ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda - Page 5 Empty Re: Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda

Post by L'âme 25/9/2017, 01:20

Leviathan2 wrote:
maggie13 wrote:
Leviathan2 wrote:kakva je ovo tema
Za gadjenje.
a svasta, i leopold dobar kad nema ustasa i partizana :D
Jesi vidio?!
Dirat se u drugog i ulazit u osobni prostor.
Vecina uziva u tome.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda - Page 5 Empty Re: Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda

Post by Eroo 25/9/2017, 01:22

maggie13 wrote:
Leviathan2 wrote:
maggie13 wrote:
Leviathan2 wrote:kakva je ovo tema
Za gadjenje.
a svasta, i leopold dobar kad nema ustasa i partizana :D
Jesi vidio?!
Dirat se u drugog i ulazit u osobni prostor.
Vecina uziva u tome.

Pročitala si tu knjigu? :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2017, 01:24

Eroo wrote:
Mislio sam na sjedinjenje sa svime oko sebe, iznad i ispod sebe, a ne sa Svevišnjim.
"Sve u jednom" i obrnuto, šta bi rekao jedan meni drag slo vrhunski znanstvenik i pisac na tu temu.

To je u nekom potpunom smislu naravno nemoguće.
Mislim da je to bolje opisati kao usuglašavanje, harmonizaciju ili kako je to svojevremeno opisao Zvonimir Boban rekao za odnose među igračima na terenu u nogometnom timu Milanu u kojem je igrao kao srođivanje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 25/9/2017, 01:35

slidingdoorsoperator wrote:
Eroo wrote:
Mislio sam na sjedinjenje sa svime oko sebe, iznad i ispod sebe, a ne sa Svevišnjim.
"Sve u jednom" i obrnuto, šta bi rekao jedan meni drag slo vrhunski znanstvenik i pisac na tu temu.

Je, moguće je....Nekima je to dar Božji od rođenja, a neki to postignu s po moke, a neki nikada. A što će nam to uopće?
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2017, 09:48

Eroo wrote:
Eroo wrote:

Je, moguće je....

Ne, nije moguće niti ćeš naći takvih primjera u praksi. Čovjek doduše jeste društveno biće, ali je ipak prije svega pojedinac odnosno individualac.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 25/9/2017, 10:19

Fénix wrote:
Fénix wrote:
Ili možda Sai Babin pepeo...

A tek Sai Babina, kad ga već spominješ, materijalizacija predmeta!
Lošije mađioničarske trikove nisam vidio desetljećima.
Ti ljudi što su ga slijedili, nisu baš dobro prošli. Barem za one koje sam čuo iz svog grada. No slobodna volja pa lutaj.
Istočnjačke gnoze su teški oblici okultizma.

Skoro svi krišnuisti koje sam znao su uvrnuli pameću.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2017, 11:11

jastreb wrote:
Fénix wrote:
Fénix wrote:

Ti ljudi što su ga slijedili, nisu baš dobro prošli. Barem za one koje sam čuo iz svog grada. No slobodna volja pa lutaj.

Kod mene znaju nekada biti u pustom centru grada, sa svojim knjigama, repići na glavi i s onom udaraljkom u rukama uz konstantno pjevanje.

Znam jednoga iz svog naselja koji je nakon nekakvih egzibicija s drogom bio i malo u pritvoru, pa onda odjednom otišao u Krishnu, glava ćelava s repićem otraga, gotovo anoreksičan, promijenio je svoje ime i prezime u nešto indijsko, putovanja i život u Indiji, izgleda gotovo anoreksičan i više mi uopće ne podsjeća na sebe kakav je bio. No hajde, nije nikad bio nasilan niti je sada, a to nije recimo slučaj s azijskim i afričkim muslimanima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 25/9/2017, 11:15

Fénix wrote:
jastreb wrote:
Fénix wrote:
Fénix wrote:

Kod mene znaju nekada biti u pustom centru grada, sa svojim knjigama, repići na glavi i s onom udaraljkom u rukama uz konstantno pjevanje.

