Bruna Esih:'Iskreno,HDZ-u je ostalo samo ime sve drugo nema veze sa HDZ-om'
Page 6 of 11
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Bruna Esih:'Iskreno,HDZ-u je ostalo samo ime sve drugo nema veze sa HDZ-om'
maggie13 wrote:naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).Noor wrote:heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.maggie13 wrote:drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
Etc, etc..;-)
potpuno kriva logika...potpuno. ne održava na životu poduzetnike, nego daje šansu da nezaposleni nađu radno mjesto.
Guest- Guest
nije baš crno bijelo...i kad te poslodavac uzima mimo te mjere, određuje ti probni rad.Regoč wrote:Lako se tomu stane na kraj. Nisi zaposlil stare SOR-ovce, nema novih. Otpustil si radnike, nemaš pravo na SOR-ovce.Noor wrote:točno, no to je grijeh poslodavca, ne države.Regoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
ja ne vidim ništa loše u tome da država poslodavcu na godinu ili dvije daje besplatnog radnika, kojemu će morati isplaćivati samo naknadu za prijevoz.
taj period je dovoljan da se radnik pokaže i ostane.
trebaš to promatrati kao stimulans zapošljavanju ljudi s burze. kad pričamo kako su prepune, svi se s priličnom dozom empatije složimo u tome :)
Guest- Guest
kao sto sam i sama rekla :DRegoč wrote:Kopirat ću Raya: bitna je samo bilanca; koliko iz proračuna iziđe za tu mjeru, koliko se tom mjerom u proračun vrati.maggie13 wrote:kopirat cu dedu ili abena :DRegoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:pa, konkretiziraj na nekom primjeru..maggie13 wrote:Ne osigurava nesto sto ne trazi i ne uzima nazad, samo obrtaj radi B-)
ja ne vidim ništa loše u tome da država poslodavcu na godinu ili dvije daje besplatnog radnika, kojemu će morati isplaćivati samo naknadu za prijevoz.
trebaš to promatrati kao stimulans zapošljavanju ljudi s burze. kad pričamo kako su prepune, svi se s priličnom dozom empatije složimo u tome :)
Vas dvoje mislite da su ekonomski tokovi ustvari duzine. Ne ide to tako. :-)
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
:0)Noor wrote:maggie13 wrote:naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).Noor wrote:heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.maggie13 wrote:drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.Regoč wrote:Maggie, pojasni malo, nisam te shvatil.
;-)
Etc, etc..;-)
potpuno kriva logika...potpuno. ne održava na životu poduzetnike, nego daje šansu da nezaposleni nađu radno mjesto.
naravno..drzava je socijalni ured :D
2014-04-12
Slažem se s tim, to mi je posve u redu. Na tom probnom radu moraš pokazati osnovna znanja i volju za usavršavanjem. Ako ne zadovoljiš, otkaz. Nisam ja protiv toga. Načelno, ni protiv SOR-a. Ali kad stalno uzimaš nove SOR-ovce, a nikoga ne zapošljavaš, zapravo zlorabiš sustav da dobiješ besplatnu radnu snagu. E, to treba onemogućiti. Iako je najpravedije da svatko sebi obučava radnike pa ako ćeš zaposliti, zaposli; ako nećeš zaposliti, nemoj.Noor wrote:nije baš crno bijelo...i kad te poslodavac uzima mimo te mjere, određuje ti probni rad.Regoč wrote:Lako se tomu stane na kraj. Nisi zaposlil stare SOR-ovce, nema novih. Otpustil si radnike, nemaš pravo na SOR-ovce.Noor wrote:točno, no to je grijeh poslodavca, ne države.Regoč wrote:Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.Noor wrote:
pa, konkretiziraj na nekom primjeru..
Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
Trinity-
2014-04-17
ahaa..mo's si mislit..:-STriny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
2014-04-12
Država ne može funkcionirati ako ništa ne uzima. Odnosno, može u ponekoj situaciji, recimo Monako. No, to je iznimka.Triny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
pa cemu sluzi drzava onda?...da gladis muda labudova....Triny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ne znam, možda misli uvesti privatnu policiju i sudstvo, ili takvo što.vuksadinare wrote:pa cemu sluzi drzava onda?...da gladis muda labudova....Triny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
Zanimljivo kako uhljebi misle da bi država propala bez njih.aben wrote:naravski da bi učini isto,vuksadinare wrote:tako je...da si i ti domar napravio bi isto..malo odes nesto zaserafiti...malo promjenis gumicu...na pipi...malo pogledas strojarnicu..i to ti ej to..tamo do kasnog proljeca i ljeta kad pocinje farbanje igranioca..ograde...kosnja trave..uređivanje igralista..aben wrote:znoči,vuksadinare wrote:...normalno ima zadovoljnih i nezadovoljnih...neko je iskoristio,posrecilo mu se da ima koristi od drzave..netko nije..a htio je...jbg tako ej to u zivotu..nesto dobijes nesto izgubis...i uviejk se vrti ista prica..'on ej sigurno dobio ejrv je nesto smuljao ja sam pametniji,ljepsi,bolji od njega zato je to sumnjivo'
ti si jutros došo na poso, upoli si računalo, prečito novine i sa ćeš do kraja radnog vrimena komentirati članke na forumu,
i tako je to u životu?
jo bi se spasi da se uhljebin. nemo bolje stvori nego kad neko skrbi za tebe, unda imoš i vrimena i šoldov.
ali ono ča ne bi mogo je zavaravati se da zarodin ono ča dobijen, ili u slučaju epikura i regoča- da je to u interesu javnosti, države, ili ča si već sebi tepaju.
Trinity-
2014-04-17
napisala sam već, kad poslodavac uzme mimo te mjere nekog u radni odnos, ugovori i probni rad. znači, ima instrument da se zakonski riješi radnika koji mu ne odgovara i potpuno može biti neovisan o državi, u tom smislu.maggie13 wrote::0)Noor wrote:maggie13 wrote:naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).Noor wrote:heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.maggie13 wrote:
drzava nesto daje, u ovom slucaju' subvencionira firmama mlade radnike, da bi nesto uzimala, u ovom slucaju nebrojeno poreza, davanja, doprinosa, etc, od istih. Novac se obrce i sve funkcionira, bez obrtaja nema nista.
;-)
Etc, etc..;-)
u situaciji kad mu država plaća radnika godinu ili dvije, da....tada je država socijalni ured, u pravu si :)
Guest- Guest
da i ja se pitam, godinu dana izgubio vremena, uglavnom trebao sam proći kao dobru obuku, na kraju sam godinu dana lupao pečate i slao ljudima ovrhe :D - radio sam posao koji su trebali raditi drugi službenici , a njima se jednostavno nije dalo .. sičam se kao da je bilo jučer, kao rekli su mi da je kod ovoga pravnika nagomilano slučajeva koje ovaj nije rješavao godinama(lik ima 10 000kn netto plaću) i , najjače od svega, otvara ormar, ono ispalo 3metra kubna papira po kancelariji :D prvo je bilo tjedan dana soritanje .. 80% zaposlenih kurca neradi, a od onih 20% što radi, njih 10% radi štetu - tipa šalju ovrhe i zagorčavaju drugima životRegoč wrote:Pa zašto se nisi obučaval u privatnom sektoru, a?Pinochet wrote:ja sam bio prije par godina za 1600kn u državnom sektoru, nagleda sam se toga, samo tako..asilovski wrote:pa uzmi da knjižnjičari imaju 7000 neto+ s obzirom na minuli rad, a gdje su neki arhivi, zavodi, profesori, eo moj lega asistent mjesec dana je bio u Berlinu na trošak države, kaže da se nije trijeznio, a na konferenciju je bio 3 puta, boli ga jetra od kobasica i piva, jebo kurve, išao na rave partije, koncerte ono student na visokoj nozi i sve džabe, a to mi plaćamo svePinochet wrote:a svi imaju brutalno nadprosječe plaće, beneficije itd.. sve bi ja to otpustio, kao onaj Pinochet u čileu, kada bi išli sindikalni prosvjedi za uhljebe, poslao policiju da ih mladi pendrecima, a njihove vođe .. iz helikopteraasilovski wrote:kulturnjaci, kvazi diplomate, povjesničari, referenti, tajnice, aparačici...nitko nema 2 petka radnog staža u relalnom sektoru
godinu izgubljenih dana, izbrisao sam to iz životopisa, naravno da , bio mlađi-gluplji, da mi se vratit, mogao sam u privatni sektor, ali dobro, naučena lekcija, plus znam da je država glavni neprijatelj
Last edited by Pinochet on 23/3/2017, 09:53; edited 1 time in total
Guest- Guest
Tebi očigledno.vuksadinare wrote:pa cemu sluzi drzava onda?...da gladis muda labudova....Triny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
Trinity-
2014-04-17
Ja radim da mi što manje uzima.maggie13 wrote:ahaa..mo's si mislit..:-STriny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
Trinity-
2014-04-17
točno. to.Triny wrote:Država ne mora ništa dati, bit će dovoljno da ništa ne uzima.vuksadinare wrote:.....ponasanje ti ej kod nas da drzava sve da a da nitko nista drzavi...eto drzava nek da milijun kuna..vrati dugove...to ej super...ali kad drzava treba uzeti svoj dio..onda 'e neces moci..moj novcanik je moj novcanik'...klasika..koja traje dugo dugo..pa sam kennedy je rekao ne pitajte se sto ce vama drzava dati nego sto cete vi drzavi datimichaellcmacha wrote:odite u mirovinu pa nećete plaćati... ili odite van...
