ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Muska sovinisticka svinja

Page 11 of 19 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19  Next

Go down

Muska sovinisticka svinja - Page 11 Empty Re: Muska sovinisticka svinja

Post by Guest Tue 23 May - 0:46

Laku noć.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 0:47

mate wrote:Što kada bi svi bili pozitivni polovi?

Tada materija kakvu poznajemo ne bi mogla postojati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 0:52

slidingdoorsoperator wrote:
mate wrote:Rekla bih prije, odrastanje :)
A, što si stariji, to si mudriji. A što si mudriji, to si stariji :)
Pitanje pameti?
Jesmo li pametniji s godinama ili tužniji?

Ja bih rekao da je tu jedino izvjesno kako smo samo stariji. :p
Odrastanje je moguće samo eufemizam za starenje.
Pamet odnosno inteligencija sama po sebi ne mora imati direktne veze sa mudrošću. S godinama gubimo dijelove kognitivnih sposobnosti pa to pokušavamo nadoknaditi mudrošću, neki bi rekli i redukcionizmom, sposobnošću svođenja svega na bit. To ide do neke granice dok propadanje materije ne uzme maha, a onda više ništa ne pomaže. Gomilanje melankolije pa i tuge s vremenom ima direktne veze i sa tim fenomenom, ali također i sa kroz godine nakupljenim neugodnim i lošim životnim iskustvima.
Prekrasno rečeno :)

No, nedostaje mi vjere, vjere u sebe :) Osjećaj ponosa!
Ne, ja ne pripadam, niti ću ikada pod tvoje opisano :) I ti si, na svoj uvrnut način, poseban :)
Voljela bih da mi to netko napiše za 20 godina kao ja tebi :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 0:55

pismejker wrote:Pa dosad,u ovom poznatom svemiru..dosadjos nisamo nasli dokaze za druge...

Nedostatak čvsrtih dokaza nije pouzdan pokazatelj. Nismo dugo imali dokaze niti da se Zemlja pretežito okreće oko Sunca, a da se o gravitaciji kao glavnom uzroku za to niti ne govori. Za sad prikupljamo informacije o svemirskim objektima gdje bi život kakav je nama poznat možda bio moguć. S vremenom će se nakupiti sve više informacija i novih znanja pa ćemo sa te pozicije moći nešto izvjesnije reći o cijelom tom fenomenu života u svemiru, posebno nekog na visokoj civilizacijskoj razini.

pretežito? uglavnom? Zemlja se okreće oko Sunca osim kad se ne okreće?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 1:00

mate wrote:No, nedostaje mi vjere, vjere u sebe :) Osjećaj ponosa!
Ne, ja ne pripadam, niti ću ikada pod tvoje opisano :) I ti si, na svoj uvrnut način, poseban :)

Pa svi smo na neki svoj način posebni pa ako hoćeš i uvrnuti. :) Jedan od temeljnih pravila u području koje objašnjava klasična fizika. :)
Zato ona moja priča kako ne samo da ne postoje dva identična ljudska bića na svijetu nego niti dva identična kamena!
Uvijek postoje neke razlike, koje podrazumjevaju i posebnost.
Eh da, ponos je opijajući osjećaj pa ga zato i volimo. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 1:03

Zato ona moja priča kako ne samo da ne postoje dva identična ljudska bića na svijetu nego niti dva identična kamena!
Kamen...
Zašto ne volim tu usporedbu iako se proteže kroz većinu filozofskih rasprava...metafora...i ino...
Kamen, papir, škare :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 1:06

Gnječ wrote:
pismejker wrote:Pa dosad,u ovom poznatom svemiru..dosadjos nisamo nasli dokaze za druge...

Nedostatak čvsrtih dokaza nije pouzdan pokazatelj. Nismo dugo imali dokaze niti da se Zemlja pretežito okreće oko Sunca, a da se o gravitaciji kao glavnom uzroku za to niti ne govori. Za sad prikupljamo informacije o svemirskim objektima gdje bi život kakav je nama poznat možda bio moguć. S vremenom će se nakupiti sve više informacija i novih znanja pa ćemo sa te pozicije moći nešto izvjesnije reći o cijelom tom fenomenu života u svemiru, posebno nekog na visokoj civilizacijskoj razini.

Sunce svojom gravitacijom djeluje na Zemlju, ali i Zemlja na Sunce. Druga je priča što je ovo potonje u puno manjoj mjeri nego prvo. Oba nebeska tijela zajedno izvode jedan vrlo kompliciran ples koji ako težimo nekoj većoj razini točnosti nema smisla reducirati na tako pojednostavljen način pa samo reći da se Zemlja okreće oko Sunca jer je to puno složenije pogotovo ako u opis gibanja uključimo i samo širenje svemira. Druga je priča što i takav krajnje jednostavan opis sasvim dobro zadovoljava mnoge naše potrebe.
U konačnici se ovo svodi na činjenicu kako je svaka teorija klasična fizike zapravo fenomenološka. Svodi se na aproksimaciju do razine točnosti koja nas zadovoljava.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 1:11

mate wrote:
Kamen...
Zašto ne volim tu usporedbu iako se proteže kroz većinu filozofskih rasprava...metafora...i ino...
Kamen, papir, škare :)

To je samo slikovit primjer, mogao sam upotrijebiti i bilo koji drugi. Kad kažem kamen prva mi je asocijacija neka rudimentarna materija koja se svodi na hrpu različitih molekula na okupu. Dakle, ako je ljudsko biće neki krajnji oblik složenosti na Zemlji, onda je kamen tu spomenut kao krajni oblik jednostavnosti. A da se ne moramo spuštati na kvantnu razinu, naravno. :) Ionako nam nije vidljiva golim okom pa ne samo zbog toga i nije intuitivna.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 1:13

Odoh i ja na spavanje. :) Lijepi snovi i laku noć. :)

:offt
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 1:17

Da li hrpa molekula čini česticu? :)

Laka noć, hvala :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov Tue 23 May - 4:54

Gnječ wrote:
Oh_Femder wrote:
kaja wrote:za razliku od ovog majmuna alberta  koji je skrivao izvor genijalnosti, milevu. i ono što je sam osmislio je zabrljao kažu u zadnje vrijeme. navodno da nije baš točno.

Da, puno toga je zabrljao, ponajprije u vezi kvantne fizike, no, za puno toga što je zabrljao je kasnije i priznao da je zabrljao. Istina je kako i nije imao nekog izbora jer su dokazi jasno govorili protiv njega, ali svejedno, to ipak mogu samo fizikalne i znanstveničke veličine poput njega.
Priznao je da je zabrljao s 'kozmičkom konstantom', kad ono, danas izgleda da je možda bio i u pravu ;P
S druge strane, nikako nije mogao probaviti ideju 'kvantnog sprezanja', koje je danas nepobitno dokazano.

Je, Bohr ga je zeznuo u raspravi kod pojave kvantne spregnutosti, koja je kasnije i potvrđena i tako otklonio tadašnje Einsteinove kritike u vezi kvantne mehanike. No, barem je priznao svoju pogrešku.
Ali, teško je zabrljao već kod odbijanja Hipoteze prvobitnog atoma Georgesa Lemaitrea koja je kasnije postala poznata kao Teorija velikog praska prije svega zato jer ga je previše podsjećala na biblijski opis stvaranja.
Ironija je u tome što je ta teorija zapravo iznikla upravo iz njegove Opće teorije relativnosti i njenih posljedica u smislu manipulacija s prostorvremenom pa tako ispada da je Einstein ovdje zapravo negirao vlastita dostignuća odnosno samoga sebe. Tako ispada da je svoju osobnu metafiziku stavio ispred vlastitih znanstvenih dostignuća što i nije osobito pohvalno za takvu znanstvenu veličinu. Naravno, priznao je kako nije bio u pravu kada se pokazalo kako svi argumenti govore u prilog ispravnosti Teorije velikog praska.
Kad si kod kozmološke konstante, treba znati kako je on uveo tu pretpostavljenu veličinu kako bi opravdao vlastiti model vremenski beskonačnog ali prostorno konačnog manje više statičkog svemira koji se samo povremeno širi i steže, jer je shvatio kako će u konačnici takav svemir bez kozmološke konstante ili prije ili kasnije kolapsirati ili se nastaviti širiti bez zapreka. Nije bio u pravu niti sa takvim modelom.
Danas fizikalni mainstream shvaća drugačije kozmološku konstantu i dovodi je u vezu sa tamnom odnosno konstantnom vakuumskom energijom koja moguće uzrokuje uočeno ubrzano širenje svemira.

priznaj da neznaš šta si napisao.
sta je bolan gnjeco
uvatio te jal za vrat
uvati I ti njega jebo li ga patak mali :clown
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by prckov Tue 23 May - 5:07

mate wrote:
Oh_Femder wrote:
pismejker wrote:
Oh_Femder wrote:Opušteno bi ti se reklo da na nivou subatomskih čestica važi: - Ako nema nikoga u šumi, onda drvo koje padne ne proizvede ni zvuk padanja. Dapače, drvo nije ni palo, sve dok netko ne uđe u šumu da to primjeti ili čuje ;P
Šrodingerova mačka...reci tako pajdo.. :cleanteeth
Lako za mačku, ona je svakako nekako i mrtva i živa odnosno mrtvo-živa prije samog promatranja njenog stanja. Kvaka je u ulozi promatrača u tzv. kopenhaškoj intepretaciji. Nema promatrača, nema ni stvarnog događaja. Promatrač odnosno njegovo promatranje je samo po sebi omogućilo takav kvantno-mehanički događaj.
Eh, da, 'kopenhaška interpretacija' :P Lenjin nije priznavao Einsteina jer da 'ruši vjeru radnog čovjeka u objektivnu realnost'. Kopenhaška interpretacija je u tom smislu pak gora od Einsteinove teorije relativnosti. Zbog toga se sovjetskim sveučilištima kvanta mehanika nije proučavala, jer je to buržoaska besmislica. A onda kad je sinulo u Hirošimi, i Staljinu je sinulo da je u tom pogledu njegov vulgarni materijalizam malčice...vulgaran ;P
Moja interpretacija mrtvih i različitih slika vezanih uz njih. Trenutak smrti je olakšanje, oni ne znaju kako nakon toga izgledaju niti kakve slike šalju. Trenutak za žive je trenutak koji će nositi do kraja svog života. Postavlja se pitanje, što je slika?
:|
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by prckov Tue 23 May - 5:13

mate wrote:Da li hrpa molekula čini česticu? :)
ok....ti si neki novi biser scratch
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest Tue 23 May - 10:20

Gnječ wrote:

Sunce svojom gravitacijom djeluje na Zemlju, ali i Zemlja na Sunce. Druga je priča što je ovo potonje u puno manjoj mjeri nego prvo. Oba nebeska tijela zajedno izvode jedan vrlo kompliciran ples koji ako težimo nekoj većoj razini točnosti nema smisla reducirati na tako pojednostavljen način pa samo reći da se Zemlja okreće oko Sunca jer je to puno složenije pogotovo ako u opis gibanja uključimo i samo širenje svemira. Druga je priča što i takav krajnje jednostavan opis sasvim dobro zadovoljava mnoge naše potrebe.
U konačnici se ovo svodi na činjenicu kako je svaka teorija klasična fizike zapravo fenomenološka. Svodi se na aproksimaciju do razine točnosti koja nas zadovoljava.

Zemlja nije jedini planet imamo ih još. pa mi sad objasni s kim Sunce pleše komplicirani valcer?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 May - 9:56

Gnječ wrote:
slidingdoorsoperator wrote:Sunce svojom gravitacijom djeluje na Zemlju, ali i Zemlja na Sunce. Druga je priča što je ovo potonje u puno manjoj mjeri nego prvo. Oba nebeska tijela zajedno izvode jedan vrlo kompliciran ples koji ako težimo nekoj većoj razini točnosti nema smisla reducirati na tako pojednostavljen način pa samo reći da se Zemlja okreće oko Sunca jer je to puno složenije pogotovo ako u opis gibanja uključimo i samo širenje svemira. Druga je priča što i takav krajnje jednostavan opis sasvim dobro zadovoljava mnoge naše potrebe.

Zemlja nije jedini planet imamo ih još. pa mi sad objasni  s kim Sunce pleše komplicirani valcer?

Gdje ti je nestala sposobnost dedukcije?
Sa svima, naravno.
Imaš situaciju i da se Mjesec pretežito okreće oko Zemlje, ali svejedno svojom gravitacijom uzrokuje pojavu fenomena na Zemlji kao što su plima i oseka. Utjecaj gravitacije manjih nebeskih tijela na ona veća je itekako realan.
Dakle, odgovor je jednostavan da jednostavniji teško može biti, nebitno što su tako uzrokovane putanje nebeskih tijela iznimno komplicirane, pogotovo ako u cijelu priču ubacimo i utjecaj gravitacije cijelog Mliječnog puta, pogotovo one koja ima izvor u njenom središtu, pa k tome još i utjecaj širenja samog svemira.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 May - 10:43

mate wrote:
mate wrote:Rekla bih prije, odrastanje :)
A, što si stariji, to si mudriji. A što si mudriji, to si stariji :)
Pitanje pameti?
Jesmo li pametniji s godinama ili tužniji?

Ja bih rekao da je tu jedino izvjesno kako smo samo stariji. :p
Odrastanje je moguće samo eufemizam za starenje.
Pamet odnosno inteligencija sama po sebi ne mora imati direktne veze sa mudrošću. S godinama gubimo dijelove kognitivnih sposobnosti pa to pokušavamo nadoknaditi mudrošću, neki bi rekli i redukcionizmom, sposobnošću svođenja svega na bit. To ide do neke granice dok propadanje materije ne uzme maha, a onda više ništa ne pomaže. Gomilanje melankolije pa i tuge s vremenom ima direktne veze i sa tim fenomenom, ali također i sa kroz godine nakupljenim neugodnim i lošim životnim iskustvima.
Prekrasno rečeno :)

No, nedostaje mi vjere, vjere u sebe :) Osjećaj ponosa!

pa evo, ja ću ti to napisati po drugi put na ovom forumu..  :P
ti si najdivnije stvorenje koje ovdje piše, zaista posebno biće.. bez ikakve ironije, sarkazma, ljutnje, bezazlena poput djeteta.. radosna poput djeteta, kad te i uhvati tuga ti ju razriješiš nakon par dana i vratiš se sasvim obnovljena :x  i ono što je posebno uvrnuto kod tebe - smatraš abena pametnim i voliš razgovarati s njime ...  B-)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 May - 11:02

Metilda, hvala ti od srca. Kao da si znala da mi je danas rođendan. Smatram ovo najljepšim poklonom :)
Još jedno veliko hvala :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by bora-corba Wed 24 May - 11:04

mate wrote:Metilda, hvala ti od srca. Kao da si znala da mi je danas rođendan. Smatram ovo najljepšim poklonom :)

Muska sovinisticka svinja - Page 11 Torta-2
bora-corba
bora-corba

2015-08-20

Back to top Go down

Post by Guest Wed 24 May - 11:04

mate wrote:Metilda, hvala ti od srca. Kao da si znala da mi je danas rođendan. Smatram ovo najljepšim poklonom :)

o pa sretan ti rođendan i živjela još dugo dugo tako čista srca...  :x
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 24 May - 12:07

crvenkasti wrote:Meni se ne sviđa kad zvrk kažem odostraga, ispada mi krvz.
A meni paše kvrz.

Što da radim?
Zovi ga zrvk ubuduće pa ćeš doći na svoje.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč Wed 24 May - 12:10

pismejker wrote:ajmo mi malo o definiciji nas samih...Muske sovinisticke svinje..zasto bas svinje?
Ženska seksistička kvocanja!

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 19 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19  Next

Back to top

- Similar topics