ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Thompson tražio 500.00 kn od Slunja

Page 7 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Thompson tražio 500.00 kn od Slunja - Page 7 Empty Re: Thompson tražio 500.00 kn od Slunja

Post by jastreb Mon 31 Jul - 11:30

slidingdoorsoperator wrote:
jastreb wrote:a ovdje kod nas čim zineš nešto što ne ide u prilog onom Obiliću sa sabljom i križem,ti si četnik,ti si soldateska,ti nisi za Hrvatsku,quratz-palac.

Jesi li čitao Ephraima Kishona?

Budući da odgovora na ovo pitanje vjerojatno neću dobiti, pa da sam komentiram.
Naime, u razgovoru za jedne domaće novine je Kishon dobio primjedbu da prečesto koristi shamatizirane klišee kao izvor svojeg humora pa je na to odgovorio kako kada bi on napisao da su Švicarci opušteni pa i lijeni, bučni i temperamentni, da vole pjevati i da svugdje kasne, a da su Talijani precizni i odgovorni i da nigdje ne kasne, da se tome nitko ne bi smijao jednostavno zato jer svi znaju da to nije istina.
Nebitne su individualne razlike zbog kojih među pripadnicima i jednog i drugog naroda postoje značajne razlike.
Generalizacije su inače čisto metodološki pogrešne, ali u njima ipak ima dosta istine, jer im inače nitko ne bi pribjegavao pa čak ne bi bile niti smiješne.
I to je jedan od razloga zašto će se vrlo mali broj forumaša u stvarnom životu najnormalnije družiti primjerice sa domaćim pripadnicima romske zajkednice jednostavno zato jer nisu na ti sa njihovom prevladavajućom kulturom.
Nema veze što će se ovako na forumu zakljinjati kako ne prave razlike između različitih kultura i njima pripadajućih pojedinaca, to uvijek ostaje barem u podsvijesti i vrlo su rijetki slučajevi čvrstih prijateljstava između Roma i ostalih, a da nisu primjerice poslovno odnosno interesno uvjetovana.
Tako jednostavno stoje stvari "na terenu", sve ostalo je politički korektni trlababalan.
E vidiš tu se varaš. Imam nekoliko izuzetno dobrih prijatelja Roma. Jedan sa mnom radi i na gradilištu. Izuzetno dobar radnik i odličan prijatelj. A više sam puta ovdje pisao kako sam 1995/96. bio u ozbiljnoj vezi sa jednom lijepom Cigančicom.

jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Thompson tražio 500.00 kn od Slunja - Page 7 Empty Re: Thompson tražio 500.00 kn od Slunja

Post by jastreb Mon 31 Jul - 11:37

Eva_ wrote:
jastreb wrote:
jastreb wrote:a ovdje kod nas čim zineš nešto što ne ide u prilog onom Obiliću sa sabljom i križem,ti si četnik,ti si soldateska,ti nisi za Hrvatsku,quratz-palac.

Ne. Ali ako me zainteresiraš,odo u knjižnicu.
Nema nafte Mojsije, Kod kuće je najgore, izruguje se sa svime. Židov rođen u HU, oženjen bil sa Sabrom (Židovkom rođenom u IL) kojoj je tepal najbolja supruga na svijetu.
Pa gledaj,odlika najvećih književnika je u tome da kad kritiziraju,ili se ismijavaju,počinju od svog dvorišta. Branko ćopić je velik upravo zato što nije kritizirao Hrvate,niti se sa njima sprdao,već svoje Srbe,i to napose Krajišnike.

U taj koš možemo strpati i Krležu,i Lalića,koji je razbio mit o čojstvu i junaštvu Crnogoraca.

A pogledajmo malo što je jedan od najvećih srpskih intelektualaca Bogdan Bogdanović napisao o Srbiji:

Da je Srbija umorna, dragi moji drugovi, to vi vrlo dobro znate, vaš kao i ja, kao što i svi znamo. Srbija je stvarno umorna, ali ne samo od lidera (ako je pravih i mudrih učitelja i predvoditelja ikada i imala), umorna je od polu-lidera, i od lidera polutana, a njih je uvek bilo u zadivljujućim (i zadavljujućim) količinama, i nikada joj nisu zafalili. Umorna je ta naša Majka Srbija od lidera kojih nema i od njihovog pripovedanja i od njihovih "ribanja i ribarskih prigovaranja" u koja je, i bez svoje volje, ogrezla do preko uma svoga. Umorna je, kakvog li čuda, i od sopstvenog umornog razuma, od svog "narodskog" zdravog razuma koji ne razume više ništa... Umorna je ta naša Majka Srbija i od svoje polu-politizirane inteligencije i od svoje žestoko prepolitizirane poluinteligencije. Umorna je, rečju, od sopstvenih političkih "pozicija" i od svojih rođenih "opozicija". A tek kako je Srbija umorna od mrzitelja znanja i pameti, od zlobe prema izuzetnima i izuzetnosti. Umorna je i rezignirana egzodama talentovanih koji svake godine, u većem broju no Srbi i Crnogorci sa Kosova, ishode iz Srbije i Jugoslavije, ukleti besposlicom, ali i neutaženom mržnjom bezvrednih i nesposobnih.

Srbija je umorna od poigravanja nacionalnim dramama i od njihovog razbijanja u sitne aspre i groševe dnevne politike. Umorna je od svoje istorije koju ne razume i nad kojom se čudi. Umorna je od teških, tragičnih, možda i nesmislenih ratova koje je vodila, a još je umornija od sulude apoteoze tih ratova i od truba i doboša koji, i na uzmaku dvadesetog stoleća, još odjekuju u njenom duhu i sluhu.

Srbija je umorna od svoga straha od apstrakcija, od viših apstrakcija, pre svega, umorna je od svog uprošćenog rezonerstva, od svog konkretizma... najnekonkretnijeg na svetu. Umorna je od fabrika koje ne rade niti će proraditi, umorna je od zapuštenih i izopačenih gradova, od zagađene prirode i zatrovanih reka... Srbija na istoku, Srbija na marginama civilizacije, umorna je od civilizacije koja je nikada nije valjano ni dodirnula.

Srbija je umorna od sebe same, od svoje palanke, od svoje palanačke samodestrukcije... Ne, nije to "dekonstrukcija" već nepovratno samorazaranje, samouništenje panikom od drugog i drugih, samouništenje nepovratnom zavadom sa drugim i drugima. To je samorazaranje heterofobijom i mizoneizmom; to je autodestrukcija samozatvaranjem u začarane krugove sopstvenih fikcija koje nam sve sigurnije obećavaju sve izvesniju sudbinu poslednjih balkanskih Indijanaca u Evropi... Srbija je umorna od nepotrebne snage podivljalih reči koje je zavađaju samu sa sobom i svetom u kojem živi.

Srbija je umorna od lidera polutana: Ne vredi joj pričati

Srbija je umorna od svoje zavade sa Evropom koju ne poznaje i ne razume, od zavade sa Srednjom Evropom koju nipodaštava i prezire, umorna je od svoje neobjašnjive i komične austrofobije... devedeset i devet godina posle svega... umorna je od svoje istočne opcije, od svoga narodnjaštva, od svoga slavjenofilstva, od svoje mini-mesijanske sveslobodarske opsesije, umorna je od svojih svenarodnih i svenaprednih prometeja, od svog večitog pravoverja, od svoje političke i svake druge ortodoksije...

jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb Mon 31 Jul - 11:38

Srbija na istoku, Srbija na marginama civilizacije, umorna je od civilizacije koja je nikada nije valjano ni dodirnula.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 12:10

aben wrote:pljačkate me temeljito, zabranjujete mi sve i svašta

Ti bi radije da te pljačka neka druga država i da ti zabranjuje sve i svašta?
Državnu organizaciju u novije vrijeme ne možeš izbjeći, samo je pitanje koja će te konkretno dohvatiti sa svim svojim zabranama i porezima i koliko će te temeljito obraditi.

koji argument bogtejebo obara s nogu...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Mon 31 Jul - 12:18

Državnu organizaciju u novije vrijeme ne možeš izbjeći, samo je pitanje koja će te konkretno dohvatiti sa svim svojim zabranama i porezima i koliko će te temeljito obraditi.
da.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vili40 Mon 31 Jul - 12:38

Hrvatska je geografski vrlo raznovrsna sa krajolikom koji se proteže od prostranih ravnica preko brdovitog i planinskog područja pa sve do obale jadranskog mora.
I po unutarnjem uređenju Hrvatska je vrlo raznovrsna te se njome proteže mreža ljudi koji su u politiku došli kao strana,odbačena tijela iz zdravog organizma,preko njihovih slugu uhljebara,pa do velikog prostora povlaštenih i benificiranih,do derikoža,raznih sisoja i ostalih parazita što tvori jedan skladan čardak na na amo ni na tamo.
I sve funkcionira dok jedan dio vrijedno radi i ne buni se što im se nemilosrdno dere koža.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by darth_vader Mon 31 Jul - 12:59

aben wrote:živin na području na kojen ste je proglasili državu, pljačkate me temeljito, zabranjujete mi sve i svašta...jel se jo smin izrugivati?

Smis... dapače...:)
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eva_ Mon 31 Jul - 13:20

Zabavan je Kišon, ali mislim da se tebi, Jastrebe, ne bu dopal.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by dzango Mon 31 Jul - 14:12

U čemu je problem? Kao najveća zvezda hrvatske strade, valjda može da traži i najveći honorar. Za manje pare mogu da dobiju neke manje zvezde i zvezdice. Sve u skladu sa dubinom džepa.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by vili40 Mon 31 Jul - 15:33

dzango wrote:U čemu je problem? Kao najveća zvezda hrvatske strade, valjda može da traži i najveći honorar. Za manje pare mogu da dobiju neke manje zvezde i zvezdice. Sve u skladu sa dubinom džepa.
pa da,ali zašto da ja plaćam tog kreštavog domoljuba.Nek ga plate oni koji ga slušaju.Rasproda stadion,ulaznica 100 kuna i sve 5.
Mogao bi i u Beogradu odurlikati,imate i vi kojekakvih talenata.Ionako mu na zapadu prokleti antifašisti brane.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 15:41

jastreb wrote:

Budući da odgovora na ovo pitanje vjerojatno neću dobiti, pa da sam komentiram.
Naime, u razgovoru za jedne domaće novine je Kishon dobio primjedbu da prečesto koristi shamatizirane klišee kao izvor svojeg humora pa je na to odgovorio kako kada bi on napisao da su Švicarci opušteni pa i lijeni, bučni i temperamentni, da vole pjevati i da svugdje kasne, a da su Talijani precizni i odgovorni i da nigdje ne kasne, da se tome nitko ne bi smijao jednostavno zato jer svi znaju da to nije istina.
Nebitne su individualne razlike zbog kojih među pripadnicima i jednog i drugog naroda postoje značajne razlike.
Generalizacije su inače čisto metodološki pogrešne, ali u njima ipak ima dosta istine, jer im inače nitko ne bi pribjegavao pa čak ne bi bile niti smiješne.
I to je jedan od razloga zašto će se vrlo mali broj forumaša u stvarnom životu najnormalnije družiti primjerice sa domaćim pripadnicima romske zajkednice jednostavno zato jer nisu na ti sa njihovom prevladavajućom kulturom.
Nema veze što će se ovako na forumu zakljinjati kako ne prave razlike između različitih kultura i njima pripadajućih pojedinaca, to uvijek ostaje barem u podsvijesti i vrlo su rijetki slučajevi čvrstih prijateljstava između Roma i ostalih, a da nisu primjerice poslovno odnosno interesno uvjetovana.
Tako jednostavno stoje stvari "na terenu", sve ostalo je politički korektni trlababalan.
E vidiš tu se varaš. Imam nekoliko izuzetno dobrih prijatelja Roma. Jedan sa mnom radi i na gradilištu. Izuzetno dobar radnik i odličan prijatelj. A više sam puta ovdje pisao kako sam 1995/96. bio u ozbiljnoj vezi sa jednom lijepom Cigančicom.  

Ne varam se.
Kvaka je u tome da si ti jednostavno iznimka.
Koja doduše ne potvrđuje pravilo, ali si ipak iznimka.
Ja ovdje ipak govorim o nekakvim uobičajenim ili čak prosječnim stavovima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 15:42

Eva_ wrote:Zabavan je Kišon, ali mislim da se tebi, Jastrebe, ne bu dopal.

Ne bu. Previše je urbani pa i fini za njega. Ne uklapa se uz pivo kod zidića i salamu podrigušu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 15:43

aben wrote:

da.

Pregrizi svoje želje i prihvati realnost. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ Mon 31 Jul - 15:49

Da je tak pasivan bil Gubec nikad revolucionara od njega ne bi bilo.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 15:52

Eva_ wrote:Da je tak pasivan bil Gubec nikad revolucionara od njega ne bi bilo.

Najvjerojatnije samo mitski lik. Kao što je i većina bune bila više mitski nego stvarni događaj. Tako je barem svojevremeno govorila Nada Klaić.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ Mon 31 Jul - 15:55

Tak buju jednog dana i za nas govorili, mit. Si bil u Hižakovcu?
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 15:57

Eva_ wrote:Zabavan je Kišon, ali mislim da se tebi, Jastrebe, ne bu dopal.

Ne bu. Previše je urbani pa i fini za njega. Ne uklapa se uz pivo kod zidića i salamu podrigušu.

a kojom salamom hraniš tvoj precijenjeni kilogram mozga?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 15:59

aben wrote:

da.

Pregrizi svoje želje i prihvati realnost. :)

budi primjer ostalima pa ti prvi prihvati realnost i pregrizi svoje želje. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 16:03

Eva_ wrote:Tak buju jednog dana i za nas govorili, mit. Si bil u Hižakovcu?

Ne buju, zato jer je medijska popraćenost događaja danas puno bolja nego u ta davna vremena kada su se miješale izmišljotine sa stvarnošću. Preuveličavao se broj pobunjenih seljaka kako bi im iz Beča poslali više novca za vojne potrebe da bi kao skršili kao veliki ustanak.
Nada Klaić je govorila kako u toj čuvenoj bitci kod Donje Stubice vjerojatno nije sudjelovalo više od 50 seljaka.
Nisam.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 31 Jul - 16:04

Gnječ wrote:
budi primjer ostalima pa ti prvi prihvati realnost i pregrizi svoje želje. :)

Reče lik koji fantazira o nekakvoj Republici Istri.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Mon 31 Jul - 16:12

ča to znoči da pregrizen želje?

puno bolje bi bilo da smo pod srbima ili merikuncima;
retko ki potlačeni norod bi šutke gljedo kako za preglasavaju, kako mu se kadrovi punu isključivo okupacijskin kadron, teško da bi se složili s četvrtinon pdva i sl.
to se trpi samo pod okupacijon domoljuba.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics