Thompson tražio 500.00 kn od Slunja
Page 8 of 13
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Thompson tražio 500.00 kn od Slunja
ča to znoči da pregrizen želje?
puno bolje bi bilo da smo pod srbima ili merikuncima;
retko ki potlačeni norod bi šutke gljedo kako za preglasavaju, kako mu se kadrovi punu isključivo okupacijskin kadron, teško da bi se složili s četvrtinon pdva i sl.
to se trpi samo pod okupacijon domoljuba.
puno bolje bi bilo da smo pod srbima ili merikuncima;
retko ki potlačeni norod bi šutke gljedo kako za preglasavaju, kako mu se kadrovi punu isključivo okupacijskin kadron, teško da bi se složili s četvrtinon pdva i sl.
to se trpi samo pod okupacijon domoljuba.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Odi, fora je etno selo. Krovovi od slame. Moš kombinirati s gradskim i prigradskim prijevozom. Odeš do tunela, prek Bikčevićeve do Puntijarke, pa onda desno Sljemenskom cestom prema istoku do Hunjke. Od Hunjke dole prek Horvatovih stuba do Strmeca, i onda lijevo je Hižakovec a desno Slani potok.Natrag moš vlakom iz Gornje ili Donje stubice, iako je Donja malo dalje. Lijep izlet to može bit.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Tak buju jednog dana i za nas govorili, mit. Si bil u Hižakovcu?
Ne buju, zato jer je medijska popraćenost događaja danas puno bolja nego u ta davna vremena kada su se miješale izmišljotine sa stvarnošću. Preuveličavao se broj pobunjenih seljaka kako bi im iz Beča poslali više novca za vojne potrebe da bi kao skršili kao veliki ustanak.
Nada Klaić je govorila kako u toj čuvenoj bitci kod Donje Stubice vjerojatno nije sudjelovalo više od 50 seljaka.
Nisam.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
aben wrote:puno bolje bi bilo da smo pod srbima
Ne bi nas ni bilo istočno od linije V-K-K. :)
Guest- Guest
ni istina; da se niste opirali, ne bi vas dirali. ili, bar vas ne bi tirali u količinama u kojima vas domoljubi tiraju. slavonija je opet prozna.slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:puno bolje bi bilo da smo pod srbima
ali, dobro, možda sun uze blesav primjer jer su srbi isto socijalisti. bilo bi nan bolje pod bilokakovin kapitalistima.
2014-04-16
kic wrote:
hrvatska zemlja znanja, najvažnije da znaš nekoga..
najs,
je to tvoje?
2014-04-16
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:
budi primjer ostalima pa ti prvi prihvati realnost i pregrizi svoje želje. :)
Reče lik koji fantazira o nekakvoj Republici Istri.
Republika Istra će u bliskoj budućnosti biti stvarnost htio ti to priznati ili ne.
Guest- Guest
Gnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:
Republika Istra će u bliskoj budućnosti biti stvarnost htio ti to priznati ili ne.
Samo u tvojim snovima. Pregrizi svoje želje i prihvati realnost. Ili nemoj, meni sasvim svejedno.
Guest- Guest
Eva_ wrote:
uffff.ovo ja zovem prespektivna kuca za obitelj...tu hos nes,zena se uvijek mora otrljati od tebe ..samo je zgrabis i obljubis...zato su prije imali puno djece..nije bilo prostora za izbjegavanje..
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:
Samo u tvojim snovima. Pregrizi svoje želje i prihvati realnost. Ili nemoj, meni sasvim svejedno.
Republika Istra će u bliskoj budućnosti biti stvarnost htio ti to priznati ili ne, meni sasvim svejedno.
Guest- Guest
Fulao si da.aben wrote:ni istina; da se niste opirali, ne bi vas dirali. ili, bar vas ne bi tirali u količinama u kojima vas domoljubi tiraju. slavonija je opet prozna.slidingdoorsoperator wrote:aben wrote:puno bolje bi bilo da smo pod srbima
ali, dobro, možda sun uze blesav primjer jer su srbi isto socijalisti. bilo bi nan bolje pod bilokakovin kapitalistima.
I pod Kinezima bi nam bilo bolje.
Trinity-
2014-04-17
gangrena je to samo nitko to neće priznati
vili40-
2015-08-02
Gubec je danas izrazito nepopularna ličnost među crkvenim krugovima i desnicom.Eva_ wrote:Da je tak pasivan bil Gubec nikad revolucionara od njega ne bi bilo.
Tko god je proučavao seljačku bunu iz 1573.zna da je seljacima u to doba najveći neprijatelj bila Crkva i da je zagrebački biskup Drašković tentao plaćeničku vojsku i feudalce da se surovo obračunavaju sa zarobljenim kmetovima.
Imaš o tome obilje građe.
Gubec bi danas bio proglašen četnikom i onim koji želi "neku drugačiju Hrvatsku",petokolonaš, štetočina koja radi o glavi Hrvatskoj i podriva njenu ekonomsku i vojnu moć. Lobo bi Matiju Gupca prikazivao sa golemom janjećom šubarom na kojoj se blista zlatna nemanjićka kokarda,sa redenicima o ramenima i za kamom u zubima sa čijeg se sječiva cijedi svježa horvatska krv.
Ilija Gregorić i Pasanec bili bi proglašeni četničkim vojvodama,ratnim zločincima,antikristima...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Gubec je danas izrazito nepopularna ličnost među crkvenim krugovima i desnicom.Eva_ wrote:Da je tak pasivan bil Gubec nikad revolucionara od njega ne bi bilo.
Tko god je proučavao seljačku bunu iz 1573.zna da je seljacima u to doba najveći neprijatelj bila Crkva i da je zagrebački biskup Drašković tentao plaćeničku vojsku i feudalce da se surovo obračunavaju sa zarobljenim kmetovima.
Imaš o tome obilje građe.
Gubec bi danas bio proglašen četnikom i onim koji želi "neku drugačiju Hrvatsku",petokolonaš, štetočina koja radi o glavi Hrvatskoj i podriva njenu ekonomsku i vojnu moć. Lobo bi Matiju Gupca prikazivao sa golemom janjećom šubarom na kojoj se blista zlatna nemanjićka kokarda,sa redenicima o ramenima i za kamom u zubima sa čijeg se sječiva cijedi svježa horvatska krv.
Ilija Gregorić i Pasanec bili bi proglašeni četničkim vojvodama,ratnim zločincima,antikristima...
Gubec jugonostalgičar, titoist, komunjara...
Guest- Guest
Bolje ne bi prošli niti Zrinski i Frankopan,i u Hrvatskoj bi na ulicama proslavljali njihovo pogubljenje u Bečkom Novom Mestu.Gnječ wrote:
Gubec jugonostalgičar, titoist, komunjara...
A na Antu Starčevića bi crkveno prokletstvo bacio sam Košić,biskup sisački.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Levi je obavio obavjesne razgovore odavna, sa svim policijama starog kontinenta, sad se mudro drze dalje od levija a i levi od njih :Djasambrend wrote:Levi, završit ćeš na obavijesnom razgovoru, svega mi...:)
A na Antu Starčevića bi crkveno prokletstvo bacio sam Košić,biskup sisački.
ima neki omen. evo primjetih da je SFRJ službeno prestala postojati na 100 godišnjicu rođenja Josipa Broza Tita. sedam dana tolerancije više-manje.
7.05.1892 - 27.04.1992.
Guest- Guest
ne razumije ona to,aben wrote:živin na području na kojen ste je proglasili državu, pljačkate me temeljito, zabranjujete mi sve i svašta...jel se jo smin izrugivati?
to ti je prika moj jos onaj mozak od , "drugovi, narodni neprijatelji napadaju partiju i revoluciju"
samo se izmjenio rjecnik a ostala ista retorika
Državnu organizaciju u novije vrijeme ne možeš izbjeći, samo je pitanje koja će te konkretno dohvatiti sa svim svojim zabranama i porezima i koliko će te temeljito obraditi.
medjutim nigdje nije zabranjeno moralno eskivirat drzavinu pljacku
ako znas da ce te zaskocit sjecikese, zas nebi imao tajno ushiveni dzep di ces sklonit svoj trud i muku
» Komadina i Thompson!
» Thompson vs Škoro
» Vaso tražio ostavku Karamarka
» Šta je pre 18 godina Voker tražio na Kosovu
» Komadina i Thompson!
» Thompson vs Škoro
» Vaso tražio ostavku Karamarka
» Šta je pre 18 godina Voker tražio na Kosovu
Page 8 of 13