FRANCUSKA NA PREKRETNICI
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: FRANCUSKA NA PREKRETNICI
Zato su demokratski izbori u SAD-u bolji od izbora u čitavoj Europi: jer u SAD-u glasaju savezne države, a ne većina stanovnika koji žive u New Yorku, Los Angelesu i Chicagu. Doista, New York i Los Angeles nisu američki gradovi u punom smislu te riječi, oni su prije svega, svjetski gradovi koji se slučajno nalaze na američkom teritoriju ali s Amerikom kao takvom, nemaju puno veze. To se vidjelo kod Brexita: London je bio za ostanak u EU, ostatak Engleske protiv. Trumpa su izglasali rednecki po saveznim državama u kompi sa Floridom, a činjenica je da na Floridi nema nikakvog velikog megalopolisa. Da ima, Florida bi glasala za Clintonicu. Tako je i s izborima u Francuskoj: da su Francuzi glasovali po regijama, odnosno da su glasale regije, pobijedila bi La Penova. Ovdje je Pariz odnio prevagu. Kod nas u Hrvatskoj je apsurdna situacija: imamo desetak izbornih jedinica u kojima premoćno pobjeđuje HDZ, nebitno kandidirali Tuđmana, Tita ili Antu Pavelića, Zagreb je naravno, uvijek protiv, ali HDZ je ekonomski centralizirao državu oko Zagreba koji je pojeo ostatak zemlje, a politički je razvlastio Zagreb, pa na svakim izborima imamo Zagreb vs ostatak države zajedno.melkior wrote:Činjenica jest, i to je tako posvuda u čitavoj Europi, da veliki gradovi crpe svoju provinciju, a provincija od velikih gradova nem nikakve koristi. Jednako je tako i s Londonom, i s Parizom i sa Zagrebom, i s Berlinom. Veliki gradovi u pravilu progutaju ostatak zemlje, i politički i ekonomski i kulturalno. Ispada da čitava država služi svoju metropolu koja više nije njena, već svjetska.melkior wrote:Ali nema velike gradove, sigurno nema Pariz. Provincija je glasala za nju. Ako pak bude rock n roll, bit će u Parizu. Crnci i Arapi i EUnija. Francuska bi se trebala odcijepiti od Pariza.RayMabus wrote:melkior wrote:
Marine Le Pen: 21.7%
Odaziv oko 70 posto
U prvome krugu izbora odziv birača iznosio je oko 70 posto, što je jedna od najboljih izlaznosti u gotovo četrdeset godina, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.
Razina mobilizacije 47 milijuna birača bila je ključ ovih izbora, jer je svaki četvrti Francuz s pravom glasa bio neodlučan zadnjih dana.
....
IMA 10 MILJONA FRANCUZA NA SVOJOJ STRANI.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
21:50 Objavljeni su djelomični i neslužbeni rezultati izbora, koji se baziraju na prebrojanih oko 50 posto glasova, ali u njih nisu uključeni glasovi iz velikih gradova. Prema njima Marine Le Pen dobila je 24,38 posto glasova, a Emmanuel Macron 22,19 posto.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
To je to. Pariz sjebo ostatak zemlje. Ali činjenica jest da većina imigranata ide u Pariz i velike gradove.RayMabus wrote:21:50 Objavljeni su djelomični i neslužbeni rezultati izbora, koji se baziraju na prebrojanih oko 50 posto glasova, ali u njih nisu uključeni glasovi iz velikih gradova. Prema njima Marine Le Pen dobila je 24,38 posto glasova, a Emmanuel Macron 22,19 posto.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Regoč wrote:Sve su promjene ishod borbe za vlast unutar elite, puk nikada ne priđe ni blizu stvarnom odlučivanju. Eventualno nastanu razdoblja kad si može dati oduška u giljotiniranju onih koje mrzi, iako ni njih ne može pobiti sve.epikur37 wrote:Taman posla, onda se nikad ne bi ništa mijenjalo kroz povijest.
Mijenjaju se režimi, ideologije, politike, geopolitike, vrijednosti i tako dalje i to dolazi odozdo.
Mijenjaju se i elite te njihov način vladanja prema promjeni konstelacije.
Trenutna konstelacija je dotrajala i svaki dan se pukotine šire...ona se neminovno bliži svome kraju.
epikur37 wrote:Sad svatko osobno procjenjuje da li mu više paše da ostane ovako ili da se konstelacija pretumba. meni ovo drugo.
Regoč wrote:Ovisi što promjena donosi. Ako donosi Hrvatsku na Timoku i Euniju kao savez kršćanskih državah, i ja sam za. No, ako dolazi Srbija na Uni, ja sam protiv.
Promjena donosi jačanje konzervativnog, dijelom kršćanskog, desnog, nacional-socijalnog aspekta. To je povoljno i prilika za obnovu nacije i države na tim vrijednostima, jačanje istih. Na taj način će pogodovati i Srbiji kao takvoj. Koja će ojačati svoje pozicije prema šiptarima i u BiH. Ali i na jednak način i s više šansi za Hrvatsku ako ju Hrvatska bude i htjela znati iskoristiti.
Dakle prilika je to za jačanje i Hrvatske i Srbije e sad što pojedini vole više da susjedu krepe krava nego da on dobije tele...drugi je par rukava i dotični će zbog toga radije biti za vehabite i pederliberale samo da susjedu krepe krava pa makar i njemu blago ciknulo.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
melkior wrote:Uništavanje gotike je neoprostivo.Regoč wrote:Zašto je crkva srušena?
gledanje ovog filmića istinski boli!
Guest- Guest
Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
2014-04-11
Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
Treba razmišljat geostrateški.RayMabus wrote:Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
Srbija na Uni = neostvarivo = diže mujama tlak = pobit ce ih sve.
Srbija na Uni.
2014-04-11
Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
Al netreba nam sve ....mogu bosančerosi dobit 2/3 BiH.
2014-04-11
Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
QRegoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
Guest- Guest
Pa više manje to i je nekih 2/3.Regoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,Regoč wrote:Srbija na Uni nije mi nikakvo tele, nego nož u trbuhu koji se uvrće, i uvrće, i uvrće...
Nije puno bitan taj Bošnjakistan ako podebljaš granice Hr prema unutra tj Slavonije i Dalmacije tj ovo približiš povecanjem prema untra granica.
2014-04-11
Optimum je granica na Drini plus Šid jer tada iz Iloka ideš najkraćim putom u Cavtat, a da ne napustiš Hrvatsku.RayMabus wrote:Pa više manje to i je nekih 2/3.Regoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:
Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,
Nije puno bitan taj Bošnjakistan ako podebljaš granice Hr prema unutra tj Slavonije i Dalmacije tj ovo približiš povecanjem prema untra granica.
Fillon ispao pička odmah, onaj komunjara je solidniji od njega.
2015-08-06
pizzon wrote:QRegoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.RayMabus wrote:
Srbija na Uni i nije tako loša ideja pošto je neostvariva a muslimanima diže tlak pa ih možda i potomane,
Pravi komunjara bi potapal brodove s klerikalci.epikur37 wrote:Fillon ispao pička odmah, onaj komunjara je solidniji od njega.
Regoč wrote:pizzon wrote:QRegoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:
Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.
:D dobar, vrlo zanimljiv povremeni lik star treka ....samo iskoči iz vremensko prostornog kontinuuma
2015-08-06
Fenomenalno mi je njegovo kameleonstvo.epikur37 wrote:Regoč wrote:pizzon wrote:QRegoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:
Nakon šta se međusobno potamane.
:D dobar, vrlo zanimljiv povremeni lik star treka ....samo iskoči iz vremensko prostornog kontinuuma
Ma ja necu crtat granice jer mi je to žnj plan ...samo kažem Srbija na Unit tj ta njihova ideja potpalit ce musliamne da ih eliminiraju zauvijek od tamo.Regoč wrote:Optimum je granica na Drini plus Šid jer tada iz Iloka ideš najkraćim putom u Cavtat, a da ne napustiš Hrvatsku.RayMabus wrote:Pa više manje to i je nekih 2/3.Regoč wrote:Jok! Hercegovina, zapadna Bosna i Posavina nama.RayMabus wrote:Nakon šta se međusobno potamane.Regoč wrote:
Optimalno da mi i jedne i druge s našega prostora.
2014-04-11
melkior wrote:Bila je preskupa njena obnova. Na njenom mjestu izgradit će džamiju. Da stvar bude apsurdnija, radi se o gotičkoj crkvi, ne o nekakvom bezveznom zdanju kakva se mogu viđati po Kajzeriji ili Jarunu. Ova crkva je imala povijesnu i kulturnu vrijednost. Ako je Francuzima politika važnija od kulture, pri tom ne mislim na na suvremenu papazjaniju od umjetnosti, već o kulturnom i povijesnom identitetu naroda, ono što je stoljećima bio, ako ne cijene i ne poštuju tu baštinu, onda bolje da ih nema. Dabogda se udavili u posljedicama francuske revolucije i islamizma.Regoč wrote:Zašto je crkva srušena?
koristite alternative facts za vašu smrdljivu političku nazi agendu. istina je ta da je nakon nevremena i obilnih pljuskova narušena statika crkve i tu nije bilo pomoći nego je srušiti ili pustiti da se sama razvali i sruši. budući je crkva odmah vis a vis škole i okolnih zgrada trebalo je sanirati a sanacija je bila rizična nema tu pomoći ako se zidovi crkve razdvajaju. uostalom iz istoga je razloga narušene statike bila srušena crkva koja je izgrađena na istom mjestu prije ove crkve, i ne neće se tamo graditi đamija.
eto toliko a vi gnojite dalje sa alternative facts.
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Njemačka na prekretnici
» Saudijska Arabija na prekretnici
» Njemačka automobilska industrija na prekretnici
» Saudijska Arabija na prekretnici
» Njemačka automobilska industrija na prekretnici
Page 3 of 4