Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
http://www.index.hr/vijesti/clanak/skole-po-slavoniji-sablasno-prazne-u-sedam-godina-u-os-franjo-tudjman-duplo-manje-djece/992606.aspx
Last edited by asilovski on Tue 5 Sep - 16:38; edited 1 time in total
Kermit-
2014-04-17
Re: Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
TREND iseljavanja iz Hrvatske koji traje već dugi niz godina nikako ne prestaje. To se najbolje vidi na primjeru škola u Slavoniji i Baranji. Djece je sve manje, a jedino što profesore spašava od otkaza je smjena generacija. Mnogi od njih odlaskom u mirovinu spašavaju radna mjesta svojih kolega.
Jedna od škola u kojoj rapidno opada broj učenika je OŠ Dr. Franje Tuđmana koja se nalazi u Belom Manastiru. Ravnatelj škole Damir Mendler u razgovoru za Index otkrio je da su u posljednjih sedam godina ostali bez čak četiri prva razreda. Ovu školu sad pohađa 480 djece, lani ih je bilo 540, dok ih je prije 7 godina bilo oko 900.
"Ove smo godine upisali 43 prvašića 2 prva razreda. Prije sedam godina imali smo ih šest. Najveći problem je što mladi iseljavaju jer ovdje ne mogu naći posao", rekao nam je ravnatelj Mendler.
Unatoč situaciji zasad je samo jednoj kolegici dao otkaz, odnosno proglašena je tehnološkim viškom, dok su ostale profesore od otkaza spasile kolege koje su otišle u mirovinu.
Kermit-
2014-04-17
Re: Dok u megalopolisu Zagrebu mijenjaju imena trgova u Slavoniji škole sablasno prazne
Dobar mi je stav zagrebčana koji u biti ne vide neki veći problem u ovom egzodusu, dok je njima dobro ostali ne postoje
Kermit-
2014-04-17
Pave Santini
Pravi Hrvati nikad neće napustit svoju domovinu, NIKAD!
Samo nek oni idu, a mi ostajemo uz nju zauvik!
Like · Reply · 1 · 7 mins
Kermit-
2014-04-17
Šta je petokolonašu i strani plaćeniku opet širiš defetizam.
Hrvatska a ni Slavonija neće propasti ma koliko ti to volio.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
asilovski wrote:Pave Santini
Nisam Hrvat, no i to je moj stav!
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Da a kaj da radimo. Evo sad cu ja u Osijek da ne bi bio prazan a ti dođi tu, ok?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
hehehe ne koliko bi ja volio, nego koliko tvoji radili na tome, debela razlikaAntijunak wrote:Šta je petokolonašu i strani plaćeniku opet širiš defetizam.
Kermit-
2014-04-17
Poanta je da je ovo gorući problem ne zbog škola nego mirovina, zdravstva i održivosti države gdje imaš pustari i glavni grad, a i boli Vas kurac to je isto istina, zapravo ne to toliko nego tolika udaljenost a radi se o 200 kmkaja wrote:Da a kaj da radimo. Evo sad cu ja u Osijek da ne bi bio prazan a ti dođi tu, ok?
Kermit-
2014-04-17
heheh metropolisuThe Klaw wrote:
> metrolopis
Kermit-
2014-04-17
Pa idi radit djecu...mani se forumašenja!!!
Guest- Guest
a kako bi tu zagrepčani mogli pomoći u tom problemu?asilovski wrote:Poanta je da je ovo gorući problem ne zbog škola nego mirovina, zdravstva i održivosti države gdje imaš pustari i glavni grad, a i boli Vas kurac to je isto istina, zapravo ne to toliko nego tolika udaljenost a radi se o 200 kmkaja wrote:Da a kaj da radimo. Evo sad cu ja u Osijek da ne bi bio prazan a ti dođi tu, ok?
jedino ako misliš da mi doselimo tamo a vi možete onda ovdje..
2015-08-15
Priprema se teren za New Krajina, ne treba na velikosrpska politika,dovoljna nam je vaša nacionalna.
Sexual Tyrannosaurus- Posts : 808
2017-07-30
Pa onda nismo država već svatko za sebe, pogotovo ako uzmeš površinu i broj stanovnikakaja wrote:a kako bi tu zagrepčani mogli pomoći u tom problemu?asilovski wrote:Poanta je da je ovo gorući problem ne zbog škola nego mirovina, zdravstva i održivosti države gdje imaš pustari i glavni grad, a i boli Vas kurac to je isto istina, zapravo ne to toliko nego tolika udaljenost a radi se o 200 kmkaja wrote:Da a kaj da radimo. Evo sad cu ja u Osijek da ne bi bio prazan a ti dođi tu, ok?
Kermit-
2014-04-17
Ne ne hadeze čardak politika je najbolja za sve susjedeSexual Tyrannosaurus wrote:Priprema se teren za New Krajina, ne treba na velikosrpska politika,dovoljna nam je vaša nacionalna.
Kermit-
2014-04-17
Antijunak wrote:Šta je petokolonašu i strani plaćeniku opet širiš defetizam.
uffff...kad vidim da sva mladost ode van,ne bih se bas kladio u to sto kazes..nece propasti,ostat ce drzava,no u kakvom stanju,to je vec drugo pitanje...
Ako oni iz Cardak ekipe misle,a misle da je dovoljno da oni rulaju,a turizam da pokriva samo jih,a ostale tk ojebe i nek idu van,e pa jako lijep taj patriotizam i ljubav prema bliznjem svom iz naroda...no nece ni to dovijeka...sposobni i radisni odlaze van,a ostaju oni drugi,hoce li njihova djeca popunjavati radna mjesta gdje se tesk oradi? mislim da nece...zona sumraka bude ostala doli..
Guest- Guest
a čuj, jesmo u konačnici.asilovski wrote:Pa onda nismo država već svatko za sebe, pogotovo ako uzmeš površinu i broj stanovnikakaja wrote:a kako bi tu zagrepčani mogli pomoći u tom problemu?asilovski wrote:Poanta je da je ovo gorući problem ne zbog škola nego mirovina, zdravstva i održivosti države gdje imaš pustari i glavni grad, a i boli Vas kurac to je isto istina, zapravo ne to toliko nego tolika udaljenost a radi se o 200 kmkaja wrote:Da a kaj da radimo. Evo sad cu ja u Osijek da ne bi bio prazan a ti dođi tu, ok?
sumnjam da kod tebe suza suzu goni jer nekom u zagrebu uzmu 18% prireza na plaću
2015-08-15
Kayu dovesti u Slavoniji ijos hrpu tako lijepih i finih cura iz zagreba i napraviti im copore djece...muzevi nek vode vlika imanja za proivodnju svega potrebitog..
Guest- Guest
Znači, nisu četnici bili krivi?
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Dačić Zagrebu šalje imena 20 000 dece ubijene u Jasenovcu
» Zagreb mijenja imena ulica nazvanih po ustašama, nosit će imena čuvenih glumica
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Sablasno nebo nad Sirijom:Ocekuje nas pakao u vazduhu
» FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
» Zagreb mijenja imena ulica nazvanih po ustašama, nosit će imena čuvenih glumica
» povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena izričito naglasilo da su komunizam i fašizam totalitarni sustavi te se ne smije davati imena iz tog perioda
» Sablasno nebo nad Sirijom:Ocekuje nas pakao u vazduhu
» FOTO Ovako izgleda propast: Osijek sablasno prazan, svaki drugi obrt zatvoren
Page 1 of 4