"Istarsko" janje na riječku placu došlo iz Makedonije
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: "Istarsko" janje na riječku placu došlo iz Makedonije
jastreb wrote:Tako mi je on objašnjavao,a i židovski vjerski propisi to strogo propisuju.Sabina Spielrein wrote:jastreb wrote:Pa čuj imaš naročito izvježbanih mesara koji u jednom ubodu janje trenutno usmrte pogodivši ga oštricom u jednu točku na stražnjem dijelu vrata.To mi je objašnjavao moj prijatelj,inače jako dobar mesar.kaja wrote:moguće ali nebitno..tko to uopće može klati..jastreb wrote:
Koga? Janje? Nešto najbolje za izisti.
Inače to je bio tisućama godina (i danas je)kod Židova. Životinja mora umrijeti potpuno bezbolno.
Ne vjerujem u tu priču.
danas je i zakonski regulirano da blago prije klanja mora biti omamljeno.
Najgore je sa svinjama na selu,gdje pijani domaćini mrcvare jadu svinjčad.
Jedinu priču koja je provjerena, koju sam čula od osobe koja radi u toj industriji, jest kako u Danskoj uspavljuju svinje do smrti, uz muziku.
I to ne zbog neke osobite samilosti, već zbog kvalitte mesa koje u sebi en sadrži adrenalin koji se oslobađa usmrćivanjem tako pametne životinje.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Moje je jos zivo ali za sat vremena ce ciknut...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
omiljeno jelo rvata , zaklat oderat nabit na kolac...ispec poist prstima lizat iste...brdo alkohola istuc zenu i poc spavat
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
e, nekad te baš odurno čitat...debotoijusto wrote:omiljeno jelo rvata , zaklat oderat nabit na kolac...ispec poist prstima lizat iste...brdo alkohola istuc zenu i poc spavat
Guest- Guest
ne mogu protiv sebe , gospo mojaNoor wrote:e, nekad te baš odurno čitat...debotoijusto wrote:omiljeno jelo rvata , zaklat oderat nabit na kolac...ispec poist prstima lizat iste...brdo alkohola istuc zenu i poc spavat
2014-04-12
ma nije bed, glavno da protiv hrvata možeš uvijek.debotoijusto wrote:ne mogu protiv sebe , gospo mojaNoor wrote:e, nekad te baš odurno čitat...debotoijusto wrote:omiljeno jelo rvata , zaklat oderat nabit na kolac...ispec poist prstima lizat iste...brdo alkohola istuc zenu i poc spavat
Guest- Guest
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Berluskoni usvojio 5 jaganjca i porucio da ih postedite pred praznik i budete robovi tradicije.
2014-08-25
2014-08-25
okrenut ću se u vegetarijance :(Serbinho-3 wrote:
serbinho, jesi i ti?
Guest- Guest
Nema potrebe. Biblija dozvoljava jedenje mesa. Suzdržavam se samo krvi. Recimo krvavice su mi teški bljak.Noor wrote:
okrenut ću se u vegetarijance :(
serbinho, jesi i ti?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ma ne...zbog empatije, ne mogu jesti kad se sjetim...jastreb wrote:Nema potrebe. Biblija dozvoljava jedenje mesa. Suzdržavam se samo krvi. Recimo krvavice su mi teški bljak.Noor wrote:
serbinho, jesi i ti?
Guest- Guest
Al' si ga ti nadrobio.jastreb wrote:Tako mi je on objašnjavao,a i židovski vjerski propisi to strogo propisuju.Sabina Spielrein wrote:jastreb wrote:Pa čuj imaš naročito izvježbanih mesara koji u jednom ubodu janje trenutno usmrte pogodivši ga oštricom u jednu točku na stražnjem dijelu vrata.To mi je objašnjavao moj prijatelj,inače jako dobar mesar.kaja wrote:moguće ali nebitno..tko to uopće može klati..jastreb wrote:
Koga? Janje? Nešto najbolje za izisti.
Inače to je bio tisućama godina (i danas je)kod Židova. Životinja mora umrijeti potpuno bezbolno.
Ne vjerujem u tu priču.
danas je i zakonski regulirano da blago prije klanja mora biti omamljeno.
Najgore je sa svinjama na selu,gdje pijani domaćini mrcvare jadu svinjčad.
Trinity-
2014-04-17
nisi musko ako ne znas zatuc janje
2014-04-12
Tesko da se Balkanci mogu odreci mesa, osim ako nemaju pare za isto.
2014-08-25
Balkanski Vegan
http://www.blic.rs/zabava/vesti/rog-ne-laze-karleusa-postala-vegan-jer-sebe-smatra-dobrim-covekom-ali-ova-fotografija/b8d44y9
http://www.blic.rs/zabava/vesti/rog-ne-laze-karleusa-postala-vegan-jer-sebe-smatra-dobrim-covekom-ali-ova-fotografija/b8d44y9
2014-08-25
Noor wrote:ma ne...zbog empatije, ne mogu jesti kad se sjetim...jastreb wrote:Nema potrebe. Biblija dozvoljava jedenje mesa. Suzdržavam se samo krvi. Recimo krvavice su mi teški bljak.Noor wrote:
serbinho, jesi i ti?
a ti bi mene zabetonirala u septičku jamu kako si napisala na drugoj temi. pa đe ti je empatija bosanko? zamene nemaš ni empatiju???
Guest- Guest
ti za mene imaš?Gnječ wrote:Noor wrote:ma ne...zbog empatije, ne mogu jesti kad se sjetim...jastreb wrote:Nema potrebe. Biblija dozvoljava jedenje mesa. Suzdržavam se samo krvi. Recimo krvavice su mi teški bljak.Noor wrote:
serbinho, jesi i ti?
a ti bi mene zabetonirala u septičku jamu kako si napisala na drugoj temi. pa đe ti je empatija bosanko? zamene nemaš ni empatiju???
a što si zapeo za bosanke, što imaš protiv njih?
Guest- Guest
Noor wrote:ti za mene imaš?Gnječ wrote:Noor wrote:ma ne...zbog empatije, ne mogu jesti kad se sjetim...jastreb wrote:Nema potrebe. Biblija dozvoljava jedenje mesa. Suzdržavam se samo krvi. Recimo krvavice su mi teški bljak.Noor wrote:
serbinho, jesi i ti?
ja znam kako ti je. mogu se staviti u tvoju kožu i znam da ti nije nimalo loše uživaš ko prase u cekeru. to ti je empatija.
nisam zapeo za bosanke nego za bosanku a to je ogromna razlika.
Guest- Guest
da, uživam :)Gnječ wrote:ja znam kako ti je. mogu se staviti u tvoju kožu i znam da ti nije nimalo loše uživaš ko prase u cekeru. to ti je empatija.Noor wrote:ti za mene imaš?Gnječ wrote:a ti bi mene zabetonirala u septičku jamu kako si napisala na drugoj temi. pa đe ti je empatija bosanko? zamene nemaš ni empatiju???Noor wrote:ma ne...zbog empatije, ne mogu jesti kad se sjetim...jastreb wrote:
Nema potrebe. Biblija dozvoljava jedenje mesa. Suzdržavam se samo krvi. Recimo krvavice su mi teški bljak.
pa drži se nje, ne prati mene :D
Guest- Guest
Noor wrote:da, uživam :)Gnječ wrote:ja znam kako ti je. mogu se staviti u tvoju kožu i znam da ti nije nimalo loše uživaš ko prase u cekeru. to ti je empatija.Noor wrote:ti za mene imaš?Gnječ wrote:a ti bi mene zabetonirala u septičku jamu kako si napisala na drugoj temi. pa đe ti je empatija bosanko? zamene nemaš ni empatiju???Noor wrote:
ma ne...zbog empatije, ne mogu jesti kad se sjetim...
pa drži se nje, ne prati mene :D
da znam da uživaš to ti je ova tvoja ustaška vukojebina dala. ali ne zanosi se jer kako sad uživaš budeš i plakala. nemoj me krivo shvatiti ali ja ne bih i nemogu kao ti ipak imam nešto što se zove zdrav razum.
pa ti si ta bosanka.
No one feels another's grief, no one understands another's joy. People imagine they can reach one another. In reality they only pass each other by.
Franz Schubert
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» janje iz rerne
» a vele da su Nijemci razorili rijecku luku
» Zbog pritiska EU i Amerike Kinezi ne ulaze u riječku luku
» napadač iz beča poreklom iz s.makedonije
» Velikoalbanski nacionalizam kao čimbenik raspada S.Makedonije
» a vele da su Nijemci razorili rijecku luku
» Zbog pritiska EU i Amerike Kinezi ne ulaze u riječku luku
» napadač iz beča poreklom iz s.makedonije