Kolinda: Imam pravo da idem kod Putina, pričaćemo o Srbiji
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kolinda: Imam pravo da idem kod Putina, pričaćemo o Srbiji
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da će tokom susreta sa ruskim predsednikom razgovarati “o rusko-srpskoj vojnoj saradnji”.
IZVOR: TANJUG NEDELJA, 10.09.2017. | 19:20
“Moramo razgovarati o prostoru jugoistočne Evrope, razgovaraćemo o rusko-srpskoj vojnoj saradnji”, rekla je Kitarović u emisiji “Točka”, regionalne TV N1.
Inače, o predstojećoj poseti Moskvi i susretu sa predsednikom Vladimirom Putinom, hrvatska predsednica kaže da to nije došlo preko noći i da Hrvatska na to ima pravo.
Često je, kaže, bila optuživana i pogrešno interpretirana kada je reč o njenim stavovima prema Ruskoj Federaciji.
“Hrvatska ima pravo da razvija odnose sa Rusijom. Ukoliko se ne dovode u pitanje česti susreti kancelarke Merkel s Putinom ne vidim zašto bi se dovodili u pitanje susreti s hrvatskom predsednicom”, zapitala je.
Istakla je da je vrlo neprjatno iznenađena i da nije očekivala da će Mađarska blokirati ulaz Hrvatske u OECD.
Govoreći o odnosima Hrvatske sa susedima, Kitarović, kaže, da je bilo za očekivati da Slovenija blokira članstvo Hrvatske u OECD, ali ne i Mađarska.
“Odluka Mađarske me isto tako neugodno iznenadila, nisam očekivala da će tako biti”, rekla je Kitarović i najavila da u utorak putuje u Mađarsku i da će to pitanje staviti na sto kako bi se o njemu raspravljalo.
Govoreći o arbitražnoj odluci po pitanju granice Slovenije i Hrvatske, Kitarović kaže da se nada da će razum na kraju pobediti jer nikome ne odgovaraju incidenti i nada se da ih neće biti.
Predsednica Hrvatske nije želela da komentariše izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao odgovor na njen stav da je BiH pretnja d terorizma za region i Evropu.
A o pismu Majki Srebrenice, koje su je pozvale da ne priziva novo zlo na ovim prostorima izjavama o BiH i terorizmu, Kitarović kaže da pismo nije dobila, ali da im je odgovorila i da misli da je politički motivisano jer, kakko kaže, doživljava lične napade iz BiH.
Posebno je istakla da je, kada je reč o evroatlantskim integracijama BiH, na svim forumima i u razgovoru sa američkim predsedikom Donaldom Trampom, razgovoru s Donaldom Trumpom molila da obrate pažnju na BiH.
O podignutim tenzijama između BiH i Hrvatske zbog realizacije projekta Pelješki most, Kitarović kaže da to traje dugo i ne razume otkud otpor.
“Most koji spaja ne može biti razlog nezadovoljstva, on samo može olakšati živote ljudi u Neumu. Ušlo je u modu da Hrvatska ima najviše problema sa susedima, ali čini mi se da sve susedne države umesto da osnažuju odnose pokušavaju to da spreče”, rekla je.
Istakavši da ne želi da govori o obaveštajnim podacima kojima raspolaže, ali da ono što se vidi je da se kroz EU razvila mreža ISIL-a i zbog toga što se zanemarila integracija u društvo u nekim se gradovima razvijaju paralelni sistemi i paralelna vlast.
O presudi bosanskohercegovačkim Hrvatima, koja bi trebalo da bude izrečena ove jeseni, Kitarović kaže da ne želi da prejudicira.
Ipak, smatra da ako Hag potvridi postojaje udruženog ratnog poduhvata u tom postupk, u tom slučaju će haški tribunal, prema njenim rečima, izgubiti svaki kredibilitet.
IZVOR: TANJUG NEDELJA, 10.09.2017. | 19:20
“Moramo razgovarati o prostoru jugoistočne Evrope, razgovaraćemo o rusko-srpskoj vojnoj saradnji”, rekla je Kitarović u emisiji “Točka”, regionalne TV N1.
Inače, o predstojećoj poseti Moskvi i susretu sa predsednikom Vladimirom Putinom, hrvatska predsednica kaže da to nije došlo preko noći i da Hrvatska na to ima pravo.
Često je, kaže, bila optuživana i pogrešno interpretirana kada je reč o njenim stavovima prema Ruskoj Federaciji.
“Hrvatska ima pravo da razvija odnose sa Rusijom. Ukoliko se ne dovode u pitanje česti susreti kancelarke Merkel s Putinom ne vidim zašto bi se dovodili u pitanje susreti s hrvatskom predsednicom”, zapitala je.
