Ni za 20 godina nećemo biti uređeno društvo
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ni za 20 godina nećemo biti uređeno društvo
Nije se ogriješila ni o zakon, nije joj dokazano nestručno obavljanje posla nego su presudili njezini stavovi koji nisu po volji desnog političkog spektra. Od Obiteljskog zakona, preko pozdravljanja odluke Ustavnog suda koji je odbacio prijedlog da se postojeći zakon o pobačaju proglasi neustavnim do upozorenja na neustavan sadržaj u školskim udžbenicima vjeronauka.
- Da, zanimljivo je to. Morate biti u teškoj ironiji da vas se možda čuje. Kada u Saboru govorite o problemima djece u društvu, o nejednakim mogućnostima djece, posebice u ruralnim ili otočnim sredinama, o kaznenopravnoj zaštiti djece, o diskriminaciji, to malo tko sluša. Štoviše, upravo suprotno, vladajuća većina glasuje protiv. Rasprava se prebaci na partizane i ustaše, na to trebaju li se djeca igrati barbikom ili nečim drugim.
Na saborskom odboru ocijenila sam stanje prava djece razmjerno lošim i dala sam više primjera za to. Zaključila sam izlaganje retoričkim pitanjem. I što bih nakon ovoga mogla poručiti djeci?! Slijedi famozna izjava. Tko u ovom društvu ne prepoznaje ironiju iza toga...
Mene kod ovakvih stvari više brine nešto drugo. Zašto nam ljudi odlaze? Zašto se kunemo u nužnost demografske obnove a nemamo usvojenu obiteljsku politiku? Što će nam demografska politika bez obiteljske? Zašto upozoravamo na silne razmjere odljeva ljudi, a u isto vrijeme npr. vrhunskim znanstvenicima ironično i lakonski poručujemo da slobodno odu, da je ovo slobodna zemlja iz koje svatko može otići?
- Da, zanimljivo je to. Morate biti u teškoj ironiji da vas se možda čuje. Kada u Saboru govorite o problemima djece u društvu, o nejednakim mogućnostima djece, posebice u ruralnim ili otočnim sredinama, o kaznenopravnoj zaštiti djece, o diskriminaciji, to malo tko sluša. Štoviše, upravo suprotno, vladajuća većina glasuje protiv. Rasprava se prebaci na partizane i ustaše, na to trebaju li se djeca igrati barbikom ili nečim drugim.
Na saborskom odboru ocijenila sam stanje prava djece razmjerno lošim i dala sam više primjera za to. Zaključila sam izlaganje retoričkim pitanjem. I što bih nakon ovoga mogla poručiti djeci?! Slijedi famozna izjava. Tko u ovom društvu ne prepoznaje ironiju iza toga...
Mene kod ovakvih stvari više brine nešto drugo. Zašto nam ljudi odlaze? Zašto se kunemo u nužnost demografske obnove a nemamo usvojenu obiteljsku politiku? Što će nam demografska politika bez obiteljske? Zašto upozoravamo na silne razmjere odljeva ljudi, a u isto vrijeme npr. vrhunskim znanstvenicima ironično i lakonski poručujemo da slobodno odu, da je ovo slobodna zemlja iz koje svatko može otići?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Ni za 20 godina nećemo biti uređeno društvo
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/510936/ni-za-20-godina-necemo-biti-ureeno-drustvo-pravobraniteljica-za-djecu-koja-je-postala-trn-u-oku-vladajucima-pojasnila-zasto-je-pozvala-mlade-da-bjeze-glavom-bez-obzira
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Meni se uglavnom sviđa kako je uređeno ovo društvo
Ima doduše previše četnika i partizana al sve u svemu nije loše.
Imamo zdravu dozu korupcije,nepotizma i ležernosti i baš je OK.
Najbolja država na svijetu.
Tako bi za pijanca rekli, dobar je, a najgori za sebe...danni1 wrote:Meni se uglavnom sviđa kako je uređeno ovo društvo
Natalitet je krahirao
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
[size=31]https://goo.gl/images/XBKXq7[/size]
Demografska piramida hr
2014-04-11
http://www.indexmundi.com/croatia/age_structure.html
2014-04-11
Ak te to toliko brine počni ševit žene. Nije to nerješiv problem.RayMabus wrote:Natalitet je krahirao
Pa ševi tko ti brani onda financiraj sam djecu
Aj zdravo
Aj zdravo
2014-04-11
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
meni se sve više sviđa ovo naše neuređeno
nema kozojeba
nema terorizma
nema različititosti
nema multikulturalnosti
nema no go zona
nema burki
nema geta
nema problema, bar onih te vrste
nema kozojeba
nema terorizma
nema različititosti
nema multikulturalnosti
nema no go zona
nema burki
nema geta
Sad još jedino da shvatiš da ćeš vrlo brzo biti gori od njih jer ekonomiji treba radnika pa poćima masovna trpačina u Hrmarcellus wrote:meni se sve više sviđa ovo naše neuređeno
nema kozojeba
nema terorizma
nema različititosti
nema multikulturalnosti
nema no go zona
nema burki
nema geta
2014-04-11
Djeca ne koštaju puno. To o koštanju djece je mit.RayMabus wrote:Pa ševi tko ti brani onda financiraj sam djecu
Aj zdravo
valjalo bi da je jos neuredjenija, jebo uredjeno, eno svicarska je uredjena i njemack, oznojis se posteno da nesto sakrijes od poreznika
fuj
fuj
tocno, zenske nece da radjaju a svi se vade da nece moci uzdrzavat djecu, boje se da ne zakinu sebe, u stvari kad je najveca kriza radja se najvise djecedanni1 wrote:Djeca ne koštaju puno. To o koštanju djece je mit.RayMabus wrote:Pa ševi tko ti brani onda financiraj sam djecu
Aj zdravo
Đes ba Suljo
2014-04-11
Bit će đamija po Zagrebu ko u priči
2014-04-11
Neće. Nema tu računice. Nismo nikom zanimljivi.RayMabus wrote:Bit će đamija po Zagrebu ko u priči
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Projekcije za idućih 50 godina : Europljana će biti sve manje , 30% će biti starci
» Nećemo moći bez stranaca : U 10 godina u Hrvatskoj nestalo pola milijuna radnika
» Fico bijesan na Ukrajinu zbog sankcija Lukoilu: ‘Nećemo biti vaš talac!‘
» Crno vam se piše? U penziju ćemo tek sa 67 godina, a bez hitnih mjera uskoro nećemo ni imati za mirovine
» Vučićeva serija bisera:"Za koga ti radiš,Jerg?Ako baš nećemo biti uz bok Nemcima i Austrijom po BDP ima da bidnemo uz bok Francuskoj i Italiji"
» Nećemo moći bez stranaca : U 10 godina u Hrvatskoj nestalo pola milijuna radnika
» Fico bijesan na Ukrajinu zbog sankcija Lukoilu: ‘Nećemo biti vaš talac!‘
» Crno vam se piše? U penziju ćemo tek sa 67 godina, a bez hitnih mjera uskoro nećemo ni imati za mirovine
» Vučićeva serija bisera:"Za koga ti radiš,Jerg?Ako baš nećemo biti uz bok Nemcima i Austrijom po BDP ima da bidnemo uz bok Francuskoj i Italiji"
Page 1 of 9