Plin meta novih sankcija Washigtona prema Rusiji i Iranu
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Plin meta novih sankcija Washigtona prema Rusiji i Iranu
slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:odbaci sve tiranine..
Sloboda narodu. Od svake tiranije.
Smrt fašizmu...:D
sad ste kao antife..
Morate definirati tirane i složiti ljestvicu prioriteta.
U ostalom antifašizam nije samostojeća ideja....ne možeš biti samo protiv valjda prvo moraš znati za što si.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:veber wrote:isti kurac je plin ili milka, ako je slobodno tržište.
Plin je strateška sirovina, za razliku od Milke.
i kakakaovac je strateška sirovina.
Samo za industriju čokolade.
ajde ostani bez kakaovca pa da vidimo šta će se desit. plin je jedan OD energenata nije jedini. kakaovac je jedini energent nema zamjene.
Guest- Guest
bili su i ratovi za kakao, ali plin ima veći širokopojasni output mogućnosti za korištenje danas, jednostavno je važniji samo..
Gnječ wrote:plin je jedan OD energenata nije jedini. kakaovac je jedini energent nema zamjene.
Kakaovac energent?
Plin nije jedini energent, ali je u ovom trenutku uz svoju sestru naftu očito najvažniji. Vrijeme ugljena je ipak prošlo, nuklearna fizija nije nikada potpuno afirmirana zbog preplašenih reakcija javnosti i lobiranja konkurencije, a do komercijalne fuzije ima još vremena.
Guest- Guest
Gnječ wrote:ajde ostani bez kakaovca pa da vidimo šta će se desit
Nije me briga jer ionako ne jedem čokoladu.
Guest- Guest
kic wrote:
bili su i ratovi za kakao, ali plin ima veći širokopojasni output mogućnosti za korištenje danas, jednostavno je važniji samo..
briga nas mi u Istri imamo vlastiti plin iz Jadrana ne ovisimo o nikome.
Guest- Guest
Ti si jedan pajac i nevjerojatno ogranicena budaletina.Eroo wrote:Tu ne važi sistem spojenih posuda. Ili ipak?kic wrote:
baš gledam, uvjeti za prodaju plina su jebeno zaoštreni, zapravo namjerno tako napravljeni da jednom ponuđaču pašu..
sloboda tržištu! sloboda ljudima!
Američki i katarski plin na tržištu nije protiv slobode tržišta plinom, već konkurencija i brana ucjenama.
Vidjeli smo na primjeru Ukrajine kako izgleda sloboda ljudima i sloboda tržišta s plinom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ne, Ruje u Siriji spasavaju svijet od najkrvolocnijeg sljama i olosa u galaksiji a financiranog od USA sotonista. Ovo sad je ludjacki bijes tih monstruma a najvise usmjereno protiv Europe koja je pocela pokazivati znake poslusnosti. Ovo ludjastvo je odlicnba stvar, ubrzat ce proces oslobadjanja od USA imperijalizma po cijelom svijetu.kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
ti si naslonjen na Italiju čovječe, kakva Ukrajina bokte i navijanje za podčinjavanje, što više otvorenih opcija to bolje za Europljanina, jeftinije i sve, sloboda konkurencije..
Ovdje za podčinjavanje jedino navija amerofilna struja.
Neka sjevernio tok i neka južni tok a neka i LNG
.
Pa izvolte.
e al kurac...ameri znaju da je njihov proizvod nije konkurentan..pa onda udaraju sankcije.
kaj god....kako rekoh već gore
a ne znam šta Ruje rade u Siriji nego opstruiraju plinovod iz Katra, svi su isti..
Europa ima saAAmo jednu mogucnost - da odjebe USA i njihove NWO, GMO, Sorose, McCainove, Clintone i svu tu mentalno poremecenu bulumentu
2015-09-24
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:plin je jedan OD energenata nije jedini. kakaovac je jedini energent nema zamjene.
Kakaovac energent?
Plin nije jedini energent, ali je u ovom trenutku uz svoju sestru naftu očito najvažniji. Vrijeme ugljena je ipak prošlo, nuklearna fizija nije nikada potpuno afirmirana zbog preplašenih reakcija javnosti i lobiranja konkurencije, a do komercijalne fuzije ima još vremena.
imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava ti jebeno nisi u doticaju sa stvarnošću, TE Plomin radi na ugljen koji se dovozi iz južne amerike gdje su enormna nalazišta ugljena i ugljen se kopa tutta forza jedino ti to neznaš. razlozi za takve tvoje izjave su mi momentalno nepoznati.
Cerrejon mining company
Cerrejón is a large open-pit coal mine in Colombia. It is located in the southeast of the department of La Guajira, close to the border with Venezuela. The coal mine is situated in the northeastern part of the Cesar-Ranchería Basin, the basin of the Ranchería River, between the Sierra Nevada de Santa Marta in the west and the Serranía del Perijá to the southeast. At Cerrejón, low-ash, low-sulphur bituminous coal from the Cerrejón Formation is excavated. The mine is one of the largest of its type, the largest in Latin America and the tenth biggest in the world. Cerrejón extends over 690 square kilometres (270 sq mi). It is divided into three sections, North Zone, Central Zone and South Zone. Total proven reserves are estimated at 503 megatonnes. In 2016, the mine produced 32,683,315 tonnes (32,167,132 long tons; 36,027,188 short tons).
https://en.wikipedia.org/wiki/Cerrej%C3%B3n
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2016/02/life-latin-america-largest-open-pit-coal-160201114829811.html
Guest- Guest
Gnječ wrote:imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava
Upotreba infracrvenog zračenja koje dolazi od Sunca kao izvor električne energije je ništa s ničim, a to se odnosi i na vjetar i slične izvore. Čak i na hidroelektrane.
Tako će i ostati jednostavno zato jer nisu konkurentni ni cjenovno niti po količini proizvedene električne energije i mogu biti jedino racionalna dopuna tamo gdje glavni izvori zakažu.
Naravno da je ugljen još vrlo važan, ali ipak ne može konkurirati nafti i plinu po važnosti. Svijet već sad može bez ugljena, ali ne još bez plina i nafte, a ugljen se još koristi zato jer je relativno jeftin, a njegovo uklanjanje bi samo podiglo potražnju za plinom i naftom i tako im podiglo i cijenu.
Uostalom zašto misliš da je Njemačka nakon rata odustala od proizvodnje goriva za pokretanje vozila u postupku destilacije ugljena?
Zato što tako proizvedeno gotivo ne može konkurirati prirodnom plinu i gorivima dobivenim iz nafte.
Guest- Guest
Ovo je apsolutno tačno. Po struci sam Inženjer Strojarstva smjer Energetika i jako se dobro razumijem u problematiku. Da ugljen nije više top ali je itekako živ i zdrav i još uvijek tražen.slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava
Upotreba infracrvenog zračenja koje dolazi od Sunca kao izvor električne energije je ništa s ničim, a to se odnosi i na vjetar i slične izvore. Čak i na hidroelektrane.
Tako će i ostati jednostavno zato jer nisu konkurentni ni cjenovno niti po količini proizvedene električne energije i mogu biti jedino racionalna dopuna tamo gdje glavni izvori zakažu.
Naravno da je ugljen još vrlo važan, ali ipak ne može konkurirati nafti i plinu po važnosti. Svijet već sad može bez ugljena, ali ne još bez plina i nafte, a ugljen se još koristi zato jer je relativno jeftin, a njegovo uklanjanje bi samo podiglo potražnju za plinom i naftom i tako im podiglo i cijenu.
Uostalom zašto misliš da je Njemačka nakon rata odustala od proizvodnje goriva za pokretanje vozila u postupku destilacije ugljena?
Zato što tako proizvedeno gotivo ne može konkurirati prirodnom plinu i gorivima dobivenim iz nafte.
A ta slavni alternativni izvori - e pa načekat ćemo se dok to ne postane dominantan izvor energije ako ikad i postane.
Nuklearna fuzija - pa možda za nekih 40 do 50 godina i to je optimistička prognoza.
2015-09-24
zato je njemačka nedavno gasila termoelektrane i hidroelektrane jer je imala višak iz obnovljivih izvora...slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava
2014-12-30
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava
opet ti po svome no dobro. jebote imaš li ti ženu? ako da ja ju žalim stvarno ima pakao u glavi. evo naprimjer, da sam ti kojim slučajem ja supruga, ja bi te sjekirom zatukao dok spavaš nakon toga bi te motornom pilom raskomadao. ili bi ti otrovao hranu. ali dobro, imaš sreću što ti nisam žena.
Guest- Guest
@pismejker...gdje si sada, ili i dalje ne znaš čitati kad treba?
Guest- Guest
U bi ti opstruiraju kalifat i plan sa 10 mil. izbjeglica u Europi koji su skovali prijatelji kolinde napose McCainkic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
ti si naslonjen na Italiju čovječe, kakva Ukrajina bokte i navijanje za podčinjavanje, što više otvorenih opcija to bolje za Europljanina, jeftinije i sve, sloboda konkurencije..
.
Pa izvolte.
e al kurac...ameri znaju da je njihov proizvod nije konkurentan..pa onda udaraju sankcije.
a ne znam šta Ruje rade u Siriji nego opstruiraju plinovod iz Katra, svi su isti..
Kermit-
2014-04-17
fino... ...kic imas banana na lageruGnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava
opet ti po svome no dobro. jebote imaš li ti ženu? ako da ja ju žalim stvarno ima pakao u glavi. evo naprimjer, da sam ti kojim slučajem ja supruga, ja bi te sjekirom zatukao dok spavaš nakon toga bi te motornom pilom raskomadao. ili bi ti otrovao hranu. ali dobro, imaš sreću što ti nisam žena.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Može pojedina zemlja imati takvu situaciju ali globalno gledano zaboravi na te obnovljive izvore na dulji rok.veber wrote:zato je njemačka nedavno gasila termoelektrane i hidroelektrane jer je imala višak iz obnovljivih izvora...slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:imaš i sunce. ugljen se itekako i dalje upotrebljava
Još ćeš dugo gledati termoelektrane a Boga mi i nuklearke - ove novije generacije su prilično učinkovite i mnogo manje opasne, hidro-potencijali su većinom iscrpljeni.
2015-09-24
veber wrote:zato je njemačka nedavno gasila termoelektrane i hidroelektrane jer je imala višak iz obnovljivih izvora...
I Njemačka, odustajući od nuklearne energije, sve veću prednost daje ugljenu.
Kako je ljetos izjavio njemački ministar okoliša Peter Altmaier, Njemačkoj je, unatoč obavezama iz Kyoto protokola, potrebno više novih elektrana na ugljen, kao i na plin.
Samo se takvim kapacitetima može nadopuniti nepouzdana energija iz vjetra i Sunca, kazao je njemački ministar zaštite okoliša, sudjelujući na otvaranju nove, 2.000 MW snažne RWE-ove termoelektrane na ugljen u Kölnu.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Kakve-elektrane-gradi-Europa-Finci-odustali-od-ugljena-Njemacka-mu-se-vraca
Za hidroelektrane ne znam i ne da mi se tražiti po netu.
Inače nije tajna da su se Nijemci okrenuli razvoju tehnologije iz alternativnih izvora kako bi stekli prednost pred konkurencijom na svjetskom tržištu, jer to nisu sposobni niti na području nuklearne fizijske tehnologije (SAD, Francuska, Japan), a niti na ostalim područjima. Posebno se to odnosno na ulogu Boscha u razvoju tehnologije potrebne za vjetroelektrane.
Doduše, Max Planck institut je nedavno izašao sa kvalitativnim pomakom u razvoju nuklearne fuzije (Stellarator) ali do razvoja te tehnologije u komercijalnom smislu nam zaista predstoje još desetljeća.
Guest- Guest
Ja tvrdim da ako se Europa ne otkači od ovakve Amerike i njene poludjele takozvane političke elite, Europi nema spasa.asilovski wrote:U bi ti opstruiraju kalifat i plan sa 10 mil. izbjeglica u Europi koji su skovali prijatelji kolinde napose McCainkic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
.
Pa izvolte.
Amerikanci je ekonomski uništavaju sa ovim siledžijskim protekcionizmom, sa svojim liberalizmom, uništavaju je sa izbjegličkim stampedom kojeg financiraju njene filijale, uništavaju je sa financiranjem istočnoeuropskih nacista i islamističkih manijaka, sa svojom neocon pederoliberalnom agendom ...
2015-09-24
Gnječ wrote:opet ti po svome no dobro. jebote imaš li ti ženu? ako da ja ju žalim stvarno ima pakao u glavi. evo naprimjer, da sam ti kojim slučajem ja supruga, ja bi te sjekirom zatukao dok spavaš nakon toga bi te motornom pilom raskomadao. ili bi ti otrovao hranu. ali dobro, imaš sreću što ti nisam žena.
Vjeruj mi, nikoga normalnog na ovom forumu ne zanimaju tvoj mokri snovi i neostvarive fantazije.
I da, energetika mi je jedna od omiljenih tema u vezi koje uvijek mogu ponešto smisleno i argumentirano napisati, a ako nisi sposoban za argumentiranu i racionalnu tematsku raspravu, predlažem da jednostavno ušutiš. U takvom stanju svakako djeluješ na za tvoje standarde najpozitivniji mogući način.
Guest- Guest
Čekaj pa Krstičević i kolinda su dio te bulumenteRingo10 wrote:Ne, Ruje u Siriji spasavaju svijet od najkrvolocnijeg sljama i olosa u galaksiji a financiranog od USA sotonista. Ovo sad je ludjacki bijes tih monstruma a najvise usmjereno protiv Europe koja je pocela pokazivati znake poslusnosti. Ovo ludjastvo je odlicnba stvar, ubrzat ce proces oslobadjanja od USA imperijalizma po cijelom svijetu.kic wrote:epikur37 wrote:kic wrote:
.
Pa izvolte.
Europa ima saAAmo jednu mogucnost - da odjebe USA i njihove NWO, GMO, Sorose, McCainove, Clintone i svu tu mentalno poremecenu bulumentu
Kermit-
2014-04-17
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Trump potpisao uredbe za uvođenje sankcija Iranu
» Sa Vučićem u Rusiji
» Trump najavio ukidanje sankcija Rusiji!
» Covic glasao protiv sankcija Rusiji
» Šok iz SAD Senata-periprema se ukidanje sankcija Rusiji
» Sa Vučićem u Rusiji
» Trump najavio ukidanje sankcija Rusiji!
» Covic glasao protiv sankcija Rusiji
» Šok iz SAD Senata-periprema se ukidanje sankcija Rusiji
Page 3 of 10