Današnje spoznaje..
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 17 of 40
Page 17 of 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Današnje spoznaje..
mativka wrote:Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.metilda wrote:mativka wrote::)slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:A, što je s elementarnim nepogodama?:)
Riječ je o slikovitom izražavanju, metafori, prenesenom značenju ili nečem takvom.
Ima i ona: Kako si prostreš postelju, tako ćeš i leći.
Al, đaba.
Ja bih opet pitala: Ima li vrsta tkanine utjecaja? ;)
prostrla si sebi razmišljanje o tkaninama i tako se nisi naspavala...
Arthur Schopenhauer
:D
kako si sijala u mislima žela si u djelima
Guest- Guest
Za neke kažu da im sijanje ide "od ruke", neki siju i siju pa ništa ne užanju :Dmetilda wrote:mativka wrote:Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.metilda wrote:mativka wrote::)slidingdoorsoperator wrote:
Riječ je o slikovitom izražavanju, metafori, prenesenom značenju ili nečem takvom.
Al, đaba.
Arthur Schopenhauer
Guest- Guest
mativka wrote:Za neke kažu da im sijanje ide "od ruke", neki siju i siju pa ništa ne užanju :Dmetilda wrote:mativka wrote:Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.metilda wrote:mativka wrote:
:)
Al, đaba.
Arthur Schopenhauer
takvi su sijali na kamenitu tlu
Guest- Guest
A, možda je do elementarnih nepogoda? :Dmetilda wrote:mativka wrote:Za neke kažu da im sijanje ide "od ruke", neki siju i siju pa ništa ne užanju :Dmetilda wrote:mativka wrote:Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.metilda wrote:
Arthur Schopenhauer
takvi su sijali na kamenitu tlu
Ajme, što me živcira snjegović....
Guest- Guest
...i tišina nađe put u srebrnim noćima...
metilda wrote:Ithildin wrote:
Ahaaa, sad mi je jasno zasto si onako burno reagirala na kokos. :-D
Ta kucica Babe Yage uvijek mi je djelovala pomalo jezivo.
ma moralo je tu biti nešto više od kokoši, ne sjećam se da sam burno reagirala samo zbog toga jer imam kokoši za ljubimce .. evo i fotka:
kokoši su jako pametne, da samo vidiš kako naćule uši dok im pričam
a baba jagine kolibe se nikad nisam bojala.. trebaš imati majčinu svjetiljčicu, Vasillisa...
Vasilisa Prekrasna, ajme! Pa da, otud mi je poznata kucica s kokosjim nogama! Hvala!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vasilisa_the_Beautiful
----
Znam, znam. Svojevremeno sam umirala od smijeha na prepricane dogodovstine jedne kokosje prgavice koja ne voli kokosje drustvo, istrazuje okolinu i sakuplja kojekakve predmete. Tko zna cega se dosjetila ne bi li unaprijedila svoj zivot.. Pijetla je "potaracala" cim joj se priblizio. :-D Henrietta Emile, od milja zvana Milijana.
Guest- Guest
....i odlutam putevima nekih davnih dana, to magija je bila..
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
uh, ozdravi što prijemetilda wrote:imam virozu i osjećam se kao pokisla kokoš...
2017-10-06
Noor wrote:uh, ozdravi što prijemetilda wrote:imam virozu i osjećam se kao pokisla kokoš...
temperatura me svladala, prespavala sam cijelo poslijepodne...
Guest- Guest
neka si, u snu sve brže prolazimetilda wrote:Noor wrote:uh, ozdravi što prijemetilda wrote:imam virozu i osjećam se kao pokisla kokoš...
2017-10-06
Ako ne zelimo mijenjati svijet zbog vlastite djece, a zbog koga onda?
Suti, ne talasaj, ne izrazavaj nezadovoljstvo, nemoj se s rogatima bosti, imam djecu, potreban mi je ovaj posao, vidis kako drugi zive, budi sretan/tna da... Ne mozes pobijediti. Strah, strah, strah.
Mislim da su istinski uspjesni ljudi oni koji su promijenili svijet na bolje. Za vecinu ljudi. Koliko je takvih dosad bilo?
Suti, ne talasaj, ne izrazavaj nezadovoljstvo, nemoj se s rogatima bosti, imam djecu, potreban mi je ovaj posao, vidis kako drugi zive, budi sretan/tna da... Ne mozes pobijediti. Strah, strah, strah.
Mislim da su istinski uspjesni ljudi oni koji su promijenili svijet na bolje. Za vecinu ljudi. Koliko je takvih dosad bilo?
Guest- Guest
Noor wrote:neka si, u snu sve brže prolazimetilda wrote:Noor wrote:uh, ozdravi što prijemetilda wrote:imam virozu i osjećam se kao pokisla kokoš...
zato sam noćas predrhtala cijelu noć.. kad netko kaže da ima virozu onda pomislimo da to nije nikakva bolest, ali bome baš je neugodna.. sad sam se nakljukala tabletama da mogu skuhati ručak...
Guest- Guest
Okej, znam da su bolesti vazda zelena tema, o njima se neprestano govori i pise, nazalost, ne bez razloga. Jednako tako znam da je sezona prehlada, kao i svake godine u ovo vrijeme.. Ipak, ovaj topic ne dozivljavam kao jos jedno "mjesto" na kojem cemo gomilati price o zdravstvenim stanjima pa cu ponoviti pitanje..
Ithildin wrote:Mislim da su istinski uspjesni ljudi oni koji su promijenili svijet na bolje. Za vecinu ljudi. Koliko je takvih dosad bilo?
Guest- Guest
Ithildin wrote:Okej, znam da su bolesti vazda zelena tema, o njima se neprestano govori i pise, nazalost, ne bez razloga. Jednako tako znam da je sezona prehlada, kao i svake godine u ovo vrijeme.. Ipak, ovaj topic ne dozivljavam kao jos jedno "mjesto" na kojem cemo gomilati price o zdravstvenim stanjima pa cu ponoviti pitanje..Ithildin wrote:Mislim da su istinski uspjesni ljudi oni koji su promijenili svijet na bolje. Za vecinu ljudi. Koliko je takvih dosad bilo?
možda će zvučati prepotentno, ali mislim da sam promijenila svoju okolinu i novu obitelj na bolje, da sam donijela vrijednosti o kojima nisu do mene vodili računa... promijenila sam im način razmišljanja i stil života... što se tiče moje djece... usadila sam im vrijednosti za koje mislim da imaju zbog njih samo probleme.. naprimjer .. ne žele se zaposliti preko veze iako svi imaju tu priliku uz pomoć naših udbaških sugrađana... koliko je to dobro za njih i za mene, koliko je to dobro u svijetu u kojem živimo, koliko se treba žrtvovati radi ideala a za što nitko ne zna.. ponekad pomislim da je sve uzaludno...
Guest- Guest
možda je gripametilda wrote:Noor wrote:neka si, u snu sve brže prolazimetilda wrote:Noor wrote:uh, ozdravi što prijemetilda wrote:imam virozu i osjećam se kao pokisla kokoš...
zato sam noćas predrhtala cijelu noć.. kad netko kaže da ima virozu onda pomislimo da to nije nikakva bolest, ali bome baš je neugodna.. sad sam se nakljukala tabletama da mogu skuhati ručak...
2017-10-06
Moxy wrote:Mijenjam svoj svijet na bolje,da!
Pa svi ga do neke granice mijenjamo na bolje. Nažalost, također i na lošije, samo je pitanje što prevladava i o tome ovisi neka konačna ocjena o našim ukupnim dostignućima na ovome svijetu.
Guest- Guest
Masa ljudi stagnira,iz straha većinom ...masa ljudi krade bogu dane ....a masa je jednostavno i zla....
Guest- Guest
Moxy wrote:Masa ljudi stagnira,iz straha većinom ...masa ljudi krade bogu dane ....a masa je jednostavno i zla....
Sve to stoji, ali je činjenica da je svijet u prosjeku ipak bolje mjesto nego je to bilo prije 100 ili više godina, manje je ratova i nasilja općenito, ljudi su u prosjeku inteligentniji i empatičniji, životni vijek je u prosjeku dulji i zdravlje ljudske populacije bolje.
Takvo stanje ipak nije nastalo samo od sebe.
E sad, druga je priča što svi ti procesi nisu linearni, da ima itekako retrogradnih pojava, da nam u konačnici nitko ne može garantirati kako sami sebe nećemo uništiti kao vrstu ili nanijeti enormnu štetu blizu razine samouništenja, ali kako sad stvari stoje, svijet polako ali sigurno ipak postaje za ljude sve ugodnije mjesto za život.
Guest- Guest
Noor wrote:možda je gripametilda wrote:Noor wrote:neka si, u snu sve brže prolazimetilda wrote:Noor wrote:
uh, ozdravi što prije
Bogu hvala nije, danas već nemam fibru...
Guest- Guest
Page 17 of 40 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Similar topics
» Današnje spoznaje..
» Karta današnje BIH u budućnosti
» Tko su u stvari danasnje 'antifa' organizacije?
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Kolindina granitna zapovjed Hasimu:Ima da danasnje granice budu uklesane u kamenu
» Karta današnje BIH u budućnosti
» Tko su u stvari danasnje 'antifa' organizacije?
» Današnje žene vol. II, , luđakinja optužila muškarca da ju je izbacio iz vozila u vožnji...
» Kolindina granitna zapovjed Hasimu:Ima da danasnje granice budu uklesane u kamenu
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Psihologija
Page 17 of 40