'Bog to želi'
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: 'Bog to želi'
kao i stavljanje akcenta na n.godinuRegoč wrote:kao sastavnica liberalne agende dekristijanizacije.
kao zamena za Bozic
to je uveo tito
pokloni za n.godinu a ne za Bozic
Guest- Guest
Regoč wrote:Dida je slavil svoj imendan, kao i baka; stari katolički običaj.
U SLO se to zove "god"...Obično se istog dana održavaju i mise u slavu sveca čije ime nosiš.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Da, kako bi se razmontiralo vjersku tradiciju, izmišljani su svjetovni praznici. Istina, sadašnja Nova godina ima kršćansko ishodište, ali ne i vjersku važnost pa je mogla poslužiti kao protivnost Božiću i Bogojavljenju.pizzon wrote:kao i stavljanje akcenta na n.godinuRegoč wrote:kao sastavnica liberalne agende dekristijanizacije.
kao zamena za Bozic
to je uveo tito
pokloni za n.godinu a ne za Bozic
Regoč wrote:I, jasno, ti s njom šprehaš redovito.Gnječ wrote:Regoč wrote:Baš i ne. Vidi se nisi latinski polagal kod Lade.Gnječ wrote:Regoč wrote:
"bog to želi" može se prevest sa "dokon pop i jariće krsti".
mi u Istri iamo Melitu onu iz filma Lažeš Melita, ta žena ti špreha latinski bolje nego Ciceron možeš s njom sjest u birc popit kavu i šprehat na latinskom. Gorana Stepanić diplomirala latinski jezik i komparativnu književnost, a danas živi i radi u Puli na Sveučilištu Jurja Dobrile kao profesorica na odjelu humanističkih znanosti.
ne. pozdravim ju kad se sretnemo. ja sam imao moju profesoricu latinskog ustvari imao sam dvije profesorice latinskog.
Guest- Guest
I što joj kažeš? Lažeš, Melita?Gnječ wrote:Regoč wrote:I, jasno, ti s njom šprehaš redovito.Gnječ wrote:Regoč wrote:Baš i ne. Vidi se nisi latinski polagal kod Lade.Gnječ wrote:
"bog to želi" može se prevest sa "dokon pop i jariće krsti".
mi u Istri iamo Melitu onu iz filma Lažeš Melita, ta žena ti špreha latinski bolje nego Ciceron možeš s njom sjest u birc popit kavu i šprehat na latinskom. Gorana Stepanić diplomirala latinski jezik i komparativnu književnost, a danas živi i radi u Puli na Sveučilištu Jurja Dobrile kao profesorica na odjelu humanističkih znanosti.
ne. pozdravim ju kad se sretnemo. ja sam imao moju profesoricu latinskog ustvari imao sam dvije profesorice latinskog.
pizzon wrote:
vidi ovo, aleksa jankovic, nis, srbija !
izvrsio samoubistvo zbog vrsnjackog zlostavljanja.
ali, strahovito lici na jednog poznatog hr. fudbalera
svi znamo kako se zove, igra za real madrid.
njegovo ime nije bitno u ovom kontekstu
strašno :(
trebao si ovo otvoriti kao posebnu temu radi ekipe s Psihologije koja je nedavno ustvrdila da su žrtve zlostavljanja same krive za zlostavljanje
Guest- Guest
metilda wrote:pizzon wrote:
vidi ovo, aleksa jankovic, nis, srbija !
izvrsio samoubistvo zbog vrsnjackog zlostavljanja.
ali, strahovito lici na jednog poznatog hr. fudbalera
svi znamo kako se zove, igra za real madrid.
njegovo ime nije bitno u ovom kontekstu
strašno :(
trebao si ovo otvoriti kao posebnu temu radi ekipe s Psihologije koja je nedavno ustvrdila da su žrtve zlostavljanja same krive za zlostavljanje
U znak sećanja na Aleksu 10.05.2017.godine, Aleksina mama
– Draga moja Srbijo, zemljo mojih predaka mojih roditelja, mene, mog supruga, moje dece, mojih prijatelja i poznanika … Aleksina Srbijo! Zemljo dobrih, loših, siromašnih, bogatih, zdravih, bolesnih, srećnih, nesrećnih, iskrenih, neiskrenih, odgovornih neodgovornih, jakih i slabih….Poštenih i lažova.
Srbijo moja, gde nestadoše hrabri pravedni i saosećajni ljudi?
Danas je tačno šest godina otkako je skokom sa trećeg sprata zgrade sebi život oduzeo Aleksa Janković (14) iz Niša, i na taj način prekinuo vršnjačko nasilje koje je trpeo skoro godinu dana.
Aleksin zakon predviđa suspendovanje nasilnika iz škole
I zato pitamo, koliko još treba vremena da prođe da biste usvojili "Aleksin zakon"?
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vučić želi parirati Hrvatskoj u oružju...želi od Rusije moćne topove i helikoptere
» Problemi na vidiku!Putin želi rješavanje Srpske i Kosova u paketu a zapad ne želi takvo rješenje!
» Užas: Putin više ne želi mir. Želi osvetu.
» Ako muslimanka želi nositi hidžab, njoj se to treba omogućiti. Isto vrijedi ako katolik želi nositi križ.
» brošura o transseksualnosti za djecu o konju koji želi da bude pas i njegovom vlasniku koji želi da bude žena
» Problemi na vidiku!Putin želi rješavanje Srpske i Kosova u paketu a zapad ne želi takvo rješenje!
» Užas: Putin više ne želi mir. Želi osvetu.
» Ako muslimanka želi nositi hidžab, njoj se to treba omogućiti. Isto vrijedi ako katolik želi nositi križ.
» brošura o transseksualnosti za djecu o konju koji želi da bude pas i njegovom vlasniku koji želi da bude žena
Page 2 of 2