PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
vili40 wrote:Inspektore sa filingom,onda mi objasni ovo:pismejker wrote:t isanjas..ti u stvari nisi napustio RH...Doma si...vili40 wrote:PDV u Njemačkoj:
pivo i ostala alkoholna pića,cigarete...19%
kruh,sir,voće i povrće,meso,kobasice,salama,slatkiši,mlijeko....7%
uffff,ufff..ne se odmah osjetiti napadnutim..nadovezao sam se na "teoriju" od Antijunaka,da u biti je prenapumpano da Hrvati idu u Inozemstvo iole veci brojem,zato rekoh,da spavas i da si u stvari u RH,isto kao i svi mi koji smo vani...u biti,u dubokom smo transu,ali smo u Rh..i nije nam doli tako lose...
E..si skužijo?..nis gegen tebea,nego mala zeza na konto nas,"koji nismo u sustini vani"
Guest- Guest
Re: PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
Viliy,jesil tood?
Guest- Guest
pa nije mi bilo jasno o čem pričaš,dal o porezima ili o tome da lažem?pismejker wrote:Viliy,jesil tood?
vili40-
2015-08-02
Kojesta...ono,samo je retardima SF cinjenica da ljudi idu van,prije sada i ubuduce..sto je tu toliko famozno nemoguce,ne bih znao...vili40 wrote:pa nije mi bilo jasno o čem pričaš,dal o porezima ili o tome da lažem?pismejker wrote:Viliy,jesil tood?
Nego ti se za Zimu veliku pripremas,vidim,najvece ti stavke ,alkoholna cuga i papuce... ..ja jucer uzeo onu veliku flasu od 3 -4 litre vodke Ruski Standard u Kajuflandu...nema zime,a papuce nisam uzeo,nego one štrikana gleznjace u Deichmanu..pogledaj to..odlicno je..
Guest- Guest
hahaha vidim proučio ti moje kupnje.Papuče sam kupio jer sam ih doma zaboravio i onda kupio br.44 pa mi premale.Pivo kupio samo jednom i to 2X6 staklenki za doma.Ostalo peciva ili kruh,salama,hrenovke ili debrecinke,sir,paradajz,banane,šljive,mlijeko da pojedem nešto prije spavanja i odnesem drugi dan na poso za malu pauzu.pismejker wrote:Kojesta...ono,samo je retardima SF cinjenica da ljudi idu van,prije sada i ubuduce..sto je tu toliko famozno nemoguce,ne bih znao...vili40 wrote:pa nije mi bilo jasno o čem pričaš,dal o porezima ili o tome da lažem?pismejker wrote:Viliy,jesil tood?
Nego ti se za Zimu veliku pripremas,vidim,najvece ti stavke ,alkoholna cuga i papuce... ..ja jucer uzeo onu veliku flasu od 3 -4 litre vodke Ruski Standard u Kajuflandu...nema zime,a papuce nisam uzeo,nego one štrikana gleznjace u Deichmanu..pogledaj to..odlicno je..
vili40-
2015-08-02
Imas cesto prodaju puretjih noga,ono cijela noga,do 3 kile..to ispeces u rerni ima da se hranis 10 dana,uz to krumpir peceni i lik peceni,pecenu papriku pretvoris u finu salatu...to je energija,ovo sve procesuirano,tjeraj to..za izvjesno vrijem ce ti zeludas od muke vristati..nadji one mix-marktove,sa namirnicama iz Madjarske,rusije,ceske bugarske ,RH i Srbije,bosnije...daleko bolja klopa a nerijetko jeftinije...ja doslovno ne smijem ovu svapsku hranu jesti..cak i kruh kupujem u Pennyju,onj fladen brot,polupeceni,jos ubacir u rernu na 5-6 minuta...
Guest- Guest
ne stignem kuhati a i onako doručkujem i ručam u firmi,ako sam jako gladan za 4,5 eura za ručak švedski stol a hrana ko u hotelu.
vili40-
2015-08-02
onda dobro...pazi da ti ne postane preudobno..
Guest- Guest
Propast Čardaka već je na vidiku, kada ti HDZ vodi politiku
Guest- Guest
sa svakom novom vlašću nikad nikakve konstruktivne promjene pa kao pokušavaju liječiti rak ranu aspirinom.Predaleko je to otišlo i optimizmu stvarno nema mjesta.Pinochet wrote:Propast Čardaka već je na vidiku, kada ti HDZ vodi politiku
I ne samo da ne pokušavaju promijeniti stvari nego još više pojačavaju pritisak na običan narod a one otprije povlaštene,benificirane,uhljebljene i ostalu partijsku vojsku nesposobnih i nikada sitih parazita dodatno nagrađuju i podmazuju.
Dobro se još držimo što se sve radi,još taj turizam nam drži nos iznad vode.
vili40-
2015-08-02
Uslovi za radnike su sjajni, nova postrojenja već čekaju pokrivena,tako da bi moglo da bude i nekoliko stotina radnika više - objašnjava direktor Tomislav Cesarec
Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM
Najveći svetski proizvođač sašivenih kožnih navlaka za automobile dolazi iz Varaždina, a ova kompanija je od Vlade upravo dobila 500.000 evra podrške za povećanje izvoza, međutim, nedostaje im radna snaga.
Po priznanju Tomislava Cesareca, direktora "Boxmark" koji je četvrti izvoznik po veličini u Hrvatskoj, i zapošljava više od 4 hiljade ljudi, prioritet su kvalifikovani radnici, poput šivača, zaposlenih za rad u krojačnici, saradnici za odnose s kupcima, administrativna zanimanja...
- Uslovi za radnike su sjajni, nova postrojenja već čekaju pokrivena, tako da bi moglo da bude i nekoliko stotina radnika više, ali je glavni problem nedostatak kvalifikovane radne snage - objasnio je on za Dnevnik.hr.
Martina Dalić, ministarka spoljnih poslova Hrvastke smatra da će sav iznos biti uložen u modernizaciju pogona.
Radnici potvrđuju da u kompaniji vlada dobra atmosfera, pa i to da su u poslednjih godinu dana imali dva ili tri puta povećanje primanja.
http://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2900297-hrvatskoj-kompaniji-hitno-potrebni-radnici-nudi-sjajne-uslove-a-nedostaju-sivaci-krojaci-pr-ovi
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Sjajni uslovi a niko da se upeca
2014-08-25
Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
U dvije godine...?
Guest- Guest
ovo gore su napisane neke nazovimo ih tako blago neistine,čuo sam neke radnike od tamo.Jebala ih nekvalificirana radna snaga da ih jebala...Pa nek onda zaposle i poduče rumunje ili inžinjere iz sirije,oni će sigurno odmah znati raditi i to za ušljivi stan i nešto hrane uz pokoju ovrhu.Serbinho-3 wrote:
Sjajni uslovi a niko da se upeca
vili40-
2015-08-02
da ali oni u njemačkoj ne traže kvalificirane radnike nego ih poduče,ne traže da budu mlađi od 30 godina,da mogu dizati po sto kila i imaju smeđe oči i imaju partijsku knjižicu.mate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
vili40-
2015-08-02
Tako će i iduće dvije godine isto i domaća nezaposlenosti u Hr će biti nula postomate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Danas u Stankovićevoj emisiji je baš bila tema egzodusa. U svim tim pričama, od intelektualaca do običnog neobrazovanog puka, meni je upala u "oko" zadnja osoba koja je progovarala o svom iskustvu. Sila ju je natjerala. Radila je po trgovinamam i ostalo kako to ide..za najviše 2.500 kn plaće. Srećom, imala je osobu koja je već bila tamo i povukla ju je za sobom. U Englesku. Preduvjet je bio završiti tečaj koji traje 2 tjedna za njegovateljicu. Brine se za nemoćne osobe, i za mjesec dana dobije 15.000-16.000 tis. kn...Niti jezika nije znala, al, eto...morala je proći tih 2 tjedna....(vjerojatno su naši smislili kako zarađivati i na neopranim guzicama i podučavati one koji će to činiti).vili40 wrote:da ali oni u njemačkoj ne traže kvalificirane radnike nego ih poduče,ne traže da budu mlađi od 30 godina,da mogu dizati po sto kila i imaju smeđe oči i imaju partijsku knjižicu.mate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
Obitelj joj je tu..i to je ono najteže....
Guest- Guest
Ostali u Slovackoj i Ceskoj.mate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
Ceske Budejovice je mesto u Češkoj, gde sam primetio da se masovno registruju firme i preko njih peru ovi sa Zapada, tj. Nemacka, Austrija, kada zaposljavaju ljude sa strane, Istoka, jer to ne moze sa Nemcem ili Austrijancem da radi.
2014-08-25
Da je njima tamo lošije nego ovdje vratili bi se oni ali nije dobro im je tamo tako da to je to
U Hr su plaće male a život skup ako si obični šljaker
Zato nema ni djece i ljudi odlaze
U Hr su plaće male a život skup ako si obični šljaker
Zato nema ni djece i ljudi odlaze
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Što je najgore, novine su pune podataka o uhljebljivanju...Ne navode gdje?!RayMabus wrote:Tako će i iduće dvije godine isto i domaća nezaposlenosti u Hr će biti nula postomate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
Pratim svako jutro NN, u cijeloj prošloj godini za Slavoniju, ako je bilo 10 natječaja...
Guest- Guest
ni jedan ma ama baš ni jedan bolji posao ne možeš dobiti bez jake veze ili ako nisi vjeran član partije i bespogovorno je slijediš.Pa gledaj koliki je prosjek plaća u hrvatskoj,tko to nabija takav prosjek???mate wrote:Što je najgore, novine su pune podataka o uhljebljivanju...Ne navode gdje?!RayMabus wrote:Tako će i iduće dvije godine isto i domaća nezaposlenosti u Hr će biti nula postomate wrote:Danas sam čitala na nekom portalu da je njemačka ministrica negdje u lipnju iznijela podatke za prethodne 2 godine u kojoj navodi podatke njihovog Zavoda za statistiku, u kojima je navedeno da je nešto više od 90.000 novopridošlih Hrvata, radno aktivnih evidentirano.
U dvije godine...?
Pratim svako jutro NN, u cijeloj prošloj godini za Slavoniju, ako je bilo 10 natječaja...
vili40-
2015-08-02
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Neki ostaju bez posla , nekima se smanjuje plaća
» Propast demografske politike klerikalne poljske vlade koja desnici diljem EU služi kao uzor. Broj stanovnika je sve manji
» Zatvaraju se rudnici u BiH : Bez posla će ostati više od 10.000 ljudi
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Rusija izgubila milion ljudi u historijskom padu broja stanovnika
» Propast demografske politike klerikalne poljske vlade koja desnici diljem EU služi kao uzor. Broj stanovnika je sve manji
» Zatvaraju se rudnici u BiH : Bez posla će ostati više od 10.000 ljudi
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Rusija izgubila milion ljudi u historijskom padu broja stanovnika
Page 3 of 10