PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
ni jedan ma ama baš ni jedan bolji posao ne možeš dobiti bez jake veze ili ako nisi vjeran član partije i bespogovorno je slijediš.Pa gledaj koliki je prosjek plaća u hrvatskoj,tko to nabija takav prosjek???mate wrote:Što je najgore, novine su pune podataka o uhljebljivanju...Ne navode gdje?!RayMabus wrote:Tako će i iduće dvije godine isto i domaća nezaposlenosti u Hr će biti nula postomate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
Pratim svako jutro NN, u cijeloj prošloj godini za Slavoniju, ako je bilo 10 natječaja...
vili40- Posts : 11074
2015-08-02
Re: PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
Antijunak wrote:Serbinho-3 wrote:Ova zemlja našla se među onima sa najvećim padom broja stanovnika. Desetine hiljada ljudi iz Hrvatske svake godine beži Nemačku, Austriju, Irsku i ostale razvijene zemlje
Desetine hiljada ljudi iz Hrvatske svake godine beži Nemačku, Austriju, Irsku i ostale razvijene zemlje, zbog čega se ova zemlja našla među onima sa najvećim padom broja stanovnika.To, međutim, ne utiče na broj zaposlenih u javnom sektoru gde je za godinu dana broj porastao za više od dve hiljade. Tako je broj zaposlenih u javnom sektoru krajem 2015. godine iznosio 230.027 da bi krajem juna ove godine porastao na 232.240 ljudi, kako pokazuju podaci sa stranica Ministarstva uprave.Za to vreme broj stanovnika je smanjen sa 4.300.000 na 4.075.000. Gledano po glavi stanovnika, ispada da je broj činovnika za samo godinu i po dana porastao za 6,5 odsto.Prema podacima Evrostata, Hrvatska ima ukupnu javnu potrošnju od 156 milijardi kuna. U samom vrhu su po izdvajanjima za administraciju i javni dug - na to odlazi čak 19,5 odsto ukupne potrošnje, odnosno preko 30 milijardi kuna.Indeks navodi da je jasno da situacija u kojoj se javni sektor širi, dok najproduktivniji deo stanovništva beži u inostranstvo, dugoročno neodrživa jer uskoro neće imati ko da plaća dovoljne iznose poreza kako bi se finansirali svi zaposleni u javnom sektoru.Do toga je dovelo to što je Hrvatska bila u recesiji čak šest godina i tada je stotine hiljada ljudi u privatnom sektoru ostalo bez posla. Za to vreme državna potrošnja nastavila je da raste, vlada se ponašala kao da se ništa ne događa - osim što su nastavili da se zadužuju i dižu poreze.Sve je to rezultiralo iseljavanjem i javnim dugom od gotovo 300 milijardi kuna.http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2900207-propast-hrvatske-ljudi-masovno-beze-iz-zemlje-broj-stanovnika-se-smanjuje-ljudi-ostaju-bez-posla
Dosta više sa tim katastrofičnim vijestima.
Ne iseljava se toliko ljudi iz Hrvatske kako se želi prikazati. Dio iseljenih se i vrati, a ima i doseljavanja u Hrvatsku.
Mnogi sa hrvatskim državljanstvom nikad ni nisu bili u Hrvatskoj. Gospodarstvo je u blagom plusu, nezaposlenih je samo 11%, prosječna plaća je 5900kn. Javni sektor više financira PDV i turizam nego privatni sektor. Nije toliko jaka ovisnost javnog sektora o privatnom kao što se želi prikazati.
Dovoljno je pogledati tko piše zlonamjerno da Hrvatska propada i bit će sve jasno koliko ima istine u tome.
Srbija je ta koje propada. Mi smo za njih Amerika, El Dorado.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Dobro jeste, jer Balkanci misle da neko treba besplatno da radi i da bude sretan.RayMabus wrote:Da je njima tamo lošije nego ovdje vratili bi se oni ali nije dobro im je tamo tako da to je to
U Hr su plaće male a život skup ako si obični šljaker
Zato nema ni djece i ljudi odlaze
Odu u Cikago, navike iste.
