ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest Mon 12 Jun - 8:32

vuksadinare wrote:
metilda wrote:
vuksadinare wrote:da mu se ne svidjas metilda..more bit i to :)

ne vjerujem... esko mne ne podnosi ni najmanje....  :_|
jesi bas sigurna?... :)

evo vi'š on sam odgovorio...

Guest
Guest

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest Mon 12 Jun - 8:34

metilda wrote:
My Brother Billo wrote:gdje je tu holesterol u chipsu?
 morala sam radi tebe vaditi vrećicu iz smeća .. piše na 100 g 14 g zasićenih masnih kiselina...

bez kolesterola mozak ne funkcionira. 25% kolesterola nalazi se u mozgu i konzumira ga mozak. makni kolesterol iz ishrane i za godinu dana bit ćeš glup ko kurac.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 12 Jun - 8:34

ne znam kako je kod vas, ovdje prava neretvanska fjaka, vi se bavite politikom  a ja odoh odspavati...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 12 Jun - 8:36

Gnječ wrote:
metilda wrote:
My Brother Billo wrote:gdje je tu holesterol u chipsu?
 morala sam radi tebe vaditi vrećicu iz smeća .. piše na 100 g 14 g zasićenih masnih kiselina...

bez kolesterola mozak ne funkcionira. 25% kolesterola nalazi se u mozgu i konzumira ga mozak. makni kolesterol iz ishrane i za godinu dana bit ćeš glup ko kurac.
naj se ljutiti, progoooooooooooooooglat ću za godinu dana, kao i za onaj dedin CO2
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by bora-corba Mon 12 Jun - 8:36

metilda wrote:
joj, daj se ne stidi svojih pjesničkih izleta.. ovdje pak glumiš nešto .. nešto... nešto gnjecavo
jebo pesmu, to se popravi. Psihički oštećene devojke, to me više brine kad vidim kako komunistički braniš partijsku braću zlostavljače. sve za partiju, jebo mlade ljude i posledice.
bora-corba
bora-corba

2015-08-20

Back to top Go down

Post by L'âme Mon 12 Jun - 8:37

bora-corba wrote:
metilda wrote:

ovako izgleda gledati svijet mojim očima ... 

radije citiraj sebe gde braniš noktima i zubima 62 godišnjaka žrtvu zavođenja koji na poslu (ne na cajkama) napada malu od 18 kad već kačiš intergeneracijsku ljubav kao nešto negativno.
bora bi intrageneracijsku :D
L'âme
L'âme

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare Mon 12 Jun - 8:41

Dogodilo s ena danasnji dan u Domovinskom ratu 12.6.1991

'Sve vise uznemirujucih vijesti sa podrucja Banije.Na podrucju Gline i Petrinje u selima sa srpskom vecinom zamjeceno je mnogo uniformiranih osoba sa naoruzanjem koji svakodnevno zaustavljaju promet na cestama Banije i maltretiraju vozace narocito osobe nesrpske nacionalnosti nerjetko se desavaju i otmice i u pola bijela dana pa teroristi i drumski razbojnici ih koriste za ucjene i za razmjenu svojih kolega po teroristickim djelatnostima.kako su nas izvjestili iz sisackog MUP-a redarstvene snage ne mogu tu puno uciniti jer ne kontroliraju određene dijelove Banije a teroristicke i paravojne skupine koriste takvu situaciju i nerjetko u granicnom podrucju vrse nasilje i teroristicke aktivnosti kao sto je slucaj sa zaustavljanjem prometa i maltretiranjem i otmicama putnika te nakon obavljenog 'posla' vracaju se na teritorij pod njihovom kontrolom.Takve situacije se najvise desavaju na podrucju Dvora na uni,Gline,Hrvatske kostajnice a evo i u nekoliko poslejdnjih dana u dijelovima opcien Petrinja koji su pod kontrolom srpskih pobunjenika.Hravti sa ovog podrucja to povezuju sa priblizavanjem referenduma za neovisnost pa se te akcije smatraju kao i svojevrstan pritisak i ucjena od starne srpske paravlasti na okupiranim podrucjima Banije.Uz ove događaje sve cesci su izlasci na ceste Banije i pripadnika JNA sa svojim vozilima a koja je njihova uloga u svemu ovome mozda nije tesko predvidjeti a to je zastita odmetnika nakon njihovih 'akcija' da se mogu bezbriznije povuci u svoja gnijezda i da se sprijece redarstvene snage u obavljanju svojih zadacazastite ustavnog poretka i građana na prostoru ovog dijela Hrvatske'.
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Eva_ Mon 12 Jun - 8:47

metilda wrote:ne znam kako je kod vas, ovdje prava neretvanska fjaka, vi se bavite politikom  a ja odoh odspavati...
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 03210

Zabavno, traje Wien Festival:) svaku večer fešta u drugom Bezirku, večeras je u Meidlingu, jer je 12. heute.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest Mon 12 Jun - 8:51

metilda wrote:ne znam kako je kod vas, ovdje prava neretvanska fjaka, vi se bavite politikom  a ja odoh odspavati...

električna jegulja je ljekovita za takva vegetativna stanja koju vi zovete fjaka. ima li ih u Neretvi? ako ima, stavi si jednu električnu jegulju na glavu i bit ćeš bizera i poskočna ko da imaš dvajst godina. nema fjake jegulja je prirodni lijek.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 13 Jun - 2:08

Bruna Esih nije u pravu, koalicija HDZ-HNS nije ništa protuprirodno. Zašto? Evo primjera Osijeka, koji je paradigmatski za cijelu Hrvatsku, jer ovo što rade HNS i HDZ samo je preslikani model iz Osijeka od prije četiri godine kada je Vrdoljak ”izmislio” Vrkića. Ivica Vrkić zanimljive je političke biografije.

On me ovdje ne zanima kao čovjek, nego kao društveno-politički fenomen koji tumači cjelokupnu hrvatsku politiku, pa i ovaj besprizorni politički kupleraj Plenkovića i Vrdoljaka.

Vrkić je počeo karijeru kao šef Titove omladine. Devedesetih odlazi Savki i Tripalu. Potom postaje HNS-ovac. Onda gubi izbore u stranci od Čačića. Potom prelazi u HDZ. Nakon što HDZ gubi vlast od Račanove koalicije, Vrkić odlazi i iz HDZ-a pa opet mijenja stranku i ulazi DC Mate Granića.

Onda odlazi i od njih te na jednim izborima daje javnu podršku HSP-u. Onda se okušao kao nezavisni i doživio potop u Osijeku. Pa se povlači. Da bi ga prije četiri godine iz političkog naftalina izvukao “razdjelnik” Vrdoljak, da bi uz potporu SDP-a, HNS-a i drugih stranaka postao gradonačelnik Osijeka i vladao gradom u koaliciji, pazite sad ovo – HDZ, SDP, HNS, Laburisti i – Anto Đapić. Koji protuprirodni politički “blud”, izgovorih tada, slično kao Bruna Esih neki dan.

Vrkić je unatoč ovoj vjerodostojnoj političkoj biografiji u nedjelju ponovno postao gradonačelnik. Geslo mu je bilo da je čovjek koji spaja ljude. Točno, evo primjera. Vojislava Stanimirovića naziva svojim prijateljem i staje mu u obranu, kao i Antu Đapića.
To je i više od spajanja ljudi, to je kvadratura kruga. Zahvaljujući “spajanju ljudi”, opet je gradonačelnik Osijeka. Ali na izborima sa stravičnim demokratskim deficitom. Od oko 90 tisuća registriranih birača u Osijeku na izbore je izišlo tek 30-ak tisuća, a Vrkić postaje gradonačelnik s tek oko 19 tisuća glasova!?

Ljudi jednostavno nisu izašli, pustili su da onaj dio građana koji živi od politike, od raznih Vrkića, Vrdoljaka i Plenkovića, od gradskih tvrtki i državnih institucija te privatnika navezanih na njih, nastave svoju zabavu, svoj hranidbeni lanac koji nazivaju “politika”, “demokracija”.

Vrkić se u javnosti “brendirao” kao žrtva hrvatskog proljeća. No, ni tu nije jasno mnogo toga. Radio sam s njim nekoliko godina. Dobro ga poznajem. U njegovoj radnoj knjižici stoji da je samo kratko vrijeme bio bez posla, da nemalo nakon sloma proljeća dobiva posao na Zavodu za zapošljavanje, a potom i u prestižnom Institutu za građevinarstvo. Za to vrijeme proljećari robijaju ili su bez posla.

Također, nije mi jasno kako mu je kao žrtvi hrvatskog proljeća Partija potom dala ogroman stan u elitnom dijelu Osijeka, u Radićevoj ulici. Kada sam ga jednom prilikom upitao kako to da si dobio stan od Partije, koja te proganja, odgovorio je da je to zato da bi ga kontrolirali, da se u blizini stana nalazi milicijska postaja (!??).

Kada je nakon objave rezultata izišao pred novinare, iza njega je u crvenoj haljini stajala Biljana Borzan (SDP), rođena Ćupurdija, čija je majka Rosa za vrijeme SFRJ radila u Udbi... Možda je to nebitan detalj, meni nije, kao ni životopis “nekih” članova Plenkovićeve obitelji. Obitelj, naime, formira osobe u svim bitnim stvarima. Ovdje ne nastupam kao neotesani Milanović, niti mislim na Plenkovićevu majku, nego na oca, i nije mi cilj uvrijediti, dapače, nego ukazati na njegov životopis iz komunizma.
O političarima koji odlučuju o našim sudbinama i sudbini naše djece (kurikularna reforma) moramo znati sve, pa i obiteljsko stablo. Kad se Obama pojavio na političkoj pozornici, američki mediji prevrnuli su svaki kamen u Africi da bi vidjeli obiteljsko stablo, što i tko ga je formirao, tko su mu bliske osobe, kao Borzanica Vrkiću, ili Božinović Plenkoviću, Božinović koji također ima “zanimljivu” biografiju.

Kada se sve rečeno zbroji, onda ni slučaj Osijek, ni slučaj koalicije HNS-HDZ zapravo nije nikakvo iznenađenje, nego nešto što se dogodilo prirodno, a ne protuprirodno. Ali ne na europski način gdje pučani i liberali uistinu koaliraju, kako mulja Plenković, jer niti je HDZ demokršćanska ili konzervativna stranka kakve su to u EU-u, niti su HNS liberali kao u EU-u. HNS-ovi ključni kadrovi i ideolozi su komunisti iz bivšeg režima, iste glave, drugačijeg odijela – “liberalnog”.

Sve ključne stranke u RH zapravo su frakcije SKJ/SKH koje su se izvanjski prilagodile padu Berlinskog zida.

Zato ni savez Plenkovića i Vrdoljaka, kao ni moguća velika koalicija SDP-HDZ neće biti ništa neprirodno, nego prirodno. Kao što je prirodno da Ranko Marijan, koji je u komunizmu u političkom procesu presudio Paragu, bude kandidat za ministra pravosuđa, kao što je prirodno da se kurikularna reforma vrati na matricu koju je postavio zadnji šef Komunističke partije na Filozofskom Neven Budak.

Onaj tko se ne uklapa u tu prirodnost dobije ničim utemeljenu etiketu ekstremista. Pa i Esih. Obrnuto, to što ona pokušava u ovakvoj Hrvatskoj je – protuprirodno!

Ivica Šola

http://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/agora/clanak/id/491303/bruna-esih-grijesi-koalicija-hdz-hns-je-prirodna
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Tue 13 Jun - 2:55

Dogodilo se na današnji dan u Domovinskom ratu 13.6.1991

'Sve ucestaliji incidenti na podrucju opcine Gline kao i u samo gradu pokazuju da se celnici lokalnog SDS-a ne mire sa situacijom da Glina i dio opcione nisu pod njihovom potpunom kontrolom i da tesko uspijevaju glinsku opcinu i grad de facto staviti pod kontrolu Knina i uvrstiti je i formalno u tzv.SAO Krajinu.Pokusaj svojevrsnog puca u PP Glina nije uspio,dio policajaca srpske nacionalnosti pokusao je iznutra izvrsiti neuspjeli puc potpomognuti ekstremistima iz lokalnog SDS-a nakon neuspjele akcije i preuzimanja kontrole postaje odmetnuo se tijekom noci na obliznju Samaricu i prudruzio vec tamo uhodanim paravojnim formacijama i teroristima.Zbog delikatne situacije u Glini po zapovijedi ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Josipa Boljkovca u glinsku policijsku postaju poslano je kao pojacanje petnaest redarstvenika iz PP Sisak kao i drugih PP iz ostalih dijelova Hrvatske.Danas na ulicama Gline prevladava prividni mir i vidljivo je da ej stanovnistvo ovog grada u strahu od onog sto ce donijeti sutar i prethodni dani to se prvenstveno odnosi na nesrpsko stanovnistvo grada Gline a sve to potkrepljuju i incidenti koji su se desili na ovom podrucju zadnjih desetak dana kao i slucaj od nocas kad ej bacena eksplozivna naprava na slasticarnicu u Glini u vlasnistvu albanca R.K te bacanje eksplozivnih naprava u dvoriste nekoliko kuca u vlasnistvu glinskih Hrvata.U dijelu Gline Jukincu gdje Hrvati cine vecinu pojacane su ophodnje redarstvenika u tom dijelu kao i utvrđivanje postojecih polozaja i punktova.Sve ucestaliji su i pokreti jedinica JNA na ovom podrucju koji sve vise iskazuju drskosti sa uperenim cijevima narocito prema redarstvenim snagama kao i civilima Hrvatima'.
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest Tue 13 Jun - 3:40

Predsjednica udruge U ime obitelji, dr. Željka Markić, gostovala je u emisiji RTL danas gdje je komentirala ostavku Davora Ive Stiera i verbalni napad na Janicu Kostelić.

Na upit je li je iznenadila ostavka dosadašnjeg ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, dr. Markić je odgovorila:

“Na neki način me nije iznenadila odluka zbog toga što mislim da ovo što je gospodin Stier naveo da planira raditi, a to je posvetiti se radu s članstvom u HDZ-u, promovirati ono što je obećao zajedno s gospodinom Plenkovićem kada su došli na vlast, nakon gospodina Karamarka, a to je bila demokratizacija stranke, borba protiv korupcije i ovo što je naveo ‘jedan čovjek jedan glas’. Njemu je stranka važna, važni su mu ljudi, građani, demokracija i ovo je jedna logična odluka.”, rekla je dr. Markić.

Ovo što navodite, hoće li to sada biti u suprotnosti s onim što radi i želi Andrej Plenković?, upitala je voditeljica.

Ja to zbilja ne znam. Ono što znam jest da je gospodin Plenković zajedno s gospodinom Vrdoljakom prevario dvije skupine birača, a to su oni koji dva puta u godinu dana nisu dali povratak SDP-a i HNS-a na vlast, dakle oni koji su rekli da ih više ne žele nakon četiri godine, najvećim djelom radi korupcije, nesposobnosti i nametanja ideologije kojom smo svjedočili u četiri godine njihove vlasti. Prema tome, ti birači su ostali, kroz ovu koaliciju koja je nametnuta, prikraćeni za demokratsko pravo da imaju svoje predstavnike. Isto tako i biračima lijeve koalicije, ljudima koji ne bi glasali za HDZ, HNS je ojačao HDZ. To je problem jednog suženog prostora demokracije”, odgovorila je dr. Željka Markić.

Promjena izbornog zakona koju je predložila udruga U ime obitelji, a koju su, kako je rekla voditeljica, minirali i lijevi i desni, uopće ne bi omogućavala da se male stranke skrivaju pod kišobranom velikih. Neke uopće ne bi bile danas žive, komentirala je voditeljica upitavši o zakonu.

Mi smo skupili 370 000 potpisa za promjenu izbornog sustava koji bi omogućio veća odlučivanja birača, izravniju odgovornost saborskih zastupnika ljudima koje oni predstavljaju, koji im daju vlast, a ne šefovima stranaka. Tada bi se teško dogodila ova situacija da vi imate u Saboru da svi dignu ruku znajući da jedan dio tijela bi bio protiv toga.” rekla je dr. Markić i nastavila: “Mi smo tražili promjenu izbornog sustava kroz referendum, zaustavili su je HDZ, HNS i SDP tvrdeći da u Hrvatskoj u kojoj je tada bilo 3 i pol milijuna punoljetnih osoba ima 4,1 milijun birača. Mislim da smo mi uspjeli nešto postići. Dobili smo barem jedan preferencijalni glas na izborima s pragom i mi ćemo se nastaviti angažirati oko toga.”, rekla je dr. Markić.

Željka Markić komentirala je i nedavni verbalni napad na Janicu Kostelić.

Postavilo se pitanje kako bi sve završilo da je na njezinom mjestu bio anonimni građanin.

“Smatram da je to neprihvatljivo, da tri žene koje sjede u autu u trajektu okruži skupina od 12 mladića, muškaraca i da se deru, da psuju i da im prijete, to je neprihvatljivo. Mi kao društvo moramo priznati da u Hrvatskoj ne vrijedi isti kriterij, niti za vrijeđanja niti za kažnjavanja i to je ono što je nedopustivo i što najviše smeta. Mi smo sad čuli gospodina Ostojića gdje moralizira, a on je prvi, koristeći svoju ministarsku funkciju, vrijeđao Anicu Kovač nazivajući je misicom i omalovažavao je. Politika je ta koja je unijela neprijateljski, omalovažavajući i dehumanizirajući jezik prema neistomišljenicima. Bivši ministar Matić se žalio, a ja dobivam neprimjerene poruke, prijeteće poruke koje uredno prijavljujem policiji i nitko nije uhićen zbog toga jer sam aktivna u civilnom društvu i jer neki ne dijele moj svjetonazor. To je neprihvatljivo i to treba mijenjati.”, odgovorila je dr. Markić.

A što kažete na ovu usporedbu s gospođom Rakić?, upitala je voditeljica aludirajući na primjer koji je iznio bivši ministar branitelja Predrag Matić rekavši: “Kada je čopor ili horda ljudi dolazila pred ured gospođe Mirjane Rakić i kada se izrazila još gorim rječnikom i kada joj je donijela četničku kapu na stol, tada nitko nije reagirao.”

“Da se gospođa Rakić našla u istim okolnostima kao gospođa Kostelić ja bih za nju tražila istu zaštitu kao i za gospođu Kostelić, ali nije. Ona je pozvala prosvjednike da uđu u njezin prostor, policija je bila na samom skupu koji je prijavljen i ona je bila mnogo zaštićenija nego gospođa Kostelić i njezine dvije kolegice u autu i na toj rivi. Mislim da treba poslati jasnu poruku, lijevi i desni, tko god, da je takvo ponašanje, seksističko i uvredljivo prema ženama ili muškarcima u Hrvatskoj neprihvatljivo.”, zaključila je dr. Željka Markić.

https://narod.hr/hrvatska/video-zeljka-markic-o-ostavci-stiera-promjeni-izbornog-zakona-i-napadu-na-janicu-kostelic
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Tue 13 Jun - 4:44

Dogodilo se na dansnji dan u Domovinskom ratu 13.6.1991

'Na podrucju sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske zadnjih dana zabiljezene su pojacane aktivnosti jedinica varazdinskog korpusa JNA.Takvo ponasanje izaziva nezadovoljstvo građana ovog dijela Hrvatske koji te aktivnosti povezuju sa sve zaostrenijom politikom između vrhuske Srbije i vrhovne komande JNA sa drzavnim vrhom Slovenije koji vrsi sve aktivnije pripreme za sprovođenje refernduma o samostalnosti Slovenije ali istovremeno vlada zabrinutost građana da je to povezano sa sve slozenijom politickom i sigurnosnom situacijom u Hrvatskoj sto ukazuje na to da dijelovi varazdinskog korpusa JNA aktivno sudjeluju u pomaganju separatistickih i esktremnih snaga iz redova Srba na podrucju zapadne Slavonije.Pa shodno tome novoosnovani krizni stozeri na podrucju sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske pozivaju hrvatski narod kao i druge građane ove regije na mirno izrazavanje nezadovoljstva takvom politikom vrhovne komande4 JNA kao i komande varazdinskog korpusa JNA.Istovremeno na preporuku kriznih stozera ovog dijela Hrvatske postrojbe NZ su upozorene na maksimalnu pripravnost te uz pomoc snaga MUP-a i garde budno prate situaciju u garnizonima JNA.Trenutno najkriticnije je na podrucju Bjelovara i Koprivncie gdje se vidi da su garnizoni JNA podignuti na najvisu borbenu gotovost te njihovo pojacano kretanje prometnicama ovog dijela Hrvatske kao i određena ukapanja te vrsenje izgradnje borbenih polozaja unutar kasarni kao i vojnih poligona a zabiljezeno je i nekoliko slucajeva na podrucju Koprivnice i Bjelovara da su neke jedinice JNA izasle iz videokruga svojih ovlasti te su van kasarni tj okolo kasarni uspostavili punktove za kontrolu vozila i građanstva sto ne spada u njihove ovlasti po zakonu narocito bez suglasnosti MUP-a tj drzavnog vrha Republike Hrvatske.Građani koprivnickog i bjelovarskog podrucja odgovorili su mirnim prosjedima na ove provokacije JNA ispred njihovih komandnih sjedista te ispred kasarni'.

'Sve slozenije prilike kako politicke tako i sigurnosne obuhvaca i prostore istocne Slavonije odnosno istoka Hrvatske.Oklopne snage JNA stacionirale su se na nekim dijelovima uz granicu Hrvatske i Srbije te tu vrse ukopavanje svog oruzja kao i dovođenje sve veceg broja rezervista iz Srbije na granicno podrucje između ove dvije republike.Za sada nema oruzanih incidenata ali zato ne izostaje maltretiranje rezervista i njihovog zapovjednog kadra koji drze polozaje na dunavskim mostovima sa strane teritorije Srbije i vrse kontrolu protoka vozila i ljudi iz Hrvatske prema Srbiji.Tako su na srbijanskoj strani erdutskog mosta zaustavili automobil registarskih oznaka OS 274-332 u kojem se nalazilo troje osjecana koji su krenuli u posjet prijateljima i clanovima obitelji na podrucje Subotice.Njih nisu htjeli odmah nakon legitimiranja pripadnici JNA pustiti vec su izvrgnuti jednosatnoj torturi bradatih i pijanih rezervista dok su to sve sa strane mirno posmatrali njihovi nadređeni.Nakon jednosatne psihicke torture,vrijeđanja i naguravanja ovo troje osjecana odlucili su prekinuti daljnje putovanje i vratiti se u Hrvatsku.Ovaj incident su odmah prijavili u policijskoj postaji u Dalju a MUp je povodom ovoga ogranicavanja kretanja ljudi kao i maltretiranaj uputio ostar prosvjed komandi osjeckog garnizona JNA'.
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 13 Jun - 6:31

Događa se danas. Afera za aferom. HDZ i anemični nemaju osobe koja do grla nije umočena u nepotizam, kriminal i korupciju.

SABORSKI zastupnik Mosta Miro Bulj ustvrdio je u utorak kako cetinskom kraju šteti projekt Vis Viva, kojeg dovodi u vezu sa Zoranom Burićem, suprugom aktualne državne tajnice i buduće ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić.

"Projekt Vis Viva uključuje i štetnu plinsku tj. termoelektranu na Perući na Cetini, koja je po svim stručnjacima neodrživa i ekološki neprihvatljiva. Taj privatni projekt, u kojeg je do sada uloženo preko 5 milijuna eura, u vlasništvu je tvrtki MCC-a Ekskluzivne Nekretnine i Vrdovo reverzibilne hidroelektrane, čiji je direktor suprug buduće ministrice vanjskih poslova Zoran Burić", rekao je Bulj nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Direktor tvrtke MCC Zoran Burić, istaknuo je Bulj, tvrdi kako za projekt ima potporu brojnih državnih tvrtki i agencija, među kojima i Državnog ureda za upravljane državnom imovinom, koji je spreman prepustiti pravo korištenja državnog zemljišta obzirom da je gotovo polovina zemljišta na kojem će se graditi elektroenergetski objekt u sklopu projekta u državnome vlasništvu.

"Bivša savjetnica malog Slobe"

"Marija Pejčinović Burić, sadašnja državna tajnica, bivša savjetnica srpskoga premijera Dačića ili 'maloga Slobe', prema riječima našega premijera i buduća ministrica vanjskih poslova, supruga je gospodina Zorana Burića", rekao je Bulj dodavši kako je prema podacima iz njene imovinske kartice vidljivo da njezin suprug ima 50 posto udjela u vlasništvu tvrtki MCC Ekskluzivne nekretnine, dok u Vrdovo reverzibilne hidroelektrane ima 100 posto vlasništva.

U obje tvrtke nije izvršen prijenos vlasništva, a ona pak tvrdi da nema poslovnoga udjela u tvrtkama, navodio je Bulj.

Pejčinović Burić je, podsjeća Bulj, prije nego je prošle godine imenovana državnom tajnicom, od 2013. radila kao ekspert savjetnik za europske politike, među ostalim za projekte financiranja od EU-a. "U siječnju ove godine je objavljeno da je projekt Vis Viva u razmatranju HNB-a i Europske investicijske banke za financiranje iz Europskih fondova za strateška ulaganja, a prema tvrdnjama samog Burića u strateškim je projektima", isticao je Bulj.

Izgradnji plinske centrale na Perući se, kaže, već mjesecima protive tisuće stanovnika Cetinske krajine. "Smatraju je ekocidom, kao i brojni stručnjaci, jer je Perućko jezero najveći bazen pitke vode u Europi, a rijeka Cetina sliv jedan od najčistijih i najvećih na području Hrvatske i Europe", naglasio je.

Onima koji lobiraju da se gradi termoelektrana uz najveće jezero pitke vode poručio je kako im to neće uspjeti.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bulj-u-saboru-zestoko-napao-stierovu-nasljednicu/976609.aspx
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by vuksadinare Tue 13 Jun - 7:09

Dogodilo se na danasnji dan u Domovinskom ratu 13.6.1991

'Sv.Rok,Lovinac,Ricice pitoreksna licka sela koja se nalaze u juznoj Lici nedaleko od Gracaca ispod gorostasnog Velebita u zadnje vrijeme nasli su u doista nepovoljnom polozaju,ova licka hrvatska sela svojevrsna su hravtska enklava okruzena vecinskim srpskim mjestima od kud im svakodnevno prijeti opasnost od dojucerasnjih susjeda sa kojim su do jucer dijelili i dobro i zlo na ovom lijepom ali skrtom lickom podrucju.do ovih sela jedini siguran put vodi kozjim stazama i padinama juznog Velebita mada ni on se ne moze sto posto smatrati sigurnim jer oni koji misle zlo ovom narodu mogu postaviti zasjede gdje god hoce uz tu prijetnju prolazak ovim scojevrsnim planinskim koridorom predstavlja i svojevrstan napor pa i opasnost da ne upadnes u kakvu provaliju,vrtacu kojim obijuje Velebit.Dok se spustamo lickim dijelom Velebita prema ovim selima imamo prakticno juznu i srednju Liku kao na dlanu.U daljini se vidi Gospic,Gracac pa cak neki kazu da se u vedrom i lijepom danu moze vidjeti i Korenica.Nasa mala novianrska ekipa satavljena od nekoliko kolega iz razlicitih novinskih redakcija spusta se kroz ove velebitske vrleti da napravimo reportazu kako lovinacki kraj zivi u ovo vrijeme iskusenja,napetosti,straha koji vlada u Hrvatskoj kao i ovom lijepom kutku domovine.U pratnji imamo tri pripadnika policije kao i tri gardista.Njihov zadatak je osiguravati transport robe,ljudi kroz ovaj planinski koridor iz smjera Novigrada preko Velebita u Sv.Rok,Lovinac,Ricice.Ti momci se ne zale jer bez obzira na sve opasnosti,napore drzi ih ljubav prema domovini i svom narodu.Vecina njih je upravo porijeklom i zivljenjem iz sela u koji idemo tek dva mlada gardista su iz Novigrada i Karlobaga i raspoređeni su na ovaj zadatak.Uz ovu ekipu postoje jos cetri koje vrse istu zadacu kao i ova nasa ekipa sastavljena od redarstvenika i gardista.Decki su citav put na oprezu i pripravnosti.Uvijek ispred nas kakvih stotinjak metara idu dvojica koji osmatraju put naprijed ne bi li uocili da li je netko pripremio kakvu prljavu rabotu i uhvatio nas u zasjedu.Za sada ovaj dvosatni put koji fizicki iscrpljuje protice bez nekih vecih problema osim umora.Nakon cetri sata pjesanja kroz velebitske vrleti i opasnosti stizemo u Sv.Rok malo ljudi susrecemo van svojih kuca i imanja.Ljudi su u starhu i drze se blize svojih kuca ili se krecu odnosno zadrzavaju blize policijskoj postaji odnosno punktovima koje drze redarstvenici i civili dragovoljci.Ulazimo u postajui u njoj zaticemo zapovjednika Damira M. i jos trojicu njegovih kolega koji razgovaraju o zadacama koje obavljajupripadnici policije na ovom nemirnom podrucju.Tema je kako jos bolje ucvrstiti polozaje i punktove i po potrebi angazirati dodatne snage iz redova civilnih dragovoljaca i nesto gardista koji se tu nalaze.kako nas izvjestava zapovjednik razlog tome su pojacane provokacije marticevaca i drugih srpskih paravojnih formacija iz okolnih mjesta pod njihovom kontrolom a tu je problem i omanje kasarne tj skladista JNA koja se nalazi nedaleko od Sv.Roka i u kojoj se nalazi pedesetak pripadnika JNA koji osiguravaju skladiste i kako nam je rekao zapovjednik za sada sa njima nema nikakvih problema i vode se svakodnevno razgovori sa zapovjednikom skladista JNA te nam nas sugovornik kaze da je o skladiste svojevrsni osigurac za ova hrvatska sela koja spadaju pod Sv.Rok jer se marticevci i ostali teroristi i provokatori ne usude jace djelovati prema ovim hrvatskim prostorima sto bi se zasigurno desilo da nema kasarne.Jer ova hrvatska enklava u podrucju sa pretezito srpskim pucanstvom kao i blizina Gracaca glavnog uporista srpske pobune za ovaj kraj itekako predstavlja trn u oku velikosrpskim planerima kako iz Knina tako i sa ovog lickog podrucja.Zapovjednik nam je dao dozvolu da mozemo u obilazak ovih nekoliko hrvatskih sela koji su smetnja srspkim ekstremistima iz SDS-a i Knina,naravno dobijamo pratnju kao osiguranje od dva redarstvenika.Prvi cilj nam je vidjeti to skladiste JNA koje je udaljeno od centra Sv.Roka nepunih dva kilometra i bez obzira sto za sada nema problema sa njima oni itekako predstavljaju opasnost za ovaj kraj jer ipak JNA je u mnogo slucajeva pokazala da su u koordinaciji sa teroristima koji okruzju ovu hrvatsku enklavu.Priblizili smo se skladistu na nekih stotinjak metara naravno oprezno te smo vidjeli da je ipak oruzje JNA okrenuto prema Sv.Roku ali ne i prema smjerovima gdje se nalaze oni koji zele okupirati ovo hrvatsko podrucje.Nakon kasarne put nas vodi u nekoliko kilometara udaljene Ricice koje se nalaze sjeveroistocno od Sv.Roka i zadnje je hrvatsko selo koje se nalazi prema podrucju pod kontrolom srpskimh paravojnih formacija.Tu susrecemo grupu mjestana Ricica kako sjedi u hladovini velikog oraha u prisustvu par civila koji su pod oruzjem mahom lovackim.Upustili smo se u pricu sa njima i vidljivo je da zive u neizvjesnosti.Kazu nam da trpe svakodnevno provokacije dojucerasnjih susjeda koji nerjetko pripucavaju po selu sa obliznjeg brda kojeg oni drze.U razgovoru tvrde da im je svaki izlazak iz kuce svojevrsni rizik da ih 'komsije' sa tog brda ne bi gađali jer imaju Ricice kao na dlanu.Oprastamo se od njih i ostavljamo ih u svakodnevnoj neizvjesnosti sto donosi sljedeca noc,dan ili jutro.Vracamo se prema Sv.Roku i nekoj relativnoj sigurnosti jer je i Sv.Rok takorec na puskometu terorista te ovih u kasarni.Tu cemo prenociti i vracamo se opet ujutro preko velebitskih vrleti prepunih opasnosti u tzv.zonu sigurnosti akouopce danas u Hrvatskoj postoje oaze mira i sigurnosti'.
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 13 Jun - 7:10

Ti živiš u prošlom stoljeću.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by vuksadinare Tue 13 Jun - 7:16

Eva_ wrote:Ti živiš u prošlom stoljeću.
ne ja sam spomenar... :) ..iliti tv kalendar
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 13 Jun - 7:21

Zarobljen si u prošlosti.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by vuksadinare Tue 13 Jun - 7:28

Eva_ wrote:Zarobljen si u prošlosti.
jok da razbijem monotoniju ove teme... :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sora Tue 13 Jun - 8:46

OSNOVNI PODACI
KOVAČEVIĆ (Blagoja) SAVA, rođen je 25. januara 1905. godine u Nudolu kod Grahova u Crnoj Gori. Djetinjstvo i mladost proveo je u rodnom kraju, gdje je završio i osnovu školu. Kao mladić radio je u šumskom preduzeću "Ombla" u Bijeloj gori, zatim u rudniku Trepča i u beogradskoj štampariji "Vreme". Odatle je zbog revolucionarnog rada protjeran u rodni kraj, gdje se zaposlio kao šumski i cestovni radnik.
Član KPJ postao je 1925. godine. Vršio je razne partijske funkcije, od pročelnika ćelije do člana PK KPJ za Crnu Goru. Idejno se formirao pod uticajem brata Nikole, poznatog revolucionara KPJ. Hapšen je više puta: u Grahovu, Nikšiću, Cetinju, Kosovskoj Mitrovici i Beogradu.
Učestvovao je kao dan OK KPJ za Nikšić u pripremama za julski ustanak 1941. godine. U jesen te godine imenovan je za komandanta Nikšićkog NOP odreda, koji je dejstvovao od Boke do Gacka i od Ostroga do Dubrovnika. Kao već proslavljeni ratnik, u aprilu 1942. godine, imenovan je za člana Glavnog štaba za Crnu Goru i Boku, a u maju za člana Vrhovnog štaba NOV i POJ. Za komandanta Pete crnogorske proleterske brigade postavljen je 12. juna 1942. godine, a u Petoj ofanzivi za komandanta Treće divizije.
Sava se najčešće nalazio u neposrednom jurišu, tamo "gdje smrt gori pred očima". Skakao je na neprijateljske tenkove ili "čapajevski na konju jurišao za neprijateljem". Poginuo je u proleterskom "U-r-a-a!" u najslavnijoj bici NOB, 13 juna 1943.
Za života je ušao u pjesmu i legendu, a slava mu je nadrasla vrijeme. Kao pukovnik po činu odlikovan je Ordenom Kutuzova. Za narodnog heroja proglašen je 6. jula 1943. godine.

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora Tue 13 Jun - 8:47

Eto. Ja razbijam monotoniju jebenih foruma, jebene historiografije, jebrnog naroda kpji je zaboravio tko se borio za njegovu istinsku slobodu

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics