Hrvatska umire
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Hrvatska umire
a, ko ti je rozlika izmedju nasilno naploćenoga poreza za uslugu ku retki koristu ( fakulteti) od nasilno naploćenoga poreza za uslugu ku većina moro koristiti (osnovno školstvo)?RayMabus wrote:Fakultete treba skinit sa državne sise
Najjače mi je kad kažu da su roditelji to platili kroz porez
80 posto mojih rođaka nije išlo na fakultet a njihovi roditelji plaćaju to
KOGA VI LAŽETE GOSPODO DRAGA
aben- Posts : 35490
2014-04-16
baš me zanima kako bi u ovoj situaciji prošli oni koji ne bi mogli djetetu plaćati osnovnu školu,što bi ih ovršili.iscipelarili pa dug uvećali nekoliko puta a djete na cestu???MaximusDecimusMiridije wrote:aben wrote:ukidanje besplatnih skula i bolnica impliciro da gradjanima ne bi bili oduzeti šoldi za besplatnost toga i plus, cijene tih usluga bi palevili40 wrote:je baš.Sad je baš najbolje vrijeme za nabit školarine i masno naplaćivati svaki odlazak doktoru kad većina radi za kikiriki i ne može platiti ni hranu i režije.To bi onda bio posljednji čavao u lijes.aben wrote:besplatne skule=manje šoldov=manje diceGnječ wrote:
niste vi skontali ekonomiju i demografiju.
kol'ko para to'lko dice. nema para nema djece. jednostavna ekonomsko-demografska interaktivna jednadžba.
Pa nije rekao da bi ukidao besplatne škole. Osnovna i srednja to je ono pod mus. Ali fakultet je stvar odabira pojedinca.
vili40-
2015-08-02
znomo i un i jo ča un govori;MaximusDecimusMiridije wrote:aben wrote:ukidanje besplatnih skula i bolnica impliciro da gradjanima ne bi bili oduzeti šoldi za besplatnost toga i plus, cijene tih usluga bi palevili40 wrote:je baš.Sad je baš najbolje vrijeme za nabit školarine i masno naplaćivati svaki odlazak doktoru kad većina radi za kikiriki i ne može platiti ni hranu i režije.To bi onda bio posljednji čavao u lijes.aben wrote:besplatne skule=manje šoldov=manje diceGnječ wrote:
niste vi skontali ekonomiju i demografiju.
kol'ko para to'lko dice. nema para nema djece. jednostavna ekonomsko-demografska interaktivna jednadžba.
Pa nije rekao da bi ukidao besplatne škole. Osnovna i srednja to je ono pod mus. Ali fakultet je stvar odabira pojedinca.
un bi da sve ostane besplatno ali da nami ostane više šoldov, un mi se mrko ali bez da ga smoči.
samo osnovna je must, srednja fala bogu ni. ali i to je prekoviše. ni dovoljno ča nas pljačkaju, nego nan uzimaju i danak u krvi.
2014-04-16
vili40 wrote:baš me zanima kako bi u ovoj situaciji prošli oni koji ne bi mogli djetetu plaćati osnovnu školu,što bi ih ovršili.iscipelarili pa dug uvećali nekoliko puta a djete na cestu???MaximusDecimusMiridije wrote:aben wrote:ukidanje besplatnih skula i bolnica impliciro da gradjanima ne bi bili oduzeti šoldi za besplatnost toga i plus, cijene tih usluga bi palevili40 wrote:je baš.Sad je baš najbolje vrijeme za nabit školarine i masno naplaćivati svaki odlazak doktoru kad većina radi za kikiriki i ne može platiti ni hranu i režije.To bi onda bio posljednji čavao u lijes.aben wrote:
besplatne skule=manje šoldov=manje dice
Pa ne rece covjek da bi se placala osnovna i srednja. Ono to je logicno da placa drzava. Ali fakultet je ono...od osobe do osobe na volju. Nelogicno malo da se placa iz zajednicke kase to je sve.
Guest- Guest
ti si toliko ogrezo u etatizam da ne moreš ni dihati,vili40 wrote:baš me zanima kako bi u ovoj situaciji prošli oni koji ne bi mogli djetetu plaćati osnovnu školu,što bi ih ovršili.iscipelarili pa dug uvećali nekoliko puta a djete na cestu???MaximusDecimusMiridije wrote:aben wrote:ukidanje besplatnih skula i bolnica impliciro da gradjanima ne bi bili oduzeti šoldi za besplatnost toga i plus, cijene tih usluga bi palevili40 wrote:je baš.Sad je baš najbolje vrijeme za nabit školarine i masno naplaćivati svaki odlazak doktoru kad većina radi za kikiriki i ne može platiti ni hranu i režije.To bi onda bio posljednji čavao u lijes.aben wrote:
besplatne skule=manje šoldov=manje dice
dicu valjo spasiti od državnih organa, skule porušiti i posaditi trovu tako da povijest možda zaburavi na tu sramotu našega vrimena...nasilno učenje? budućnost će nas mrziti više nego ljevičari merikunski robovski jug.
2014-04-16
Znam da od ovoga što ću sad reći nema ništa, dakle
Fakultete skinit sa državne sise
Tko hoće na faks diži sam kredit
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
a sljedeći korok- državno subvencionirani krediti za školovanje->tuition cost skyrocketedRayMabus wrote:Znam da od ovoga što ću sad reći nema ništa, dakle
pa država subvencioniro i kredite za stanove, pinac bi do okinuti da bi se ćapali na studentske kredite ko merikunci.
2014-04-16
Dosta ljudi ni ne razmislja sta ce upisati i ne znam ni ja. Ovako kad bi vise kostalo po nekakvom defaultu bi ljudi valjda bili svjesni muke i odricanja koje njihovi ulazu da bi se ovome financiralo studiranje. Samim time bi se valjda ljudi manje i zajebavali gore.
Guest- Guest
samo za medicinuaben wrote:a sljedeći korok- državno subvencionirani krediti za školovanje->tuition cost skyrocketedRayMabus wrote:Znam da od ovoga što ću sad reći nema ništa, dakle
Zato
pa država subvencioniro i kredite za stanove, pinac bi do okinuti da bi se ćapali na studentske kredite ko merikunci.
2014-04-11
ma skrenuli smo sa puta,država je skupa zbog suludo visokih poreza i raznoraznih davanja,zbog armije uhljebljenih niškoristi i izmišljenih radnih mjesta,zbog Zagreba kao centra isisavanja svega oko sebe i u kojem zbog blještavila ne vide ni dvadeset kilometara dalje.A o političarima da ne govorim ali to zlo si izabiremo sami pa smo valjda sve to i zaslužili.MaximusDecimusMiridije wrote:vili40 wrote:baš me zanima kako bi u ovoj situaciji prošli oni koji ne bi mogli djetetu plaćati osnovnu školu,što bi ih ovršili.iscipelarili pa dug uvećali nekoliko puta a djete na cestu???MaximusDecimusMiridije wrote:aben wrote:ukidanje besplatnih skula i bolnica impliciro da gradjanima ne bi bili oduzeti šoldi za besplatnost toga i plus, cijene tih usluga bi palevili40 wrote:
je baš.Sad je baš najbolje vrijeme za nabit školarine i masno naplaćivati svaki odlazak doktoru kad većina radi za kikiriki i ne može platiti ni hranu i režije.To bi onda bio posljednji čavao u lijes.
Pa ne rece covjek da bi se placala osnovna i srednja. Ono to je logicno da placa drzava. Ali fakultet je ono...od osobe do osobe na volju. Nelogicno malo da se placa iz zajednicke kase to je sve.
vili40-
2015-08-02
upravo tako..drzavni sutudiji kao i standardi na njima ,se ne mogu mjeriti sa zapadnim(privatnim studijima) niti po kvaliteti edukacije,niti uspjesnosti prenosenja znanja..a i kako ce,kad su domaci drzavni profovi i samo zavrsavali studije uz plave koverte,mitjenja kavom,kulenovima i sunkama..RayMabus wrote:Znam da od ovoga što ću sad reći nema ništa, dakle
Ja kad zbrojim i oduzmem godina me kosta UZ sponzorstvo firme,koja mi placa 40% ukupne sume,jos .mmhhhh..oko 6000 Ojrova..mindeštens..cuzamen nes malo vise od 10k Ojrova-godina...Neka predavanja i ispiti su jeftiniji neki skuplji,nije sve isto,kao se penjes vise sve u prosjeku je skuplje ,a tako i svaka iduca godina..
