Ukrajina: neka je tri puta skuplji kad je američki
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ukrajina: neka je tri puta skuplji kad je američki
vuksadinare wrote:nema veze sad razlog..ako si sa nekim u ratu ako te ubijaju i ti njih..ako su stardavanja...onda nes trgovati jos sa njima..ili kartati...bar iz nekih obzira prema zrtvamaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
oni nemaju zrno mozga.....
oni su čisti primjer kako završava zemlja koja padne u nemilost da bude proksi odnosno da ratuje tuđe ratove i to direktno na svoju štetu...
ali tko ih jebe kaj se mene tiče nek beru plodove sojih promašaja
Baš si glup. Stvari idu obrnuto. Tj- budući su Ameri vidjeli da Rusi imaju jefin ugljen i plin, napravili su rat Ukrajinaca s Rusima. I onda im oni prodaju 3x skuplji ugljen.
crvenkasti- Posts : 29698
2014-04-17
Kako nema veze? Rusi su im davali gas u pola cene a oni se odlučili za Amere koji su im digli cenu uglja sa 71 na 206 dolara. Stvarno treba da si vrhunski idiot i da napraviš sebi ovakav posao.vuksadinare wrote:nema veze sad razlog..ako si sa nekim u ratu ako te ubijaju i ti njih..ako su stardavanja...onda nes trgovati jos sa njima..ili kartati...bar iz nekih obzira prema zrtvamaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
oni su čisti primjer kako završava zemlja koja padne u nemilost da bude proksi odnosno da ratuje tuđe ratove i to direktno na svoju štetu...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Za koga ste vi ustvari zabrinuti, za Ruse ili Ukre?
Hoćete li više prestat s tom kuknjavom? Ne bojte se, nećemo vam ništa ...
Za maržu. Di ide razlika u cijeni?
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
dzango wrote:Kako nema veze? Rusi su im davali gas u pola cene a oni se odlučili za Amere koji su im digli cenu uglja sa 71 na 206 dolara. Stvarno treba da si vrhunski idiot i da napraviš sebi ovakav posao.vuksadinare wrote:nema veze sad razlog..ako si sa nekim u ratu ako te ubijaju i ti njih..ako su stardavanja...onda nes trgovati jos sa njima..ili kartati...bar iz nekih obzira prema zrtvamaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:
Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.
A pošto vi kupujete "vaš" ugalj s Kosova?
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Za nabavku modernog naoružanja. U HR ste dugo imali ratni dodatak(porez), ako se ne varam.Eva_ wrote:Za maržu. Di ide razlika u cijeni?
2016-07-22
Jadrankin harač. Znam, iak mi nismo bili u njemu, ošli prije te blagodati iz čardaka.Eroo wrote:Za nabavku modernog naoružanja. U HR ste dugo imali ratni dodatak(porez), ako se ne varam.Eva_ wrote:Za maržu. Di ide razlika u cijeni?
Ček to je bil krizni. Bil je još i taj ratni ranije. Da, da, to je Čermak i ostala vlastela uzimala sebi za nove dvorce i kurije.
Last edited by Eva_ on 19/7/2017, 15:28; edited 1 time in total
2017-03-21
Eroo wrote:Za koga ste vi ustvari zabrinuti, za Ruse ili Ukre?
Ja osobno ni za jedne ni za druge...čisto guštam gledati ukre kako se dave u blatu :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ne znam. Ali znam da im prodajemo sve. Od igle, do lokomotive. I ne kupujemo američki ugalj po trostrukoj ceni.Eroo wrote:dzango wrote:Kako nema veze? Rusi su im davali gas u pola cene a oni se odlučili za Amere koji su im digli cenu uglja sa 71 na 206 dolara. Stvarno treba da si vrhunski idiot i da napraviš sebi ovakav posao.vuksadinare wrote:nema veze sad razlog..ako si sa nekim u ratu ako te ubijaju i ti njih..ako su stardavanja...onda nes trgovati jos sa njima..ili kartati...bar iz nekih obzira prema zrtvamaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:
..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..
A pošto vi kupujete "vaš" ugalj s Kosova?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Možda je to novi sport iz USA.
3x skok ugalj.
3x skok ugalj.
crvenkasti-
2014-04-17
Guštat ćeš još više ak zaživi bespridržajna uspravnica.epikur37 wrote:Eroo wrote:Za koga ste vi ustvari zabrinuti, za Ruse ili Ukre?
Ja osobno ni za jedne ni za druge...čisto guštam gledati ukre kako se dave u blatu :)
2017-03-21
epikur37 wrote:Eroo wrote:Za koga ste vi ustvari zabrinuti, za Ruse ili Ukre?
I to zato što smo mi toliko slični Ukrajincima, je li smrade četnički?
crvenkasti-
2014-04-17
ne znači da su domoljubi, nego suprotno ako kupuju preskupi američki garbun, posebno ako su im ovako nabili cijenu. nije amerika jedina država na svijetu...vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
Pojasnit će im kalkulaciju Plenki na hrvatskom modelu korupcije.mutava baštarda wrote:ne znači da su domoljubi, nego suprotno ako kupuju preskupi američki garbun, posebno ako su im ovako nabili cijenu. nije amerika jedina država na svijetu...vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
2017-03-21
Amerima odpočetka nije ni bio cilj Rusija, jer je Rusija prevelika i nikad je ne bi mogli pokoriti.
Cilj je bio Ukrajina i bome dobro su je razguzili.
Uvalili u rat s prvim i povijesnim susjedom, europa ih neće, ne mogu u nato...ostali bez tranzita i energenta. zemlja u građanskom ratu, izgubili teritorij...
Nemaju kud ni kome...moraju kleknuti pred američke divlje fondove i brutalne multinacionalke.
Cilj je bio Ukrajina i bome dobro su je razguzili.
Uvalili u rat s prvim i povijesnim susjedom, europa ih neće, ne mogu u nato...ostali bez tranzita i energenta. zemlja u građanskom ratu, izgubili teritorij...
Nemaju kud ni kome...moraju kleknuti pred američke divlje fondove i brutalne multinacionalke.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
A sve da bi Bidenov imal radno mjesto i direktorsku funkciju.
2017-03-21
crvenkasti wrote:Možda je to novi sport iz USA.
3x skok ugalj.
Cene uglja rastu
Udeo uglja u proizvodnji struje je 40 odsto: 23 odsto otpada na drveni, a 17 odsto na kameni ugalj. Franc-Jozef Vodopija zaključuje da će „odustajanje od nuklearne energije doneti određeno stabilizovanje potrošnje uglja, jer obnovljive energije ne mogu da zamene atomsku energiju“.
Ali, zavisnost od uvoza znači i da će na međunarodnom tržištu verovatno skočiti cena uglja. Tako je bilo prošle godine. Čim se potražnja povećala, cene su drastično porasle: sredinom 2016. tona uvoznog uglja je koštala oko 50 evra. Ali, krajem godine je već iznosila 100 evra, prenosi Vodopija: „A ugalj za proizvodnju koksa je poskupeo tri do četiri puta, već prema kvalitetu“. Taj ugalj je koštao više od 250 dolara po toni.
Kic, ključaj temu, primjer riješen.
Jebi NEPISMENU stoku.dzango wrote:Jebi stoku.
2016-07-22
crvenkasti wrote:zvanični Kijev je kupovao američki ugalj po ceni od 206 dolara za tonu
U isto vreme, cena američkog uglja za isporuke Norveškoj je smanjena za oko deset odsto, sa 140 dolara na 125 dolara po toni.
Eroo wrote:crvenkasti wrote:Možda je to novi sport iz USA.
3x skok ugalj.
Cene uglja rastu
Udeo uglja u proizvodnji struje je 40 odsto: 23 odsto otpada na drveni, a 17 odsto na kameni ugalj. Franc-Jozef Vodopija zaključuje da će „odustajanje od nuklearne energije doneti određeno stabilizovanje potrošnje uglja, jer obnovljive energije ne mogu da zamene atomsku energiju“.
Ali, zavisnost od uvoza znači i da će na međunarodnom tržištu verovatno skočiti cena uglja. Tako je bilo prošle godine. Čim se potražnja povećala, cene su drastično porasle: sredinom 2016. tona uvoznog uglja je koštala oko 50 evra. Ali, krajem godine je već iznosila 100 evra, prenosi Vodopija: „A ugalj za proizvodnju koksa je poskupeo tri do četiri puta, već prema kvalitetu“. Taj ugalj je koštao više od 250 dolara po toni.
"U periodu januar-mart 2017. godine, zvanični Kijev je kupovao američki ugalj po ceni od 206 dolara za tonu, što je gotovo tri puta više od cene od 71 dolara koliko su SAD naplaćivale prošle godine, prenosi Raša tudej."
2016-07-22
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Bolje skuplji američki nego jeftiniji ruski plin dok ima budala koje će to plaćati
» Mali Švabo će ostat bez jeftinog ukapljenog plina iz Rusije pa će morat kupovat ovaj skuplji američki
» Ukrajina: Pao Su-27, poginuo Američki pilot
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» Američki general: Ukrajina ne bi trebala koristiti oružje SAD-a za napade na Rusiju
» Mali Švabo će ostat bez jeftinog ukapljenog plina iz Rusije pa će morat kupovat ovaj skuplji američki
» Ukrajina: Pao Su-27, poginuo Američki pilot
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» Američki general: Ukrajina ne bi trebala koristiti oružje SAD-a za napade na Rusiju
Page 2 of 5