najveca gospa na balkanu
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: najveca gospa na balkanu
radi drugog dijela..da se izjasnim kao Srbin ili Hrvat..jel moguc gori izbor???Leviathan2 wrote:zbog kojeg, prvog djela pitanjail drugog :Dpismejker wrote:ne do bog...prije bih si qurec odsjekel..Leviathan2 wrote:akad smo vec ocitovanjaRegoč wrote:pismejker wrote:
M kurca vi kuzite..upravo e tusite u smješi koju gutate kao gladne foke..To si skužil na faksu?
jel ima tko iz plemena da se nije ocitovao kao takav i da se laznjak predstavlja kao hrvat il srbin
Guest- Guest
jest, bosnjak :Dpismejker wrote:radi drugog dijela..da se izjasnim kao Srbin ili Hrvat..jel moguc gori izbor???Leviathan2 wrote:zbog kojeg, prvog djela pitanjail drugog :Dpismejker wrote:ne do bog...prije bih si qurec odsjekel..Leviathan2 wrote:akad smo vec ocitovanjaRegoč wrote:To si skužil na faksu?
jel ima tko iz plemena da se nije ocitovao kao takav i da se laznjak predstavlja kao hrvat il srbin
Guest- Guest
Džentlvumensko povjerenje.slidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:znači ipak nisi dudeta..osim ako je ona đentlmenDoppelgänger wrote:Dobro, to kad me karta krene i dzentlemensko povjerenje, to mi je jasno. Ali i dalje ne razumijem čime i kako osim deklariranjem na popisu stanovništva dokazuješ da si Hrvat. Hrvatsvo je druga priča. To lako možeš dokazati i ako si Srbin. To je osjećaj za dom i hrvatsku slogu.
Džentlemensko povjerenje je ovdje ipak unisex koncept. Ne znam kako bi se moglo posebno nazvati u ženskoj varijanti.
Regoč wrote:Džentlvumensko povjerenje.
Prvi glas. Za žene se u zapadnoj kulturi podrazumjeva da su gentle.
Guest- Guest
sad pazi..osobno mislim da je ovo boldano istinski idiotluk..Zasto,jerbo taj termin je nemoguce naci bilo gdje jos drugdje osim na Balkanu..slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:Poanta svega,zato se i smijem..da sam jace stisnu Kemijskom i napisao HRVAT velikim fontom,bio bi veci Hrvat nego Regoč..slidingdoorsoperator wrote:
Pa to je istina. Dovoljno je se na popisu stanovništva deklarirati na određeni način i gotovo. Nema posebnog testa koji bi to opredjeljenje doveo u pitanje.
Ovdje govoriš o konceptu hrvatstva, a ne hrvatskog nacionalnog opredjeljenja, a to nije isto.
Obicno se govori koncept Patriotizma..
Ovdje se hrvatsstvo stavlja na neki uzviseni pijadestal,visi od nivoa drugih gradjana,e da bi se nekome zacepila usta,jer ga se pozivanjem na taj temin,moze lako staviti u poziciju neprijatelja "hrvatstva"..tme i neprijatelja drzave..
Tko je veci hrvat,tko je manji,i na tome se zasniva i danas politicka utrka,prilicno velikih primitivaca..
ako si na ovo mislio..
Guest- Guest
a jest..sto je je,u pravu si..tamo je tek miš-maš..Leviathan2 wrote:jest, bosnjak :Dpismejker wrote:radi drugog dijela..da se izjasnim kao Srbin ili Hrvat..jel moguc gori izbor???Leviathan2 wrote:zbog kojeg, prvog djela pitanjail drugog :Dpismejker wrote:ne do bog...prije bih si qurec odsjekel..Leviathan2 wrote:a
kad smo vec ocitovanja
Guest- Guest
pismejker wrote:sad pazi..osobno mislim da je ovo boldano istinski idiotluk..Zasto,jerbo taj termin je nemoguce naci bilo gdje jos drugdje osim na Balkanu..slidingdoorsoperator wrote:
Ovdje govoriš o konceptu hrvatstva, a ne hrvatskog nacionalnog opredjeljenja, a to nije isto.
Ne, to je univerzalni koncept u kojem se rodoljublje i domoljublje podrazumjevaju. Nisu tu ni Hrvati ni Srbi ništa posebno izmislili, čak niti pretjerivanje u nacionalnom zanosu. Sve smo to vidjeli pa i prekopirali od drugih, moguće samo doveli na neku orginalnu razinu.
Guest- Guest
O unisex konceptu ti si najupućeniji na forumu. A da si Hrvat i dalje ne možeš dokazati nikakvim hard evidence osim što si imao mogućnost izjasniti se Hrvatom na popisu stanovništva.slidingdoorsoperator wrote:Džentlemensko povjerenje je ovdje ipak unisex koncept. Ne znam kako bi se moglo posebno nazvati u ženskoj varijanti.Doppelgänger wrote:Dobro, to kad me karta krene i dzentlemensko povjerenje, to mi je jasno. Ali i dalje ne razumijem čime i kako osim deklariranjem na popisu stanovništva dokazuješ da si Hrvat. Hrvatsvo je druga priča. To lako možeš dokazati i ako si Srbin. To je osjećaj za dom i hrvatsku slogu.