Guest- Guest
Mislim moze uvijek ne znam ni ja....za deficitarna zanimanja lupit drzava ne znam ni ja....100 stipendija godisnje. Godina za godinu dakle da se daje. Ako padne...ko mu jebe mater nek se vadi dalje sam.
Ali iz vlastitog nekakvog iskustva jebote barem polovica ljudi fakultet ne shvaca ni izbliza ozbiljno. Da placaju sami za to drukcije bi citavu stvar i promatrali. Valjda.
Ali iz vlastitog nekakvog iskustva jebote barem polovica ljudi fakultet ne shvaca ni izbliza ozbiljno. Da placaju sami za to drukcije bi citavu stvar i promatrali. Valjda.
Guest- Guest
upravo takoMaximusDecimusMiridije wrote:Mislim moze uvijek ne znam ni ja....za deficitarna zanimanja lupit drzava ne znam ni ja....100 stipendija godisnje. Godina za godinu dakle da se daje. Ako padne...ko mu jebe mater nek se vadi dalje sam.
2014-04-11
definitivno...I na studij idu iz ne bas sasvi jasnih razloga,ne kuzeci da mozda nisu na nivou toga...MaximusDecimusMiridije wrote:Mislim moze uvijek ne znam ni ja....za deficitarna zanimanja lupit drzava ne znam ni ja....100 stipendija godisnje. Godina za godinu dakle da se daje. Ako padne...ko mu jebe mater nek se vadi dalje sam.
U svabiji ljudi idu na studij,i to je podijeljeno na vremenske dijelove..primjer..studiras3 mjeseca radis 3 mjeseca,jer moras placati predavanja i ispite...e kad se najebes jeza u bodlji u nekom restacu ili firmi lomeci kicmu,da bi uopce mogao pohadjati predavanja,.na kraju to moras cijeniti,jer odstupnice nema-mama itata su na na nekom Kruzeru i stan je lockan..nema krova nad glavom niti pripremljene papice na stolu..iznajmi si neki minijaturni stan u WG-u,u kojem jedva stanu krevet i ormar,a prozor je u skladu sa ostalim..pa tak ozivi drljaj 4 godine..ne 5..jer na pomisao da padnes godinu,ni u ludilu ne smijes pomisljati...
E da je tak odoli,vecina bi se opredjelila za drifting,,jos da postoji industrija ili poljoprivreda,pa bilo bi oke..
Guest- Guest
treba porušit sve škole ko u Afghanistanu i uvest samo vjeronauk. to je dosta za ora et labora.
Guest- Guest
pismejker wrote:sto tulavije to bolje za rukovoditi teladima..
to paše Čardaku i čardaklijama. glup, gluplji, hrvat.
Guest- Guest
Gnječ wrote:pismejker wrote:sto tulavije to bolje za rukovoditi teladima..
to paše Čardaku i čardaklijama. glup, gluplji, hrvat.
yahh..!! upravo tako ispada..tu uskace onda Katolička Uljudba,kako asila kaze,i moderira i usmjerava Stado(ima to svog razloga zasto se tak onaziva narod..) u pravcu u kojem Vlasti i Crkvi najvise odgovara..
Guest- Guest
nikako socijalizam istirati iz vos,RayMabus wrote:upravo takoMaximusDecimusMiridije wrote:Mislim moze uvijek ne znam ni ja....za deficitarna zanimanja lupit drzava ne znam ni ja....100 stipendija godisnje. Godina za godinu dakle da se daje. Ako padne...ko mu jebe mater nek se vadi dalje sam.
ljudi ki nemaju dicu na fakultetu, ploćaju školarinu ljudima na fakultetu, to vas smeto.
a ljudi ki nemaju dicu uopće, ploćaju osnovno obrazovanje svima ki ih imaju, to vas ne smeto.
a tržište bi to rišilo bez centa i bez da iti jedan činovnik pokušava analizirati čega fali- čin počne faliti bravara, njima reste ploća i ljudi se počinju okrićati prema unosnijin poslovima.
i plus zaboravljate da postoji nešto ča se zovu stečena prava, ako postoji katedra za održivo upravljanje morskin procesima ove godine, unda to znoči da ne moreš više dati otkaz tin profesorima taman i da se more isuši. zadar je imo sve namještenike prirodoslovnog muzeja od čistačice, preparatora, pomoćo osoblje, terenskog fotografa, ravnatelja i tako bar 15 godin, a da ni imo prirodoslovni muzej. grow the fuck up- skule ne postoju zbog učenikov, ili zbog zanimanja, nego zbog profesorov.
srića i bog da ne zazivate da država kontrolira proizvodnju hrone, svi bismo pomrli.
2014-04-16
aben wrote:nikako socijalizam istirati iz vos,RayMabus wrote:upravo takoMaximusDecimusMiridije wrote:Mislim moze uvijek ne znam ni ja....za deficitarna zanimanja lupit drzava ne znam ni ja....100 stipendija godisnje. Godina za godinu dakle da se daje. Ako padne...ko mu jebe mater nek se vadi dalje sam.
ljudi ki nemaju dicu na fakultetu, ploćaju školarinu ljudima na fakultetu, to vas smeto.
a ljudi ki nemaju dicu uopće, ploćaju osnovno obrazovanje svima ki ih imaju, to vas ne smeto.
a tržište bi to rišilo bez centa i bez da iti jedan činovnik pokušava analizirati čega fali- čin počne faliti bravara, njima reste ploća i ljudi se počinju okrićati prema unosnijin poslovima.
i plus zaboravljate da postoji nešto ča se zovu stečena prava, ako postoji katedra za održivo upravljanje morskin procesima ove godine, unda to znoči da ne moreš više dati otkaz tin profesorima taman i da se more isuši. zadar je imo sve namještenike prirodoslovnog muzeja od čistačice, preparatora, pomoćo osoblje, terenskog fotografa, ravnatelja i tako bar 15 godin, a da ni imo prirodoslovni muzej. grow the fuck up- skule ne postoju zbog učenikov, ili zbog zanimanja, nego zbog profesorov.
srića i bog da ne zazivate da država kontrolira proizvodnju hrone, svi bismo pomrli.
In Croazia non hanno dei leader, ma hanno dei proprietari della nazione. Una nazione in mano ad un centinaio di persone che controllano e possiedono tutto. Un bellissimo posto dove chi nasce figlio di nessuno ha la garanzia di rimanere figlio di nessuno lui e tutti i suoi discendenti.
Guest- Guest
jo načelno nis protiv nepotizma. tote ne vidin neki veliki problijem. jer, jednon kad mi otmu šolde, mala mi je utjeha da su ih iskoristili za zaposlit nekog genija ili hdzeovca. i just dont give a fuckGnječ wrote:aben wrote:nikako socijalizam istirati iz vos,RayMabus wrote:upravo takoMaximusDecimusMiridije wrote:Mislim moze uvijek ne znam ni ja....za deficitarna zanimanja lupit drzava ne znam ni ja....100 stipendija godisnje. Godina za godinu dakle da se daje. Ako padne...ko mu jebe mater nek se vadi dalje sam.
In Croazia non hanno dei leader, ma hanno dei proprietari della nazione. Una nazione in mano ad un centinaio di persone che controllano e possiedono tutto. Un bellissimo posto dove chi nasce figlio di nessuno ha la garanzia di rimanere figlio di nessuno lui e tutti i suoi discendenti.
2014-04-16
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» HRVATSKA UMIRE Rađa se sve manje djece, a mladi nezaustavljivo odlaze
» HRVATSKA UMIRE Stručnjakinja objasnila što nas sve čeka zbog odlaska tisuća mladih
» Hrvatska umire : Zatvaraju se škole, u njih 117 nije upisan niti jedan učenik
» SDP umire
» UDBA ne umire nikad...
» HRVATSKA UMIRE Stručnjakinja objasnila što nas sve čeka zbog odlaska tisuća mladih
» Hrvatska umire : Zatvaraju se škole, u njih 117 nije upisan niti jedan učenik
» SDP umire
» UDBA ne umire nikad...
Page 5 of 6