Ukrajina: neka je tri puta skuplji kad je američki
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ukrajina: neka je tri puta skuplji kad je američki
Ukrajina plaća tri puta skuplje ugalj iz SAD
Sjedinjene Američke Države su gotovo utrostručile cenu uglja koji je isporučen Ukrajini u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2016. godine, prema izveštaju američke Uprave za energetske informacije
Sjedinjene Američke Države su gotovo utrostručile cenu uglja koji je isporučen Ukrajini u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2016. godine, prema izveštaju američke Uprave za energetske informacije (EIA).
U periodu januar-mart 2017. godine, zvanični Kijev je kupovao američki ugalj po ceni od 206 dolara za tonu, što je gotovo tri puta više od cene od 71 dolara koliko su SAD naplaćivale prošle godine, prenosi Raša tudej.
Istovremeno, prodaja američkog uglja Ukrajini se više nego udvostručila, pošto su SAD isporučile Kijevu 865.000 tona uglja u prvom ovogodišnjem tromesečju u odnosu na 355.100 tona iz prvog kvartala 2016. godine.
U isto vreme, cena američkog uglja za isporuke Norveškoj je smanjena za oko deset odsto, sa 140 dolara na 125 dolara po toni.
Ukrajina je, kako navodi RT, suočena sa ozbiljnim poremećajima u radu postrojenja koja koriste antracitni ugalj zbog blokade železnica koje su dovozile ugalj iz Donbasa.
Porast cena će dovesti do pada prihoda Ukrajine, kao i masovnih otpuštanja u sektoru proizvodnje čelika koji direktno zavisi od snabdevanja ugljem, prema oceni Vjačeslava Holodkova iz Ruskog instituta za strateške studije.
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je nešto ranije izjavio da bi Kijev trebalo da kupi dva miliona tona uglja od američke savezne države Pensilvanije.
Ukrajina je navodno odbila ugalj iz Južnoafričke Republike pošto se ispostavilo da je preskup, dok je Rusija odbijena iz političkih razloga.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:676404-RT-Ukrajina-placa-tri-puta-skuplje-ugalj-iz-SAD
----------------------------------
Tako ćemo i mi imati američki plin iz LNG terminala.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Ukrajina: neka je tri puta skuplji kad je američki
Ne znaš koji narod je gluplji, Ukrajinci ili Hrvati, mrtva trka.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ahah...koji kupus od naroda i države....
Ona Zaharčenkova ideja o Malorusiji od jučer im i smisla kad pogledaš koji su to retaji u Kijevu.
Ona Zaharčenkova ideja o Malorusiji od jučer im i smisla kad pogledaš koji su to retaji u Kijevu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
imam dojam a i dokazi polako dolaze na površinu da su rvati i ukri isto pleme.
Guest- Guest
Eva_ wrote:Ne znaš koji narod je gluplji, Ukrajinci ili Hrvati, mrtva trka.
Nismo mi stvarno glupi, nego smo glupi iz političkih razloga.
crvenkasti-
2014-04-17
Dođe na isto. Lova se na kraju broji.crvenkasti wrote:Eva_ wrote:Ne znaš koji narod je gluplji, Ukrajinci ili Hrvati, mrtva trka.
2017-03-21
crvenkasti wrote:Eva_ wrote:Ne znaš koji narod je gluplji, Ukrajinci ili Hrvati, mrtva trka.
men se čini da je to ipak iz genetskih razloga.
Guest- Guest
Eva_ wrote:Dođe na isto. Lova se na kraju broji.crvenkasti wrote:Eva_ wrote:Ne znaš koji narod je gluplji, Ukrajinci ili Hrvati, mrtva trka.
Nije isto. Bolje je biti stvarno glup, nego se pretvarati da si glup.
Pravog glupana je ljudima je žao kad je gladan.
crvenkasti-
2014-04-17
.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ma nije sve tako crno, evo vi nećete umrijet od gladi nego vrlo vjerojatno izgorit.
2017-03-21
Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
2017-03-21
..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
2015-09-08
Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
ne samo naftom nego i oružjem, novim tenkovima iz Đure Đakovića koji su otišli za Kuwait usred rata u jugi. rvati ustaše i serbi četnici dobro pazarili...
Guest- Guest
vuksadinare wrote:..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
oni nemaju zrno mozga.....
oni su čisti primjer kako završava zemlja koja padne u nemilost da bude proksi odnosno da ratuje tuđe ratove i to direktno na svoju štetu...
ali tko ih jebe kaj se mene tiče nek beru plodove sojih promašaja
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
nema veze sad razlog..ako si sa nekim u ratu ako te ubijaju i ti njih..ako su stardavanja...onda nes trgovati jos sa njima..ili kartati...bar iz nekih obzira prema zrtvamaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
oni su čisti primjer kako završava zemlja koja padne u nemilost da bude proksi odnosno da ratuje tuđe ratove i to direktno na svoju štetu...
2015-09-08
Pa sad ni Hrvati nekaj nisu bogati zrncima mudrosti.
2017-03-21
Eva_ wrote:Pa sad ni Hrvati nekaj nisu bogati zrncima mudrosti.
vidimo u ovih 26 godina sofisticiranu mudrost hrvata.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:nema veze sad razlog..ako si sa nekim u ratu ako te ubijaju i ti njih..ako su stardavanja...onda nes trgovati jos sa njima..ili kartati...bar iz nekih obzira prema zrtvamaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:..mi smo drugo..ovi bar imaju zrno casti..Eva_ wrote:Kak neš? A HR i Srbija najviše trgovale tijekom rata, i to naftom.vuksadinare wrote:.....pa ne's kupovat od neprijatelja a u ratu si sa njim...
Baš si glup. Stvari idu obrnuto. Tj- budući su Ameri vidjeli da Rusi imaju jefin ugljen i plin, napravili su rat Ukrajinaca s Rusima. I onda im oni prodaju 3x skuplji ugljen.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Bolje skuplji američki nego jeftiniji ruski plin dok ima budala koje će to plaćati
» Mali Švabo će ostat bez jeftinog ukapljenog plina iz Rusije pa će morat kupovat ovaj skuplji američki
» Ukrajina: Pao Su-27, poginuo Američki pilot
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» Američki general: Ukrajina ne bi trebala koristiti oružje SAD-a za napade na Rusiju
» Mali Švabo će ostat bez jeftinog ukapljenog plina iz Rusije pa će morat kupovat ovaj skuplji američki
» Ukrajina: Pao Su-27, poginuo Američki pilot
» Austrija: Nema nikakvog smisla kupovati 3 puta skuplji američki plin kad je ruski plin sasvim dobar
» Američki general: Ukrajina ne bi trebala koristiti oružje SAD-a za napade na Rusiju
Page 1 of 5