Bruna Esih:'Iskreno,HDZ-u je ostalo samo ime sve drugo nema veze sa HDZ-om'
Page 5 of 11
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: Bruna Esih:'Iskreno,HDZ-u je ostalo samo ime sve drugo nema veze sa HDZ-om'
naravski da bi učini isto,vuksadinare wrote:tako je...da si i ti domar napravio bi isto..malo odes nesto zaserafiti...malo promjenis gumicu...na pipi...malo pogledas strojarnicu..i to ti ej to..tamo do kasnog proljeca i ljeta kad pocinje farbanje igranioca..ograde...kosnja trave..uređivanje igralista..aben wrote:znoči,vuksadinare wrote:...normalno ima zadovoljnih i nezadovoljnih...neko je iskoristio,posrecilo mu se da ima koristi od drzave..netko nije..a htio je...jbg tako ej to u zivotu..nesto dobijes nesto izgubis...i uviejk se vrti ista prica..'on ej sigurno dobio ejrv je nesto smuljao ja sam pametniji,ljepsi,bolji od njega zato je to sumnjivo'
ti si jutros došo na poso, upoli si računalo, prečito novine i sa ćeš do kraja radnog vrimena komentirati članke na forumu,
i tako je to u životu?
jo bi se spasi da se uhljebin. nemo bolje stvori nego kad neko skrbi za tebe, unda imoš i vrimena i šoldov.
ali ono ča ne bi mogo je zavaravati se da zarodin ono ča dobijen, ili u slučaju epikura i regoča- da je to u interesu javnosti, države, ili ča si već sebi tepaju.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Ne, nego osigurava privatnicima besplatnu radnu snaga na štetu školstva, zdravstva i mirovina. Mislim, logika je jednostavna: ako privatniku treba radnik, neka ga zaposli. Zašto bi mu država osiguravala besplatnu radnu snagu?Noor wrote:ali, država je socijalna i donošenjem i sprovođenjem ovakvih mjera brine za nezaposlene :)Regoč wrote:Ma, kužim ja što se hoće, dobiješ godinu danah rada u struci i pravo na polaganje stručnoga ispita. Međutim! Ako netko hoće dobroga radnika, neka si uzme tri, četiri pripravnika, obuči ih godinu danah, neka mu i rade besplatno (kao što je u Americi, navodno), ali nakon godinu danah mora nekoga od njih zaposliti. Zašto bi to išlo na državni trošak? Radnik je potreban privatniku, ne državi.Noor wrote:Regoč wrote:Noor wrote:
pa te mjere zapošljavanja vrijede za sve...kod mene u firmi, koja je privatna, imamo 3 ljudi na tom stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa...sad više nije 1600, nego je 2600 knDopunil sam se, ali i opet ću. Novac koji ide za SOR dolazi iz proračuna. Ako je to dobar projekt, zašto privatnici sami ne financiraju ljude koje obučavaju? Ako im treba zaposlenikah, čemu uopće taj SOR? Liepo uzmeš nekoliko pripravnikah i tko se pokaže najboljim, zaposliš ga nakon što pripravništvo istekne. Ovo se zapravo svelo na to da privatnici imaju besplatnu radnu snagu koju svako malo mienjaju. Isto kao i poticaji za zapošljavanje. Ako ti treba radnik, zaposli ga. Ako ti ne treba, zašto bi privatniku država davala novac za nepotrebno radno mjesto?
poanta je u stimuliranju zapošljavanja mladih bez radnog iskustva...zato.
inače, ako pratiš najtečaje za zapošljavanje sklapanjem radnog odnosa na neodređeno vrijeme, svi bi željeli mlade ljude s iskustvom...pa gdje toga ima??
