Eurobasket * 2017
Page 26 of 50
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Re: Eurobasket * 2017
pizzon wrote:
politicki srbin, politicki slovenac, to je erina novotarija !
smesno
Kakva crna novotarija?
Moderne nacionalne države imaju svoje korijene tek od Francuske revolucije, a većina ih nije takvima postala do pred sam kraj 19. stoljeća.
I ti očito ne razlikuješ etnicitet i nacionalitet.
I to početkom 21. stoljeća!
To već nije smiješno nego prije tragikomično.
Guest- Guest
Pa i postoji isključivo politički narod.pizzon wrote:maggie13 wrote:Dobro ero govori.
Neg, 'ko ce vas trpit do nedjelje:-D
Skoro ste visa rasa postali.
"Ko god pobijedi, nas je."
:-D
ne razuem,
ljudi lepo kazu, jeste, srbi smo,
era im osporava pravo da budu srbi.
ljudi znaju da su dosli sa kosmeta,
da su srbi, a ne politicki slovenci )
smesno
Nedo ti Bog da saznaš što si genetski...poludio bi.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
slidingdoorsoperator wrote:Prvi put, selektor Srbije je u intervjuu za španski „As“ objasnio i konkretno zbog čega je talentovano krilo odabralo Sloveniju.
- Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi.
http://www.alo.rs/luka-zbog-mame-odbio-srbiju/86540
Majka Slovenka, a otac Srbin. Dijete je ipak izabralo Sloveniju kao svoju domovinu, očito jer je u njemu prevladao slovenski nacionalni osjećaj, a uostalom se i rodio i živi u Sloveniji.
Skroz legitimno, niko malon ni dragiću ne zamera. Rodili se u sloveniji, osećaju se slovencima-ali ne menja činjenici da su srpskog porekla. To obojica ni ne kriju, eo npr. Dončić je nažalost ortodoksni ciganin-zato i gubi sutra u finalu.
Guest- Guest
Eroo wrote:slidingdoorsoperator wrote:Prvi put, selektor Srbije je u intervjuu za španski „As“ objasnio i konkretno zbog čega je talentovano krilo odabralo Sloveniju.
- Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi.
Majka Slovenka, a otac Srbin. Dijete je ipak izabralo Sloveniju kao svoju domovinu, očito jer je u njemu prevladao slovenski nacionalni osjećaj, a uostalom se i rodio i živi u Sloveniji.
I tata se mu rodio u Sloveniji. U Wikipedii se i za njega navodi nacionalnost: Slovenska. Nije demantirano.
Ovo za oca nisam znao.
I što je onda uopće ostalo od njjegovog navodnog srpstva?
Etničko podrijetlo oca?
Očito nedovoljno.
Inače, tek toliko da se zna, na formiranje zrele osobe roditeljski odgoj prosječno utječe sa 10%, geni 40%, a kultura sredine u kojoj se pojedinac osjeća prihvaćenim, čak 50%.
Dakle, ništa neobično da je ovdje utjecaj domovine prevladao, ne samo zato jer se rodio i živi u Sloveniji i jer mu je mama Slovenka nego i zato jer se i otac rodio i živi u Sloveniji.
Guest- Guest
max123 wrote:uzmes nekog lepog i visokog Hrvata,sa bele puti.pa onda nadodas malo cincara,vlaha,cigana,arbanasa,bulgara i pitaj boga..pa zabiberis sve sa 500 godina osmanske vladavine,i sve kaj ide uz to i dobijes glancig novog srbendu...Braća wrote:max123 wrote:
naravno da postoje.ali oni su najvecim delom Ustase(Hrvati)...
Pa da, lepo zapažanje-hrvati su podgrupa srpskog naroda...
Uvek se gluperda sam našamara.
Lepi hrvat? Jel to uopšte postoji?
Guest- Guest
Braća wrote:
Skroz legitimno, niko malon ni dragiću ne zamera. Rodili se u sloveniji, osećaju se slovencima-ali ne menja činjenici da su srpskog porekla. To obojica ni ne kriju, eo npr. Dončić je nažalost ortodoksni ciganin-zato i gubi sutra u finalu.
Naravno da je legitimno.
Što se tiče prognoze rezultata u finalu, napisao sam već ranije na temi kako Slovenija doduše na ovom prvenstvu igra vrlo atraktivnu košarku, ali mislim da je Srbija ipak favorit.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Eroo wrote:slidingdoorsoperator wrote:Prvi put, selektor Srbije je u intervjuu za španski „As“ objasnio i konkretno zbog čega je talentovano krilo odabralo Sloveniju.
I tata se mu rodio u Sloveniji. U Wikipedii se i za njega navodi nacionalnost: Slovenska. Nije demantirano.
Ovo za oca nisam znao.
I što je onda uopće ostalo od njjegovog navodnog srpstva?
Etničko podrijetlo oca?
Očito nedovoljno.
Inače, tek toliko da se zna, na formiranje zrele osobe roditeljski odgoj prosječno utječe sa 10%, geni 40%, a kultura sredine u kojoj se pojedinac osjeća prihvaćenim, čak 50%.
Dakle, ništa neobično da je ovdje utjecaj domovine prevladao, ne samo zato jer se rodio i živi u Sloveniji i jer mu je mama Slovenka nego i zato jer se i otac rodio i živi u Sloveniji.
Licemeri ste-npr. na principu djokovića.
Prvo ovom dekici iz slovenije-on mu je večito npr. osporavao srpstvo...