Last edited by Doppelgänger on Sat 6 May - 22:32; edited 1 time in total
Guest- Guest
Možeš se izjasniti kako želiš, ali definirati i ograničiti sebe tako što ćeš staviti na sebe značku kojom ćeš svakome na prvi pogled pokazivati u koje pleme spadaš je ponižavajuće i dokaz je tvoje bijede.
A to čini svatko onaj tko se ponosi svojom državom i ističe svoju nacionalnu pripadnost.
A to čini svatko onaj tko se ponosi svojom državom i ističe svoju nacionalnu pripadnost.
crvenkasti-
2014-04-17
Doppelgänger wrote:O unisex konceptu ti si najupućeniji na forumu. A da si Hrvat i dalje ne možeš dokazati nikakvim hard evidence osim što si imao mogućnost izjasniti se Hrvatom na popisu stanovništva.
Pa čemu sam ja tu najupućeniji?
Nacionalno opredjeljenje se inače ne može dokazati nikakvim hard evidence, jer je po definiciji riječ o apstraktnom konceptu prije svega kulturološke prirode.
Guest- Guest
I objedinjeno je po rjecju PATRIOTIZAM..neces svakako cuti amerikanstvo,britanstvo,francustvo..cut ces u svakom izrazaju rijec PATRIOTIZAM..ovo je manipulacija i igra rijecima..kako se ja mogu pozvati na taj termin hrvatstva,posto nisam Hrvat,a patriot sam i branio sam Hrvatsku,kolikogod voli RH ne mogu se pozvati na hrvatstvo,jer nisam Hrvat,nego samo Patriot..enivej,svakom normalnom i dovoljno..da ne drzis do neke drzave,neces bogami niti uniformu za nju odjenuti..slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:sad pazi..osobno mislim da je ovo boldano istinski idiotluk..Zasto,jerbo taj termin je nemoguce naci bilo gdje jos drugdje osim na Balkanu..slidingdoorsoperator wrote:
Ne, to je univerzalni koncept u kojem se rodoljublje i domoljublje podrazumjevaju. Nisu tu ni Hrvati ni Srbi ništa posebno izmislili, čak niti pretjerivanje u nacionalnom zanosu. Sve smo to vidjeli pa i prekopirali od drugih, moguće samo doveli na neku orginalnu razinu.
Guest- Guest
crvenkasti wrote:Možeš se izjasniti kako želiš, ali definirati i ograničiti sebe tako što ćeš staviti na sebe značku kojom ćeš svakome na prvi pogled pokazivati u koje pleme spadaš je ponižavajuće i dokaz je tvoje bijede.
Također i svaki onaj koji se zbog kojekakvih frustracija i predrasuda odbija nacionalno opredijeliti i izjasniti. To je ista vrsta bijede, samo sa suprotnim predznakom.
Riješenje je biti spontan u svojem opredjeljenju bilo koje vrste.
Guest- Guest
Pa tvrdio si da imaš dokaz da si Hrvat, ali eto nezgodno je to predočiti na forumu.Dakle, hipotetski - čime bi ti dokazao da si Hrvat? A sam si danas ovdje javno pred svima izjavio da si rodjen u Srbiji.slidingdoorsoperator wrote:Doppelgänger wrote:O unisex konceptu ti si najupućeniji na forumu. A da si Hrvat i dalje ne možeš dokazati nikakvim hard evidence osim što si imao mogućnost izjasniti se Hrvatom na popisu stanovništva.
Nacionalno opredjeljenje se inače ne može dokazati nikakvim hard evidence, jer je po definiciji riječ o apstraktnom konceptu prije svega kulturološke prirode.
Guest- Guest
Najgora bijeda je sramiti se svog podrijetla.slidingdoorsoperator wrote:crvenkasti wrote:Možeš se izjasniti kako želiš, ali definirati i ograničiti sebe tako što ćeš staviti na sebe značku kojom ćeš svakome na prvi pogled pokazivati u koje pleme spadaš je ponižavajuće i dokaz je tvoje bijede.
Također i svaki onaj koji se zbog kojekakvih frustracija i predrasuda odbija nacionalno opredijeliti i izjasniti. To je ista vrsta bijede, samo sa suprotnim predznakom.
Riješenje je biti spontan u svojem opredjeljenju bilo koje vrste.
Guest- Guest
naglasava se taj nacionalni karakter.a uvjetno receno pokazali su ga mnogi Madjari,Srbi,Zidovi i ostali..
a isto tako,mnogo Hrvatah je izbjeglo duznost,bjezeci u druge drzave,kao studirajuci,pa studenti ne moraju braniti drzavu..blago mamino..skrivajuci se od poziva i nadalje..iako Hrvati,ne mogu se pozvat ina hrvatstvo,ali niti na patriotizam..
a isto tako,mnogo Hrvatah je izbjeglo duznost,bjezeci u druge drzave,kao studirajuci,pa studenti ne moraju braniti drzavu..blago mamino..skrivajuci se od poziva i nadalje..iako Hrvati,ne mogu se pozvat ina hrvatstvo,ali niti na patriotizam..
Guest- Guest
Everybody knows. Nećemo se sad praviti grbavi.slidingdoorsoperator wrote:Doppelgänger wrote:O unisex konceptu ti si najupućeniji na forumu. A da si Hrvat i dalje ne možeš dokazati nikakvim hard evidence osim što si imao mogućnost izjasniti se Hrvatom na popisu stanovništva.
Guest- Guest
pismejker wrote:I objedinjeno je po rjecju PATRIOTIZAM..neces svakako cuti amerikanstvo,britanstvo,francustvo..cut ces u svakom izrazaju rijec PATRIOTIZAM..ovo je manipulacija i igra rijecima..kako se ja mogu pozvati na taj termin hrvatstva,posto nisam Hrvat,a patriot sam i branio sam Hrvatsku,kolikogod voli RH ne mogu se pozvati na hrvatstvo,jer nisam Hrvat,nego samo Patriot..enivej,svakom normalnom i dovoljno..da ne drzis do neke drzave,neces bogami niti uniformu za nju odjenuti..
O čut ćeš, jer se kod njih pod pojmom patriotizma te vrijednosi podrazumjevaju, a imaju oni i posebne izraze koje mi teško prevodimo.
Možeš se pozvati ne samo na patriotizam nego i na hrvatstvo u nacionalnom smislu te riječ bez obzira na etničko podrijetlo.
I to su različiti pojmovi, etničko podrijetlo i nacionalna pripadnost.
Svojevremeno je tu prednjačio Božo Kovaćević (HSLS) koji je iz etnički mješanog braka (otac mu se izjašnjavao kao Srbin, a majka kao Hrvatica) i koji je prije onih prvih izbora 1990. godine tada prilično hrabro rekao kako se nacionalno osjeća Hrvatom, makar je etnički Srbin.
Guest- Guest
Doppelgänger wrote:Dakle, hipotetski - čime bi ti dokazao da si Hrvat? A sam si danas ovdje javno pred svima izjavio da si rodjen u Srbiji.
Domovnica je tu sasvim dovoljan dokaz. Da, rođen sam u Srbiji, živio sam tamo neko vrijeme i nisam lud da se toga stidim. Čovjek se na kraju krajeva mora negdje roditi.
Guest- Guest
Doppelgänger wrote:Najgora bijeda je sramiti se svog podrijetla.
Upravo tako.
Guest- Guest
Vjerujem da Božo Kovačević nije jedini koji se odlučio deklarirati kao Hrvat glede i unatoč njegovog miješanog podrijetla. Poznati su mi i mnogi drugi slučajevi gdje su Srbi jednostavno odlučili biti Hrvati. A da bi u tome bili uvjerljiviji, promijenili su imena i prezimena.slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:I objedinjeno je po rjecju PATRIOTIZAM..neces svakako cuti amerikanstvo,britanstvo,francustvo..cut ces u svakom izrazaju rijec PATRIOTIZAM..ovo je manipulacija i igra rijecima..kako se ja mogu pozvati na taj termin hrvatstva,posto nisam Hrvat,a patriot sam i branio sam Hrvatsku,kolikogod voli RH ne mogu se pozvati na hrvatstvo,jer nisam Hrvat,nego samo Patriot..enivej,svakom normalnom i dovoljno..da ne drzis do neke drzave,neces bogami niti uniformu za nju odjenuti..
O čut ćeš, jer se kod njih pod pojmom patriotizma te vrijednosi podrazumjevaju, a imaju oni i posebne izraze koje mi teško prevodimo.
Možeš se pozvati ne samo na patriotizam nego i na hrvatstvo u nacionalnom smislu te riječ bez obzira na etničko podrijetlo.
I to su različiti pojmovi, etničko podrijetlo i nacionalna pripadnost.
Svojevremeno je tu prednjačio Božo Kovaćević (HSLS) koji je iz etnički mješanog braka (otac mu se izjašnjavao kao Srbin, a majka kao Hrvatica) i koji je prije onih prvih izbora 1990. godine tada prilično hrabro rekao kako se nacionalno osjeća Hrvatom, makar je etnički Srbin.
Guest- Guest
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Najveća pretnja BALKANU nije RAT već ono na šta ZAPAD ŽMURI
» GSS - gospa 1 :0
» Gospa i vatrogasci...dosad najbizarniji primjer klerikalizacije
» Gospa odkazuje ukazanja
» gospa nije pomogla
» GSS - gospa 1 :0
» Gospa i vatrogasci...dosad najbizarniji primjer klerikalizacije
» Gospa odkazuje ukazanja
» gospa nije pomogla