ili neka uzima manje, opet će joj ostati dovoljno. i nama dovoljno
Guest- Guest
inače neznam jeste li primjetili da se slavonija iselila, a i ostali djelovi Hrvatske? da ove godine najveća razlika umrlih i rođenih od kada postojimo?
i dalje branite državu, zato jer parazitirate na njoj. mislim radi sebičnih interesa i interesa vlastite guzice , razjebat će te cili narod..
a kao "patrioti ste i desničari"
i dalje branite državu, zato jer parazitirate na njoj. mislim radi sebičnih interesa i interesa vlastite guzice , razjebat će te cili narod..
a kao "patrioti ste i desničari"
Guest- Guest
treba zakonski urediti, na jedno radno mjesto može se uzeti maksimalno 2 SOR-ovca. znači, prvi ti ne valja, ok..možeš još jednom. ako ti ni taj ne ostane za stalno, iza toga uzmi nekoga bez mjere i ugovori mu probni rad, ali svo to vrijeme plaćaj sve što treba.Regoč wrote:Slažem se s tim, to mi je posve u redu. Na tom probnom radu moraš pokazati osnovna znanja i volju za usavršavanjem. Ako ne zadovoljiš, otkaz. Nisam ja protiv toga. Načelno, ni protiv SOR-a. Ali kad stalno uzimaš nove SOR-ovce, a nikoga ne zapošljavaš, zapravo zlorabiš sustav da dobiješ besplatnu radnu snagu. E, to treba onemogućiti. Iako je najpravedije da svatko sebi obučava radnike pa ako ćeš zaposliti, zaposli; ako nećeš zaposliti, nemoj.Noor wrote:nije baš crno bijelo...i kad te poslodavac uzima mimo te mjere, određuje ti probni rad.Regoč wrote:Lako se tomu stane na kraj. Nisi zaposlil stare SOR-ovce, nema novih. Otpustil si radnike, nemaš pravo na SOR-ovce.Noor wrote:točno, no to je grijeh poslodavca, ne države.Regoč wrote:
Da je tako u praksi, nikakav problem. No, u stvarnosti se stalno uzimaju novi SOR-ovci, a stari se vraćaju na burzu.
Guest- Guest
objasnila sam vam gore, barem ukratko, necu se ponavljat..:-)Noor wrote:napisala sam već, kad poslodavac uzme mimo te mjere nekog u radni odnos, ugovori i probni rad. znači, ima instrument da se zakonski riješi radnika koji mu ne odgovara i potpuno može biti neovisan o državi, u tom smislu.maggie13 wrote::0)Noor wrote:maggie13 wrote:naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).Noor wrote:
heh, ma ništa tu država ne uzima...nego daje sve. i doprinose i poreze. poslodavac plaća samo putni trošak.
Etc, etc..;-)
u situaciji kad mu država plaća radnika godinu ili dvije, da....tada je država socijalni ured, u pravu si :)
2014-04-12
hehe, ma nisi, ne shvaćaš materiju megi, kazala sam ti, sasvim krivu logiku imaš..al okmaggie13 wrote:objasnila sam vam gore, barem ukratko, necu se ponavljat..:-)Noor wrote:napisala sam već, kad poslodavac uzme mimo te mjere nekog u radni odnos, ugovori i probni rad. znači, ima instrument da se zakonski riješi radnika koji mu ne odgovara i potpuno može biti neovisan o državi, u tom smislu.maggie13 wrote::0)Noor wrote:maggie13 wrote:
naravno da uzima. Pokusava odrzat na zivotu male i sitne poduzetnike, da bi uplacivali u budzet, a mozda nekog od tih i zadrzali (citaj:opet uplacivanje u budzet), a 'opskrbljuje' i velike poduzetnike(bas me zanima ta evidencija).
Etc, etc..;-)
Guest- Guest
Ok, norka, u pravu si..8-)
2014-04-12
Page 6 of 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Similar topics
» primjer ove sramotne lijenosti je Bruna Esih
» Bruna Esih nastavlja sa nasušnim ustaškim temama
» HDZ-ovi kuloari bruje: Plenkovićeva zamjena za Hasanbegovića je Bruna Esih?
» Bruna Esih ima zanimljivu teoriju: "Praljka su naveli da popije otrov"
» Bruna Esih će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, HDZ joj prijeti izbacivanjem iz Kluba
» Bruna Esih nastavlja sa nasušnim ustaškim temama
» HDZ-ovi kuloari bruje: Plenkovićeva zamjena za Hasanbegovića je Bruna Esih?
» Bruna Esih ima zanimljivu teoriju: "Praljka su naveli da popije otrov"
» Bruna Esih će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, HDZ joj prijeti izbacivanjem iz Kluba
Page 6 of 11