ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Go down

SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji - Page 4 Empty Re: SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji

Post by Eroo Thu 24 Aug - 13:59

pismejker wrote:Inace Ero,si citao ono o MiG-uški 41...ameri u panici..
Ko da prepisuješ sa srpskih portala...Ameri u panici, Ameri se tresu...a Amere boli qratz. :)
Kao prvo siguran sam da između velikih neće nikada doći do rata. Razloge za to navoditi je besmisleno.
Kao drugo, svi avioni, tenkovi i slično, bi u nekom vojnom srazu  bili potpuno neuporabni.
Treće, prije par godina sam gledao izravni prijenos NASA-e o nekom vojnom eksperimentu na Mjesecu.
Uglavnom je bilo rečeno da neka raketlina leti tik nad površinom Mjeseca, prilagođavajući se terenu.
Kod toga je u obzir uzeta i lokalna gravitacija....Na kraju je raketa raznesla unaprijed zadan cilj.
Mislim da se mi sanja u koju svrhu je eksperiment izveden.

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji - Page 4 Empty Re: SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji

Post by Guest Thu 24 Aug - 14:00

Eroo wrote:
Ko da prepisuješ sa srpskih portala...Ameri u panici, Ameri se tresu...a Amere boli qratz. :)
Kao prvo siguran sam da između velikih neće nikada doći do rata. Razloge za to navoditi je besmisleno.
Kao drugo, svi avioni, tenkovi i slično, bi u nekom vojnom srazu  bili potpuno neuporabni.
Treće, prije par godina sam gledao izravni prijenos NASA-e o nekom vojnom eksperimentu na Mjesecu.
Uglavnom je bilo rečeno da neka raketlina leti tik nad površinom Mjeseca, prilagođavajući se terenu.
Kod toga je u obzir uzeta i lokalna gravitacija....Na kraju je raketa raznesla unaprijed zadan cilj.
nar5avno Ero.naravno da su u panici Ameri kad ih Rusi polako ali sigurno zaobilaze u kvaliteti i naprednosti naoruzanja,i njihovim performansama..

Panice,zato jer nisu navikli na to..Panicio bi i ti da saznas da je netko,uvijek losiji od tebe polako postao kvalitetan i polako te zaobilazi... :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by My Brother Billo Thu 24 Aug - 14:04

svi ti raketni sistemi su prioritetna meta ruskih taktickih nuklearki
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Thu 24 Aug - 14:05

nema vise..otopila se americka vojna superiornost..pokrepali su svi svapski znanstvenici iz ww2..sad im i Pakše i Hindusi rulaju haj-tehom,uglavnom u civilnom podrucju..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by My Brother Billo Thu 24 Aug - 14:07

pismejker wrote:nema vise..otopila se americka vojna superiornost..pokrepali su svi svapski znanstvenici iz ww2..sad im i Pakše i Hindusi rulaju haj-tehom,uglavnom u civilnom podrucju..
jebiga njihova vojna sila je usporediva sa Klitchkom,mlavio je godinama chimange ali dodje i njemu kraj  cat
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 24 Aug - 14:10

pismejker wrote:
Eroo wrote:
nar5avno Ero.naravno da su u panici Ameri kad ih Rusi polako ali sigurno zaobilaze u kvaliteti i naprednosti naoruzanja,i njihovim performansama..

Panice,zato jer nisu navikli na to..Panicio bi i ti da saznas da je netko,uvijek losiji od tebe polako postao kvalitetan i polako te zaobilazi... :cleanteeth
Najviše oružja i dalje prodaju Ameri, iako su daleko skuplji od ostalih...
Govoriš o avonima od 4 g. , a Ameri već imaju one šta lete 12 g. Bez pilota naravno.
Njih ne možeš pokazati na mitinzima, jelda. I inače mi ne vidimo ono pravo,
niti kod Amera niti kod Rusa. Svi oni imaju neke svoje varijante iznaneđenja, o kojima šute.
Ove avione šta gledamo danas, koriste se samo još u Siriji, Iraku, Jemenu, Gazi i tako....
Ako si pratio, Ameri su nekoliko puta tukli ruske saveznike u Siriji, bez straha od S-400.(?) :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest Thu 24 Aug - 19:17

Eroo wrote:
pismejker wrote:
Eroo wrote:

Najviše oružja i dalje prodaju Ameri, iako su daleko skuplji od ostalih...
Govoriš o avonima od 4 g. , a Ameri već imaju one šta lete 12 g. Bez pilota naravno.
Njih ne možeš pokazati na mitinzima, jelda. I inače mi ne vidimo ono pravo,
niti kod Amera niti kod Rusa. Svi oni imaju neke svoje varijante iznaneđenja, o kojima šute.
Ove avione šta gledamo danas, koriste se samo još u Siriji, Iraku, Jemenu, Gazi i tako....
Ako si pratio, Ameri su nekoliko puta tukli ruske saveznike u Siriji, bez straha od S-400.(?) :)

Ne govorim o avionima 4 G-sto oznacava ubrzanvanje,nego vrsnu brzinu,4 M-acha,dakle nesto preko 4400 km-h...
To sto ti pricas 12 G je ubrzavanje,i to ne moze prirodno izdzati niti jedan covjek,jer vec nakon 9 G ubrzanja,covjek pocne gubiti motoricke sposobnosti i pocne se nesvijestiti,recimo da je krajnja granica ubrzavanja u laboratorijskim uvjetima,11 G,dalje ne ide,covjek pada u nesvijest i komu..

Ne brkaj kruske i jabuke..

Ameri su itekako pazili,gdje nisu "obasjani" radarima S-400 pa ih tamo nije niti bilo..
no,padali su napadacki dronovi tipa Predator,sluzbeno iz tehnikih razloga..odjedared se stali kvariti i padati...Nije ti sumnjivo.. :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by My Brother Billo Thu 24 Aug - 21:29

a bome i Global Hawk se negdje stroposhtao,jebiga kad nije bio "nevidljiv"  cat
My Brother Billo
My Brother Billo

2017-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Thu 24 Aug - 23:01

Ero,brzina objekta se mjeri metrima,kilometrima,u sekundi,satu..jel..

naprimjer,vozis biciklo,20km/h,to znaci da predjes zasat vremena 20 kilometara...

E sad G...to je GForces,gravitacijska sila,kojom te Zemlja privlaci ,i osnovna je vrijednost 1...jel pratis???

Pogled vamo... Ubrzanje se mjeri graitacijskom silom 1G 2G 3G...dakle,vozis ruski MiG 31...

i opalis po afterburneru da poletis...avion ubrzava srazmjerno snazi potiska,znas ono ..akcija i reakcija...

koliko je to ubrzavanje jako,mjeri se GForceom..ako je 3 G to znaci za te ubrzavanje "vuce" sa 3 gravitacijeske jedinice Planeta Zemlje..jel..mda..dakle ,samo 3G znaci da ubrzavas sa tri puta 9.81m/sekundi...takodjek ko se ubrzanje sukladno povecava, i "tezina2 ti se povecava,odnosno vucna sila,ti tvoju tezinu,koja je 115 kila,na 1G,povecava na 345 kila...sad zamisli 9 G koje dozivljavaju piloti i fajterđetovima....strasno zar ne..

znaci..

4 macha,je brzina aviona u kilometrima po satu ili metrima u sekundi..

4 g ,je brzina ubrzavanja,a misli se na brzinu kojom avion povecava svoju ukupnu brzinu...

Jel sve jasno..? :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Fri 25 Aug - 0:25

ERO..!!!! natrag na sat nastave..!!! :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Fri 25 Aug - 8:53

ponovo ce odrati glupe rumune ko za f16? :roll
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Fri 25 Aug - 11:44

pismejker wrote:Ero,brzina objekta se mjeri metrima,kilometrima,u sekundi,satu..jel..

naprimjer,vozis biciklo,20km/h,to znaci da predjes zasat vremena 20 kilometara...

E sad G...to je GForces,gravitacijska sila,kojom te Zemlja privlaci ,i osnovna je vrijednost 1...jel pratis???

Pogled vamo... Ubrzanje se mjeri graitacijskom silom 1G 2G 3G...dakle,vozis ruski MiG 31...

i opalis po afterburneru da poletis...avion ubrzava srazmjerno snazi potiska,znas ono ..akcija i reakcija...

koliko je to ubrzavanje jako,mjeri se GForceom..ako je 3 G to znaci za te ubrzavanje "vuce" sa 3 gravitacijeske jedinice Planeta Zemlje..jel..mda..dakle ,samo 3G znaci da ubrzavas sa tri puta 9.81m/sekundi...takodjek ko se ubrzanje sukladno povecava, i "tezina2 ti se povecava,odnosno vucna sila,ti tvoju tezinu,koja je 115 kila,na 1G,povecava na 345 kila...sad zamisli 9 G koje dozivljavaju piloti i fajterđetovima....strasno zar ne..

znaci..

4 g ,je brzina ubrzavanja,a misli se na brzinu kojom avion povecava svoju ukupnu brzinu...

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo Fri 25 Aug - 12:01

pismejker wrote:

Ne trabunjaj , ne razumiješ ti to...Ubrzanje se ne odnosi na ukupnu brzinu, već na ubrzavanje  m/s^2... metar u sekundi na sekundu.

Brzina se računa kao v=a.t , di je a ubrzanje, a t vrijeme u kojem mjerimao dostignutu brzinu. Ako to razumiješ onda ćeš razumjeti i što znači ubrzanje 12 g.  Ako imaš avion koji podnosi samo 4g  ( 4x9,81 = 39,24 m/s/s,  onda možeš sam izračunat koliko mu treba vremena za postizanje brzine 4 macha, a koliko onome od 12 g. Ove karakteristike nam govore o potiscima motora a s tim i na brzinu aviona, drona, rakete ili čega već, jer nema smisla takvo ubrzanje ako se to odnosi samo na padanje.
Inače, imao sam u mislima jedan američki test aviona-rakete-drona (nemam pojma kako su to nazvali) - supersonični je(!), kojeg su ispuštali iz drugog aviona i koji konačnu brzinu postiže ubrzanjem od  12x9,81 = 118,92 m/s/s. Obični avioni, pa i taj tvoj s brzinom od 4 Macha, ima maksimalno ubrzanje 54 m/s/s. Razlika ti je valjda jasna.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest Fri 25 Aug - 17:27

Eroo wrote:
pismejker wrote:

Ne trabunjaj , ne razumiješ ti to...Ubrzanje se ne odnosi na ukupnu brzinu, već na ubrzavanje  m/s^2... metar u sekundi na sekundu.

Brzina se računa kao v=a.t , di je a ubrzanje, a t vrijeme u kojem mjerimao dostignutu brzinu. Ako to razumiješ onda ćeš razumjeti i što znači ubrzanje 12 g.  Ako imaš avion koji podnosi samo 4g  ( 4x9,81 = 39,24 m/s/s,  onda možeš sam izračunat koliko mu treba vremena za postizanje brzine 4 macha, a koliko onome od 12 g. Ove karakteristike nam govore o potiscima motora a s tim i na brzinu aviona, drona, rakete ili čega već, jer nema smisla takvo ubrzanje ako se to odnosi samo na padanje.
Inače, imao sam u mislima jedan američki test aviona-rakete-drona (nemam pojma kako su to nazvali) - supersonični je(!), kojeg su ispuštali iz drugog aviona i koji konačnu brzinu postiže ubrzanjem od  12x9,81 = 118,92 m/s/s.
:doh :doh :doh

sjedi 1..!!!
da te ne sramotim u cijelosti,samo cu ovaj zadnji pasus ti prigovoriti..

ubrzavanje nije sto i gravitacijska sila ..ubrzavanje rezultira Povecavanjem G sile..
Napravi sam test,.,posudi neki nabrijani auto..stoj na mjestu..pomakni se tijelom naprijed-nema problema jel-...isto taj pokret pokusaj napraviti,dok papreno stisces gas i startas ostro..osjetices,kao da ti je tezina povecana...TO je taj famozni G force,zdravoseljacki i jasno objasnjeno..
Ero..jesi neuk..Osim toga tih famoznih 9.81m/s ide eksponencijalno gore.. dakle na kvadrat..
zato pri recimo 4G gravitacijska sila,"povecava" ljudsku tezinu na 4 puta vecu,jer je 4 puta jace privlacenje ,od standardnih 1G
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo Fri 25 Aug - 19:40

pismejker wrote:
Eroo wrote:
pismejker wrote:

Inače, imao sam u mislima jedan američki test aviona-rakete-drona (nemam pojma kako su to nazvali) - supersonični je(!), kojeg su ispuštali iz drugog aviona i koji konačnu brzinu postiže ubrzanjem od  12x9,81 = 118,92 m/s/s.
:doh :doh :doh

sjedi 1..!!!
da te ne sramotim u cijelosti,samo cu ovaj zadnji pasus ti prigovoriti..

ubrzavanje nije sto i gravitacijska sila ..ubrzavanje rezultira Povecavanjem G sile..
Napravi sam test,.,posudi neki nabrijani auto..stoj na mjestu..pomakni se tijelom naprijed-nema problema jel-...isto taj pokret pokusaj napraviti,dok papreno stisces gas i startas ostro..osjetices,kao da ti je tezina povecana...TO je taj famozni G force,zdravoseljacki i jasno objasnjeno..
Ero..jesi neuk..Osim toga tih famoznih 9.81m/s ide eksponencijalno gore.. dakle na kvadrat..
zato pri recimo 4G gravitacijska sila,"povecava" ljudsku tezinu na 4 puta vecu,jer je 4 puta jace privlacenje ,od standardnih 1G

A Issati poljubim...koji Einstein. :^0
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 26 Aug - 8:11

pismejker wrote:
Eroo wrote:
pismejker wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:

Šta kaže, s ovim se sačuvaju i životi neprijatelja...Ne započinji kavgu i ne boj se. :D

Ova "igračka" efikasno  poništi tenkovsku i ljudsku brojnost protivnika.
Dakle, radi se o obrambenom oružju, koje eventualne napadne namjere
neprijatelja ustavi duboko na neprijateljskom teritoriju.
Vrijedno je svakog uloženog eura.
obicni VBR..Ero,Ero...otkrio si toplu vodu.. :cleanteeth
Pa lijepo ti čovik kaže koje vrste raketlina koristi i koji im je domet, a ti tako...Najprije pogledaj video do konca. Polako i ne žuri.
ero,,.samo je pitanje tehnicke izvedbe,glavija,koje raketline nođaju,snage motora i to je to..elektronike svakako..

na kraju rajeva obicni VBR,jel..snop cjevulja uvezan u jedno i sibaj...nikakav haj teh..žRusi su istrjebljivali svapske kopnene snage sa Kaćusama jos u ww2... :cleanteeth
Issati ...ma obična praćka, to su još i Indijanci koristili. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 4 Previous  1, 2, 3, 4

Back to top

- Similar topics