Eurobasket * 2017
Page 25 of 50
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Re: Eurobasket * 2017
Ne sekiraj se, to je odlika svakog Hrvata.crvenkasti wrote:Dok ovo pišem, neprestano osjećam grižu savjesti jer bih trebao raditi nešto drugo.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
jastreb wrote:Naravno da svaki pravoslavac nije Srbin. Tako imamo i Makedonce,Ruse,Ukrajince,Bugare,Grke...Eroo wrote:
Ispravnije bi bilo da sam napisao kolektivitetu. Moje pitanje još uvijek stoji i traži odgovor...
Tebi je izgled svaki pravoslavac Srbin, što može da bidne i ne mora. A što su srpski ateisti? A-Srbi?
Ali ako se Dončić izjašnjava Srbinom(a izjašnjava se. I njegov otac također),tko si ti da mu to osporavaš?
Iskompleksirana matora budala...
Guest- Guest
Eroo wrote:Po izgledu bih reko da je, kao i po imenu i prezimenu. Za što se izjašnjava ja to ne znam.Serbinho-3 wrote:Slaven Letica Hrvat?Eroo wrote:Je li Vulin Srbin? Odgovori na to pa ćemo nastaviti dalje...Serbinho-3 wrote:Svojatate Srbe u Hrvate, to vidim...Eroo wrote:
Don, korijen, pa ti vidi...
Iza svakog uspesnog Srbina imas Hrvata, koji tvrdi da je ovaj Srbim zapravo Hrvat
Odgovori pa cemo nastaviti dalje...
A Vulin je "čokoladni", jebiga...Nije da mi smeta, daleko od toga, ali mi smeta ako se Dončića "prekrštava".
Čekaj, po tebi ne postoje srbi koji inaju svetlu put i svetle oči?
Guest- Guest
eto ni čarnojević nas nije doveo, odakle onda srbijastreb wrote:Čarnojević je naselio Srbe u Ugarsku(dijelove Vojvodine i Slavonije).čardak efendija wrote:
odakle srbi u rvatckoj i bosni
tu su sve rvatcki kraljevi stolovali
niđe srba dok nas čarnojević nije dovukao u velikoj seobi
kad smo bežali od turaka
istina je voda duboka
Čarnojević sa Srbima Like i Dlmacije,te BIH nema ništa.
Pročitaj malo povijesne knjige.
u bosni i rvatckoj
inače
Velika seoba Srba
Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Paja Jovanović, Seoba Srbalja. Srbi napuštaju Kosovo pod vodstvom patrijarha Arsenija Crnojevića.
Velika seoba Srba su dve povezane migracije stanovništva u 17. i 18. veku prilikom kojih je veliki broj Srba sa Kosova i južnih krajeva prešao na sever, u područja južne Ugarske (Vojvodine) i austrijske Vojne krajine.
Braća wrote:jastreb wrote:Naravno da svaki pravoslavac nije Srbin. Tako imamo i Makedonce,Ruse,Ukrajince,Bugare,Grke...Eroo wrote:
Ispravnije bi bilo da sam napisao kolektivitetu. Moje pitanje još uvijek stoji i traži odgovor...
Tebi je izgled svaki pravoslavac Srbin, što može da bidne i ne mora. A što su srpski ateisti? A-Srbi?
Ali ako se Dončić izjašnjava Srbinom(a izjašnjava se. I njegov otac također),tko si ti da mu to osporavaš?
Ovo je jedino relevantno, jer se sam morao izreći.
U slovenskoj verziji: Nacionalnost - Slovenska.
Sovencom se izjasnio i Đorđeviću kad je je pokušao dovesti u srpsku reprezentaciju (b92/Blic).
Last edited by Eroo on 16/9/2017, 13:08; edited 1 time in total
2016-07-22
Na dobrom si putu da konačno na pravi način shvatiš pojam "nacionalnost". Još samo malo...Braća wrote:Eroo wrote:Po izgledu bih reko da je, kao i po imenu i prezimenu. Za što se izjašnjava ja to ne znam.Serbinho-3 wrote:Slaven Letica Hrvat?Eroo wrote:Je li Vulin Srbin? Odgovori na to pa ćemo nastaviti dalje...Serbinho-3 wrote:
Svojatate Srbe u Hrvate, to vidim...
Iza svakog uspesnog Srbina imas Hrvata, koji tvrdi da je ovaj Srbim zapravo Hrvat
Odgovori pa cemo nastaviti dalje...
A Vulin je "čokoladni", jebiga...Nije da mi smeta, daleko od toga, ali mi smeta ako se Dončića "prekrštava".
Da ti pomognem:
Do sredine 19.-og stolleća u Europi nije bilo nacija, a na Balkanu do kraja 19.-og stoljeća...često i do prvih destetljeća 20.-og stoljeća.
Neuki ljudi to ne znaju, što politika i nacionalni debili debilima vješto izvrću i prikrivaju. Ne budi debil!
Last edited by Eroo on 16/9/2017, 13:05; edited 1 time in total
2016-07-22
[/url]
Eroo wrote:Braća wrote:jastreb wrote:Naravno da svaki pravoslavac nije Srbin. Tako imamo i Makedonce,Ruse,Ukrajince,Bugare,Grke...Eroo wrote:
Guest- Guest
Sad si dobio svoje-najbolje za tebe bi bilo da se izbrišeš sa goruma, neprijatno mi je da šamaram matore drtine...