Znam jednoga iz svog naselja koji je nakon nekakvih egzibicija s drogom bio i malo u pritvoru, pa onda odjednom otišao u Krishnu, glava ćelava s repićem otraga, gotovo anoreksičan, promijenio je svoje ime i prezime u nešto indijsko, putovanja i život u Indiji, izgleda gotovo anoreksičan i više mi uopće ne podsjeća na sebe kakav je bio. No hajde, nije nikad bio nasilan niti je sada, a to nije recimo slučaj s azijskim i afričkim muslimanima.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/foto-nevideni-vandalizam-napisali-alah-na-vratima-crkve-u-sesvetama-1067414/

Evo ,počelo nešto i kod nas.

Ovakvih stvari u Hrvatskoj još nije bilo.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2017, 11:29

jastreb wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/foto-nevideni-vandalizam-napisali-alah-na-vratima-crkve-u-sesvetama-1067414/

Evo ,počelo nešto i kod nas.

Ovakvih stvari u Hrvatskoj još nije bilo.
Bit će. Hrvatska je sebe prodala još prije 17 godina. Nema stav, nema viziju, nema pravdu, nema karakter, ništa. Sluganstvo par excellance. To možemo zahvaliti bivšim predsjednicima i premijerima iz MVP-a.

Naslov kaže vandalizam, a na džamiji bi bilo vjerska netolerancija ili čak mržnja.

I. Šola je lijepo objasnio u svojoj kolumni u zadnjih 7-8 dana. http://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/agora/clanak/id/507263/zasto-trebamo-postati-netolerantni
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by bora-corba 25/9/2017, 11:43

Šta mrzitelji? Šta su im podmetnuli Svetog Savu?
bora-corba
bora-corba

2015-08-20

Back to top Go down

Post by jastreb 25/9/2017, 11:45

bora-corba wrote:Šta mrzitelji? Šta su im podmetnuli Svetog Savu?
Mošti svetog Save su spalili Turci.

Inače negdje sam pročitao da je sv.Sava kao svetac bio čašćen u RKC.

