s toliko vjernika ?
Ova kobilinda bi trebala odbiti doktorat od sveučilišta kpje se zove po marksistu Plehanovu
Pa Rusi se sigurno cere
Pa Rusi se sigurno cere
Šta te briga! Tvoje je da se obogatiš!crvenkasti wrote:Regoč wrote:Ja? Ne, zadatak je svakoga Božjeg čovjeka usedmerostručiti imovinu koju baštini. Bogaćenje je boguugodno djelo.crvenkasti wrote:Regoč wrote:Točno, i zato je bogatstvo iskaz Božjega odobravanja Crkvenoga rada.crvenkasti wrote:
a drugoga prezirati.
(Matej 6,24)
Zašto blebećeš?
Gdje to piše?
zbilja?Regoč wrote:Bakalar je za pučku kuhinju, nije za privatnu gozbu.kaja wrote:Meni je ipak najbolje kad nam poručuju u vrijeme Badnjaka da smo konzumeristi i da to treba skromno pa izbjegavaš časne s kolicima u metrou sa kolicima punim bakalara, škampa , orade :)vili40 wrote:Umjerenost i skromnost su zastitni znak nasih svecenika bozjih slugu.
A čuj, nisu smjeli ništa 50 godina, pa sad kad mogu hoce sve , i vlast . To ti je u ljudskoj prirodi. Do nekog novog okreta ...
vidi se nemaš pojma da košta i do 300 kn.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Saša Horvat, brat Kerumove supruge Fani, trebao bi u ponedjeljak na sjednici Županijske skupštine biti potvrđen kao predstavnik vladajuće koalicije HDZ-HGS u Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru.
Rezultat dugovječne koalicije HDZ-HGS je tako sljedeći – od tvrtke "Uvala Bene", koja plažu i restoran trenutačno koristi bez valjanog ugovora, a vodi je Kerumov čovjek Tomislav Režić, Županija će pokušati naplatiti koncesijsku naknadu za ovu godinu. Zatim će brat Kerumove supruge ocjenjivati ponudu tvrtke "National", koja je u vlasništvu Sapunarova sina, koji je ujedno i Kerumov nećak.
Tvrtka "National", koja bi Benama trebala upravljati idućih 15 godina, nema zaposlenih i prihoda, u 2016. godini je prijavila poslovnu neaktivnost, ali sjedište joj je također na poznatoj adresi, Put Brodarice 6, odnosno u sklopu centra "Joker".
katolicka djamahirija u svojoj punini
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
crvenkasti wrote:Regoč wrote:Crkva jest bogata i treba biti još bogatija. Crkveno bogatstvo znak je Božjega blagoslova.
a drugoga prezirati.
(Matej 6,24)
Nigdje ne piše da je bogatstvo samo po sebi loše za čovjeka, ili da je siromaštvo dobro, nego da je loše SLUŽITI bogatstvu u smislu robovati mu.
Guest- Guest
Zar i potrjebiti ne zaslužuju pogostiti se? Dobro, vi korporacijski odvjetnici ne smatrate normalnim da i sirotinja ima snove i želje.kaja wrote:zbilja?Regoč wrote:Bakalar je za pučku kuhinju, nije za privatnu gozbu.kaja wrote:Meni je ipak najbolje kad nam poručuju u vrijeme Badnjaka da smo konzumeristi i da to treba skromno pa izbjegavaš časne s kolicima u metrou sa kolicima punim bakalara, škampa , orade :)vili40 wrote:Umjerenost i skromnost su zastitni znak nasih svecenika bozjih slugu.
A čuj, nisu smjeli ništa 50 godina, pa sad kad mogu hoce sve , i vlast . To ti je u ljudskoj prirodi. Do nekog novog okreta ...
vidi se nemaš pojma da košta i do 300 kn.
Crkva se svojim bogatstvom služi za dobrobit vjernikah, za potrjebe potrjebitih.slidingdoorsoperator wrote:crvenkasti wrote:Regoč wrote:Crkva jest bogata i treba biti još bogatija. Crkveno bogatstvo znak je Božjega blagoslova.
a drugoga prezirati.
(Matej 6,24)
Nigdje ne piše da je bogatstvo samo po sebi loše za čovjeka, ili da je siromaštvo dobro, nego da je loše SLUŽITI bogatstvu u smislu robovati mu.
90% katolika nista ne znaci..Pitanje je pravo,koliko u tih 90% ima pravih vjernika..Sora wrote:Ja ne kuzim
Guest- Guest
tocno..i tu vidimo da je crkva napustila sva bozja ucenja,nego se posvetila robovanju materijalnim vrijednostima..ne ma se mjera..grabi se fanaticki..ako ples sa vragom i sluzenje istom,nije pranje novaca talijanske mafije preko vatikanskih banaka,ne znam sto jest..slidingdoorsoperator wrote:crvenkasti wrote:Regoč wrote:Crkva jest bogata i treba biti još bogatija. Crkveno bogatstvo znak je Božjega blagoslova.
a drugoga prezirati.
(Matej 6,24)
Crkva,da joj se da prilika,vrlo rado bi vratila sustav vladnja ,i drustveni poredak feudalni jerbo se u tom poretku ,u 90% slucajeva,preko krvi kmetova domogla svega sto danas bastini,,i rado bi nastavila gdje je stala...
Prve pobune su zabiljezene protiv crkve u tada naprednoj francuskoj,cijem je narod udozlogrdila bahatost crkve i vladara i njihov rasipnicki bogati stil zivota,dok su kmetovi umirali od gladi i iscrpljenosti poslaom..
Poznata je izreka one kurwe francuske Marije Antoanete,kad je rekla,..da.."ljudi mogu jesti torte,ako nemaju kruha.."..
potom izvjesno vrijem joj se glava zakotrljala u korpi,a Bastilla je pala..
Tudej u francuskoj se ruse crkve..Kad covjek pogleda cijeli pikčrs ,to i nije tako nesto suludo...cisto pejbek..dobro da glave ne lete onim svetjenicima... ..
Guest- Guest
crkva a i ostale religijske organizacije su nista drugo nego rasadnik svih niskih potreba i ponasanja za koje govore da ih ljudi ne trebaju prakticirati,
konkretno crkva je najogavnije i najlicemjernije drustvo na planetu a odamh za njom je njena posestrina pa onda islam,
jos ogavniji su oni koji ih pravdaju i slijepi su kod zdravih ociju, gluhi kod zdravih usiju
konkretno crkva je najogavnije i najlicemjernije drustvo na planetu a odamh za njom je njena posestrina pa onda islam,
jos ogavniji su oni koji ih pravdaju i slijepi su kod zdravih ociju, gluhi kod zdravih usiju
nit su slijepi,nit su gluhi,a niti glupi,nego zli i u talu sa vragom,jerbo imaju neke koristi od toga..Leviathan2 wrote:crkva a i ostale religijske organizacije su nista drugo nego rasadnik svih niskih potreba i ponasanja za koje govore da ih ljudi ne trebaju prakticirati,
Guest- Guest
Nije rekla "torte", obično se to prevodi s "kolače", ali se ne kaže da je tada izraz "kolač" (na tadašnjem francuskom, jasno, ne na hrvatskom) označaval jeftinu krušnu inačicu, nješto kao nami "crni kruh" osamdesetih.pismejker wrote:Poznata je izreka one kurwe francuske Marije Antoanete,kad je rekla,..da.."ljudi mogu jesti torte,ako nemaju kruha.."..
ma mislim na one imbecile koji vjeruju da ce ih crkva spasit od pakla, a u paklu zive svaki dan jer im uz ostale djavole i crkva pomaze da ostanu u njemupismejker wrote:nit su slijepi,nit su gluhi,a niti glupi,nego zli i u talu sa vragom,jerbo imaju neke koristi od toga..Leviathan2 wrote:crkva a i ostale religijske organizacije su nista drugo nego rasadnik svih niskih potreba i ponasanja za koje govore da ih ljudi ne trebaju prakticirati,
Nije to nikakva osveta, već gubitak vjere. A za što su pojedinačni svećenici krivi?pismejker wrote:Tudej u francuskoj se ruse crkve..Kad covjek pogleda cijeli pikčrs ,to i nije tako nesto suludo...cisto pejbek..dobro da glave ne lete onim svetjenicima... ..
Page 10 of 11 • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Similar topics
» nije katolicka djamahirija
» katolicka djamahirija u epizodi "borg"
» katolicka djamahirija u epizodi " nasa mladez "
» katolicka djamahirija postavila vodoinstalatera za glavnog u knjiznici
» katolicka djamahirija u epizodi "skuplja pita nego tepsija"
» katolicka djamahirija u epizodi "borg"
» katolicka djamahirija u epizodi " nasa mladez "
» katolicka djamahirija postavila vodoinstalatera za glavnog u knjiznici
» katolicka djamahirija u epizodi "skuplja pita nego tepsija"
Page 10 of 11