ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Island ipak nije bajka

Page 2 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Island ipak nije bajka - Page 2 Empty Re: Island ipak nije bajka

Post by Guest Wed 11 Oct - 8:42

rekao sam ovdje.. sit gladnom neviruje.. ovdje ekipa uglavnom koja se provilačila kroz državne firme , neviruje "zašto 20% RH radne snage otišlo vanka u roku par godina"

tko nije mjenjao firme i radio najgadnije poslove u RH za 3000-4000kn, gdje radiš prekovremeno, a gazde te još vrijeđaju, ne isplaćuju dogovorenu plaću a još udaraš extra sate, i nemaš druge opcije(u RH) taj nema pojma o čemu priča.

ja iman frendove koji rade i dalje za takve ljude u RH, i po meni su to budale koji to trpe i ne idu vanka.. meni frendovi inžinjeri građevine rade za 4000kn , doslovno 12h dnevno, i to subota..

jedino što ih drži na poslu, jest da skupljaju iskustvo za 4000kn pa onda idu vanka..

tako su isto građevinari bili sa majstorima, tjerali ih kao robove za 4000kn, da rade 12h dnevno i subote, i još se derali na njih.. sada ove godine kukaju "kako u RH nema više dobrih mjastora, da je svatko kriv osim njih, da moramo uvoziti iz bosne"

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 11 Oct - 8:45

tek ove godine situacija je puno puno bolja.. barem meni osobno.. a i drugima.. ovo lito tko god nije bio invalid i lijenčina, mogao je raditi na obali.. i dobro zaraditi. sve su tražili..

a turizam se već toliko razvija da će biti posla za cilu godinu ..već sada u dubrovniku se radi doslovno od 1.4 do 1.12, pa je 3mjeseca odmora pa se radi.. ostatak hrvatske će isto tako uskoro.. a neke branše rade cilu godinu.. hrpa agencija, hotela, restorana, marina, -asda radi cilu godinu.. samo sa manjim intezitetom.. pripreme za novu sezonu idu preko zime.. itd.

iseljavanje je zakon

Last edited by Pinochet on Wed 11 Oct - 8:45; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 Wed 11 Oct - 8:45

marcellus wrote:
zapad je ok ako si mlad, ako imaš jako dobar faks, inače je u biti pušiona,

I to je to.

Jedva sam odgovorio kolegicu da ide opet za Londonistan.

1 sat vremena do posla sat vremena od posla, nekakva šupa za živjeti i svi te špotaju, jedeš smeće a svako malo se neki kozojeb raznese.

Ovdje radi u školi tik uz more, ima stan...uz malo truda (koje instrukcije) može zaraditi 8000.

Halo.

I sva sreća ostala, udala se za jednog vlaja koji super tip, onako baš za obitelj.

Nemoš vjerovati koliko su ljudi glupi i u što bi se zalijetali.

Jedna druga je pošla u švecku , profesorica sad čuva neku djecu od nemila do nedraga...
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest Wed 11 Oct - 8:48

epikur37 wrote:
marcellus wrote:

I to je to.

1 sat vremena do posla sat vremena od posla, nekakva šupa za živjeti i svi te špotaju, jedeš smeće a svako malo se neki kozojeb raznese.

Ovdje radi u školi tik uz more, ima stan...uz malo truda (koje instrukcije)  može zaraditi 8000.

Halo.

I sva sreća ostala, udala se za jednog vlaja koji super tip, onako baš za obitelj.

Jedna druga je pošla u švecku , profesorica sad čuva neku djecu od nemila do nedraga...

gle nitko normalan ne ide sa 8000kn plaće vanka.. niti za 5000kn za 8h.

bježi ekipa sa 3000kn-4000kn, što radi 12h dnevno uz loš tretman radnika.. ili nezaposleni. zamisli da je ostalo svih ovih 200 000 hrvata što nije otišlo vanka.. i da se svi tuku i dalje za poslove od 3000kn.. imao bi doslovno građanski rat, teško mislim da bi narod to trpio duže od par godina.. ovako smo se spasili od građanskog rata tako da smo poslali "višak stanovništva" vanka. Da , mi imamo puno stanovnika, jer zbog našeg ekonomskog stanja, očito optimalan broj stanovnika u RH je oko 2.5milijuna ljudi..