[size=39]Sveti Sava čašćen od katolika Hrvata[/size]
Marin Miletić: Mrzitelji svetog Leopolda - Page 5 SVETI-SAVA
Sveti Sava čašćen od katolika Hrvata
Što vjernici znaju o Svetom Savi? Tko je bio Sveti Sava i odakle njegov kult među katolicima u Italiji, Hrvatskoj i drugim državama Zapadne Europe? Općenito kada se u Hrvatskoj spomene Sveti Sava većina pomisli prvenstveno na Svetog Savu srpskog. Ali ovdje se ne govori o srpskom Svetom Savi tj. Rastku Nemanjiću (rođen 1174.), već se primarno govori o Svetom Savi Posvećenom koji je živio u 5./6. stoljeću u Jeruzalemu, dakle šesto godina prije Save srpskog. Sveti Sava Posvećeni svetac je jedne Svete i Saborne – Katoličke crkve jer je živio prije crkvenog raskola 1054. godine. Zbog toga je u katoličkim kalendarima upisan upravo taj Sveti Sava, a ne srpski Sava koji je živio nakon raskola i po toj logici ne može biti u katoličkim kalendarima. Upravo Savu Posvećenog se spominje i na proskomidiji kada se služi grkokatolička sveta Liturgija. Tako Sveti Sava Posvećeni pripada Katoličkoj i Pravoslavnoj crkvi, a Sava srpski samo Pravoslavnoj crkvi. Iako povijesne istine radi treba reći da je i Sveti Sava srpski zapravo po ocu bio katolik još točnije rimokatolik. Otac srpskog Save, Stefan Nemanja (kasnije Sveti Simeon Mirotočivi) kršten je u Ribnici (današnja Podgorica u Crnoj Gori) u latinskom obredu, ali se kasnije kao odrastao prevjerio u pravoslavnog. Oca su slijedili i ostali sinovi osim Vukana koji je ostao do smrti rimokatolik. Loza Nemanjića je dakle izvorno rimokatolička, pa su slijedom toga Srbi zapravo izvorno katolici latinskog obreda koji su kasnije (u 12./13. stoljeću) prihvatili pravoslavlje u kojem većina i danas živi. U srednjem vijeku među kršćanima jednog i drugog obreda napose među redovnicima bio je posebno štovan lik Svetog Save Posvećenog. On je rođen u Cezareji Kapadocijskoj (današnja Turska) godine 439., a umro je u Jeruzalemu 532. godine. Izvorno aramejsko ime Sabbas znači “stari čovjek”. On je živeći kao monah već za života stekao glas svetosti i to ne samo u Jeruzalemu gdje je živio već i na Zapadu. Glas o njemu prenio se do Italije i Engleske, stoga ne ćudi da su križari za vrijeme I. Križarske vojne 1096.-1099. prenijeli tijelo Svetog Save iz Jeruzalema u talijanski grad Veneciju. Tijelo Svetog Save položeno je u rimokatoličkoj crkvi sv. Antuna u Veneciji i tu će se štovati narednih 900 godina. Sveti Sava još je za života u Jeruzalemu svojoj subraći u manastiru nagovijestio da će nakon njegove smrti tijelo biti premješteno iz manastira ali da će se opet nakon dugih stoljeća tu vratiti. Potvrda svečevih riječi došla je devet stoljeća nakon njegove smrti. Kada Nebo želi komunicirati sa crkvenom hijerahijom najčešće se to događa kroz snove. Devetsto godina nije bilo nikakvih izvanrednih “poticaja”, a onda se 1965. godine Sveti Sava iz Vječnosti u snu javio papi Pavlu VI. te ga zamolio da dopusti da se njegovo tijelo iz Venecije prenese nazad u Jeruzalem. Međutim pravoslavna hijerarhija u Grčkoj koja upravlja i Jeruzalemskom patrijaršijom izrazila je sumnju u objavu koja prema njihovom mišljenju nije bila ničim potaknuta. Pravoslavni episkopi naprosto nisu vjerovali Papi da mu se Sveti Sava javio i da je papa odjedanput nakon tolikih stoljeća pristao vratiti tijelo omiljenog monaha nazad Pravoslavnoj crkvi tj. Jeruzalemskoj patrijaršiji. Grčki episkopi ipak su pristali doći u Veneciju kako bi razgovarali o prijenosu svečevih moćiju. Kako će kasnije svjedočiti grčki mitropolit Kirakos episkopi su stoljećima čuvali tajnu vezanu za Svetog Savu koju nitko nije znao. Naime o čemu se radilo. Kako su predstavnici Pravoslavne crkve sumnjali u iskrene namjere Pape da vrati tijelo Svetog Save oni su bili zapravo uvjereni da im Rim želi predati tijelo nekog drugog sveca u cilju ekumenskog zbilžavanja. Oni (pravoslavni episkopi) su pak imali tajni zapis iz 11. stoljeća koji je točno opisivao tijelo Svetog Save još prije nego li je preneseno iz Jeruzalema u Veneciju. U tom zapisu za kojeg nitko nije znao stajalo je kako Svetom Savi nedostaje jedno oko. Taj tajni detalj bio je presudan za utvrđivanje vjerodostojnosti. Kada su grčki episkopi stali nad tijelo Svetog Save i kada su vidjeli da nedostaje jedno oko onda su se uvjerili u čiste namjere pape Pavla VI. Kada je utvrđena vjerodostojnost tijela organiziran je prijenos moćiju. U delegaciji s pravoslavne strane zajedno sa episkopima bio je i neki monah Serafim iz manastira u kojem je živio Sveti Sava. Njemu je povjereno da prati moći iz Venecije u Jeruzalem. Za čudo episkopi su primjetili da se monah Serafim uopće ne odvaja od tijela Svetog Save. Kad je tijelo sveca stiglo u Atenu tu su se zadržali nekoliko dana. Mitropolit Kirakos jedne je večeri prolazio pokraj prostorije u kojoj je monah Serafim čuvao tijelo Svetog Save. Episkop se potpuno zapanjio kada je na vlastite oči vidio kako Serafim razgovara sa Savom. Neobičan događaj uslijedio je već slijedećeg dana kada je tijelo Svetog Save trebalo iz latinskog ruha presvući u bizantsko. Naime u Veneciji je Sveti Sava bio obučen u rimokatoličko crkveno odijelo. Okupljeni oko sveca, svi su bili u strahu što će se dogoditi sa rukama koje su bile prekrižene na prsima, i hoće li se uopće nakon tolikih stoljeća moći bez oštećenja izvršiti oblačenje. Dok su okupljeni episkopi stajali pripremni da presvuku sveca monah Serafim kleknuo je te ponizno molio. U jednom trenutku na očigled biskupa ruke su se pomaknule tako da se moglo pristupiti oblačenju. Kasnije su episkopi potvrdili da su “prisustvovali čudu”. Jeruzalemski patrijarh Benediktos svjedoćio je kako mu je Sveti Sava poslao poruku o svom dolasku. Naime svetac se predstavio jednom jeruzalemskom stražaru te mu kazao neka prenese poruku patrijarhu. Poruka je glasila: “Kaži patrijarhu da dolazim sutra”. Kada je stražar to ispripovijedio patrijarhu, patrijarh ga je upito: znaš li tko je to bio? Stražar koji ništa nije znao o dolasku moćiju Svetog Save rekao je da ne zna. Na to mu je patrijarh kazao: Bio je to Sveti Sava. Taj stražar od tada svaki put kada čuje ime Svetog Save zaplače. Iz Atene su moći prenesene u Jeruzalem gdje su položene u crkvu Uskrsnuća Gospodnjeg. Tu su ostale narednih nekoliko tjedana a zatim ih je dne 30. listopada 1965. jeruzelemski patrijarh Benediktos prenio u lavru Svetog Save gdje i sada počivaju. Monasi manastira redovito primaju pisma vjernika kojima su po zagovoru Svetog Save uslišane molitve. I mi kao vjernici, katolici Hrvati, uputimo svoje molitve Svetom Savi da za nas moli Gospoda.

jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Leviathan2 25/9/2017, 12:02

Eroo wrote:Pda mi na pamet Pjesma nad pjesmama iz Biblije...
Baš se pitam što "prosječni" kršćanski vjernik razumije od onoga kad je pročita.
Ništa.
Ima puno takvih mjesta u Bibliji, čak i Poglavlja.

Baš sam naporan, a? :D
jesi :D

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2017, 12:10

uffff,posvuda lešine vuku...nije dobar znak.. No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 25/9/2017, 12:24

Pinochet wrote:stvarno vucaranje lešine koja je mrtva par stotina godina, i čija je duša odavno na astralnoj razini(vjerojatno reinkarnirana već par puta, ali ovo vucaranje ometa spiritualni napredak pokojnog leopolda), a onda obavljanje religijskih rituala oko mrtve lešine je , po ovako okultnoj -paganskoj literaturi što sam čitao, veoma loše... 

to je doslovno zazivanje loših sila, demona, i sličnih spodoba sa astralne razine, i time se ta loša energija (a time bolesti, nesreće, loša karma) prenosi na ekipu koja se vucara oko lešine i zaziva "đavala".

stoga moj je savjet, ako želite dobro zdravlje i sebi i svojoj familiji, i sretan život, ktlonite se ove lešine , tu se nakuplja ogromna količina negativne energije..
this is some deep shit buddy
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2017, 12:26

Mi ne mrzimo,mi se boyimo nečistih sila,demona iz astrala i ostalih zloća.. No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 25/9/2017, 12:31

Noor wrote:
epikur37 wrote:Yoda koju si cakru otvorio i kakve su akcije na last minute astralna putovanja ;)

Baš se trudi pokazati da se načitao new age kretenarija po kojekakvim alternativnim blogovima i sličnim internet stranicama. Sigurno takve spike pokušava prodati i curama po kafićima, ali teško da mu dobro ide, ekstremno je netalentiran.
Karma cola internet istočnjak.
ovo je religijska čakra...tamo na Neni Bakiću mu se otvorila i domoljubna
DD:
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Back to top

- Similar topics