Uzima pare, ispali vozaca bez problema za 30.000$.
Ovako, kada budu ostali bez robova, mozda im se mentalitet izrabljivanja ljudi promeni.
Ovaj kad se vrati iz Nemacke, tesko da ce raditi vise za domaceg poslodavca.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Pa da!vili40 wrote:ni jedan ma ama baš ni jedan bolji posao ne možeš dobiti bez jake veze ili ako nisi vjeran član partije i bespogovorno je slijediš.Pa gledaj koliki je prosjek plaća u hrvatskoj,tko to nabija takav prosjek???mate wrote:Što je najgore, novine su pune podataka o uhljebljivanju...Ne navode gdje?!RayMabus wrote:Tako će i iduće dvije godine isto i domaća nezaposlenosti u Hr će biti nula postomate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
Pratim svako jutro NN, u cijeloj prošloj godini za Slavoniju, ako je bilo 10 natječaja...
I ta centralizacija, zašto regije ne bi imale ministarstva u području gdje su osnovna pitanja i problemi...?
Min. poljopr. u Slavoniji primjer...
Turizma...negdje na sredini :D
I ostalo...
Nego se stvaraju kojekakve Agencije....
Guest- Guest
Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
Dovoljno je pogledati tko piše zlonamjerno da Hrvatska propada i bit će sve jasno koliko ima istine u tome.
Dovoljno ti je živjeti, primjerice u Slavoniji...
Guest- Guest
Ha ha ha dobro govoriš, ja sam se smija u sebi kad su mi ovdje davali plaču duplo manju i još misle da im moraš biti zahvalanSerbinho-3 wrote:Dobro jeste, jer Balkanci misle da neko treba besplatno da radi i da bude sretan.RayMabus wrote:Da je njima tamo lošije nego ovdje vratili bi se oni ali nije dobro im je tamo tako da to je to
Ovako, kada budu ostali bez robova, mozda im se mentalitet izrabljivanja ljudi promeni.
Odbio hrpu poslova na kraju se zaposli na pumpi i tamo osta deset godina odlična zarada sa strane
Dao otkaz prošle godine kad je to palo i počeo radit za 4000 kuna tj običnu plaču
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Napomena Bio sam tri godine u Italiji kao momakRayMabus wrote:Ha ha ha dobro govoriš, ja sam se smija u sebi kad su mi ovdje davali plaču duplo manju i još misle da im moraš biti zahvalanSerbinho-3 wrote:Dobro jeste, jer Balkanci misle da neko treba besplatno da radi i da bude sretan.RayMabus wrote:Da je njima tamo lošije nego ovdje vratili bi se oni ali nije dobro im je tamo tako da to je to
Odbio hrpu poslova na kraju se zaposli na pumpi i tamo osta deset godina odlična zarada sa strane
Dao otkaz prošle godine kad je to palo i počeo radit za 4000 kuna tj običnu plaču
Tamo je plaća duplo veća
Vratio se i godinama nisam tija radit za kikiriki
Na kraju na pumpu ali plača sa strane dodatna od kemijanja s računima za gorivo
To palo ja nakon deset godina dao otkaz
Za hrvatske prilike dobar i siguran posao no Jok kod mene
4000 kuna mi je kikiriki
2014-04-11
mate wrote:Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
Živio sam u Slavoniji i nisam vidio nikakvu bijedu. Ljudi solidno obučeni i odjeveni, voze dobre aute, kuće i stanovi lijepo uređeni, podnevna kava se opušteno ispija po kafićima.
Last edited by Antijunak on 1/10/2017, 21:30; edited 1 time in total (Reason for editing : fjmfjm)
2015-09-26
Seri nekom drugom!Antijunak wrote:mate wrote:Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
Živio sam u Slavoniji i nisam vidio nikakvu bijedu. Ljudi solidno obučeni i odjeveni, voze dobre aute, kuće i stanovi lijepo uređeni, podnevna kava se opušteno ispija po kafićima.
