Malo glasovanja :-)
Page 10 of 15
Page 10 of 15 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Jeste li za forum bez ikakvih pravila, ogranicenja, zabrana, preporuka, jednom rjecju bez pravila ponasanja?
Re: Malo glasovanja :-)
Kronologija ženskog prava glasa
https://sh.wikipedia.org/wiki/Kronologija_%C5%BEenskog_prava_glasa
1928
Ujedinjeno Kraljevstvo (biračko pravo izjednačeno s muškarcima)
- 1869.
- Ujedinjeno Kraljevstvo (samo na lokalnim izborima, opće pravo glasa 1894.)
- 1894.
- Ujedinjeno Kraljevstvo širi pravo glasa na lokalnim izborima na udane žene.
- 1918.
- Ujedinjeno Kraljevstvo (uključujući Irsku) (v. Representation of the People Act 1918: žene iznad 30 godina starorsti, u usporedbi s 21 godinom za muškarce i 19 godina za veterane prvog svjetskog rata. Preostali razni oblici imovinskog cenzusa.)
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
KAKO JE PROPALO BRITANSKO CARSTVO.KAKO JE PROPALO BRITANSKO CARSTVORayMabus wrote:Kronologija ženskog prava glasa
- 1869.
- Ujedinjeno Kraljevstvo (samo na lokalnim izborima, opće pravo glasa 1894.)
- 1894.
- Ujedinjeno Kraljevstvo širi pravo glasa na lokalnim izborima na udane žene.
- 1918.
- Ujedinjeno Kraljevstvo (uključujući Irsku) (v. Representation of the People Act 1918: žene iznad 30 godina starorsti, u usporedbi s 21 godinom za muškarce i 19 godina za veterane prvog svjetskog rata. Preostali razni oblici imovinskog cenzusa.)
1928
Ujedinjeno Kraljevstvo (biračko pravo izjednačeno s muškarcima)
2014-04-11
Sabe, kud se na državu pozva? Jadna li ti majka kad te Aben razvali nevidljivom rukom.aben wrote:Sabina Spielrein wrote:
Onaj tko prebija žene, znači moguće i buduće majke, nije osobito pametan, niti ima pojma što je za državu bitno.
Ban za Gnječa zbog prietnje ubojstvom!!!Gnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:ja bih ti dao Nobela za ovo.
Hvala, ali zaista nisam zaslužio.
mislio sam na dinamit.
red wolf wrote:Postoje ovdje pravila ali se selektivno provode...
Last edited by cassanowa on 9/4/2017, 01:20; edited 1 time in total
Guest- Guest
cassanowa wrote:veber wrote:a gdje je treća opcija?
2014-04-11
Možda vjeruju u uskrsnuće pa misle "oživioTito!"cassanowa wrote:Neki se još deru Živio drug Tito!Regoč wrote:Partija s drugom Titom na čelu. No, ništa od strieljanja, pokojni je.
A za kog su mogle?RayMabus wrote:Koliko ja znam taj je bio vijecni Maaršal ....nije baš da su glasovale , bar ne za njega.Regoč wrote:Partija s drugom Titom na čelu. No, ništa od strieljanja, pokojni je.RayMabus wrote:ja neznam tko im je dao pravo glasa al toga bi trebalo streljat
Ja se nadam da je tako...Regoč wrote:Možda vjeruju u uskrsnuće pa misle "oživioTito!"cassanowa wrote:Neki se još deru Živio drug Tito!Regoč wrote:Partija s drugom Titom na čelu. No, ništa od strieljanja, pokojni je.
Guest- Guest
Pa za nikog ...dok je on živ.Regoč wrote:A za kog su mogle?RayMabus wrote:Koliko ja znam taj je bio vijecni Maaršal ....nije baš da su glasovale , bar ne za njega.Regoč wrote:Partija s drugom Titom na čelu. No, ništa od strieljanja, pokojni je.RayMabus wrote:ja neznam tko im je dao pravo glasa al toga bi trebalo streljat
Bravar je bija inteligentan , evo vam pravo glasa al ja sam vjecni Maršal. Pametno.
2014-04-11
maggie13 wrote:kad krenemo nece nitko nista razumit. :DRegoč wrote:metilda wrote:aben wrote:Regoč wrote:Neće ništa nametnuti jer pravila ionako određuje Kic. Ovaj forum nije demokracija, nego diktatura.
nojveći ideal je da svaki u svojoj kući određivo pravila.
ovo je privatan forum i pravila su arbitrarna. ok, ima i seniora ki dodoje još neka svoja, nebitno. ni demokracija, ma ni ni diktatura, jer nemo prisile.
i unda komu se ne sviđo jer je prerigidno gre na jebešpravila com, a ki želi više stege gre na forum hr.
ja bih da sam admin zabranila abenu da piše na svom dijalektu... :DJa bih natjeral sve da pišu samo u dijelektu, a osobito one koji su čakavci. Taj nam diel naroda nestaje, ne bi bilo zgorega čakavštinu uvesti kao književni jezik u iduća dva stoljeća.
Razaznat ćemo s vremenom. Svojedobno sam bil u skupini s njekoliko Istranah i jednim izrazitim kajkavcem. Kajkavac je bez ikakvih kompleksah govoril kajkavski, kad sam pital Istrane zašto i oni ne govore čakavski rekli su da ih ne bismo ništa razumjeli. Nisu ni pokušali provjeriti koliko ih razumijemo, niti im je argument "razabrat ćemo s vremenom" bil uvjerljiv. Šteta!
marcellus wrote:middle of the road: podjebavati i vrijeđati je dozvoljeno onima koji sami znaju popit uvredu i kad ih neko zajebe reć svaka čast majstore, plačipičke su drugo. Nekih granica treba biti ali otprilike tamo gdje su zakonske granice.
Guest- Guest
Regoč wrote:maggie13 wrote:kad krenemo nece nitko nista razumit. :DRegoč wrote:metilda wrote:aben wrote:
nojveći ideal je da svaki u svojoj kući određivo pravila.
ovo je privatan forum i pravila su arbitrarna. ok, ima i seniora ki dodoje još neka svoja, nebitno. ni demokracija, ma ni ni diktatura, jer nemo prisile.
i unda komu se ne sviđo jer je prerigidno gre na jebešpravila com, a ki želi više stege gre na forum hr.
ja bih da sam admin zabranila abenu da piše na svom dijalektu... :DJa bih natjeral sve da pišu samo u dijelektu, a osobito one koji su čakavci. Taj nam diel naroda nestaje, ne bi bilo zgorega čakavštinu uvesti kao književni jezik u iduća dva stoljeća.Razaznat ćemo s vremenom. Svojedobno sam bil u skupini s njekoliko Istranah i jednim izrazitim kajkavcem. Kajkavac je bez ikakvih kompleksah govoril kajkavski, kad sam pital Istrane zašto i oni ne govore čakavski rekli su da ih ne bismo ništa razumjeli. Nisu ni pokušali provjeriti koliko ih razumijemo, niti im je argument "razabrat ćemo s vremenom" bil uvjerljiv. Šteta!
tebe razumijem, ti upotrebljavaš samoglasnike tamo gdje im je mjesto.. :) I nemam zbilja ništa protiv dijalekata, naprotiv, to je naše jezično bogatstvo, ali inzistirati na tome pored književnog hrvatskog jezika smatram nepotrebnim.. no doduše, što se toga tiče ako ne razumijem abena ne moram pratiti denkverbot niti se truditi razumjeti ga.. do mene je. :)
Guest- Guest
pismejker wrote:Meni je abenova spika simpa..pola razumijem,pola desifriram..
možda je simpatična, ali ovdje se dođem odmoriti a ne dešifrirati. :)
Guest- Guest
a dobro,i mene namuci desifriranje,pa onda pobjegnem dalje,svejedno,lijepo je da ima zivopisnosti u izrazima..Eto,zamoli ga kad ti prica,da pokusa biti ..knjizevniji???...metilda wrote:pismejker wrote:Meni je abenova spika simpa..pola razumijem,pola desifriram..
Guest- Guest
Jedan od razloga zašto ja kad mogu pišem književno tj standardni službeni tj štokavicu....ono jednostavno šta da sad Zagorec pocme pisat na dijalektu ...zato ja drugima koji nekuže neke riječi neradim zbunjozu sa lokalnim izrazima ...eventualno tu i tamo neka promakne al gledam da ipak ne.metilda wrote:pismejker wrote:Meni je abenova spika simpa..pola razumijem,pola desifriram..
2014-04-11
stranijeg jezika i nerazumljivijeg od Prigorskog,nisam nikad cuo...a nis ne razumijem uopce..
Guest- Guest
pismejker wrote:Meni je abenova spika simpa..pola razumijem,pola desifriram..
ja abena potpuno razumijem. nije mu lako.
Guest- Guest
Page 10 of 15 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Similar topics
» Malo slađa,malo Zorka,malo trupci i motorka
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Prevrtljivi SDP:Malo bi ukidali općine i županije,malo ne bi-ovisno sa kim koaliraju
» SOCIJALISTIČKI RASIZAM
» Preliminarni rezultati glasovanja Rusa u inozemstvu
» Kad je u pitanju srpska politička kultura, srpska mitološka kultura, stvari su malo kompleksnije, malo dublje i malo je to više ideologizirana, pervertirana svijest nego što mi znamo i pretpostavljamo
» Prevrtljivi SDP:Malo bi ukidali općine i županije,malo ne bi-ovisno sa kim koaliraju
» SOCIJALISTIČKI RASIZAM
» Preliminarni rezultati glasovanja Rusa u inozemstvu
Page 10 of 15