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ Wed 11 Oct - 8:49

Ma svatko treba malo probat i vani radit, bar dok je mlad iz razloga jer proširi vidike, ak niš drugo.
Ali, razumijem ljude koji odlaze vani, jer kaj god se pričalo, vani se ipak može naći posao prije nego u HR.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by epikur37 Wed 11 Oct - 8:50

Pinochet wrote:
epikur37 wrote:
marcellus wrote:

I to je to.

Ovdje radi u školi tik uz more, ima stan...uz malo truda (koje instrukcije)  može zaraditi 8000.

Halo.

gle nitko normalan ne ide sa 8000kn plaće vanka.. niti za 5000kn za 8h.

bježi ekipa sa 3000kn-4000kn, što radi 12h dnevno uz loš tretman radnika.. ili nezaposleni. zamisli da je ostalo svih ovih 200 000 hrvata što nije otišlo vanka.. i da se svi tuku i dalje za poslove od 3000kn.. imao bi doslovno građanski rat, teško mislim da bi narod to trpio duže od par godina.. ovako smo se spasili od građanskog rata tako da smo poslali "višak stanovništva" vanka. Da , mi imamo puno stanovnika, jer zbog našeg ekonomskog stanja, očito optimalan broj stanovnika u RH je oko 2.5milijuna ljudi..

Bilo je i pozitive od svega,nema radnika pa sada

glavni majstor na mom gradilištu ima 8000 kn.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Gost Wed 11 Oct - 8:56

epikur37 wrote:
marcellus wrote:

I to je to.

Halo.

ljudi,a žene poglavito su izrazito sugestibilne i sklone trendovima.
Gost
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Wed 11 Oct - 8:57

dobičeš posao ako ne moš iči kuči svaki gradič ima svog šerifa kojivedri i oblači"
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by epikur37 Wed 11 Oct - 9:02

kserks_ wrote:
epikur37 wrote:
marcellus wrote:

I to je to.

Halo.

ljudi,a žene poglavito su izrazito sugestibilne i sklone trendovima.

Apsolutno, ženske su posebice povodljive ...ako se tri dvije frendice uslikaju u Londonistanu odma treća misli, joj kako je tamo super :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Gost Wed 11 Oct - 9:14

Inače baš se osjeti manjak radne snage..muškarac kad bi fizički mogao radit , imao bi posla 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Ne možeš s nikim porazgovarat da da te ne počne vrbovat da mu nešto radiš.

Ova nacija je nacija krajnosti...
Gost
Guest

Back to top Go down

Post by aben Wed 11 Oct - 9:20

8000 kn? 
to je ok samo za sinekure, ako rodiš 20 uri sedmično. inače neš broda viti...

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 Wed 11 Oct - 9:27

aben wrote:8000 kn? 

to je pristojna plaća, posao + malo u fušu.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Kermit Wed 11 Oct - 9:46

kserks_ wrote:Inače baš se osjeti manjak radne snage..muškarac kad bi fizički mogao radit , imao bi posla 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Imao bi posla a pola njih ti ne bi platili i to sam malo rekao
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Wed 11 Oct - 9:52

asilovski wrote:
kserks_ wrote:Inače baš se osjeti manjak radne snage..muškarac kad bi fizički mogao radit , imao bi posla 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

zapravo ovdje je kserk djelomično u pravu.. sada ima posla pun kurac, samo nema ljudi za radit više.. barem u dalmaciji.. a nema niti slavonaca.. čak više i neviruju nikome slavonci.. ovdje idu dvi narodne .. "jednom kada se opeče drugi put puše na ladno" i druga "taman naučio cigo konja da gladuje a ovaj krepa"
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 11 Oct - 9:57

sve jedno mislim da se iseljavanje neće zaustavit.. inače može se nać posao, ali opet uvjeti jesu bolji, plaće veće, međutim , HDZov domoljubni Čardak, umjesto da malo snizi poreze da ostavi više love građanima, ovi digli PDV i planiraju digniti komunalnu naknadu , planirali su porez na nekretnine , i rastu carine na auta..

o čemu pričam, taman kada nam malo dođe bolje, uleti domoljubna Republika Čardak ,i povećava pljačku građanima.. tako da opet ljudima ostaje malo love za osnovati obitelj, uštediti za stan i auto.. ne-ambicozni će se pomiriti sa situacijom , i životariti i živjeti za ostatke, dok u isto vrijeme hrane čardak uhljebe, a ostali će šibati vanka
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit Wed 11 Oct - 9:59

Pinochet wrote:
asilovski wrote:

zapravo ovdje je kserk djelomično u pravu.. sada ima posla pun kurac, samo nema ljudi za radit više.. barem u dalmaciji.. a nema niti slavonaca.. čak više i neviruju nikome slavonci.. ovdje idu dvi narodne .. "jednom kada se opeče drugi put puše na ladno" i druga "taman naučio cigo konja da gladuje a ovaj krepa"
Ne znam za dole ovdje u ovih 4/5 županija vr8jedi ako si u kolu onda igraš ako ne seli van. To mi je rekao jedan visokorangirani kriminalac kad mi je tražio pare da zaposlim svog šogora.

Znači ako si u partiji ili rodjačkoj svezi onda je život odličan ako nisi onda ili borba ili van. Meni je samo ovo ljeto ošlo masu ljudi i to svi zaposleni ali neće da jedu govna za male pare. 

Što se tiče slavonaca debela vecina nece više sezonu nego njemačka ili dr samo je problem sto to nije sezona nego amen i cijela obitelj.

Macsta pišemo više uzmi samo grafove od Nene Bakica plus uzmi demografske prognoze ovdje ce biti zečje jebalište sa ili bez potrošnje ili turizma
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eva_ Wed 11 Oct - 10:00

Treba Agrokor sanirat. Evo, Marića poduzetnici izvozali, pa sad mora mijenjat zakon.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest Wed 11 Oct - 10:05

asilovski wrote:
Pinochet wrote:
asilovski wrote:

Ne znam za dole ovdje u ovih 4/5 županija vr8jedi ako si u kolu onda igraš ako ne seli van. To mi je rekao jedan visokorangirani kriminalac kad mi je tražio pare da zaposlim svog šogora.

Znači ako si u partiji ili rodjačkoj svezi onda je život odličan ako nisi onda ili borba ili van. Meni je samo ovo ljeto ošlo masu ljudi i to svi zaposleni ali neće da jedu govna za male pare. 

Što se tiče slavonaca debela vecina nece više sezonu nego njemačka ili dr samo je problem sto to nije sezona nego amen i cijela obitelj.

Macsta pišemo više uzmi samo grafove od Nene Bakica plus uzmi demografske prognoze ovdje ce biti zečje jebalište sa ili bez potrošnje ili turizma
to da, za 10ak godina je ovo zečje jebalište.. da krepa sutra jedna turistička sezona, u ZGu nebi ostalo živjeti više od 300 000 stanovnika, a Dalmacija bi bila kao Slavonija.. ovako imaš jadransku obalu koja donese najviše para Čardaku, a većina love se troši oko Zga.. i to je to.. Slavonce ko jebe.. umjesto da je Čardak od Slavonije napravio posebnu regiju, ukinuo 10ak županija istočno od ZGa, napravio jednu regiju, sa vlastitom fiskalnom politikom, a to bi bila, da je porez na dobit na sve firme 3%, da je PDV 15%, i porez na plaće na sve firme 10%, strani kapitalisti bi se tukli nogama i rukama za investirati u Slavoniju, a Slavonci bi se vraćali raditi u Čardak..

ali onda bi domoljubni Čardak izgubio na utjecaju i moći.. eee nemože to tako.. zato odmah "daj meni, daj daj, use nas-poda-se" "slavonci koji iseljavaju su ionako yugosloveni" kako je jedan čardakovac na forumu pisao
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Wed 11 Oct - 10:44

epikur37 wrote:
aben wrote:8000 kn? 

to je pristojna plaća, posao + malo u fušu.
je, ali ako rodiš 4 ure dnevno, tako da ti ostane puno vrimena. uvik je trade of; ako već nemoš šoldov za brod, bar imoš vrimena.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by prckov Wed 11 Oct - 10:47

najvise fale zepad oni koji nikad tamo ne bi otisli
il nemaju muda da odu  DD:

prckov

2014-04-18

Back to top Go down

Post by Eva_ Wed 11 Oct - 10:50

prckov wrote:najvise fale zepad oni koji nikad tamo ne bi otisli
il nemaju muda da odu  DD:
Nije istina, evo i meni je zapad ok i govorim iz prve ruke.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics