Tramp: Znate li... Kolinda: Da, znam i da kažem Krk VIDEO
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Tramp: Znate li... Kolinda: Da, znam i da kažem Krk VIDEO
Strani jezik, kao da mi pravilno izgovaramo London, Muenchen i Teheran.jastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Kao u nas crikva.Noor wrote:Tri suglasnika u nizu za njih je veliki problem, pa si olakšaju ubacivanjem samoglasnikajastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
po podravini vele i cirkvaRegoč wrote:Kao u nas crikva.Noor wrote:Tri suglasnika u nizu za njih je veliki problem, pa si olakšaju ubacivanjem samoglasnikajastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
Guest- Guest
Onda neka ga zovu Veglia.Regoč wrote:Strani jezik, kao da mi pravilno izgovaramo London, Muenchen i Teheran.jastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
To bi Anglosasi izgovarali kako se i piše, iredentistu.jastreb wrote:Onda neka ga zovu Veglia.Regoč wrote:Strani jezik, kao da mi pravilno izgovaramo London, Muenchen i Teheran.jastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
Onda Curicta.Regoč wrote:To bi Anglosasi izgovarali kako se i piše, iredentistu.jastreb wrote:Onda neka ga zovu Veglia.Regoč wrote:Strani jezik, kao da mi pravilno izgovaramo London, Muenchen i Teheran.jastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
2014-04-22
Prvotni naziv Kerkira...jastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Ne, Krk, a stranci nek se snalaze. I mi se patimo s Goeteborgom.jastreb wrote:Onda Curicta.Regoč wrote:To bi Anglosasi izgovarali kako se i piše, iredentistu.jastreb wrote:Onda neka ga zovu Veglia.Regoč wrote:Strani jezik, kao da mi pravilno izgovaramo London, Muenchen i Teheran.jastreb wrote:Inače ti stranci uopće ne znaju izgovarati Krk. Oni umjesto Krk,kažu Kerk.
Stariji Boduli za grad Krk još uvijek kažu Veja.Regoč wrote:Ne, Krk, a stranci nek se snalaze. I mi se patimo s Goeteborgom.jastreb wrote:Onda Curicta.Regoč wrote:To bi Anglosasi izgovarali kako se i piše, iredentistu.jastreb wrote:Onda neka ga zovu Veglia.Regoč wrote:
Strani jezik, kao da mi pravilno izgovaramo London, Muenchen i Teheran.
2014-04-22
Budući da su stari, uskoro će umrieti pa ga više nitko tako neće zvati.jastreb wrote:Stariji Boduli za grad Krk još uvijek kažu Veja.Regoč wrote:Ne, Krk, a stranci nek se snalaze. I mi se patimo s Goeteborgom.jastreb wrote:Onda Curicta.Regoč wrote:To bi Anglosasi izgovarali kako se i piše, iredentistu.jastreb wrote:
Onda neka ga zovu Veglia.
Last edited by Regoč on 9/7/2017, 16:10; edited 1 time in total
Gren va Veju. Inače Krk je do 1943.bio grad sa većinskim talijanskim življem. Onda su se desila dva egzodusa 1943. nakon kapitulacije Italije,a drugi krajem 40-tih.
Gotovo sav talijanski živalj se iselio za Italiju. Ostalo ih je još jako malo,a i ti što su ostali su se s vremenom kroatizirali. Imaju i Društvo Talijana Krka.
Gotovo sav talijanski živalj se iselio za Italiju. Ostalo ih je još jako malo,a i ti što su ostali su se s vremenom kroatizirali. Imaju i Društvo Talijana Krka.
2014-04-22
Pa kud baš da Gnječevi ostanu?jastreb wrote:Gren va Veju. Inače Krk je do 1943.bio grad sa većinskim talijanskim življem. Onda su se desila dva egzodusa 1943. nakon kapitulacije Italije,a drugi krajem 40-tih.
Koliko znam Gnječ je iz Istre,a i nije Talijan.Regoč wrote:Pa kud baš da Gnječevi ostanu?jastreb wrote:Gren va Veju. Inače Krk je do 1943.bio grad sa većinskim talijanskim življem. Onda su se desila dva egzodusa 1943. nakon kapitulacije Italije,a drugi krajem 40-tih.
2014-04-22
Govorim o iseljenju, a sam Gnječ tvrdi da su mu predci iz Italije. Istine, tvrdi on i da se on (baš on, ne njegovo ime) spominje u Bibliji više od Isusa tako da...jastreb wrote:Koliko znam Gnječ je iz Istre,a i nije Talijan.Regoč wrote:Pa kud baš da Gnječevi ostanu?jastreb wrote:Gren va Veju. Inače Krk je do 1943.bio grad sa većinskim talijanskim življem. Onda su se desila dva egzodusa 1943. nakon kapitulacije Italije,a drugi krajem 40-tih.
A daj, valjda Giovaniju ne vjeruješ baš sve što laprda...Regoč wrote:Govorim o iseljenju, a sam Gnječ tvrdi da su mu predci iz Italije. Istine, tvrdi on i da se on (baš on, ne njegovo ime) spominje u Bibliji više od Isusa tako da...jastreb wrote:Koliko znam Gnječ je iz Istre,a i nije Talijan.Regoč wrote:Pa kud baš da Gnječevi ostanu?jastreb wrote:Gren va Veju. Inače Krk je do 1943.bio grad sa većinskim talijanskim življem. Onda su se desila dva egzodusa 1943. nakon kapitulacije Italije,a drugi krajem 40-tih.
Guest- Guest
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» '' IZBORNI SKUP U KARLOVCU GRABAR-KITAROVIĆ 'Ja kao vrhovna zapovjednica znam držati pušku u rukama! Uvijek sam u prvim redovima, nisam je nekakva Kolinda i ne znam što' ''
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Suljo novinarki:''Znate li gdje je Mauricijus?Ne znate"
» Zbunjena Sabina u Nu2 o Zokiju:'Pa znate...Zoki je u pravu..pa znate i nije bas u pravu u svemu..pa ipak ima nesto u cemu je u pravu..a ima i da nije'
» Najluđi video spot za predsjedničke izbore 2018. u Rusiji (VIDEO)
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Suljo novinarki:''Znate li gdje je Mauricijus?Ne znate"
» Zbunjena Sabina u Nu2 o Zokiju:'Pa znate...Zoki je u pravu..pa znate i nije bas u pravu u svemu..pa ipak ima nesto u cemu je u pravu..a ima i da nije'
» Najluđi video spot za predsjedničke izbore 2018. u Rusiji (VIDEO)
Page 5 of 5