Turska revolucija u Nizozemskoj
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Turska revolucija u Nizozemskoj
Islam je teokracija ( religija i država su isto ) ...u njih demokracija nemože ni postojati ...ako se i pojavi vrlo brzo se dese dva scenarija :max123 wrote:bas tako,sekularni "muslimani" su dobrodosli.sve ostalo nazad u maticu.milom ili silom..RayMabus wrote:Nemisli na ljude koji su sekularni pa sami zahtjevaju da religija i država nije isto ....znam ja na šta je mislija i POTPUNO JE U PRAVU.govinda wrote:pa dodji u Bosnu pa nas se probaj rijesiti kad si jak tako na forumu...max123 wrote:stvar je jednostavna, islam i demokracija nisu kompatibilni.ili cemo se rijesiti islama ili muslimana u evropi.trece nema...
a ) vjerske vođe preuzimaju vlast
b ) diktator preuzima vlast
Inace zanimljivo Erdogan je diktator ...svrgnit ce ga ...evo vam razvoj događaja kad se to desi :
Century I, Quatrain 94
The tyrant Selim will be put to death at the harbour but Liberty will not be regained, however. A new war arises from vengeance and remorse. A lady is honoured through force of terror.Prevest cu vam : tiranin ce biti svrgnut ali sloboda nece biti postignuta
SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
....budimo malo realni..erdogan nije cvecka...ali je on najmanje kriv za migrantske probleme u europi..merkel i neoliberali su zvali migrante u eu i sad ih vise ne bi htjeli...normalno erdogan se postavio tako..'e nece ici majku vam ga spalim..izazvali ste krize na bliskom istoku pa sad da turska snosi problem migranata'..naravno i ovaj se ponasa kako se ponasa moze mu se
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Najgore od svega je šta ga Amerika želi svrgnit i postavit svoj kadar a u biti Erdogan je još i normalan kakvi je ovaj šta ce iza njega zasjest na vlast.vuksadinare wrote:....budimo malo realni..erdogan nije cvecka...ali je on najmanje kriv za migrantske probleme u europi..merkel i neoliberali su zvali migrante u eu i sad ih vise ne bi htjeli...normalno erdogan se postavio tako..'e nece ici majku vam ga spalim..izazvali ste krize na bliskom istoku pa sad da turska snosi problem migranata'..naravno i ovaj se ponasa kako se ponasa moze mu se
Jbte Erdogana treba cuvat ko kap vode na dlanu i napravit od njega saveznika ...bmk šta je takvi kakvi je dok je u svojoj zemlji a je.
2014-04-11
E
Hm,ne bih bas rekao da nije ni potpuno kriv...jeste da je Turska primila milione izbjeglica i da je i EU i UN bolio kiki za njima i kako ce ih Turska smjestiti i prehraniti ali je cinjenica da su ti imigranti dosli u Evropu organizovano...jbg, bio sam izbjeglica i sam, znam da se pjeske ne moze proci 6 zemalja ako ti to neko ne dozvoli, znam da u izbjeglistvo ides sa plasticnom vrecicom a ne sa gutom para, znam da ne mozes kao izbjeglica prodati pricu da si prodao kucu u ratu pa otud tolike pare kod tebe, znam da kao izbjeglica gledas da se sklonis od rata i da ti je to prvi cilj a ne da dodjes u Njemacku i samo Njemacku...tako da je tu neka dvostruka a mozda i trostruka igra, po mom misljenju...vuksadinare wrote:....budimo malo realni..erdogan nije cvecka...ali je on najmanje kriv za migrantske probleme u europi..merkel i neoliberali su zvali migrante u eu i sad ih vise ne bi htjeli...normalno erdogan se postavio tako..'e nece ici majku vam ga spalim..izazvali ste krize na bliskom istoku pa sad da turska snosi problem migranata'..naravno i ovaj se ponasa kako se ponasa moze mu se
2016-11-17
Zaboravite Nizozemce , Njemce ....ovo vam je sve namješteno preko Amerike da se Erdogana oslabi i poslije sprovede majdan revolucija u Turskoj s ciljem skidanja istog ....lik je jucer il prekjucer s Putinom potipsa pakt o dugorocnoj suradnji.
GOTOV JE ....a ovo je samo dio te igre.
2014-04-11
DOBRO PROUCITE OVO ŠTA SAM VAM REKAO : OVO VAM JE PRAVA ISTINA.RayMabus wrote:Zaboravite Nizozemce , Njemce ....ovo vam je sve namješteno preko Amerike da se Erdogana oslabi i poslije sprovede majdan revolucija u Turskoj s ciljem skidanja istog ....lik je jucer il prekjucer s Putinom potipsa pakt o dugorocnoj suradnji.
2014-04-11
Sve ovo si u pravu.govinda wrote:EHm,ne bih bas rekao da nije ni potpuno kriv...jeste da je Turska primila milione izbjeglica i da je i EU i UN bolio kiki za njima i kako ce ih Turska smjestiti i prehraniti ali je cinjenica da su ti imigranti dosli u Evropu organizovano...jbg, bio sam izbjeglica i sam, znam da se pjeske ne moze proci 6 zemalja ako ti to neko ne dozvoli, znam da u izbjeglistvo ides sa plasticnom vrecicom a ne sa gutom para, znam da ne mozes kao izbjeglica prodati pricu da si prodao kucu u ratu pa otud tolike pare kod tebe, znam da kao izbjeglica gledas da se sklonis od rata i da ti je to prvi cilj a ne da dodjes u Njemacku i samo Njemacku...tako da je tu neka dvostruka a mozda i trostruka igra, po mom misljenju...vuksadinare wrote:....budimo malo realni..erdogan nije cvecka...ali je on najmanje kriv za migrantske probleme u europi..merkel i neoliberali su zvali migrante u eu i sad ih vise ne bi htjeli...normalno erdogan se postavio tako..'e nece ici majku vam ga spalim..izazvali ste krize na bliskom istoku pa sad da turska snosi problem migranata'..naravno i ovaj se ponasa kako se ponasa moze mu se
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
CInjenica je da je turska privreda imala snazan zamah a cinjenica je i da je sad euro skocio sa dvije turske lire na 4...a cinjenica je i da je ekipa oko erdogana pokupila najveci dio kajmaka i da erdogan prodaje pricu "ko je protiv mene taj je protiv Turske"..a cinjenica je da se Njemacka i EU boji otvaranja granica za neograncieno kretanje turske robe, kapitala i ljudi...Ringo10 wrote:Sve ovo si u pravu.govinda wrote:EHm,ne bih bas rekao da nije ni potpuno kriv...jeste da je Turska primila milione izbjeglica i da je i EU i UN bolio kiki za njima i kako ce ih Turska smjestiti i prehraniti ali je cinjenica da su ti imigranti dosli u Evropu organizovano...jbg, bio sam izbjeglica i sam, znam da se pjeske ne moze proci 6 zemalja ako ti to neko ne dozvoli, znam da u izbjeglistvo ides sa plasticnom vrecicom a ne sa gutom para, znam da ne mozes kao izbjeglica prodati pricu da si prodao kucu u ratu pa otud tolike pare kod tebe, znam da kao izbjeglica gledas da se sklonis od rata i da ti je to prvi cilj a ne da dodjes u Njemacku i samo Njemacku...tako da je tu neka dvostruka a mozda i trostruka igra, po mom misljenju...vuksadinare wrote:....budimo malo realni..erdogan nije cvecka...ali je on najmanje kriv za migrantske probleme u europi..merkel i neoliberali su zvali migrante u eu i sad ih vise ne bi htjeli...normalno erdogan se postavio tako..'e nece ici majku vam ga spalim..izazvali ste krize na bliskom istoku pa sad da turska snosi problem migranata'..naravno i ovaj se ponasa kako se ponasa moze mu se
2016-11-17
Cinjenica je da sam ja jedan od zapovijednika galakticke federacije.
Opusite se , lijep je ....dan.
Od nerviranja nema koristi.
Opusite se , lijep je ....dan.
Od nerviranja nema koristi.
2014-04-11
asilovski wrote:doli turci smatraju da je njihova kultura, naccija, religija i sve ostalo daleko ispred evrope za koju oni misle da je na koljenima
Zapravo je Turska u puno gorem stanju prije svega zbog ojačale nacionalne svijesti ali i vojne moći Kurda, prije svega onih izvan Turske. Prije ili kasnije će se kriza preliti iz Iraka i Sirije u Tursku, a onda će se vidjet koliko je Erdogan svojom politikom stvarno oslabio nekada vrlo efikasnu i samosvjesnu tursku vojsku.
Guest- Guest
Na granici prema Armeniji gdje je ona rijeka granica ...pisao sam vec o tome.speare_shaker wrote:asilovski wrote:doli turci smatraju da je njihova kultura, naccija, religija i sve ostalo daleko ispred evrope za koju oni misle da je na koljenima
Zapravo je Turska u puno gorem stanju prije svega zbog ojačale nacionalne svijesti ali i vojne moći Kurda, prije svega onih izvan Turske. Prije ili kasnije će se kriza preliti iz Iraka i Sirije u Tursku, a onda će se vidjet koliko je Erdogan svojom politikom stvarno oslabio nekada vrlo efikasnu i samosvjesnu tursku vojsku.
PS : TURSKA CE POBIJEDIT u tom sukobu.....no odvija se na njenom tlu tako da je to više neka pirova pobjeda....jer opet udara po njima u nihovoj zemlji.
