SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
Re: SAD odobrile prodaju( 54 nomada) raketnih sistema Rumuniji
USA ima 437...(ako se dobro sjećam). Drugim državama ih prodaju tu negdje do 20 komada. Hr, čini mi se, 16 komada (12+4).My Brother Billo wrote:54 nomada?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Rumunji su imali par lijepih svojih projekata. Steta sto nisu svojim firmama vjerovali, bilo bi to direktno ulaganje u vlastitu industriju no ajde. I ovako su dobili ponajbolji sistem na planeti za svoju vojsku. Lijepa kupovina :)
Guest- Guest
Može dobacit skoro do Zagreba...Sarajevo poklopit ko o'šale. Jedan plotun poklopi minimalno 648 km kvadratnih.MaximusDecimusMiridije wrote:Rumunji su imali par lijepih svojih projekata. Steta sto nisu svojim firmama vjerovali, bilo bi to direktno ulaganje u vlastitu industriju no ajde. I ovako su dobili ponajbolji sistem na planeti za svoju vojsku. Lijepa kupovina :)
Kad vaši stižu?
2016-07-22
Šta kaže, s ovim se sačuvaju i životi neprijatelja...Ne započinji kavgu i ne boj se.
pismejker wrote:Nomada ili Komada???
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
pismejker wrote:Nomada ili Komada???
Nomada 54, puta 12 raketlina = 648 komada.Samo jedan plotun, za samo tridesetak sekundi.
U matematici su svi simboli ravnopravni, a šta bi ti s tim...
2016-07-22
Eroo wrote:
Šta kaže, s ovim se sačuvaju i životi neprijatelja...Ne započinji kavgu i ne boj se.
Ova "igračka" efikasno poništi tenkovsku i ljudsku brojnost protivnika.
Dakle, radi se o obrambenom oružju, koje eventualne napadne namjere
neprijatelja ustavi duboko na neprijateljskom teritoriju.
Vrijedno je svakog uloženog eura.
2016-07-22
obicni VBR..Ero,Ero...otkrio si toplu vodu..Eroo wrote:Eroo wrote:
Guest- Guest
Pa lijepo ti čovik kaže koje vrste raketlina koristi i koji im je domet, a ti tako...Najprije pogledaj video do konca. Polako i ne žuri.pismejker wrote:obicni VBR..Ero,Ero...otkrio si toplu vodu..Eroo wrote:Eroo wrote:
2016-07-22
ero,,.samo je pitanje tehnicke izvedbe,glavija,koje raketline nođaju,snage motora i to je to..elektronike svakako..Eroo wrote:Pa lijepo ti čovik kaže koje vrste raketlina koristi i koji im je domet, a ti tako...Najprije pogledaj video do konca. Polako i ne žuri.pismejker wrote:obicni VBR..Ero,Ero...otkrio si toplu vodu..Eroo wrote:Eroo wrote:
na kraju rajeva obicni VBR,jel..snop cjevulja uvezan u jedno i sibaj...nikakav haj teh..žRusi su istrjebljivali svapske kopnene snage sa Kaćusama jos u ww2...
Guest- Guest
Nema ti pomoći...pismejker wrote:ero,,.samo je pitanje tehnicke izvedbe,glavija,koje raketline nođaju,snage motora i to je to..elektronike svakako..Eroo wrote:Pa lijepo ti čovik kaže koje vrste raketlina koristi i koji im je domet, a ti tako...Najprije pogledaj video do konca. Polako i ne žuri.pismejker wrote:obicni VBR..Ero,Ero...otkrio si toplu vodu..Eroo wrote:Eroo wrote:
na kraju rajeva obicni VBR,jel..snop cjevulja uvezan u jedno i sibaj...nikakav haj teh..žRusi su istrjebljivali svapske kopnene snage sa Kaćusama jos u ww2...
Pa ni atomska bomba nije hi teh, jebate. Niti interkontinentalne rakete nisu nešto specijalno.
Nemoš imat razvoj M270 ili M124 za samo 12 raketnih sistema, jer je preskupo...Ako ih imaš namjeru prozvesti 500-600 komada (Ameri) onda to ide bez problema. I jeftini su ako ih kupiš samo nekoliko. Decit.
2016-07-22
Ero..ne kumpliciraj... sto danas Gospodja sprema za rucak?
Guest- Guest
(Ero u medjuvremenu njuška oko Gospodjina lonca..)
Guest- Guest
Danas smo sami, pojednostavila je...juha od tikvica, ražnjići, salata....pismejker wrote:Ero..ne kumpliciraj... sto danas Gospodja sprema za rucak?
2016-07-22
mmmm,fino i lagano...Eroo wrote:Danas smo sami, pojednostavila je...juha od tikvica, ražnjići, salata....pismejker wrote:Ero..ne kumpliciraj... sto danas Gospodja sprema za rucak?
Guest- Guest
Ne njuškam, ja sudjelujem...Tikvice sam ja pripremio. I salatu, naravno. Ostalo ona.pismejker wrote:(Ero u medjuvremenu njuška oko Gospodjina lonca..)
2016-07-22
Inace Ero,si citao ono o MiG-uški 41...ameri u panici...ne znam gdje bih svratao taj lovček u koju generaciju,ali ce biti kapabiliti letiti u suborbitalnom prostoru,nošat ce lasere kao protumjeru raketlinama,letit ce mah-om 4,vec sad Su-50 leti tom brzinom(op.a.),i jos puno lipih i slasnih stvari...
Temelj te zvijeri je prilicno vremesni lovac presretac MiG-ušak 25,nocna mora za sve americke lovce 70tih i 80tih..odnosno dok je bio u uporabi..
Ero,platis 3000 dolari i letis MiG-om 25 na rub svemira...a krdža prastara...
Temelj te zvijeri je prilicno vremesni lovac presretac MiG-ušak 25,nocna mora za sve americke lovce 70tih i 80tih..odnosno dok je bio u uporabi..
Ero,platis 3000 dolari i letis MiG-om 25 na rub svemira...a krdža prastara...
Guest- Guest
Eroo wrote:Ne njuškam, ja sudjelujem...Tikvice sam ja pripremio. I salatu, naravno. Ostalo ona.pismejker wrote:(Ero u medjuvremenu njuška oko Gospodjina lonca..)
Dobro dobro..pohvalno..i Rujka i ja kroz zajednicku zajebanciju napravimo jelo...zanimljivije je,a nitko ne robuje kuhanju..
Guest- Guest
Ko da prepisuješ sa srpskih portala...Ameri u panici, Ameri se tresu...a Amere boli qratz.pismejker wrote:Inace Ero,si citao ono o MiG-uški 41...ameri u panici..
Kao prvo siguran sam da između velikih neće nikada doći do rata. Razloge za to navoditi je besmisleno.
Kao drugo, svi avioni, tenkovi i slično, bi u nekom vojnom srazu bili potpuno neuporabni.
Treće, prije par godina sam gledao izravni prijenos NASA-e o nekom vojnom eksperimentu na Mjesecu.
Uglavnom je bilo rečeno da neka raketlina leti tik nad površinom Mjeseca, prilagođavajući se terenu.
Kod toga je u obzir uzeta i lokalna gravitacija....Na kraju je raketa raznesla unaprijed zadan cilj.
Mislim da se mi sanja u koju svrhu je eksperiment izveden.
2016-07-22
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Raketni štit u Rumuniji. Gde je u tome Srbija?
» General NATO-a: Potrebno vojno prisustvo Alijanse u Bugarskoj i Rumuniji
» Raspad sistema u SDP-u
» Slom sistema
» Slom sistema
» General NATO-a: Potrebno vojno prisustvo Alijanse u Bugarskoj i Rumuniji
» Raspad sistema u SDP-u
» Slom sistema
» Slom sistema
Page 3 of 4