ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ja jugoslaven

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Ja jugoslaven - Page 5 Empty Re: Ja jugoslaven

Post by Guest 28/3/2017, 12:06

Noor wrote:
speare_shaker wrote:Loša je Izetova ROG.

Sorin favorit :D

:D Kako ja to inače volim reći, što je evidentno, evidentno je. :)

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/3/2017, 12:24

speare_shaker wrote:
Noor wrote:
speare_shaker wrote:Loša je Izetova ROG.

Sorin favorit :D

:D Kako ja to inače volim reći, što je evidentno, evidentno je. :)

zato u nekim trenucima ni ne zna razliku između pite i bureka :))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/3/2017, 12:25

Oh_Femder wrote:
Noor wrote:
Oh_Femder wrote:

krevet
čarapa
pilići
bakar
čelik
boja
alat
bubreg
budala
bunar
čičak
ćup
dadilja
dućan
deva
jastuk
majmun
pamuk
sat
pekmez
rakija
šećer
tava..........

and the list goes on

ovi neki turcizmi imaju i hrvatsku istoznačnicu.
Kad već znaš, kako se na hrvatskom kaže boja?

farba ;););)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/3/2017, 12:28

Noor wrote:zato u nekim trenucima ni ne zna razliku između pite i bureka :))

Prestrašno. To se ne može opravdati čak ni za nekoga tko je pretjerao s Izetovom rakijom, pogotovo ako je bosanskog podrijetla. :|
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 28/3/2017, 12:44

speare_shaker wrote:

Prestrašno. To se ne može opravdati čak ni za nekoga tko je pretjerao s Izetovom rakijom, pogotovo ako je bosanskog podrijetla. :|
možda i za sogan dolmu kaže da je sarma :)))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 29/3/2017, 00:07

Noor wrote:
Oh_Femder wrote:
Kad već znaš, kako se na hrvatskom kaže boja?
mast

za boju riječ mast (izraz „premazan svim mastima“ govori kako je u okamenjenom izrazu davno mast bio hrvatski izraz za turcizam boja).

http://www.vecernji.hr/hrvatska/svaka-druga-hrvatska-rijec-nije-hrvatska-1080181
Budući da je "mast" danas zauzeta rieč, ako bismo micali boju jer je turcizam, a što uopće ne smatram nužnim, mogli bismo uzeti "barvu", možda je slavenska (!).

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by jastreb 29/3/2017, 11:21

Regoč wrote:NAKON što se održala serija regionalnih konferencija u Podgorici, Splitu, Beogradu i Sarajevu, više od dvjesto stručnjaka iz lingvistike i drugih društvenih znanosti potpisalo je Deklaraciju o zajedničkom jeziku.

Ovo je čista jugonacionalistička, orjunaška provokacija koja dolazi na polustoljetnicu Deklaracije kojom se inzistira na samosvojnosti hrvatskoga jezika.

Potpisali su, između ostalih, i Rade Šerbedžija, Boris Dežulović, Igor Štiks, Mirjana Karanović, Marko Tomaš, Nenad Veličković, Teofil Pančić, Rajko Grlić, Filip David, Borka Pavićević, Jasmila Žbanić, Dragan Markovina, Boris Buden, Viktor Ivančić, Biljana Srbljanović, Ranko Bugarski, Balša Brković i Snježana Kordić.

Sve sami Srbi i posrbice.
Sve velika umjetnička imena.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 29/3/2017, 11:23

jastreb wrote:
Regoč wrote:NAKON što se održala serija regionalnih konferencija u Podgorici, Splitu, Beogradu i Sarajevu, više od dvjesto stručnjaka iz lingvistike i drugih društvenih znanosti potpisalo je Deklaraciju o zajedničkom jeziku.

Ovo je čista jugonacionalistička, orjunaška provokacija koja dolazi na polustoljetnicu Deklaracije kojom se inzistira na samosvojnosti hrvatskoga jezika.

Potpisali su, između ostalih, i Rade Šerbedžija, Boris Dežulović, Igor Štiks, Mirjana Karanović, Marko Tomaš, Nenad Veličković, Teofil Pančić, Rajko Grlić, Filip David, Borka Pavićević, Jasmila Žbanić, Dragan Markovina, Boris Buden, Viktor Ivančić, Biljana Srbljanović, Ranko Bugarski, Balša Brković i Snježana Kordić.

Sve sami Srbi i posrbice.
Sve velika umjetnička imena.
osim serbedzije,karanovicke i grlica ne vidim tu nekog tko je 'veliko umjetnicko ime'....da nije markovina ili ivancic?...buahahahhahahahha Ja jugoslaven - Page 5 1f602
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 29/3/2017, 11:38

Noor wrote:
speare_shaker wrote:
možda i za sogan dolmu kaže da je sarma :)))

Svašta je od nje moguće očekivati. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 13:13

Plenković: Na Deklaraciju o zajedničkom jeziku ne trošiti riječi
On je istakao kako je hrvatski jezik definiran Ustavom Republike Hrvatske te kako je on i jedan od službenih jezika EU-a.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare 29/3/2017, 13:16

RayMabus wrote:Plenković: Na Deklaraciju o zajedničkom jeziku ne trošiti riječi
On je istakao kako je hrvatski jezik definiran Ustavom Republike Hrvatske te kako je on i jedan od službenih jezika EU-a.
...da...samo ej po obicaju zaboravio reci..da nece i dalje financirati ove koje predlazu to..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 13:37

Ma ovakve stvari i treba odhebat ....rekao sam šta je prava stvar a nema izmišljanja nekog novog jezika i onda hodanje naokolo po državama pa ako nisi za to onda si nacista ...filtirani turisticki rijecnik u kojem su rijeci i glagoli i izrazi koji i jesu u sva cetri jezika tj države pa onda poslije po istom principu osnovni tecaj ...nikog nezakidaš nit ikom išta nametneš a nametnuo si proboj južnoslavesnkih jezika u svijet.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 13:57

Zaprijetio sam im streljackim vodom tamo na Imbexu.

lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 14:18

I to u sve cetri države tako da kad ih dovatimo nece imat di bižat.