Istakla je da je vrlo neprjatno iznenađena i da nije očekivala da će Mađarska blokirati ulaz Hrvatske u OECD.
Govoreći o odnosima Hrvatske sa susedima, Kitarović, kaže, da je bilo za očekivati da Slovenija blokira članstvo Hrvatske u OECD, ali ne i Mađarska.
“Odluka Mađarske me isto tako neugodno iznenadila, nisam očekivala da će tako biti”, rekla je Kitarović i najavila da u utorak putuje u Mađarsku i da će to pitanje staviti na sto kako bi se o njemu raspravljalo.
Govoreći o arbitražnoj odluci po pitanju granice Slovenije i Hrvatske, Kitarović kaže da se nada da će razum na kraju pobediti jer nikome ne odgovaraju incidenti i nada se da ih neće biti.
Predsednica Hrvatske nije želela da komentariše izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, kao odgovor na njen stav da je BiH pretnja d terorizma za region i Evropu.
A o pismu Majki Srebrenice, koje su je pozvale da ne priziva novo zlo na ovim prostorima izjavama o BiH i terorizmu, Kitarović kaže da pismo nije dobila, ali da im je odgovorila i da misli da je politički motivisano jer, kakko kaže, doživljava lične napade iz BiH.
Posebno je istakla da je, kada je reč o evroatlantskim integracijama BiH, na svim forumima i u razgovoru sa američkim predsedikom Donaldom Trampom, razgovoru s Donaldom Trumpom molila da obrate pažnju na BiH.
O podignutim tenzijama između BiH i Hrvatske zbog realizacije projekta Pelješki most, Kitarović kaže da to traje dugo i ne razume otkud otpor.
“Most koji spaja ne može biti razlog nezadovoljstva, on samo može olakšati živote ljudi u Neumu. Ušlo je u modu da Hrvatska ima najviše problema sa susedima, ali čini mi se da sve susedne države umesto da osnažuju odnose pokušavaju to da spreče”, rekla je.
Istakavši da ne želi da govori o obaveštajnim podacima kojima raspolaže, ali da ono što se vidi je da se kroz EU razvila mreža ISIL-a i zbog toga što se zanemarila integracija u društvo u nekim se gradovima razvijaju paralelni sistemi i paralelna vlast.
O presudi bosanskohercegovačkim Hrvatima, koja bi trebalo da bude izrečena ove jeseni, Kitarović kaže da ne želi da prejudicira.
Ipak, smatra da ako Hag potvridi postojaje udruženog ratnog poduhvata u tom postupk, u tom slučaju će haški tribunal, prema njenim rečima, izgubiti svaki kredibilitet.
Guest- Guest
Re: Kolinda: Imam pravo da idem kod Putina, pričaćemo o Srbiji
smesno,
ne mogu da zamislim da vucic ode u brisel i pita zasto je hrvatska nato,
to nama smeta !?
toliko dajte sebi za pravo da to postaje bedno
BiH, koliko vredi glas bosnjaka ili hrvata toliko vredi i glas srba.
nema BiH po principu antisrpske vecine, to je kraj za BiH.
ne mogu da zamislim da vucic ode u brisel i pita zasto je hrvatska nato,
to nama smeta !?
toliko dajte sebi za pravo da to postaje bedno
BiH, koliko vredi glas bosnjaka ili hrvata toliko vredi i glas srba.
nema BiH po principu antisrpske vecine, to je kraj za BiH.
Guest- Guest
Odluka Mađarske me isto tako neugodno iznenadila, nisam očekivala da će tako biti”
jel, neprijatno, a vi se kunete u au zajednistvo !
odbijate da prihvatite da se oni prema vama
ponasaju kao da se 918 jos nije dogodila.
to je vise nego ocigleno, nemoj da mislite da se to
ne primecuje u regionu.
vazno da vi kenjate o srbima.
jel, neprijatno, a vi se kunete u au zajednistvo !
odbijate da prihvatite da se oni prema vama
ponasaju kao da se 918 jos nije dogodila.
to je vise nego ocigleno, nemoj da mislite da se to
ne primecuje u regionu.
vazno da vi kenjate o srbima.
Guest- Guest
Ide u Rusiju da bi pričala o rusko-srpskoj suradnji???
Da li je ovo moguće? Da nije nekakva greška?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nema leba od Zapada, pa preko Srbije da se uvucemo Istoku u zadnjicu...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Bez S-4000 da se ne vraća...pusti priču.
Ona zna nešto više...željezna zavjesa se uspostavlja i treba nekako urediti granice, manjine, trgovinu itd...jastreb wrote:Ide u Rusiju da bi pričala o rusko-srpskoj suradnji???
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Jok. Sređuje ti bezvizno putovanje u Srbiju.Serbinho-3 wrote:Nema leba od Zapada, pa preko Srbije da se uvucemo Istoku u zadnjicu...
2016-07-22
Najbolje da odmah zaprijeti Putinu,nek se prestane s tim rabotama i da se odmah rspusti taj centar u Nišu.
Inače Zagreb povlači radikalne mjere protiv Moskve
:)
Inače Zagreb povlači radikalne mjere protiv Moskve
:)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Odluke Madarske su nju iznenadile?
Pa Mađarska nas ne jebe pol posto , doživljavali su nas jedino kad je lova išla njima, ko kmetove .
Pa Mađarska nas ne jebe pol posto , doživljavali su nas jedino kad je lova išla njima, ko kmetove .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:Odluke Madarske su nju iznenadile?
Jebeš Mađare i Europu, na našoj strani su amerikanci :)
2015-08-06
Aha, pa mozda i ne preko Srbije ali to je plan.Serbinho-3 wrote:Nema leba od Zapada, pa preko Srbije da se uvucemo Istoku u zadnjicu...
2015-08-15
Pa zapravo i jesu. Iz nekog svog interesa ali jesu. U toj usranoj Europi nitko nama nije saveznik..epikur37 wrote:kaja wrote:Odluke Madarske su nju iznenadile?
2015-08-15
jastreb wrote:Ide u Rusiju da bi pričala o rusko-srpskoj suradnji???
Ma LAŽE prasica, prikazuje se stoki sitnozuboj, važnijom nego šta jest.
Tko je ona da raspravlja o strateškoj politici Rusije.....smiješna je
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Je,jako se iznenadila..inace, politicari sve otvoreno i iskreno komentiraju...;@
2014-04-12
kaja wrote:Pa zapravo i jesu. Iz nekog svog interesa ali jesu. U toj usranoj Europi nitko nama nije saveznik..epikur37 wrote:kaja wrote:Odluke Madarske su nju iznenadile?
Europa i njene zemlje su nam u stvari neprijatelji, moramo se tvrdo držati našeg moćnog američkog prijatelja.
2015-08-06
A ne, prijatelji su nam. Mađarska najviše, i Njemacka naravno.epikur37 wrote:kaja wrote:Pa zapravo i jesu. Iz nekog svog interesa ali jesu. U toj usranoj Europi nitko nama nije saveznik..epikur37 wrote:kaja wrote:Odluke Madarske su nju iznenadile?
Europa i njene zemlje su nam u stvari neprijatelji, moramo se tvrdo držati našeg moćnog američkog prijatelja.
2015-08-15
kaja wrote:A ne, prijatelji su nam. Mađarska najviše, i Njemacka naravno.epikur37 wrote:kaja wrote:Pa zapravo i jesu. Iz nekog svog interesa ali jesu. U toj usranoj Europi nitko nama nije saveznik..epikur37 wrote:kaja wrote:Odluke Madarske su nju iznenadile?
Da ne govorimo o Britaniji, tradicionalno prosrpskoj Francuskoj....
Nama i šiptarima je jedini spas uz američku ambasadu.
2015-08-06
Ma Njemacka nam je ipak najveći prijatelj.epikur37 wrote:kaja wrote:A ne, prijatelji su nam. Mađarska najviše, i Njemacka naravno.epikur37 wrote:kaja wrote:Pa zapravo i jesu. Iz nekog svog interesa ali jesu. U toj usranoj Europi nitko nama nije saveznik..epikur37 wrote:
Da ne govorimo o Britaniji, tradicionalno prosrpskoj Francuskoj....
Nama i šiptarima je jedini spas uz američku ambasadu.
Hehehe
2015-08-15
Tako je. I tak bude.epikur37 wrote:kaja wrote:Pa zapravo i jesu. Iz nekog svog interesa ali jesu. U toj usranoj Europi nitko nama nije saveznik..epikur37 wrote:kaja wrote:Odluke Madarske su nju iznenadile?
2016-07-22
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Imam pravo na privatnost!; GONG: Ne, Predsjednice, nemate
» Kolinda: Ove godine ne idem ni u Jasenovac niti na Bleiburg
» Umjesto u NY Kolinda ide kod Putina
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda G. Kitarović: Dobila sam podršku od predsjednika Putina
» Kolinda: Ove godine ne idem ni u Jasenovac niti na Bleiburg
» Umjesto u NY Kolinda ide kod Putina
» ''Kolinda: Imam dogovor s državama da Hrvati rade preko interneta za 8000 eura''
» Kolinda G. Kitarović: Dobila sam podršku od predsjednika Putina
Page 1 of 6