Kasparov naš sokol
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kasparov naš sokol
Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...pismejker wrote:Kakogod..Mrzim Šah...
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
Inače je i Karpov postao zaljubljenik u Hrvatsku,iako je u početku nije baš šmekao. Nedavno je gostovao u Rijeci i Opatiji i imao lijep doček.kolerik wrote:epikur37 wrote:Njah, lijepo za potporu Hrvatskoj ali kako reče regoč lik je izdajnik svoje domovine.
budala
Da, zanimljivo kako netko moze biti genijalac u jednom polju, a naivac u drugome.
Imao je problema sa politikom cijeli zivot, krenuo rasturiti FIDE, osnovao PCA, pa je Karpov zasjeo, ni kriv ni duzan, jos 7 godina.
Onda se dao u ''visoku'' politiku i odmah na Putina. Veliki sahist i mutan lik.
Inače kao najvećeg nesretnika u novijoj povijesti šaha smatram pokojnog Korčnoja.
taj je izgubio sve,osim one pičke koja ga je u stopu pratila.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma zaboravio sam puno njih, Morphy, Korncoj, Anand...bilo je stvarno briljantnih sahista.
U bivsoj Jugi (prva dva izdanja) Gligoric, Matulovic, Pirc...ima i Yugoslav (Dragon) verzija napada, jedna verzija obrane je nazvana po Pircu. Dali smo sigurno vise pedagoski nego igracki, to je moj dojam.
U bivsoj Jugi (prva dva izdanja) Gligoric, Matulovic, Pirc...ima i Yugoslav (Dragon) verzija napada, jedna verzija obrane je nazvana po Pircu. Dali smo sigurno vise pedagoski nego igracki, to je moj dojam.
Guest- Guest
Jaki smo u startu,a onda posustanemo. Hrvoje Stević je najbolji primjer.kolerik wrote:Ma zaboravio sam puno njih, Morphy, Korncoj, Anand...bilo je stvarno briljantnih sahista.
A popularizaciji šaha u Jugi najviše je doprinjeo Dimitrije Bjelica.
2014-04-22
jastreb wrote:Inače je i Karpov postao zaljubljenik u Hrvatsku,iako je u početku nije baš šmekao. Nedavno je gostovao u Rijeci i Opatiji i imao lijep doček.kolerik wrote:epikur37 wrote:Njah, lijepo za potporu Hrvatskoj ali kako reče regoč lik je izdajnik svoje domovine.
budala
Da, zanimljivo kako netko moze biti genijalac u jednom polju, a naivac u drugome.
Imao je problema sa politikom cijeli zivot, krenuo rasturiti FIDE, osnovao PCA, pa je Karpov zasjeo, ni kriv ni duzan, jos 7 godina.
Inače kao najvećeg nesretnika u novijoj povijesti šaha smatram pokojnog Korčnoja.
Da, da, upoznao sam ga, slikao se, bio sam sretan kao malo dijete :)
Bio je puno opusteniji nego sto sam ga zamisljao, rekao je da je zapravo u Hrvatskoj bio puno puta, prije rata.
Ali tekmu mi nije dao, a ja tjedan dana proucavao Caro-Kann.
Guest- Guest
E to, tu briškulu, zafrknul sam se. Da, južnjaci drže do svoga do razine gluposti.jastreb wrote:Prije briškulu. Ma nije. Jednostavno igra mi nije legla. Mada ima i tog prepotentnog lokalpatriotizma,gdje sve što dolazi sa kopna,sa kontinenta njima je žabarsko.Regoč wrote:Znamo mi što je u pozadini, hoćete izgurati belu i uvesti trešetu. E, nećete!jastreb wrote:To nema veze. Jer inače obožavam fiš,čobanac,slatkovodni robolov...Regoč wrote:Primorac!jastreb wrote:
A ja mrzim belu!!!
tako su se prije 20-tak godina rugali domaćim ljudima koji bi u ribolov išli sa štapovima,a onda kada su vidjeli da ljudi u povratku nose u kantama orade,arbune,brancine,naglo su zašutjeli.
Ne kažem da nije idealist, ali njegov idealizam koriste neprijatelji njegove domovine. Možda je samo korisni idiot.kolerik wrote:epikur37 wrote:Njah, lijepo za potporu Hrvatskoj ali kako reče regoč lik je izdajnik svoje domovine.
budala
Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...pismejker wrote:Kakogod..Mrzim Šah...
jastreb wrote:
Nije on bio nesretnik, nego vrhunski igrac, ali je bio disident, pa se cijela masinerija sovjetskog saha uprla da im se ne desi ponovo Aljehin.
Dali su sve biljeske Karpovu, hoces-neces. Dobro, po meni, Tolja bi ionako pobijedio, Korcnoj je za tako dugo natjecanje imao kratak fitilj i u kasnijim partijama katastrofalne previde, Karpov je bio neumoran.
Guest- Guest
Škola u Zagrebu, tehnička.Regoč wrote:Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...pismejker wrote:Kakogod..Mrzim Šah...
U ono doba nije imala dvoranu.
Trinity-
2014-04-17
Srednja bez dvorane? U Zagrebu? Bome, nije ti bilo lako.Triny wrote:Škola u Zagrebu, tehnička.Regoč wrote:Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...pismejker wrote:Kakogod..Mrzim Šah...
Regoč wrote:Ne kažem da nije idealist, ali njegov idealizam koriste neprijatelji njegove domovine. Možda je samo korisni idiot.kolerik wrote:epikur37 wrote:Njah, lijepo za potporu Hrvatskoj ali kako reče regoč lik je izdajnik svoje domovine.
budala
Takvi se ne bi smjeli baviti politikom uopce. I nije mi jasno gdje njegov idealizam lezi, on je globalist, gradjanin svijeta. Rusiju valjda toliko poznaje da zna da ima demokracije taman toliko koliko je moze podnijeti, a u ostalome je Putin briljirao, to mu ni on ne moze osporiti.
Eto, Eva je strucnjak za Rusiju.
Guest- Guest
Zašto? Pa bolje igrati šah nego skakati po gredi.Regoč wrote:Srednja bez dvorane? U Zagrebu? Bome, nije ti bilo lako.Triny wrote:Škola u Zagrebu, tehnička.Regoč wrote:Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...pismejker wrote:Kakogod..Mrzim Šah...
Trinity-
2014-04-17
Kako bi rekal Jefferson, barem u filmu, "independence is not s toy for a children to play with".kolerik wrote:Regoč wrote:Ne kažem da nije idealist, ali njegov idealizam koriste neprijatelji njegove domovine. Možda je samo korisni idiot.kolerik wrote:epikur37 wrote:Njah, lijepo za potporu Hrvatskoj ali kako reče regoč lik je izdajnik svoje domovine.
budala
Takvi se ne bi smjeli baviti politikom uopce. I nije mi jasno gdje njegov idealizam lezi, on je globalist, gradjanin svijeta. Rusiju valjda toliko poznaje da zna da ima demokracije taman toliko koliko je moze podnijeti, a u ostalome je Putin briljirao, to mu ni on ne moze osporiti.
Eto, Eva je strucnjak za Rusiju.
Tjelovježba je nužna, šah možeš i na sekciji.Triny wrote:Zašto? Pa bolje igrati šah nego skakati po gredi.Regoč wrote:Srednja bez dvorane? U Zagrebu? Bome, nije ti bilo lako.Triny wrote:Škola u Zagrebu, tehnička.Regoč wrote:Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:
Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...
Regoč wrote:Srednja bez dvorane? U Zagrebu? Bome, nije ti bilo lako.Triny wrote:Škola u Zagrebu, tehnička.Regoč wrote:Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...pismejker wrote:Kakogod..Mrzim Šah...
Nikakvo cudo.
Zapravo, imam teoriju - neopremljene skole i klubovi radjaju vrhunske sampione. Dobro, u jednom trenutku to mora preuzeti infrastruktura, ali fundamente treba razvijati u prljavim i derutnim dvoranama, livadama i slicno.
Samo od tamo smo i dobivali vrhunske igrace. Kazu mi u Zadru da nemaju ni jednog mladog igraca otkad igraju u Visnjiku, a u Jazinama su ih imali po 2-5 u generaciji.
A Jazine zu bile ziva zaraza.
Guest- Guest
Pa najveće nogometne zvijezde nikle su u siromašnim predgrađima Ria i Buenos Airesa. Na plažama Copacabane,također.kolerik wrote:Regoč wrote:Srednja bez dvorane? U Zagrebu? Bome, nije ti bilo lako.Triny wrote:Škola u Zagrebu, tehnička.Regoč wrote:Škola ti opremljena kao da si odrasla u Gorjanima!Triny wrote:
Ja ne...igrala davnih dana s braćom...u srednjoj smo zimi na tjelesnom igrali šah...
Nikakvo cudo.
Zapravo, imam teoriju - neopremljene skole i klubovi radjaju vrhunske sampione. Dobro, u jednom trenutku to mora preuzeti infrastruktura, ali fundamente treba razvijati u prljavim i derutnim dvoranama, livadama i slicno.
Samo od tamo smo i dobivali vrhunske igrace. Kazu mi u Zadru da nemaju ni jednog mladog igraca otkad igraju u Visnjiku, a u Jazinama su ih imali po 2-5 u generaciji.
A Jazine zu bile ziva zaraza.
Danas kad vidim koliko puno sinova slavni(jih) očeva igra u prvim ligama,ne čudim se što nogomet propada.
2014-04-22
jastreb wrote:Znači ribolov bi morao ostati na nivou od prije 50 godina na tunju. Rukom odmotavaš najlon,vrtiš i zabacuješ. Na stranu što ti se najlon stalno mrsi i što ni približno ne možeš dobaciti kao štapom. I onda vide ljudi krenuli sa štapovima,pa im se počeli rugati. "Žabari!" "Ti ribu moraš osjetiti na prstu!" "To ni za more!" i sl.
danas na moru više ne možeš sresti da netko lovi na tunju. Osim Čeha.
Na tunju arbuna osjetis i lakše ga zajebes, nego stapom, 100% provjereno...štap je bolji samo u onih pola ure kad luduju nakon svitanja...inace ono karakteristično pipkanje prije poteza ni ne osjetis...a pravi bokuni najčešće idu pojedinačno i nemaš onaj filing sa štapom kad mu trebaš popustiti prije kontre...tunja rules...
darth_vader-
2014-04-17
ma ne znam baš. Štap je praktičniji,brži i ekonomičniji.jasambrend wrote:jastreb wrote:Znači ribolov bi morao ostati na nivou od prije 50 godina na tunju. Rukom odmotavaš najlon,vrtiš i zabacuješ. Na stranu što ti se najlon stalno mrsi i što ni približno ne možeš dobaciti kao štapom. I onda vide ljudi krenuli sa štapovima,pa im se počeli rugati. "Žabari!" "Ti ribu moraš osjetiti na prstu!" "To ni za more!" i sl.
Na tunju arbuna osjetis i lakše ga zajebes, nego stapom, 100% provjereno...štap je bolji samo u onih pola ure kad luduju nakon svitanja...inace ono karakteristično pipkanje prije poteza ni ne osjetis...a pravi bokuni najčešće idu pojedinačno i nemaš onaj filing sa štapom kad mu trebaš popustiti prije kontre...tunja rules...
Koliko ti se na tunju samo puta zamrsi najlon? Na štapu niti jednom.
Zatim koliko dalje baciš štapom,a da se ne govori o prstima,jer ti ručno povlačenje najlona isiječe prste.
Sa tunjom bih još možda i lovio iz barke,ali sa obale,to ne dolazi u obzir.
Kao mali lovio sam tunjom,ali kad sam naučio štapom,nikad se više ne bih vraćao na tunju.
2014-04-22
jastreb wrote:ma ne znam baš. Štap je praktičniji,brži i ekonomičniji.jasambrend wrote:jastreb wrote:Znači ribolov bi morao ostati na nivou od prije 50 godina na tunju. Rukom odmotavaš najlon,vrtiš i zabacuješ. Na stranu što ti se najlon stalno mrsi i što ni približno ne možeš dobaciti kao štapom. I onda vide ljudi krenuli sa štapovima,pa im se počeli rugati. "Žabari!" "Ti ribu moraš osjetiti na prstu!" "To ni za more!" i sl.
Koliko ti se na tunju samo puta zamrsi najlon? Na štapu niti jednom.
Zatim koliko dalje baciš štapom,a da se ne govori o prstima,jer ti ručno povlačenje najlona isiječe prste.
Sa tunjom bih još možda i lovio iz barke,ali sa obale,to ne dolazi u obzir.
Kao mali lovio sam tunjom,ali kad sam naučio štapom,nikad se više ne bih vraćao na tunju.
Iz barke, naravno...s obale je rasprava bespredmetna, ali iz kaica mi je dan-danas tunja draža...i ne petlja se baš, koristis onu s manje memorije...doduše jedino me zna ranj zajebati pa mi sve popetlja kad ga zakacim ili kad radim s dvije istovremeno, a kurenat promjeni smjer...doduše, sve su to čari ribolova, nisam došao meditirati, malo popickaras i pokoju prokunes i ides dalje...predveza ionako moras imati spremnih desetak barem...:)
darth_vader-
2014-04-17
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Sokol Marić kupio Ustavni sud RH-a
» NU2-Gari Kasparov
» Kasparov: Hrvatska je već pobjednik
» Zavirite u imanje Sokol Marića vrijedno čak 50 milijuna dolara
» Gari Kasparov podržao Hilariju Klinton
» NU2-Gari Kasparov
» Kasparov: Hrvatska je već pobjednik
» Zavirite u imanje Sokol Marića vrijedno čak 50 milijuna dolara