Rusko-hrvatska vojna razmjena
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Rusko-hrvatska vojna razmjena
Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?dzango wrote:Dobar je to avion. Jedino što vam gazde ne daju da kupite iste. Stavili vas na kratak lanac.Eroo wrote:"...uvođenjem u operativnu upotrebu navedenog aviona vojska Hrvatske imala u okruženju najbolje sredstvo odvraćanja svakog agresora iz svog susjedstva..."
Ovo mi je ono baš nenadjebivo.Dvije muhe na jedan mah.
Da nisu na onoga kojima su već podturili iste avione i iste rakete? Zar ne bi bi bilo jednostavnije
da HR i agresor ne kupe te avione i rakete? Nemaš avione i rakete-nemaš problema.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Čekaju milodar..mukte...ajd ja bi im dao downgradani Su-24,tops 25..i to je to..dzango wrote:Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?dzango wrote:Dobar je to avion. Jedino što vam gazde ne daju da kupite iste. Stavili vas na kratak lanac.Eroo wrote:"...uvođenjem u operativnu upotrebu navedenog aviona vojska Hrvatske imala u okruženju najbolje sredstvo odvraćanja svakog agresora iz svog susjedstva..."
Da nisu na onoga kojima su već podturili iste avione i iste rakete? Zar ne bi bi bilo jednostavnije
da HR i agresor ne kupe te avione i rakete? Nemaš avione i rakete-nemaš problema.
Guest- Guest
Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?dzango wrote:Dobar je to avion. Jedino što vam gazde ne daju da kupite iste. Stavili vas na kratak lanac.Eroo wrote:"...uvođenjem u operativnu upotrebu navedenog aviona vojska Hrvatske imala u okruženju najbolje sredstvo odvraćanja svakog agresora iz svog susjedstva..."
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?dzango wrote:Dobar je to avion. Jedino što vam gazde ne daju da kupite iste. Stavili vas na kratak lanac.Eroo wrote:"...uvođenjem u operativnu upotrebu navedenog aviona vojska Hrvatske imala u okruženju najbolje sredstvo odvraćanja svakog agresora iz svog susjedstva..."
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?dzango wrote:
Dobar je to avion. Jedino što vam gazde ne daju da kupite iste. Stavili vas na kratak lanac.
Taman da dobace do Batajnice. U slučaju nabavke mogli bi ste svoje MIG-29 konzervirati i garažirati.
2016-07-22
Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.Eroo wrote:
Taman što sam pomislio da imaš logike, kad ono...Jebote, na kojeg su to mogućeg agresora mislili?
Taman da dobace do Batajnice. U slučaju nabavke mogli bi ste svoje MIG-29 konzervirati i garažirati.
Nude vama kuratz...tu ekskluzivu imaju samo par drzava,sa kojima je Rusija u normalnim odnosima..osim toga,ako vam je problem voziti mig-21 bez sudara u zraku,koji ce vam nkrc nesto cime ne bi mogliniti poletjeti..pisi propalo,vlazni snovi,ili nesto trece...
Guest- Guest
nis od toga, hrvatska kao nato clanica bez dozvole buzina ne moze ni jebeni kalasnjikov vise kupit a kamoli avion ,
inace mig29 je onak, osrednje,
da ozbiljno misle mogli bi pitat ruse za su35 i onda biti face na balkanu
inace mig29 je onak, osrednje,
da ozbiljno misle mogli bi pitat ruse za su35 i onda biti face na balkanu
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Imam osjećaj da si i ti Bosanac.pismejker wrote:Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?dzango wrote:
Koje iste avione? MIG 29 M/M2 nema niko u okruženju. A neće ga ni imati duže vreme. Ne kupuju se avioni zbog agresora već zbog sebe i svoje vojske. Ako hoćeš da imaš vojnu avijaciju, moraš da nabaviš avione. Ako nećeš... onda jebiga.
Nude vama kuratz...tu ekskluzivu imaju samo par drzava,sa kojima je Rusija u normalnim odnosima..osim toga,ako vam je problem voziti mig-21 bez sudara u zraku,koji ce vam nkrc nesto cime ne bi mogliniti poletjeti..pisi propalo,vlazni snovi,ili nesto trece...
Nisi valjda pomislio da bi HR mogla nabavljati ruske avione ili naoružanje, čak i ako bi bilo poklonjeno?
Ne budi smiješan.
2016-07-22
Ti nisi Bosanac, u to sam 100% siguran.Leviathan2 wrote:nis od toga, hrvatska kao nato clanica bez dozvole buzina ne moze ni jebeni kalasnjikov vise kupit a kamoli avion ,
2016-07-22
Leviathan2 wrote:da ozbiljno misle mogli bi pitat ruse za su35 i onda biti face na balkanu
Dvomotorni lovac bombarder. Ne treba nam takav avion.
Guest- Guest
A ti jesi Bosanac, ne možeš to zanijekat, jer je više nego jasno...Yehudi wrote:Eroo wrote:Mislim da bi bilo veoma pametno nabaviti neki od ruskih PZO sistema , oni najbolje znaju kako se obaraju
........tzv. " nevidljivi " F - 117
2016-07-22
bio sam i Bosanac,medju ostalim..stos,logika Tetrakopfova..Eroo wrote:Imam osjećaj da si i ti Bosanac.pismejker wrote:Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.Eroo wrote:
Očigledno nisi shavtio,poante. Da te pitam, jesi li ti Bosanac možda?
Nisi valjda pomislio da bi HR mogla nabavljati ruske avione ili naoružanje, čak i ako bi bilo poklonjeno?
Ne budi smiješan.
Naravno da ne..gazda to ne bi odobrio...morate kupovati zapadnji šrot,a posto nemate para,eto,malo sa se prica..
Guest- Guest
Raptor-22 , pa onda dugo ništa...ah, da, f-35.Yehudi wrote:Eroo wrote:Mislim da bi bilo veoma pametno nabaviti neki od ruskih PZO sistema , oni najbolje znaju kako se obaraju
........tzv. " nevidljivi " F - 117
2016-07-22
Varaš se. Imalo se i za S-300, kd je tribalo ito za keš.pismejker wrote:bio sam i Bosanac,medju ostalim..stos,logika Tetrakopfova..Eroo wrote:Imam osjećaj da si i ti Bosanac.pismejker wrote:Eroo wrote:Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..dzango wrote:
Ja nisam. Ti jesi. Ajde još jednom - niko u regionu NEMA avione MIG 29 M/M2.
Ne budi smiješan.
Naravno da ne..gazda to ne bi odobrio...morate kupovati zapadnji šrot,a posto nemate para,eto,malo sa se prica..
2016-07-22
Primjecujes da je u pitanju Proslost kao takva...Eroo wrote:Varaš se. Imalo se i za S-300, kd je tribalo ito za keš.pismejker wrote:bio sam i Bosanac,medju ostalim..stos,logika Tetrakopfova..Eroo wrote:Imam osjećaj da si i ti Bosanac.pismejker wrote:Eroo wrote:
Nema, a nemate ni vi. Hrvatima nude čak MIG-35 i sve moguće naoružanje i rakete, s dosegom 160 km..
Ne budi smiješan.
Kako da ti objasnim..bilo od Rusa,bilo od Amera,nikad neces dobiti full features verziju letala..kujiš?..Ono sto bi dobio jest full downgrade verzija,cak i slabiji motori,low level avionika,tehnika..samo krila i trup i kabina oridjidji...
Čak i saveznicima najvecim,ide downgrade verzija...tu ce najbolje proci Israelci,posto ce osnovu dobiti jeftino,a sami ce odraditi apgrejd,koji kao i dosad,prešiša nadaleko orgiginal americki..
Guest- Guest
sve je to kurac na biciklu, skupe i uglavnom beskorisne igracke
jbte, ja sam jos 80tih se zajebavao sa avioncicima na daljinsko, tad je tehnologija bila daleko iz ove danas, u ono vrijeme mi je pala ideja koliko bi to bila jebena napadacka vojska u nekom ratu, nakacis koju kilu eksploziva a ne treba niti toliko, malo zeljeza za rasprskavanje i uvuces ga u rov ko iz picke,pismejker wrote:bas...RH bi pasali borbeni helici,jaka protuzracna,protuoklopna,jaka pjesadija profica, i oni dronovi,svih sojeva...u biti nis po jedinici preskupo,ali efikasno...
sad kad su kamere jeftinjara mozes mu parkirat na chelo, jeftinije od jebene rakete za neki lanser
Pa da..u sustini je bas tako...tehnologija jeftina a efikasna..Leviathan2 wrote:jbte, ja sam jos 80tih se zajebavao sa avioncicima na daljinsko, tad je tehnologija bila daleko iz ove danas, u ono vrijeme mi je pala ideja koliko bi to bila jebena napadacka vojska u nekom ratu, nakacis koju kilu eksploziva a ne treba niti toliko, malo zeljeza za rasprskavanje i uvuces ga u rov ko iz picke,pismejker wrote:bas...RH bi pasali borbeni helici,jaka protuzracna,protuoklopna,jaka pjesadija profica, i oni dronovi,svih sojeva...u biti nis po jedinici preskupo,ali efikasno...
sad kad su kamere jeftinjara mozes mu parkirat na chelo, jeftinije od jebene rakete za neki lanser
Guest- Guest
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Orban jebe ne vadi Rusko-mađarska vojna suradnja
» Vojna krajina Hrvatska
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
» Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
» Hrvatska vojska sprema se na Rusko/Srpski napad
» Vojna krajina Hrvatska
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
» Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
» Hrvatska vojska sprema se na Rusko/Srpski napad