Prva laž je da je to zajednicki jezik ...nije to je neki peti jezik i tehnicki registiran kao takvi.

Druga laž je da tko nije za to da je nacista dok istodobno oni masama namecu neki peti jezik koji nije njihov bez obzira o kojem narodu se radilo.

I onda ponudio alternativu koji ce oni pametni razumit i shvatit da je ova njihova ideja naspram moje totalno promašena a da je moja odlicna.

Sad ce oni internet peticija , cijeli SDP ce se potpisat i onda radit politicki pritisak ...al sam upao ja ,,,,sa streljackim vodovima u sve cetri države.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by BB-8 29/3/2017, 14:26

sve je već izmišljeno mi samo trebamo malo lokalizirati princip...

A Plan for the Improvement of English Spelling

For example, in Year 1 that useless letter "c" would be dropped to be replased either by "k" or "s," and likewise "x" would no longer be part of the alphabet. The only kase in which "c" would be retained would be the "ch" formation, which will be dealt with later. Year 2 might reform "w" spelling, so that "which" and "one" would take the same konsonant, wile Year 3 might well abolish "y" replasing it with "i" and Iear 4 might fiks the "g/j" anomali wonse and for all.
Jenerally, then, the improvement would kontinue iear bai iear with Iear 5 doing awai with useless double konsonants, and Iears 6-12 or so modifaiing vowlz and the rimeining voist and unvoist konsonants. Bai Iear 15 or sou, it wud fainali bi posibl tu meik ius ov thi ridandant letez "c," "y" and "x"--bai now jast a memori in the maindz ov ould doderez--tu riplais "ch," "sh," and "th" rispektivli.
Fainali, xen, aafte sam 20 iers ov orxogrefkl riform, wi wud hev a lojikl, kohirnt speling in ius xrewawt xe Ingliy-spiking werld.

2016-01-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 14:29

Lokalizirat cu ih ja jer sam im shvatio plan : internet peticija i kako vrijeme ide sve više ljudi je potpisuje i onda oni rade sve veci pritisak na javnost i politicare.

Sad ce bit šema : šta se ti više javljaš u javnosti da proguraš tu udbašku fašisticku metodu ja udaram kontru a ona je takva da je istodobno shvacaju sva cetri naroda ...a onda kad pukne nema pobjeci cu u Srbiju ili Hrvatsku nego te svugdje ceka streljacki vod.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 29/3/2017, 14:30

Roy_Bean wrote:sve je već izmišljeno mi samo trebamo malo lokalizirati princip...

A Plan for the Improvement of English Spelling

Nisam ja ranije badava rekao da se književnike u tom području još valjda ponajmanje pita.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 14:57

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-je-deklaracija-o-zajednickom-jeziku-jer-u-srbiji-hrvatskoj-crnoj-gori-i-bih-govorimo-istim-jezikom/960011.aspx
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Ja jugoslaven - Page 5 Empty Lista sa svim potpisnicima Deklaracije o zajedničkom jeziku

Post by vuksadinare 29/3/2017, 15:10

http://www.jezicinacionalizmi.com/lista-potpisnika/
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 15:38

Johnakan Kether ·
Split, Croatia
Vi udbaši ste jako zanimljiva sorta : prvo mislite da su svi ostali glupi a jedino vi pametni ...pa hajmo redom : prvo to nije nikakvi zajednicki jezik kako ga vi predstavljate i želite prikazati nego je to neki novi jezik tehnicki gledano dakle jezik broj pet koji bi vi nasilu uveli svim narodima ovdje a ako se netko nesloži s vama onda cete ga proglasit nacistom .....drugo : šta vi budete svaki dan prkupljali peticiju za to ja cu sve više širit istinu o tome tj šta je u pozadini te price ....trece :l nama to netreba , mi se međusobno jako dobro razumimo i ovako .....cetvrto : postoji nacin da nitko nikome ništa nenamece a da svi imaju svoje jezike poput metode filtiranja đepnih , turistickih rjecnika pa ljepo sjednu linguisti Hr , Srbije i drugih i izbace ije i e i rjeci koje su specificne samo za jednu državu i naprave univerzalni đepni turisticki rjecnik za kineso tržište koje broji miljardu i po ljudi i po istom principu napravi i osnovni tecaj za Kineze a onda taj Kinez bira gdje ide radit i ako želi za tu i tu državu još više usavršit jezik onda ako je rijec o BiH onda ce upisat dodatni tecaj bosanskog jezika.

I TO JE TO A SAD LIJEPO ...PROŠETAJTE.

Ja jugoslaven - Page 5 Aplauz3en
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 29/3/2017, 15:50

vuksadinare wrote:http://www.jezicinacionalizmi.com/lista-potpisnika/
Srbi komunjare , Hrvati komunjare i Bošnjaci koji u suštini u ovom programu vide stavljanje Hrvata i Srba u BiH pod jedan novi jezik.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Back to top