Guest- Guest
čekaj ti se zajebavaš ili si neki naš gebels?Antijunak wrote:mate wrote:Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
vili40-
2015-08-02
Rješenje je decentralizacija...Osnivanje regija sa svojim parlamentom i vladom...
red wolf-
2016-02-10
Serator, koji je došao za vikend!vili40 wrote:čekaj ti se zajebavaš ili si neki naš gebels?Antijunak wrote:mate wrote:Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
Guest- Guest
mate wrote:Seri nekom drugom!Antijunak wrote:mate wrote:Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
Seri ti nekom drugom!
2015-09-26
Uhljeb neki na drzavnoj sisi, kojem kontakt sa realnoscu i nije jača strana
2014-08-25
Živio si, pa što više ne živiš?!Antijunak wrote:mate wrote:Seri nekom drugom!Antijunak wrote:mate wrote:Ne moraš apsolutno nikoga čitati!Antijunak wrote:
Seri ti nekom drugom!
Guest- Guest
prvo deratizacija onda ide decentralizacijared wolf wrote:Rješenje je decentralizacija...Osnivanje regija sa svojim parlamentom i vladom...
vili40-
2015-08-02
U se i u svoje Kljuse
Druže snađi se
Evo ja imam par stanova ladim jaja trenutno
Bio sad dva dana u Imotski pomažem prijatelju da sredi staru kamenu kuću uživamo radimo i boli nas kurac
TE plačice od 3500 kuna mjesečno smijurina to samo za preživljavanje
Druže snađi se
Evo ja imam par stanova ladim jaja trenutno
Bio sad dva dana u Imotski pomažem prijatelju da sredi staru kamenu kuću uživamo radimo i boli nas kurac
TE plačice od 3500 kuna mjesečno smijurina to samo za preživljavanje
2014-04-11
A ne...Decentralizacija...Većina novca neka ostane u regijama i tada će biti bolje...vili40 wrote:prvo deratizacija onda ide decentralizacijared wolf wrote:Rješenje je decentralizacija...Osnivanje regija sa svojim parlamentom i vladom...
red wolf-
2016-02-10
Tek je to propast, Srbija primer.red wolf wrote:Rješenje je decentralizacija...Osnivanje regija sa svojim parlamentom i vladom...
Tada imas gomilu lopova i korupcije.
Prokletstvo, svi kradu i svi lazu.
Ovako, imas jednog lopova, pa znaš koga za gusu da 'vatas.
2014-08-25
zoč? da se i ti moreš uhljebiti?mate wrote:Pa da!vili40 wrote:ni jedan ma ama baš ni jedan bolji posao ne možeš dobiti bez jake veze ili ako nisi vjeran član partije i bespogovorno je slijediš.Pa gledaj koliki je prosjek plaća u hrvatskoj,tko to nabija takav prosjek???mate wrote:Što je najgore, novine su pune podataka o uhljebljivanju...Ne navode gdje?!RayMabus wrote:Tako će i iduće dvije godine isto i domaća nezaposlenosti u Hr će biti nula postomate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
I ta centralizacija, zašto regije ne bi imale ministarstva u području gdje su osnovna pitanja i problemi...?
Min. poljopr. u Slavoniji primjer...
2014-04-16
red wolf wrote:A ne...Decentralizacija...Većina novca neka ostane u regijama i tada će biti bolje...vili40 wrote:prvo deratizacija onda ide decentralizacijared wolf wrote:Rješenje je decentralizacija...Osnivanje regija sa svojim parlamentom i vladom...
dedalose, evo ti još jednog mmt-ovca:)
2014-04-16
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Neki ostaju bez posla , nekima se smanjuje plaća
» Propast demografske politike klerikalne poljske vlade koja desnici diljem EU služi kao uzor. Broj stanovnika je sve manji
» Zatvaraju se rudnici u BiH : Bez posla će ostati više od 10.000 ljudi
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Rusija izgubila milion ljudi u historijskom padu broja stanovnika
» Propast demografske politike klerikalne poljske vlade koja desnici diljem EU služi kao uzor. Broj stanovnika je sve manji
» Zatvaraju se rudnici u BiH : Bez posla će ostati više od 10.000 ljudi
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Rusija izgubila milion ljudi u historijskom padu broja stanovnika
Page 4 of 10