Francuska ruši preko 2000 crkvi
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Francuska ruši preko 2000 crkvi
Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
Osim toga kod nas su i sve te crkve spomenici i kulturni objekti,pa s toga ne shvaćam kako se ti Francuzi odnose prema povijesnim spomenicima.
evo kod mojih u selu zupnik se zali da mu fali novaca za odrzavanje, a biskup trazi neki dio i za biskupiju pa im se grozi da ce ukinuti i zupnika i zupu. Ljudi je sve manje, prihoda sve manje.
S kojim novcima da se odrzavaju takva zdanja?
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
A čuj,ne treba ti tu neko veliko održavanje. A crkve se neće rušiti. Znaš ti kako to kod nas ide. Imamo iseljenike iz Ljemačke,Rgentine i Esadea.Triny wrote:Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
Osim toga kod nas su i sve te crkve spomenici i kulturni objekti,pa s toga ne shvaćam kako se ti Francuzi odnose prema povijesnim spomenicima.
evo kod mojih u selu zupnik se zali da mu fali novaca za odrzavanje, a biskup trazi neki dio i za biskupiju pa im se grozi da ce ukinuti i zupnika i zupu. Ljudi je sve manje, prihoda sve manje.
Ako se počne urušavati krov organizira se prikupljanje među iseljenicima i pare su tu u roku odmah.
Za naše crkve mi ne trebamo brinuti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Bas tako.Triny wrote:Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
Srazmjerno iseljavanju i opustjelosti nekih krajeva, ocekivat je da se crkve zapustaju.
Kaj se mrne tice bolje bi bilo da smomulagali u infrastrukturu i radionice, nego glupe crkve , i nakaradne ariphitektondki.
aaa...ti racunas na iseljenicki novac...jastreb wrote:A čuj,ne treba ti tu neko veliko održavanje. A crkve se neće rušiti. Znaš ti kako to kod nas ide. Imamo iseljenike iz Ljemačke,Rgentine i Esadea.Triny wrote:Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
Ako se počne urušavati krov organizira se prikupljanje među iseljenicima i pare su tu u roku odmah.
Bi li pristao da se odrzavaju tvojim?
Trinity-
2014-04-17
Da sam bogati iseljenik i da čujem da moja seoska crkva propada,organizirao bih prikupljanje novca i skupio recimo za popravak krova,ili za nova vrata.Triny wrote:aaa...ti racunas na iseljenicki novac...jastreb wrote:A čuj,ne treba ti tu neko veliko održavanje. A crkve se neće rušiti. Znaš ti kako to kod nas ide. Imamo iseljenike iz Ljemačke,Rgentine i Esadea.Triny wrote:Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
I onda si miran 100 godina. Nema tu nekog velikog troška. Kod nas to rješava i općina i župa,a zna se priključiti i koji dobrotvor.
2014-04-22
Tako sam i mislila, ne dirati moje novce ali bilo bi lijepo da to netko drugi.jastreb wrote:Da sam bogati iseljenik i da čujem da moja seoska crkva propada,organizirao bih prikupljanje novca i skupio recimo za popravak krova,ili za nova vrata.Triny wrote:aaa...ti racunas na iseljenicki novac...jastreb wrote:A čuj,ne treba ti tu neko veliko održavanje. A crkve se neće rušiti. Znaš ti kako to kod nas ide. Imamo iseljenike iz Ljemačke,Rgentine i Esadea.Triny wrote:Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
I onda si miran 100 godina. Nema tu nekog velikog troška. Kod nas to rješava i općina i župa,a zna se priključiti i koji dobrotvor.
Trinity-
2014-04-17
ima i ovakvih stvari:
vlasnik im reko da sruše neku malu štalicu na imanju a ovi mu buldozerom sravnili cijeli dvorac a štalu nisu ni takli pustili je da stoji neokrznuta.
Bungling builders bulldoze entire historic French chateau by mistake... after its millionaire owner told them to demolish a small outhouse on its estate
Chateau de Bellevue, near Bordeaux, once boasted 140,000-square-feet of grand reception rooms, ornate fireplaces, winding marble staircases
Then its new owner, a Russian millionaire businessman, employed a team of Polish builders to renovate the manor to its former glory
But the workers apparently misunderstood the instructions and pulled down the castle, leaving the outhouse completely untouched
prije intervencije poljaka:
No you see it: The Chateau de Bellevue was considered a local treasure boasting a grand hall that could host some 200 people, as well as a sweeping stone staircase
nakon intervencije poljaka:
Now you don't: Workers who were hired to renovate the grand 140,000-square-foot manor and raze a small building on the same estate in southwest France mixed them up
Blundering builders mistakenly bulldozed an 18th-century chateau in the heart of France's picturesque wine country - when they were only supposed to knock down an outhouse on its estate.
Chateau de Bellevue, 12km to the east of Bordeaux, once boasted 140,000-square-feet of grand reception rooms, ornate fireplaces, winding marble staircases and imposing granite balconies.
Then its new owner, a Russian millionaire businessman, employed a team of Polish builders to renovate the manor to its former baroque glory, including the removal of one small building.
But the workers apparently misunderstood the instructions and pulled down the castle instead, leaving the outhouse completely untouched.
Stroskin was away when the calamity occurred and returned home to discover his chateau, a local treasure whose grand hall could host some 200 people, was nothing but rubble.
Stroskin, who works in Warsaw, told the local paper Sud Ouest: 'I didn't know the chateau had been destroyed, I'm in shock. Even if it was in a very bad state, I had wanted to renovate it.'
He told them he plans to build an exact replica of lost manor on the site.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2243467/French-chateau-demolished-mistake-Bungling-builders-bulldoze-18th-century-Chateau-Bellevue.html
vlasnik im reko da sruše neku malu štalicu na imanju a ovi mu buldozerom sravnili cijeli dvorac a štalu nisu ni takli pustili je da stoji neokrznuta.
Bungling builders bulldoze entire historic French chateau by mistake... after its millionaire owner told them to demolish a small outhouse on its estate
Chateau de Bellevue, near Bordeaux, once boasted 140,000-square-feet of grand reception rooms, ornate fireplaces, winding marble staircases
Then its new owner, a Russian millionaire businessman, employed a team of Polish builders to renovate the manor to its former glory
But the workers apparently misunderstood the instructions and pulled down the castle, leaving the outhouse completely untouched
prije intervencije poljaka:
No you see it: The Chateau de Bellevue was considered a local treasure boasting a grand hall that could host some 200 people, as well as a sweeping stone staircase
nakon intervencije poljaka:
Now you don't: Workers who were hired to renovate the grand 140,000-square-foot manor and raze a small building on the same estate in southwest France mixed them up
Blundering builders mistakenly bulldozed an 18th-century chateau in the heart of France's picturesque wine country - when they were only supposed to knock down an outhouse on its estate.
Chateau de Bellevue, 12km to the east of Bordeaux, once boasted 140,000-square-feet of grand reception rooms, ornate fireplaces, winding marble staircases and imposing granite balconies.
Then its new owner, a Russian millionaire businessman, employed a team of Polish builders to renovate the manor to its former baroque glory, including the removal of one small building.
But the workers apparently misunderstood the instructions and pulled down the castle instead, leaving the outhouse completely untouched.
Stroskin was away when the calamity occurred and returned home to discover his chateau, a local treasure whose grand hall could host some 200 people, was nothing but rubble.
Stroskin, who works in Warsaw, told the local paper Sud Ouest: 'I didn't know the chateau had been destroyed, I'm in shock. Even if it was in a very bad state, I had wanted to renovate it.'
He told them he plans to build an exact replica of lost manor on the site.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2243467/French-chateau-demolished-mistake-Bungling-builders-bulldoze-18th-century-Chateau-Bellevue.html
Guest- Guest
uffff..mora da su jos bili po uticajem Piwke..malo jace..
Guest- Guest
Crkva nije privatna svojina moja,ili tvoja,već pripada zajednici.Triny wrote:
Naravno da bih i ja donirao i pomogo kolko bi mogo,zajedno sa drugim župljanima i stanovnicima mjesta,te dijasporom. Naravno da bi tu jedan dio dali i ovi iz Crkve,i(li) države,općine,županije.
To se tako kod nas radi.
Nisam još čuo da netko sam održava crkvu,mada se nađe i dobrotvora koji u te svrhe dadne i veliki novac.
U svakom slučaju,kod nas se crkve ne ruše,zbog ovakvih debilnih razloga.
2014-04-22
pismejker wrote:uffff..mora da su jos bili po uticajem Piwke..malo jace..
imaš po Francuskoj masu napuštenih dvoraca skroz očuvanih sa svim namještajem još unutra brutalni luksuz a nitko u njima ne živi. napušteni su i tako napušteni propadaju. u neke se možeš odmah uselit samo malo metlom pometeš podove.
Guest- Guest
Zanimljivo,...vrlo...no i ocekivano....zivljenje u takvim objektima je brutalno skupo..samo gledati troskove grijanja,dovoljno da covjek uprisjedne..opet,kao neka ljetna rezidencija.,..Gnječ wrote:pismejker wrote:uffff..mora da su jos bili po uticajem Piwke..malo jace..
imaš po Francuskoj masu napuštenih dvoraca skroz očuvanih sa svim namještajem još unutra brutalni luksuz a nitko u njima ne živi. napušteni su i tako napušteni propadaju. u neke se možeš odmah uselit samo malo metlom pometeš podove.
Kako Todi nije palo na pamet tod da preseli?? Ono,iz Zamka u Zamak..ipak da duša ne strada previse...
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Srbija, 5000 Specijalaca, preko 2000 eura plata, prijavite se
» Rusi slučajno objavili vijest.. poginulo 2000 ruskih vojnika u Ukraini a 3800 invalida
» Rusi i Mađari preko PPD-a preuzimaju Petrokemiju
» Rusi uništili preko 67 bolnica i 23 klinike u istočnom Alepu
» Opšta panika u Žuranjem: Rusi u valovima nadiru preko Varšave i Bukurešta
» Rusi slučajno objavili vijest.. poginulo 2000 ruskih vojnika u Ukraini a 3800 invalida
» Rusi i Mađari preko PPD-a preuzimaju Petrokemiju
» Rusi uništili preko 67 bolnica i 23 klinike u istočnom Alepu
» Opšta panika u Žuranjem: Rusi u valovima nadiru preko Varšave i Bukurešta
Page 3 of 3