Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
Znači, nisu četnici bili krivi?
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
Re: Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
prije sto godina, nešto manje iseljavala je dalmacija i hercegovina u slavoniju jer je bila bogata i bavili su se zemljom, najamni radnici spavali su im sa stokom. pa nisu suze ronili zbog toga.
sada iseljava slavonija. kriva je politika i druge okolnosti a ne zagreb i stanovnici zagreba , zašto se očekuje da zagrepčani budu silno nesretni zbog toga..
sada iseljava slavonija. kriva je politika i druge okolnosti a ne zagreb i stanovnici zagreba , zašto se očekuje da zagrepčani budu silno nesretni zbog toga..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:prije sto godina, nešto manje iseljavala je dalmacija i hercegovina u slavoniju jer je bila bogata i bavili su se zemljom, najamni radnici spavali su im sa stokom. pa nisu suze ronili zbog toga.
Nisu oni nicem krivi..Politika,ovih i onih je sjebala cijelu drzavu...
Guest- Guest
"Niti jedna ulica ili trg u Hrvatskoj ne trebaju nositi ime Josipa Broza Tita", tom je izjavom i uklanjanjem ploče s Titovim imenom, Zlatko Hasanbegović konačno dobio svojih pet minuta slave u svjetskim medijima, no zasigurno ne i mjesto u povijesti, iako on to naziv povijesnim trenutkom. O potezu koji je inicirao izvijestili su vodeći mediji, The Guardian, France24, New York Times, Agencija France-Presse, The Associated Press...
Strani su novinari, pri tom, Hasanbegovića javnosti predstavili kao bivšeg hrvatskog ministra kulture, poznatog po nacionalističkim stavovima i lidera desničarske stranke Neovisni za Hrvatsku. S druge su strane podsjetili na povijesnu ulogu Josipa Broza Tita, istaknuvši da je bio vođa antifašističkog pokreta koji se, u Drugom svjetskom ratu, borio protiv nacističkog okupatora.
Potez brisanja Titovog imena sa zagrebačkog trga, u svijetu, stoga, prevode kao jasan pokazatelj da, u najnovijoj članici Europske unije, jača utjecaj desničarskih nacionalista čijem je pritisku, u lovu na glasove u Gradskoj skupštini, podlegao i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.
[size=31]Maršal ima planinski vrh, čak i asteroid[/size]
Ime maršala Tita nose i brojne ulice i trgovi u Africi - u Angoli, Egiptu, Etiopiji, Tunisu i Gani. Trg Josipa Broza Tita ima i Moskva, a u Kazakhstanu postoji tzv. Titova oblast. Po Titu se zovu i ulica u Sao Paulu u Brazilu, dvije ulice na Cipru i dvije ulice u Indiji.
Maršal ima i svoj planinski vrh - Titov Vrh najviši je vrh Šar Planine i drugi po visini u Makedoniji, no, iako je smješten na 2747 metara nadmorske visine, taj vrh ipak nije najviše mjesto nazvano po Titu. Naime, njegovo ime nosi čak i jedan asteroid, pronađen davne 1937.
I dok svijet živi sadašnjost, licem okrenut prema budućnosti, oni leđima okrenuti svijetu i toj istoj budućnosti, ali i problemima vlastitog naroda, očito su stavili prst u uho te samozadovoljno pjevaju onu Škorinu "'Ko je gazda u dvorištu sad se valjda zna, ak je ne'ko svoj na svome, to sam onda ja", ne obazirući se pri tom što je to dvorište sve praznije, jer ga svakodnevno napuštaju čitave mlade obitelji. U zadnjih godinu dana Hrvatsku je tako napustilo 82.000 radno sposobnih ljudi.
Strani su novinari, pri tom, Hasanbegovića javnosti predstavili kao bivšeg hrvatskog ministra kulture, poznatog po nacionalističkim stavovima i lidera desničarske stranke Neovisni za Hrvatsku. S druge su strane podsjetili na povijesnu ulogu Josipa Broza Tita, istaknuvši da je bio vođa antifašističkog pokreta koji se, u Drugom svjetskom ratu, borio protiv nacističkog okupatora.
Potez brisanja Titovog imena sa zagrebačkog trga, u svijetu, stoga, prevode kao jasan pokazatelj da, u najnovijoj članici Europske unije, jača utjecaj desničarskih nacionalista čijem je pritisku, u lovu na glasove u Gradskoj skupštini, podlegao i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.
Zemlja s najvećim brojem gradova u kojima su ulice koje nose Titovo ime je, vjerovali ili ne, Italija. Iako su, baš pod Titovim zapovjedništvom, Talijani potjerani sve do Trsta, čime je Hrvatska postala bogatija za 2800 četvornih kilometara istarskog poluotoka, ni Talijanima, a ni njihovim Vladama nije palo na pamet da objave rat pločama s Titovim imenom te one netaknute stoje u 11 talijanskih gradova.
I dok se, kako bi skrenuli pažnju sa stvarnih problema, u Hrvatskoj 'hrabro' obračunavaju s čovjekom koji je mrtav već 37 godina, u svijetu okrenutom budućnosti Titovo ime, gle čuda, baš nikome ne smeta.
[size=31]Maršal ima planinski vrh, čak i asteroid[/size]
Ime maršala Tita nose i brojne ulice i trgovi u Africi - u Angoli, Egiptu, Etiopiji, Tunisu i Gani. Trg Josipa Broza Tita ima i Moskva, a u Kazakhstanu postoji tzv. Titova oblast. Po Titu se zovu i ulica u Sao Paulu u Brazilu, dvije ulice na Cipru i dvije ulice u Indiji.
Maršal ima i svoj planinski vrh - Titov Vrh najviši je vrh Šar Planine i drugi po visini u Makedoniji, no, iako je smješten na 2747 metara nadmorske visine, taj vrh ipak nije najviše mjesto nazvano po Titu. Naime, njegovo ime nosi čak i jedan asteroid, pronađen davne 1937.
I dok svijet živi sadašnjost, licem okrenut prema budućnosti, oni leđima okrenuti svijetu i toj istoj budućnosti, ali i problemima vlastitog naroda, očito su stavili prst u uho te samozadovoljno pjevaju onu Škorinu "'Ko je gazda u dvorištu sad se valjda zna, ak je ne'ko svoj na svome, to sam onda ja", ne obazirući se pri tom što je to dvorište sve praznije, jer ga svakodnevno napuštaju čitave mlade obitelji. U zadnjih godinu dana Hrvatsku je tako napustilo 82.000 radno sposobnih ljudi.
a da, njima uzmu pola plaće..sad su krivi i jer slavonija iseljavapismejker wrote:kaja wrote:prije sto godina, nešto manje iseljavala je dalmacija i hercegovina u slavoniju jer je bila bogata i bavili su se zemljom, najamni radnici spavali su im sa stokom. pa nisu suze ronili zbog toga.
ako nisu krivi onda su krivi jer ne rone suze
2015-08-15
Ova budala hasso samo je svijet podsjetio koliko je Tito veliki i vazan drzavnik
Nabijem mu tablu u guzicu
Nabijem mu tablu u guzicu
Pa 70% novca iz cijele države ide u zagreb kako bi se održavala slika samoodržive metropole sa 1000 fontana, drugi problem je rat jer su slavonci dali najveći obol da bi na kraju imali status kvazi kolonije na kraju imperija od 4 mil. st., ali no dobro. Što se tiče iseljavanja iz dalmacije i hercegovine nitko nije spavao sa stokom već su otjerali švabe i kulake i uzeli kuće i zemlju vrlo jednostavno, da i nije 100 godina već 1946.g.kaja wrote:prije sto godina, nešto manje iseljavala je dalmacija i hercegovina u slavoniju jer je bila bogata i bavili su se zemljom, najamni radnici spavali su im sa stokom. pa nisu suze ronili zbog toga.
Kermit-
2014-04-17
kaja wrote:a da, njima uzmu pola plaće..sad su krivi i jer slavonija iseljavapismejker wrote:kaja wrote:prije sto godina, nešto manje iseljavala je dalmacija i hercegovina u slavoniju jer je bila bogata i bavili su se zemljom, najamni radnici spavali su im sa stokom. pa nisu suze ronili zbog toga.
ako nisu krivi onda su krivi jer ne rone suze
Opcenito tko god iseljavao u generalnom nije dobro,jer se ljudski resursi smanjuju,sve gubi vrijednost,a drzava nis ne cini da se sredi i dovede u red..mislim pravosudje je ruglo,u sluzbi drzavne mafije..
svabi digli ruke od RH...I puno zagrepcana isto iseljava...nema vise posla kao nekada..a stanovi se ne mogu placati niti najam..
Pa jednu curu sam izvukao,a imala je duga vec za stan 4 mjeseca,gazdarica joj pokljucala stvari..dosla kod mene,prijavio je,nasao posao i polako...vratila dug,uzela stvari i vremenom i presla u svoj stancic..
Guest- Guest
A da sve table skinete po HR i odnesete u Slavoniju, skupa sa Sorom,
mislite li da bi se iseljavanje smanjilo? Ja mislim da bi Sora i svog sina iz Irske vratila u Slaviniju.
mislite li da bi se iseljavanje smanjilo? Ja mislim da bi Sora i svog sina iz Irske vratila u Slaviniju.
Eroo- Posts : 78949
2016-07-22
ma ne mislim na to. išli su ljudi raditi tamo kao najamni radnici na njihovim poljima. tretirali su ih ko stoku.asilovski wrote:Što se tiče iseljavanja iz dalmacije i hercegovine nitko nije spavao sa stokom već su otjerali švabe i kulake i uzeli kuće i zemlju vrlo jednostavno, da i nije 100 godina već 1946.g.
oni su bili bogati, imali su zemlju , ovi dole nisu imali ništa, turizma još nije bilo.
2015-08-15
Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
Zaradila kvintal ipo kukuruza za mjesec dana, a radilo se sve dane od jutra do sutra.
Jebiga, takva vrimena bila.
Pošto je sad kila kukuruza?
PS: ...a dida mi je priča da je kod seoskog kapitaliste cili dan kopa za kilu kukuruzovog brašna...
Zaradila kvintal ipo kukuruza za mjesec dana, a radilo se sve dane od jutra do sutra.
PS: ...a dida mi je priča da je kod seoskog kapitaliste cili dan kopa za kilu kukuruzovog brašna...
Last edited by Eroo on 5/9/2017, 17:25; edited 2 times in total
Eroo- Posts : 78949
2016-07-22
čardak stoluje u zagrebu, zato je zagreb i kriv...to je, šta drugo
Guest- Guest
tja..u bescijenje..produkcija poljoprivredna se ne cijeni...Eroo wrote:Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
Guest- Guest
uglavnom si u pravukaja wrote:prije sto godina, nešto manje iseljavala je dalmacija i hercegovina u slavoniju jer je bila bogata i bavili su se zemljom, najamni radnici spavali su im sa stokom. pa nisu suze ronili zbog toga.
problem je sebičnost i politika jednog deteta
zbog istih stvari nemačka mora da uvozi arape i crnce
niko više ne pravi decu
a prije su slavonska sela
vrvila životom
ovo nema veze ni sa adezeom ni sa partijom
za vreme partije je erozija krenula
a za adezea se samo nastavila
isto bi bilo i da je psihić
na vlasti samo bi on reko da je to
posledica ovih prije a kurcem ne bi
mrdnio da nešto popravi
a i ne može
jer vi rvati više ne želite da pravite decu
kao ni mi srbi
Mi smo oduvijek bili kapitalisti.Eroo wrote:Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Mi smo oduvijek bili kapitalisti.Eroo wrote:Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
gazde,gazde...
Guest- Guest
eee...kakve državne službe, partije ove i one...pismejker wrote:Triny wrote:Mi smo oduvijek bili kapitalisti.Eroo wrote:Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
gazde,gazde...
Trinity-
2014-04-17
tak oje..kutja imanje i na posel selaki,gazda vas gleda..Triny wrote:eee...kakve državne službe, partije ove i one...pismejker wrote:Triny wrote:Mi smo oduvijek bili kapitalisti.Eroo wrote:Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
gazde,gazde...
Guest- Guest
Ma puno djece, nitko drugi nije trebao...a one lijene Hercegovce i Dalmatince žalibože uzet da rade, i što su dobili , previše su dobili...pismejker wrote:tak oje..kutja imanje i na posel selaki,gazda vas gleda..Triny wrote:eee...kakve državne službe, partije ove i one...pismejker wrote:Triny wrote:Mi smo oduvijek bili kapitalisti.Eroo wrote:Moja pokojna mama je jednom prilikom bila u berbi kukuruza u Slavoniji.
gazde,gazde...
Trinity-
2014-04-17
Istina...prije su to bila velika imanja,cak i u komjunizmu se dalo od njih zivjeti,nikad ne vidjeh gladne selaki,a po zimi po 3-4 krmaca im islo u preradu,,djeca jaka zdrava i zilava,dobro uhranjeni svi...Triny wrote:Ma puno djece, nitko drugi nije trebao...a one lijene Hercegovce i Dalmatince žalibože uzet da rade, i što su dobili , previše su dobili...pismejker wrote:tak oje..kutja imanje i na posel selaki,gazda vas gleda..Triny wrote:eee...kakve državne službe, partije ove i one...pismejker wrote:Triny wrote:
Mi smo oduvijek bili kapitalisti.
gazde,gazde...
I dosao Cardak i oslobodio ljude te napasti...
Guest- Guest
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Dačić Zagrebu šalje imena 20 000 dece ubijene u Jasenovcu
» Zagreb mijenja imena ulica nazvanih po ustašama, nosit će imena čuvenih glumica
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Sablasno nebo nad Sirijom:Ocekuje nas pakao u vazduhu
» FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
» Zagreb mijenja imena ulica nazvanih po ustašama, nosit će imena čuvenih glumica
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Sablasno nebo nad Sirijom:Ocekuje nas pakao u vazduhu
» FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
Page 2 of 4