kako točno misliš..u ovom konkretnom slučaju mjera?maggie13 wrote:Brine za sebe..vrlo su osjecajni i socijalni :D
Guest- Guest
Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
2014-04-12
Naravno da zaradim. Radim koliko mi je i što mi je poslodavac naložil i za to mi isplaćuje novac, naime plaću. Od moje plaće odvaja se diel koji ide u proračun i fondove (tara), što ostane dobijem na račun (neto). Isto kao i svi. Evo, da i ovjerim.aben wrote:naravski da bi učini isto,vuksadinare wrote:tako je...da si i ti domar napravio bi isto..malo odes nesto zaserafiti...malo promjenis gumicu...na pipi...malo pogledas strojarnicu..i to ti ej to..tamo do kasnog proljeca i ljeta kad pocinje farbanje igranioca..ograde...kosnja trave..uređivanje igralista..aben wrote:znoči,vuksadinare wrote:...normalno ima zadovoljnih i nezadovoljnih...neko je iskoristio,posrecilo mu se da ima koristi od drzave..netko nije..a htio je...jbg tako ej to u zivotu..nesto dobijes nesto izgubis...i uviejk se vrti ista prica..'on ej sigurno dobio ejrv je nesto smuljao ja sam pametniji,ljepsi,bolji od njega zato je to sumnjivo'
ti si jutros došo na poso, upoli si računalo, prečito novine i sa ćeš do kraja radnog vrimena komentirati članke na forumu,
i tako je to u životu?
jo bi se spasi da se uhljebin. nemo bolje stvori nego kad neko skrbi za tebe, unda imoš i vrimena i šoldov.
ali ono ča ne bi mogo je zavaravati se da zarodin ono ča dobijen, ili u slučaju epikura i regoča- da je to u interesu javnosti, države, ili ča si već sebi tepaju.
Pa da sveRegoč wrote:Država mu je platila put, smještaj, hranu i dnevnice. Ostalo je na njegov trošak, nemoj krivo informirati javnost.asilovski wrote:pa uzmi da knjižnjičari imaju 7000 neto+ s obzirom na minuli rad, a gdje su neki arhivi, zavodi, profesori, eo moj lega asistent mjesec dana je bio u Berlinu na trošak države, kaže da se nije trijeznio, a na konferenciju je bio 3 puta, boli ga jetra od kobasica i piva, jebo kurve, išao na rave partije, koncerte ono student na visokoj nozi i sve džabe, a to mi plaćamo svePinochet wrote:a svi imaju brutalno nadprosječe plaće, beneficije itd.. sve bi ja to otpustio, kao onaj Pinochet u čileu, kada bi išli sindikalni prosvjedi za uhljebe, poslao policiju da ih mladi pendrecima, a njihove vođe .. iz helikopteraasilovski wrote:kulturnjaci, kvazi diplomate, povjesničari, referenti, tajnice, aparačici...nitko nema 2 petka radnog staža u relalnom sektoru
Kermit-
2014-04-17
opcenito, a konkretno i u ovom.Noor wrote:kako točno misliš..u ovom konkretnom slučaju mjera?maggie13 wrote:Brine za sebe..vrlo su osjecajni i socijalni :D
2014-04-12
Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
Probaj još jednom. Ono što nije diel programa, platil je sam, nije mu država plaćala partyje i kurve.asilovski wrote:Pa da sveRegoč wrote:Država mu je platila put, smještaj, hranu i dnevnice. Ostalo je na njegov trošak, nemoj krivo informirati javnost.asilovski wrote:pa uzmi da knjižnjičari imaju 7000 neto+ s obzirom na minuli rad, a gdje su neki arhivi, zavodi, profesori, eo moj lega asistent mjesec dana je bio u Berlinu na trošak države, kaže da se nije trijeznio, a na konferenciju je bio 3 puta, boli ga jetra od kobasica i piva, jebo kurve, išao na rave partije, koncerte ono student na visokoj nozi i sve džabe, a to mi plaćamo svePinochet wrote:a svi imaju brutalno nadprosječe plaće, beneficije itd.. sve bi ja to otpustio, kao onaj Pinochet u čileu, kada bi išli sindikalni prosvjedi za uhljebe, poslao policiju da ih mladi pendrecima, a njihove vođe .. iz helikopteraasilovski wrote:kulturnjaci, kvazi diplomate, povjesničari, referenti, tajnice, aparačici...nitko nema 2 petka radnog staža u relalnom sektoru
drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
ja ne vidim ništa loše u tome da država poslodavcu na godinu ili dvije daje besplatnog radnika, kojemu će morati isplaćivati samo naknadu za prijevoz.
taj period je dovoljan da se radnik pokaže i ostane.
trebaš to promatrati kao stimulans zapošljavanju ljudi s burze. kad pričamo kako su prepune, svi se s priličnom dozom empatije složimo u tome :)
Guest- Guest
heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.maggie13 wrote:drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
Guest- Guest
ne razumiješ potpuno materiju megi, zato nisi u pravumaggie13 wrote:opcenito, a konkretno i u ovom.Noor wrote:kako točno misliš..u ovom konkretnom slučaju mjera?maggie13 wrote:Brine za sebe..vrlo su osjecajni i socijalni :D
Guest- Guest
A-ha, jedemo govna, ali se barem para vrti! Samo ne uzima za te mlade radnike ništa, oni nemaju mirovinsko i ne plaćaju nikakva davanja. E, sad, jedino što tu lovu sigurno potroše, u bircu, kladilnici, dućanu, na ljetovanju.maggie13 wrote:drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
ja ne vidim ništa loše u tome da država poslodavcu na godinu ili dvije daje besplatnog radnika, kojemu će morati isplaćivati samo naknadu za prijevoz.
trebaš to promatrati kao stimulans zapošljavanju ljudi s burze. kad pričamo kako su prepune, svi se s priličnom dozom empatije složimo u tome :)
točno, no to je grijeh poslodavca, ne države.Regoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
Guest- Guest
naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).Noor wrote:heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.maggie13 wrote:drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
Etc, etc..;-)
2014-04-12
kopirat cu dedu ili abena :DRegoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
Vas dvoje mislite da su ekonomski tokovi ustvari duzine. Ne ide to tako. :-)
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Lako se tomu stane na kraj. Nisi zaposlil stare SOR-ovce, nema novih. Otpustil si radnike, nemaš pravo na SOR-ovce.Noor wrote:točno, no to je grijeh poslodavca, ne države.Regoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
Kopirat ću Raya: bitna je samo bilanca; koliko iz proračuna iziđe za tu mjeru, koliko se tom mjerom u proračun vrati.maggie13 wrote:kopirat cu dedu ili abena :DRegoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
Vas dvoje mislite da su ekonomski tokovi ustvari duzine. Ne ide to tako. :-)
maggie13 wrote:naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).Noor wrote:heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.maggie13 wrote:drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
Etc, etc..;-)
potpuno kriva logika...potpuno. ne održava na životu poduzetnike, nego daje šansu da nezaposleni nađu radno mjesto.
Guest- Guest
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Similar topics
» primjer ove sramotne lijenosti je Bruna Esih
» Bruna Esih nastavlja sa nasušnim ustaškim temama
» HDZ-ovi kuloari bruje: Plenkovićeva zamjena za Hasanbegovića je Bruna Esih?
» Bruna Esih ima zanimljivu teoriju: "Praljka su naveli da popije otrov"
» Bruna Esih će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, HDZ joj prijeti izbacivanjem iz Kluba
» Bruna Esih nastavlja sa nasušnim ustaškim temama
» HDZ-ovi kuloari bruje: Plenkovićeva zamjena za Hasanbegovića je Bruna Esih?
» Bruna Esih ima zanimljivu teoriju: "Praljka su naveli da popije otrov"
» Bruna Esih će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, HDZ joj prijeti izbacivanjem iz Kluba
Page 5 of 11