2014-04-11
RayMabus wrote:PS : TURSKA CE POBIJEDIT u tom sukobu.....no odvija se na njenom tlu tako da je to više neka pirova pobjeda....jer opet udara po njima u nihovoj zemlji.
U sukobu sa turskim Kurdima? Nema šanse. Da bi ih pobijedila morala bi načiniti novi genocid, a dvojbeno je je li to u stanju, da se i ne govori koliko bi ju koštalo. Već je jako skupo platila raniji genocid nad Armencima. Na taj način je stekla vrlo moćne i odlučne neprijatelje u Evropi.
Guest- Guest
Turska je vojna sila bio Erdogan na vlasti ....rije Aras ...buduce bojno polje ...Rusije , Irana , Turske dakle zapada jer je ipak NATO , Armenci , Kurdi ,,,svašta nešto .....BOJNO POLJE .....nešto ko zapadni front u ww1.
2014-04-11
Cuj ako ti ja kažem da ce pobjedit ONDA CE POBJEDIT.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:PS : TURSKA CE POBIJEDIT u tom sukobu.....no odvija se na njenom tlu tako da je to više neka pirova pobjeda....jer opet udara po njima u nihovoj zemlji.
U sukobu sa turskim Kurdima? Nema šanse. Da bi ih pobijedila morala bi načiniti novi genocid, a dvojbeno je je li to u stanju, da se i ne govori koliko bi ju koštalo. Već je jako skupo platila raniji genocid nad Armencima. Na taj način je stekla vrlo moćne i odlučne neprijatelje u Evropi.
2014-04-11
Koštat ce je puno ...AL CE POBJEDIT.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:PS : TURSKA CE POBIJEDIT u tom sukobu.....no odvija se na njenom tlu tako da je to više neka pirova pobjeda....jer opet udara po njima u nihovoj zemlji.
2014-04-11
RayMabus wrote:Koštat ce je puno ...AL CE POBJEDIT.
Onda će to biti Pirova pobjeda nakon koje prvo slijedi povlačenje, a kasnije, dugoročnije gledano, čisti poraz.
Guest- Guest
Da ,,,Amerika uvlaci Tursku u rat ...cuj budimo iskreni : ja znam da vi meni ništa nevjerujete al cinjenica je da vrijeme u kontinuum vremenskom prostoru ide linerano samo prema naprijed ....GF vam pošalje lika ( dušu ) koja je ekstra kuraz tamo u hijerarhiji ....zato šta mi nevjerujete ništa imam pravo da se ponašam arogantno i da vas podhebavam ....inace ovo šta vam ja radim mi u GF zovemo : OBJAVE.speare_shaker wrote:RayMabus wrote:Koštat ce je puno ...AL CE POBJEDIT.
Onda će to biti Pirova pobjeda nakon koje prvo slijedi povlačenje, a kasnije, dugoročnije gledano, čisti poraz.
Kad se to sve pocme i dešavat onda cete se zamislit malo : Tko je uopce onaj lik koji je godinama unaprijed sve ovo i rekao da ce bit tako ???!!!???
POZZZ OD GF
2014-04-11
Vise mu nece prodavati USA-EU avione.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Točno. To su dvije suprostavljene ideologije zajedničko im je jedino represija prema neistomišljenicima.max123 wrote:stvar je jednostavna, islam i demokracija nisu kompatibilni.ili cemo se rijesiti islama ili muslimana u evropi.trece nema...
Turčad je u drugim drzavam prilicno bahata i arogantna..ali i odlicno organizirana..
Guest- Guest
http://saff.ba/pogledajte-kako-je-holandska-policija-pustala-pse-da-napadaju-turske-demonstrante-video/
Kad nam dolatite u goste, ništa ne nosite sa sobom...
Sve već imamo za vas; posao, stan, kulturu, vjeru, pa čak i odjeću...
Kad nam dolatite u goste, ništa ne nosite sa sobom...
Sve već imamo za vas; posao, stan, kulturu, vjeru, pa čak i odjeću...
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Opet frka na relaciji Njemačka i Turska!Turska bijesni zbog zastave s likom Erdogana u centru Berlina
» Erdogan opomenuo Dodika : Sastank Turska BiH Srbija će biti u Sarajevu i naznačio da se mora održati triatelarni sastanak Turska BiH Hrvatska
» turska je srbiji turska
» EU parlamentarni izbori u Nizozemskoj
» Napad na izbjeglice u Nizozemskoj
» Erdogan opomenuo Dodika : Sastank Turska BiH Srbija će biti u Sarajevu i naznačio da se mora održati triatelarni sastanak Turska BiH Hrvatska
» turska je srbiji turska
» EU parlamentarni izbori u Nizozemskoj
» Napad na izbjeglice u Nizozemskoj
Page 3 of 8