Rusko-hrvatska vojna razmjena
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Rusko-hrvatska vojna razmjena
Pa da..u sustini je bas tako...tehnologija jeftina a efikasna..Leviathan2 wrote:jbte, ja sam jos 80tih se zajebavao sa avioncicima na daljinsko, tad je tehnologija bila daleko iz ove danas, u ono vrijeme mi je pala ideja koliko bi to bila jebena napadacka vojska u nekom ratu, nakacis koju kilu eksploziva a ne treba niti toliko, malo zeljeza za rasprskavanje i uvuces ga u rov ko iz picke,pismejker wrote:bas...RH bi pasali borbeni helici,jaka protuzracna,protuoklopna,jaka pjesadija profica, i oni dronovi,svih sojeva...u biti nis po jedinici preskupo,ali efikasno...
sad kad su kamere jeftinjara mozes mu parkirat na chelo, jeftinije od jebene rakete za neki lanser
Guest- Guest
Da se ja pitam, a ne pitam se, svo svjetsko oružje bi dao na kamaru i zapalio...čak bi i noževi bili plastični.Leviathan2 wrote:sve je to kurac na biciklu, skupe i uglavnom beskorisne igracke
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Plastika zna biti vrlo ostra...i zilava i elasticna..plastika itekako moze ubijati..Eroo wrote:Da se ja pitam, a ne pitam se, svo svjetsko oružje bi dao na kamaru i zapalio...čak bi i noževi bili plastični.Leviathan2 wrote:sve je to kurac na biciklu, skupe i uglavnom beskorisne igracke
Guest- Guest
Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:
Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?
Da nisu na onoga kojima su već podturili iste avione i iste rakete? Zar ne bi bi bilo jednostavnije
da HR i agresor ne kupe te avione i rakete? Nemaš avione i rakete-nemaš problema.
Taman da dobace do Batajnice. U slučaju nabavke mogli bi ste svoje MIG-29 konzervirati i garažirati.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:
Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.
Taman da dobace do Batajnice. U slučaju nabavke mogli bi ste svoje MIG-29 konzervirati i garažirati.
2016-07-22
Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:
Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?
2014-04-19
HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:
Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.
2016-07-22
Može i sada S-400. Isto kao i MIG-35. Fali samo jedna sitnica. Kladim se da znaš koja.Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.Eroo wrote:
Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..
2014-04-19
Da HR pkaže volju i keš, kao i onomad.dzango wrote:Može i sada S-400. Isto kao i MIG-35. Fali samo jedna sitnica. Kladim se da znaš koja.Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:
Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.
2016-07-22
Lako je za volju.Eroo wrote:Da HR pkaže volju i keš, kao i onomad.dzango wrote:Može i sada S-400. Isto kao i MIG-35. Fali samo jedna sitnica. Kladim se da znaš koja.Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:
Sve u svoje vrijeme.
2014-04-19
Ima i keša, puno više nego onomad...dzango wrote:Lako je za volju.Eroo wrote:Da HR pkaže volju i keš, kao i onomad.dzango wrote:Može i sada S-400. Isto kao i MIG-35. Fali samo jedna sitnica. Kladim se da znaš koja.Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:
Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.
2016-07-22
Vidim. Sadašnje avione krpite pomoću štapa i kanapa.Eroo wrote:Ima i keša, puno više nego onomad...dzango wrote:Lako je za volju.Eroo wrote:Da HR pkaže volju i keš, kao i onomad.dzango wrote:Može i sada S-400. Isto kao i MIG-35. Fali samo jedna sitnica. Kladim se da znaš koja.Eroo wrote:
HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...
2014-04-19
Zato su tu f-15, Raptor-22, f-35...svašta nešto.dzango wrote:Vidim. Sadašnje avione krpite pomoću štapa i kanapa.Eroo wrote:Ima i keša, puno više nego onomad...dzango wrote:Lako je za volju.Eroo wrote:Da HR pkaže volju i keš, kao i onomad.dzango wrote:
Može i sada S-400. Isto kao i MIG-35. Fali samo jedna sitnica. Kladim se da znaš koja.
2016-07-22
Tu su. Na razglenici iz afričke zemlje Safari. A na pisti kečevi. To jest u hangaru. Nije baš preporučljivo da polete. Može neko da pogine.Eroo wrote:Zato su tu f-15, Raptor-22, f-35...svašta nešto.dzango wrote:Vidim. Sadašnje avione krpite pomoću štapa i kanapa.Eroo wrote:Ima i keša, puno više nego onomad...dzango wrote:Lako je za volju.Eroo wrote:
Da HR pkaže volju i keš, kao i onomad.
