ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH

Page 27 of 33 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33  Next

Go down

Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH - Page 27 Empty Re: Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH

Post by IL Risorto 13/3/2017, 20:28

govinda wrote:
Iknar je gay wrote:
govinda wrote:
Iknar je gay wrote:
govinda wrote:
Dobro vece, advokat....
Dobro veče.Nemoj mislit da sam zaboravio i vaše ustaške bezobrazluke koje ste počinili kao pavelićevo cvijeće.
Nesto me zaboli kiki sta ti jesi i sta nisi zaboravio...
Pa šta onda kmečite za Srbrenicu koji kiki.Kada ste vi to isto činili Srbima prije 70 god. onda je bilo ok. a kada su se Srbi malo namirili 90tih.onda kmečite za genocid.Kako ste posijali tako ste i požnjeli.
De, polutan, odjebi od mene...stvarno mislis da niko ne vidi da iza tvog navodnog antifasizma ne lezi zapravo velikosprski fasizam? Hajde ti lagano "teši" svoju bracu cetnike, previj im rane, danas su dobili samara za sljedece dvije godine...
,,polutan'' je čisto rasistički i šovinistički izraz,no kod vas islamofašista je to uobičajeni vokabular kao i kod ustaško-četničkih kolega.Vi ste svi ista sorta,ponosite se svojim etno-plemenskim zajednicama,kao da je to nešto čime se trebata ponosit.Mislim,otić negdje u Europu i predstavit se kao Srbin,Hrvat ili još jadnije Bosanac a tek musliman,nije nikakva čast,naprotiv,jadno.

IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH - Page 27 Empty Re: Od Hrvatske traže 3,5 milijardi dolara odštete za Srbe, Rome i Židove žrtve NDH

Post by Guest 13/3/2017, 20:28

jastreb wrote:Mada ne možemo naravno sve Srbe umetati u isti koš.

Ma naravno da ne.
Evo, ja se uvijek sjetim rezultata prvih slobodnih demokratskih predsjedničkih izbora u Srbiji. Slobodan Milošević skoro 2/3 glasova, a Vuk Drašković nešto više od 16%. Zajedno nešto više od 82%. Obojica velikosrpski nacionalistički šovinisti.
Ostatak glasača su možda normalni, a možda i još gori od onih koji su glasovali za spomenuti dvojac.
Posljednje srbijanske predsjedničke izbore bolje da niti ne razmatram.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 13/3/2017, 20:32

speare_shaker wrote:
maggie13 wrote:Reptil vas zeza :D

Hordak zapravo nije nikome zanimljiv.
dobar je reptil, samo specifican :D
L'âme
L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by govinda 13/3/2017, 20:33

jastreb wrote:
govinda wrote:
Pa kad u posljednje vrijeme nisi branio srbalje..a da naginjes na prekodrinsku stranu naginjes...to sam ti rekao i prije i kazem ti evo i sad...
Ja sam kao Zagor.

Znači ako su Srbi oni koji su tlačeni,ja sam na njihovoj strani. A ako oni divljaju i tlače,unda sam na strani onih koje oni tlače i muče.

Mada ne možemo naravno sve Srbe umetati u isti koš.

Tvrditi da je sadasnja Hrvatska nasljednik NDH moze tvrditi samo moron...ukratko. Nema to veze sa antifasizmom nego sa velikosrpskom gluposcu...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 13/3/2017, 20:34

Otkud da je Sud u Cikagu nadlezan?
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 13/3/2017, 20:35

Hrvatska naslednica SR Hrvatske.
Jel neko ovo ozbiljno ili...
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2017, 20:35

Što se tiče teme, već je rečeno da je RH pravna sljednica SRH koja je bila u sastavu SFRJ. Ali da dodam još jedan mnali detalj. Ako već hoće nekoga tužiti, neka ekipa onda tuži Italiju i Njemačku.
Zašto?
Zato što su oni pravne sljednice država koje su osnovale NDH i dovele Pavelića na vlast.
Naime, ni jedno ni drugo se nije dogodilo u demokratskim procesima, višestranačkim slobodnim izborima, referendumom i slično. Dakle, Italija i Njemačka su zapravo pravno odgovorne za zlodjela Pavelićevog režima, a NDH je ionako praktički bila pod njihovom okupacijom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by IL Risorto 13/3/2017, 20:36

govinda wrote:
jastreb wrote:
govinda wrote:
Pa kad u posljednje vrijeme nisi branio srbalje..a da naginjes na prekodrinsku stranu naginjes...to sam ti rekao i prije i kazem ti evo i sad...
Ja sam kao Zagor.

Znači ako su Srbi oni koji su tlačeni,ja sam na njihovoj strani. A ako oni divljaju i tlače,unda sam na strani onih koje oni tlače i muče.

Mada ne možemo naravno sve Srbe umetati u isti koš.

Tvrditi da je sadasnja Hrvatska nasljednik NDH moze tvrditi samo moron...ukratko. Nema to veze sa antifasizmom nego sa velikosrpskom gluposcu...
Da si pročitao prvi post koji sam ostavio na ovoj temi,vidio bi da sam to isto napisao.
Pravno i formalno,Hrvatska nije sljednica NDH,već SR Hrvatske,tako barem stoji u ustavu,no u teoriji je jedno u praksi nešto drugo.Hrvatska ima dva lica,jedno za vanjsku a drugo za unutarnju upotrebu.No što bi vi znali,barem vi muslimani ste profesionalni suncokreti.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by govinda 13/3/2017, 20:38

Serbinho-3 wrote:Otkud da je Sud u Cikagu nadlezan?
ne znam na osnovu cega ali americki sudovi se proglase nadleznim za nesto sto se desilo u drugim zaemljama..tako je prije godinu dana americki sud osudio brazilksu kompaniju da plati kaznu jer su potplacivali ibrazilske politicare u Brazilu...nikakve veze sa USA ali eto, kod njih moze izgleda i to...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2017, 20:38

maggie13 wrote:
speare_shaker wrote:

Je, otprilike kao kamenčić u cipeli, da ne upotrijebim neki slikovitiji izraz koji spominje bol i stražnji dio tijela.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by IL Risorto 13/3/2017, 20:39

Serbinho-3 wrote:Hrvatska naslednica SR Hrvatske.
Jel neko ovo ozbiljno ili...
Teoretski DA,tako barem piše u ustavu,te pravno gledano,što se tiče tužbe za genocid,tu se možete slikat,baš kao i Bošnjaci što se mogu pozdravit sa tužbom za genocid protiv Srbije.
Kad Francuska plati Židovima za holokaust koji je počinila višijevska Francuska,tada će i Hrvatska platiti za genocid NDH nad Srbima.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by IL Risorto 13/3/2017, 20:41

speare_shaker wrote:
maggie13 wrote:
speare_shaker wrote:

Je, otprilike kao kamenčić u cipeli, da ne upotrijebim neki slikovitiji izraz koji spominje bol i stražnji dio tijela.
Šta si se nameračio na mene.Tu je nekolicina diskutanata oko ove teme susprostavljenih stajališta,ali samo ti ja smetam.
Evo ti Serbinjo,dzango ili pizzon,pa njih genocidiši.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2017, 20:44

marcellus wrote:I da vratite teritorij koji je imala NDH, ako smo nasljednici NDH. Ono do Zemuna. Uključujući i Zemun. Makar ne znam koji će nam kurac, al tako reda radi.

Kakvo ti je to pitanje? Da Beograd bude na dometu naših praćki, naravno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 13/3/2017, 20:45

U Ustavu BiH pise da je sadasnaj BiH nasljednica Republike BiH tako da se mozete slikati i sa teorijom da bi mozda tuzili BiH zbog zlocina koje je pocinila NDH..onako usput kazem...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by IL Risorto 13/3/2017, 20:49

govinda wrote:U Ustavu BiH pise da je sadasnaj BiH nasljednica Republike BiH tako da se mozete slikati i sa teorijom da bi mozda tuzili BiH zbog zlocina koje je pocinila NDH..onako usput kazem...
Da.To stoji i bilo bi suluda kad bi to netko i pomislio.ZAVNOBiH je temelj državnosti BiH,ali zato bi Hrvati trebali tužiti današnju BiH zbog genocida i negiranja ustavnih prava proizašlih iz ZAVNOBiH-a,gdje im današnja BiH uskraćuje prava kao trećeg konstitutivnog naroda,tako da današnja BiH sama sebi reže granu i potkresuje državotvornost proizašlu iz ZAVNOBiH-a.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by govinda 13/3/2017, 20:51

Iknar je gay wrote:
govinda wrote:U Ustavu BiH pise da je sadasnaj BiH nasljednica Republike BiH tako da se mozete slikati i sa teorijom da bi mozda tuzili BiH zbog zlocina koje je pocinila NDH..onako usput kazem...
Da.To stoji i bilo bi suluda kad bi to netko i pomislio.ZAVNOBiH je temelj državnosti BiH,ali zato bi Hrvati trebali tužiti današnju BiH zbog genocida i negiranja ustavnih prava proizašlih iz ZAVNOBiH-a,gdje im današnja BiH uskraćuje prava kao trećeg konstitutivnog naroda,tako da današnja BiH sama sebi reže granu i potkresuje državotvornost proizašlu iz ZAVNOBiH-a.
genocid je jedno a negiranje prava drugo..pa sad reci gje je i kad sproveden genocid nad Hrvatima od strane BiH..za pocetak to.. o negiranju ustavnih prava cemo poslije...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2017, 20:51

speare_shaker wrote:
marcellus wrote:I da vratite teritorij koji je imala NDH, ako smo nasljednici NDH. Ono do Zemuna. Uključujući i Zemun. Makar ne znam koji će nam kurac, al tako reda radi.

Kakvo ti je to pitanje? Da Beograd bude na dometu naših praćki, naravno.

Kad već spominjem Zemun, jasno je zašto je Đilasova komisija nakon rata dodijelila ne samo taj grad nego i cijeli istočni Srijem Vojvodini odnosno Srbiji.
Da bi zadovoljila srpske imperijalne interese kojisu su nastojali granice Hrvatske pomaknuti što dalje na istok.
I to pod izgovorom da ovdje ima srpsko selo, pa ondje ima srpsko selo...
Što je tada rekao Andrija Hebrang stariji, da smo im to dopustili, išli bi do Zagreba jer sve do tamo ima poneko srpsko selo.
I sve to u suprotnosti sa povjesnim principom kao temeljnim dogovorenim za određivanje granica na AVNOJ-u 2, a po kojem je cijeli Srijem, uključujući tu i Zemun povjesno uvijek pripadao hrvatskom etničkom i nacionalnom teritoriju.
Dakle, podmukla igra jugoslavenskih komunista koji su ciljano išli teritorijalno zadovoljavati baš srpske imperijalne interese. Doduše, također manjim dijelom i crnogorske jer je Igalo po tom povjesnom kriteriju trebalo pripasti BiH, a ne Crnoj Gori, ako je već Neum po tom povjesnom kriteriju pripao BiH, a ne Hrvatskoj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 13/3/2017, 20:53

a sad jedna genocidna pjesma

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by IL Risorto 13/3/2017, 20:54

govinda wrote:
Iknar je gay wrote:
genocid je jedno a negiranje prava drugo..pa sad reci gje je i kad sproveden genocid nad Hrvatima od strane BiH..za pocetak to.. o negiranju ustavnih prava cemo poslije...
Masovno protjerivanje Hrvata iz Bugojna,Travnika,Kaknja,Vareša itd. pa tu su Buhine kuće,Križančevo selu i šta ja znam,ako su tu Ero i epikur neka dopune,neću ja sad biti i ustaški pravobranitelj.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by BB-8 13/3/2017, 20:57

ali zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja...Bože mili koje nakaradno ime... :W

2016-01-25

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2017, 21:00

Roy_Bean wrote:ali zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja...Bože mili koje nakaradno ime... :W

I nije u Ustavu RH zbog obilježja antifašizma nego kao institucija nositeljica nekog makar posrednog oblika hrvatske institucionalne državnosti u vremena kada Hrvatska nije formalno imala državnu samostalnost.
U tom smislu nema većeg značaja od recimo pragmatičke sankcije koja se uostalom izrijekom i spominje u istom kontekstu u preambuli Ustava.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 27 of 33 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33  Next

Back to top

- Similar topics