Guest- Guest
naravno da postoje.ali oni su najvecim delom Ustase(Hrvati)...Braća wrote:
max123- Posts : 2853
2015-10-28
max123 wrote:naravno da postoje.ali oni su najvecim delom Ustase(Hrvati)...Braća wrote:
Pa da, lepo zapažanje-hrvati su podgrupa srpskog naroda...
Uvek se gluperda sam našamara.
Last edited by Braća on 16/9/2017, 13:11; edited 1 time in total
Guest- Guest
Eroo wrote:Braća wrote:jastreb wrote:Naravno da svaki pravoslavac nije Srbin. Tako imamo i Makedonce,Ruse,Ukrajince,Bugare,Grke...Eroo wrote:
Ovo je jedino relevantno, jer se sam morao izreći.
U slovenskoj verziji: Nacionalnost - Slovenska.
Sovencom se izjasnio i Đorđeviću kad je je pokušao dovesti u srpsku reprezentaciju (b92/Blic).
Valjda je o ovome dosta rečeno.
2016-07-22
samo još u rvatckoj ima nas pravih srbamax123 wrote:naravno da postoje.ali oni su najvecim delom Ustase(Hrvati)...Braća wrote:
sve ostalo turski i ruski geni i bugarski geni
ti bi mogao imati ljepši riječnik, em si mlađi, em si, kažeš, obrazovan...mada ne djeluješ vrlo čestoBraća wrote:Sad si dobio svoje-najbolje za tebe bi bilo da se izbrišeš sa goruma, neprijatno mi je da šamaram matore drtine...
Guest- Guest
Vidi dodatk iznad. Usput konzultiraj još i b9v/Blic...Braća wrote:Sad si dobio svoje-najbolje za tebe bi bilo da se izbrišeš sa goruma, neprijatno mi je da šamaram matore drtine...
2016-07-22
Prvi put, selektor Srbije je u intervjuu za španski „As“ objasnio i konkretno zbog čega je talentovano krilo odabralo Sloveniju.
- Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi.
http://www.alo.rs/luka-zbog-mame-odbio-srbiju/86540
Majka Slovenka, a otac Srbin. Dijete je ipak izabralo Sloveniju kao svoju domovinu, očito jer je u njemu prevladao slovenski nacionalni osjećaj, a uostalom se i rodio i živi u Sloveniji.
- Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi.
Majka Slovenka, a otac Srbin. Dijete je ipak izabralo Sloveniju kao svoju domovinu, očito jer je u njemu prevladao slovenski nacionalni osjećaj, a uostalom se i rodio i živi u Sloveniji.
Last edited by slidingdoorsoperator on 16/9/2017, 13:14; edited 2 times in total
Guest- Guest
Noor wrote:ti bi mogao imati ljepši riječnik, em si mlađi, em si, kažeš, obrazovan...mada ne djeluješ vrlo čestoBraća wrote:Sad si dobio svoje-najbolje za tebe bi bilo da se izbrišeš sa goruma, neprijatno mi je da šamaram matore drtine...
Kada je neko pokvaren-ne može se sa njim na finjaka...
Guest- Guest
Balkanac, pa još obrazovan = balkanac ^2.Noor wrote:ti bi mogao imati ljepši riječnik, em si mlađi, em si, kažeš, obrazovan...mada ne djeluješ vrlo čestoBraća wrote:Sad si dobio svoje-najbolje za tebe bi bilo da se izbrišeš sa goruma, neprijatno mi je da šamaram matore drtine...
2016-07-22
maggie13 wrote:Dobro ero govori.
Neg, 'ko ce vas trpit do nedjelje:-D
Skoro ste visa rasa postali.
"Ko god pobijedi, nas je."
:-D
ne razuem,
ljudi lepo kazu, jeste, srbi smo,
era im osporava pravo da budu srbi.
ljudi znaju da su dosli sa kosmeta,
da su srbi, a ne politicki slovenci )
politicki srbin, politicki slovenac, to je erina novotarija !
smesno
Guest- Guest
uzmes nekog lepog i visokog Hrvata,sa bele puti.pa onda nadodas malo cincara,vlaha,cigana,arbanasa,bulgara i pitaj boga..pa zabiberis sve sa 500 godina osmanske vladavine,i sve kaj ide uz to i dobijes glancig novog srbendu...Braća wrote:max123 wrote:
naravno da postoje.ali oni su najvecim delom Ustase(Hrvati)...
Pa da, lepo zapažanje-hrvati su podgrupa srpskog naroda...
Uvek se gluperda sam našamara.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
slidingdoorsoperator wrote:Prvi put, selektor Srbije je u intervjuu za španski „As“ objasnio i konkretno zbog čega je talentovano krilo odabralo Sloveniju.
I tata se mu rodio u Sloveniji. U Wikipedii se i za njega navodi nacionalnost: Slovenska. Nije demantirano.
2016-07-22
pizzon wrote:
politicki srbin, politicki slovenac, to je erina novotarija !
smesno
Kakva crna novotarija?
Moderne nacionalne države imaju svoje korijene tek od Francuske revolucije, a većina ih nije takvima postala do pred sam kraj 19. stoljeća.
I ti očito ne razlikuješ etnicitet i nacionalitet.
I to početkom 21. stoljeća!
To već nije smiješno nego prije tragikomično.
Guest- Guest
Page 25 of 50 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 37 ... 50
Page 25 of 50