2014-04-19
Avioni ( plus tu i tamo bespilotne letjelice) se danas koriste isključivo za "obradu" banana država.dzango wrote:Tu su. Na razglenici iz afričke zemlje Safari. A na pisti kečevi. To jest u hangaru. Nije baš preporučljivo da polete. Može neko da pogine.Eroo wrote:Zato su tu f-15, Raptor-22, f-35...svašta nešto.dzango wrote:Vidim. Sadašnje avione krpite pomoću štapa i kanapa.Eroo wrote:Ima i keša, puno više nego onomad...dzango wrote:
Lako je za volju.
Valjda vi to najbolje znate.
2016-07-22
Znam. Za kurtonske pripizdine u vazalnom položaju ti ne trebaju avioni. Dovoljno je da pošalješ direktivu preko ambasadora i postaviš svoju sekretaricu za predsednika i oni više ne smeju ni da pomisle da kupe avion ili PVO vez tvoga aminovanja. Već viđeno u okruženju. Ili da kažem "regionu".Eroo wrote:Avioni ( plus tu i tamo bespilotne letjelice) se danas koriste isključivo za "obradu" banana država.dzango wrote:Tu su. Na razglenici iz afričke zemlje Safari. A na pisti kečevi. To jest u hangaru. Nije baš preporučljivo da polete. Može neko da pogine.Eroo wrote:Zato su tu f-15, Raptor-22, f-35...svašta nešto.dzango wrote:Vidim. Sadašnje avione krpite pomoću štapa i kanapa.Eroo wrote:
Ima i keša, puno više nego onomad...
2014-04-19
no vise ih nemate,dali amerima,da provale vojnu tajnu i tehnologiju..Jako pohvalno,za tapsanje po ramenima,a Ameri glupi kako poslovicno i jesu,nisu skuzili u cemu je prednost S-300,nad svim americkim raketlinama te klase..Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.Eroo wrote:
Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..
Guest- Guest
Saznali su da su djelotvorni i kad su bez upaljača...pismejker wrote:no vise ih nemate,dali amerima,da provale vojnu tajnu i tehnologiju..Jako pohvalno,za tapsanje po ramenima,a Ameri glupi kako poslovicno i jesu,nisu skuzili u cemu je prednost S-300,nad svim americkim raketlinama te klase..Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:Sve u svoje vrijeme.dzango wrote:
Normalno da nude. Po tržišnoj ceni. Isto kao i svima. To se zove tržište i ekonomija. Druga je stvar što vi možete da kupite samo rashodovane MIG 21.
2016-07-22
dzango wrote:Znam. Za kurtonske pripizdine u vazalnom položaju ti ne trebaju avioni. Dovoljno je da pošalješ direktivu preko ambasadora i postaviš svoju sekretaricu za predsednika i oni više ne smeju ni da pomisle da kupe avion ili PVO vez tvoga aminovanja. Već viđeno u okruženju. Ili da kažem "regionu".Eroo wrote:Avioni ( plus tu i tamo bespilotne letjelice) se danas koriste isključivo za "obradu" banana država.dzango wrote:Tu su. Na razglenici iz afričke zemlje Safari. A na pisti kečevi. To jest u hangaru. Nije baš preporučljivo da polete. Može neko da pogine.Eroo wrote:Zato su tu f-15, Raptor-22, f-35...svašta nešto.dzango wrote:
Vidim. Sadašnje avione krpite pomoću štapa i kanapa.
Šta god, važno je da je učinkovito i djelotvorno...
2016-07-22
Ja sam glup, a i Ero je.
Ja sam prirodno, a on je od starosti.
Ja sam prirodno, a on je od starosti.
crvenkasti-
2014-04-17
uffffff...koliko ih je izginulo???Eroo wrote:Saznali su da su djelotvorni i kad su bez upaljača...pismejker wrote:no vise ih nemate,dali amerima,da provale vojnu tajnu i tehnologiju..Jako pohvalno,za tapsanje po ramenima,a Ameri glupi kako poslovicno i jesu,nisu skuzili u cemu je prednost S-300,nad svim americkim raketlinama te klase..Eroo wrote:HR je S-300 (prave!!!) nabavila iz Rusije (za keš!) prije skoro 25 godina, a vi ste još kod maketa...Ah, ta ljubav...dzango wrote:Kečevima je njihovo vreme davno prošlo.Eroo wrote:
Sve u svoje vrijeme.
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Orban jebe ne vadi Rusko-mađarska vojna suradnja
» Vojna krajina Hrvatska
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
» Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
» Hrvatska vojska sprema se na Rusko/Srpski napad
» Vojna krajina Hrvatska
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
» Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe