Francuska ruši preko 2000 crkvi
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Francuska ruši preko 2000 crkvi
eh, to nije jednostavno, ali recimo izvedivo je u teoriji. u praksi je toliko složeno da ih nema previše koji ulaze u takve zahvate. otvaraju se pitanja otvora za svjetlost, instalacija pogotovo, eventualnog narušavanja stabilnosti postojeće konstrukcije, itd. ...
Guest- Guest
da..referirala sam se na tvoju farmhousepismejker wrote:etoc na...no dobro,Nor je mislila izgleda samo na primjenu kao hotel...to ide ipak malo teze,no nije neostvarivo..trgovaki centri idu opako..
Guest- Guest
pismejker wrote:etoc na...no dobro,Nor je mislila izgleda samo na primjenu kao hotel...to ide ipak malo teze,no nije neostvarivo..trgovaki centri idu opako..
sve se može samo treba znati kako. evo hotela
Design hotel in Maastricht city centre
The spectacular 15th-century gothic church and cloister has been transformed into a 60-room, ultra-modern city centre hotel, where medieval architecture meets contemporary styling. Kruisherenhotel Maastricht is the only five star hotel in the Maastricht Region.
pogledaj fotke pa ćeš past na dupe
Kruisherenhotel Maastricht
https://www.oostwegelcollection.nl/en/kruisherenhotel-maastricht/home
Guest- Guest
Izgleda da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja gdje se crkve još uvijek rade ounom parom.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Noor wrote:eh, to nije jednostavno, ali recimo izvedivo je u teoriji. u praksi je toliko složeno da ih nema previše koji ulaze u takve zahvate. otvaraju se pitanja otvora za svjetlost, instalacija pogotovo, eventualnog narušavanja stabilnosti postojeće konstrukcije, itd. ...
Dizes si cijenu,a Zločkice???..Ma gustala bi se ti u takvom projektu kao pajcek u svjezoj kaljuzi,ne bi niti isla doma spavati...
Guest- Guest
Gnječ wrote:pismejker wrote:etoc na...no dobro,Nor je mislila izgleda samo na primjenu kao hotel...to ide ipak malo teze,no nije neostvarivo..trgovaki centri idu opako..
sve se može samo treba znati kako. evo hotela
Design hotel in Maastricht city centre
The spectacular 15th-century gothic church and cloister has been transformed into a 60-room, ultra-modern city centre hotel, where medieval architecture meets contemporary styling. Kruisherenhotel Maastricht is the only five star hotel in the Maastricht Region.
pogledaj fotke pa ćeš past na dupe
Kruisherenhotel Maastricht
https://www.oostwegelcollection.nl/en/kruisherenhotel-maastricht/home
Mda..elitno izgleda,znaci i puno novca ulozeno...ja bih isao u drugom smjeru...cisto retro i to full,za pocetak neka zabacena crkva u nekoj zabiti,pa onako po svom ukusu,.,nis moderno,ali sa mogucnostima...ima ljudi koji se pale na retro i spremni su platiti gadno..
Ovako vidis stone objekat,udjes unutra a ono neon,staklo,metal,ravne linije,hladnoca...pfujj..!!
Guest- Guest
Noor wrote:pa, svakako bi to bio izazov
Znam ja u kojem taktu ti hertz udara...
Guest- Guest
Gnječ wrote:
ovo je pravi OLTAR za mene
Ne sumnjam..moja je mana ,sto volim puno i masivnog drveta,tople boje i refleksiju..
gledaj sto je prava atmosfera,Šminkeru...
Guest- Guest
pismejker wrote:Gnječ wrote:
ovo je pravi OLTAR za mene
Ne sumnjam..moja je mana ,sto volim puno i masivnog drveta,tople boje i refleksiju..
gledaj sto je prava atmosfera,Šminkeru...
ma dobro ali to ni crikva ono moje iznad je crikva fratar ti natoči biru i onda ti i Bog sami razgovarate uz pivo. pa di ćeš bolje jebate? ko u raju da si.
Guest- Guest
Prenamieniti u narodnjačke klubove pa će biti pune i isplative.
arcade fire's su napravili muzički studio od crkve...Gnječ wrote:Noor wrote:Crkvu ne možeš prenamijeniri ni u što drugo bez žešćih konstruktivnih zahvata. Crkveni brodovi imaju najčešće kupolaste svodove na visinama i do desetak i više metara. Kako korisno iskoristiti sav taj volumen? Rekonstrukcija zahtijeva razne zahvate koji su možda neizvedivi iz statičkih razloga.
Ovo što si ti svetac stavio slike je nešto posve drugo.
wrong! ukucaj u google: adaptive reuse of churches
evo nekoliko primjera
Normalno.danni1 wrote:A jbga, ako nema zainteresiranih da pohode te crkve, nema zainteresiranih da to održavaju što će s njima, ruši i gradi nešto za što postoji interes.
Najnormalnija stvar, taman im trebaju neke stare ruševne zgrade koje ne služe ničemu,
Uskoro ce tako biti i kod nas. Pogotovo na selima, sve je manje ljudi, manje zainteresiranih, manje novaca.
Trinity-
2014-04-17
Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
Osim toga kod nas su i sve te crkve spomenici i kulturni objekti,pa s toga ne shvaćam kako se ti Francuzi odnose prema povijesnim spomenicima.
Osim toga kod nas su i sve te crkve spomenici i kulturni objekti,pa s toga ne shvaćam kako se ti Francuzi odnose prema povijesnim spomenicima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jos ne, ali vjerojatno hoce.jastreb wrote:Kod nas se ne ruše ni derutne kapelice. Naprotib. Obnavljaju se. I jednom godišnje narod se okupi na dan sveca zaštitnika na misi. Nakon mise se pojede se i popije i nakon čavrljanja ode se kućama.
evo kod mojih u selu zupnik se zali da mu fali novaca za odrzavanje, a biskup trazi neki dio i za biskupiju pa im se grozi da ce ukinuti i zupnika i zupu. Ljudi je sve manje, prihoda sve manje.
S kojim novcima da se odrzavaju takva zdanja?
Trinity-
2014-04-17
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Srbija, 5000 Specijalaca, preko 2000 eura plata, prijavite se
» Rusi slučajno objavili vijest.. poginulo 2000 ruskih vojnika u Ukraini a 3800 invalida
» Rusi i Mađari preko PPD-a preuzimaju Petrokemiju
» Rusi uništili preko 67 bolnica i 23 klinike u istočnom Alepu
» Opšta panika u Žuranjem: Rusi u valovima nadiru preko Varšave i Bukurešta
» Rusi slučajno objavili vijest.. poginulo 2000 ruskih vojnika u Ukraini a 3800 invalida
» Rusi i Mađari preko PPD-a preuzimaju Petrokemiju
» Rusi uništili preko 67 bolnica i 23 klinike u istočnom Alepu
» Opšta panika u Žuranjem: Rusi u valovima nadiru preko Varšave i Bukurešta
Page 2 of 3