Kasparov naš sokol
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Kasparov naš sokol
http://poskok.info/wp/kasparov-nakratko-prekinuo-mirovinu-i-nastupio-pod-hrvatskom-zastavom/
Re: Kasparov naš sokol
ST. LOUIS, 18. kolovoza 2017. (Hina) – Legendarni ruski šahist i bivši svjetski prvak Garry Kasparov nakon 12 godina pauze vratio se u šahovsku arenu nastupom na turniru u St Louisu gdje se ogleda s najboljim velemajstorima današnjice.
“Suspendirao sam svoju šahovsku mirovinu na pet dana”, izjavio je lakonski Kasparov koji je posljednju službenu šahovsku partiju odigrao prije više od 4,500 dana.
Ono što je za nas posebno zanimljivo je njegov prvi nastup pod hrvatskom zastavom. U službenom biltenu uz rusko državljanstvo stoji mu i hrvatsko državljanstvo koje je dobio 2014. godine.
Iako vidljivo neuigran i pod bremenom duge pauze, Kasparov uglavnom nadigarava svoje suparnike, da bi u vremenskom tjesnacu izgubio stečenu prednost.
Kasparov je u prva tri dana natjecanja upisao jednu pobjedu i to protiv 28 godina mlađeg Vijetnamca Le Quang Liema nakon devet partija u kojima je postigao remi.
Zanimljivo, njegov privremeni povratak privukao je nezapamćen broj od 500.000 internetskih gledatelja, te veliki interes medija.
Nakon St Luisa, Kasparov dolazi na Međunarodni šahovski festival za mlade u Crikvenicu, gdje će odigrati simultanku na otvorenom 26. kolovoza.
To će biti još jedna simultanka potpore projektu “Šah uz školu”, što je u sklopu njegovih nastojanja da šah približi mladima. Međunarodni festivalu Crikvenici organizira Fond Garry Kasparov Adriatik, ogranak Kasparovljeve američke šahovske fundacije.
Na festivalu se očekuje nastup čak 200 šahista u različitim kategorijama.
Kasparov je za vrijeme Domovinskog rata bio velika moralna podrška Hrvatskoj, a zbog svog lobiranja za Hrvatsku u veljači 2014. je dobio hrvatsko državljanstvo. Danas je veliki kritičar režima Vladimira Putina.
Na angažmanu devedesetih, svaka mu čast. Danas je izdajnik domovine.
Car.
2014-04-12
sve da sruši Putina, koji bi to bio win za Hrvatsku da postane prvi čovjek Rusije haha
Možebitno bismo tu štogod ušićarili: Hrvat na čelu svjetske sile.kic wrote:
sve da sruši Putina, koji bi to bio win za Hrvatsku da postane prvi čovjek Rusije haha
Sa šahovskim umijećem hvalili su se Ero i Epi.kic wrote:
trebamo organizirati forumski turnir, i prva tri onda izazovu forum.hr
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Naravno da se umnom vještinom nisu hvalili ljevičari!jastreb wrote:Sa šahovskim umijećem hvalili su se Ero i Epi.kic wrote:
Ja sam ih izazivao na dvoboj,ali nisu htjeli.Regoč wrote:Naravno da se umnom vještinom nisu hvalili ljevičari!jastreb wrote:Sa šahovskim umijećem hvalili su se Ero i Epi.kic wrote:
dakle,čak sam šahovskom notacijom započinjao prvi potez.
osim toga najveći šahist sa ovih prostora Svetozar Gligorić,bio je partizan.
2014-04-22
Najveći broj šahovskih prvaka potječe iz redova židovskog naroda.pismejker wrote:Mrzim Šah..
2014-04-22
Jasno, tko je ikad vidjel uznojenoga Židova ili Cigana?jastreb wrote:Najveći broj šahovskih prvaka potječe iz redova židovskog naroda.pismejker wrote:Mrzim Šah..
Kad sam bio mali zamrzio sam sah,jer je moj stari,znao sa tim svojim gilipterima iz kluba,doci doma, zasjesti u dnevni i opaliti brzopotezne iducih 48 sati..fanatik je bio,a ja sam kroz to zamrzio sahjastreb wrote:Najveći broj šahovskih prvaka potječe iz redova židovskog naroda.pismejker wrote:Mrzim Šah..
Guest- Guest
Pa ni vama bas znoj ne ljeska po ledjima... sve samo da se Uhljebite u neku memljivu rupu..Regoč wrote:Jasno, tko je ikad vidjel uznojenoga Židova ili Cigana?jastreb wrote:Najveći broj šahovskih prvaka potječe iz redova židovskog naroda.pismejker wrote:Mrzim Šah..
Guest- Guest
Šah je bio omiljena razbibriga u ex Jugoslaviji.pismejker wrote:Kad sam bio mali zamrzio sam sah,jer je moj stari,znao sa tim svojim gilipterima iz kluba,doci doma, zasjesti u dnevni i opaliti brzopotezne iducih 48 sati..fanatik je bio,a ja sam kroz to zamrzio sahjastreb wrote:Najveći broj šahovskih prvaka potječe iz redova židovskog naroda.pismejker wrote:Mrzim Šah..
One stare drvene garniture Subozan-Subotica sa glomaznim teškim figurama...Nema kuće koja je nije imala.
pa onda šahovske knjige....
2014-04-22
Stari krepo,pas mu kosti oglobao,a meni ostala garnitura saha,od slonovace,neki poklon jos iz Libije,70tih...jedno 5-6 satova sahovskih i tako..jastreb wrote:Šah je bio omiljena razbibriga u ex Jugoslaviji.pismejker wrote:Kad sam bio mali zamrzio sam sah,jer je moj stari,znao sa tim svojim gilipterima iz kluba,doci doma, zasjesti u dnevni i opaliti brzopotezne iducih 48 sati..fanatik je bio,a ja sam kroz to zamrzio sahjastreb wrote:Najveći broj šahovskih prvaka potječe iz redova židovskog naroda.pismejker wrote:Mrzim Šah..
One stare drvene garniture Subozan-Subotica sa glomaznim teškim figurama...Nema kuće koja je nije imala.
pa onda šahovske knjige....
Guest- Guest
Realno on nema nikakve šanse obični agitator i špijunkic wrote:
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Realno on nema nikakve šanse obični agitator i špijunkic wrote:
kolo sreće se okreće
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Sokol Marić kupio Ustavni sud RH-a
» NU2-Gari Kasparov
» Kasparov: Hrvatska je već pobjednik
» Zavirite u imanje Sokol Marića vrijedno čak 50 milijuna dolara
» Gari Kasparov podržao Hilariju Klinton
» NU2-Gari Kasparov
» Kasparov: Hrvatska je već pobjednik
» Zavirite u imanje Sokol Marića vrijedno čak 50 milijuna dolara
» Gari Kasparov podržao Hilariju Klinton