Guest- Guest
niko mu ne zamera sto je izabrao da igra za sloveniju.
svoj talentat moze da afirmise kroz najbolje klubove.
ali on takodje ne porice i ne zaboravlja svoje srpske korene i poreklo
Guest- Guest
Braća wrote:
Licemeri ste-npr. na principu djokovića.
Prvo ovom dekici iz slovenije-on mu je večito npr. osporavao srpstvo...
Mislim da na ovom forumu nisam nikada ni riječ napisao o Đokoviću.
Iskreno, nemam pojma niti o njegovom etničkom podrijetlu niti o nacionalnom opredjeljenju.
Znam samo da spada u najuži krug najboljih tenisača svijeta svih vremena i da igra (ili je igrao) vrlo kvalitetan i atraktivan tenis.
Za ocjene ostalih forumaša u tom smislu ne mogu biti odgovoran.
Last edited by slidingdoorsoperator on 16/9/2017, 13:25; edited 1 time in total
Guest- Guest
pizzon wrote:
niko mu ne zamera sto je izabrao da igra za skoveniju.
Dio korena, ali ajde...
Usput da dodam: Talijani su nacija 3 rase.
2016-07-22
slidingdoorsoperator wrote:Braća wrote:
Naravno da je legitimno.
Što se tiče prognoze rezultata u finalu, napisao sam već ranije na temi kako Slovenija doduše na ovom prvenstvu igra vrlo atraktivnu košarku, ali mislim da je Srbija ipak favorit.
Bogdanović će malog da stisne i u odbrani i u napadu-probaće da ga natera da pravi faulove, a i veliki je plus imati psihički i mentalno najjačeg igrača u evropi, što je trenutno bogdan.
Svi seru kako je ovo srbija b, srbija c-a sa lučićem i bobijem smo skoro isto jaki, kao što bi to bili sa jokićem, teodosićem, kalinićem i ostalima. Talentom smo puno slabiji, ali atletski i defanzivno smo mnogo jači sa druge strane...
Guest- Guest
Eroo wrote:Bik se pravi da zna slovensko. Ne "ovo" ampak "to-le". Lahko tudi "to-le-le".crvenkasti wrote:Kdor ovo bere je bik!
Kdor to-le bere je bik.
Jel dobro ovako?
crvenkasti-
2014-04-17
Eroo wrote:pizzon wrote:
Dio korena, ali ajde...
ali i cale i on govore o sebi da su srbi, ili gradjani slovenije srpskog porekla
njegov deda i baba, po caleru, srbi sa kosmeta
Guest- Guest
PS:
Naime, osobno nosim genetski haplotip I1b* iliti Eu7,
koji je temeljni europski genski haplotip. U Hercegovini i i južnoj Dalmaciji
od 4-tvorice muškaraca taj gen nose trojica. U HR svaki drugi,kao i u Bosni...
u Srbiji, ako se ne varam svaki treći.
DakleM, svi ste vi Hercegovci, samo da vam to još nisu rekli.
Naime, osobno nosim genetski haplotip I1b* iliti Eu7,
koji je temeljni europski genski haplotip. U Hercegovini i i južnoj Dalmaciji
od 4-tvorice muškaraca taj gen nose trojica. U HR svaki drugi,kao i u Bosni...
u Srbiji, ako se ne varam svaki treći.
DakleM, svi ste vi Hercegovci, samo da vam to još nisu rekli.
Ne govore, to sam ti upravo pokušao objasniti.pizzon wrote:
ali i cale i on govore o sebi da su srbi
2016-07-22
Gde ima Slovenac sa 201cm?Eroo wrote:Pa i postoji isključivo politički narod.pizzon wrote:maggie13 wrote:Dobro ero govori.
ne razuem,
smesno
Jure Zdovc bio najvisi sa 196cm.
Kad smo vec kod genetike
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
pizzon wrote:Eroo wrote:pizzon wrote:
Dio korena, ali ajde...
ali i cale i on govore o sebi da su srbi, ili gradjani slovenije srpskog porekla
njegov deda i baba, po caleru, srbi sa kosmeta
Plus je ćale srao kako ga niko iz kss nije kontaktirao u vezi malog...
Brzo ga je sale demantovao.
Guest- Guest
pitaj jastebaEroo wrote:Ne govore, to sam ti upravo pokušao objasniti.pizzon wrote:
Guest- Guest
Velika visina je bolest...pokvaren hormon za rast(pitaj Marjanovića!). Prosjek visine se ponekad statistički obrađuje.Serbinho-3 wrote:Gde ima Slovenac sa 201cm?Eroo wrote:Pa i postoji isključivo politički narod.pizzon wrote:maggie13 wrote:Dobro ero govori.
ne razuem,
smesno
Jure Zdovc bio najvisi sa 196cm.
Kad smo vec kod genetike
Tako su Hercegovci najveći (186,5 cm) po prosjeku u Europi. Postoji i neka studija da bi to bilo zbog načina prehrane...
Last edited by Eroo on 16/9/2017, 13:42; edited 1 time in total
2016-07-22
Ja sam taj koji živim u SLO i ne on. Njega možeš pitati nešto o guslama i guslarima....pizzon wrote:pitaj jastebaEroo wrote:Ne govore, to sam ti upravo pokušao objasniti.pizzon wrote:
2016-07-22
Pssst..i .ne žive skupa (ovo mi je već bez veze).Braća wrote:Plus je ćale srao kako ga niko iz kss nije kontaktirao u vezi malog...
Brzo ga je sale demantovao.
2016-07-22
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Page 26 of 50