rad nedjeljom
Page 3 of 9
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Treba li ograničiti rad nedjeljom?
Re: rad nedjeljom
Cijena radnog sata, zapravo minimalne satnice je, kad se izrazi...kod nas mizerna, sramotna, obezvrjeđujuća, uvredljiva itd.
Naravno, kod nas se koristi "minimalna plaća" umjesto minimalne satnice. U taj mjesec se ugura sati i sati prekovremenih, koji ne budu plaćeni, koji idu u "preraspodjelu" i tako....
Dragi moji sunarodnjaci, a koji zapošljavate na minimalac, svi Vi koji se kunete u hrvatstvo, a izrabljujete svoj narod, red je i da vam se odredi minimalna cijena radnog sata u iznosu polovine najviše minimalne satnice u EU, a to je 7 eura. Za proteklo razdoblje, retroaktivno Vas šaljem u 3pm Toliko.
p.s.
Limitirati rad nedjeljom, a satnicu udvostručiti
Naravno, kod nas se koristi "minimalna plaća" umjesto minimalne satnice. U taj mjesec se ugura sati i sati prekovremenih, koji ne budu plaćeni, koji idu u "preraspodjelu" i tako....
Dragi moji sunarodnjaci, a koji zapošljavate na minimalac, svi Vi koji se kunete u hrvatstvo, a izrabljujete svoj narod, red je i da vam se odredi minimalna cijena radnog sata u iznosu polovine najviše minimalne satnice u EU, a to je 7 eura. Za proteklo razdoblje, retroaktivno Vas šaljem u 3pm Toliko.
p.s.
Guest- Guest
I onda će oni fino sebi isplatiti to što nisu radniku i to onoliko koliko je zakonodavac propisao?RayMabus wrote:I to al i ovo da sam sebi isplacujem tj obiteljski ducancic ...pa to su sve clanovi obitelji više manje a ako i ne nedjelom ce radit oni a ne netko od radnika.Triny wrote:Ti si stvarno blesav, zakon tebi može odrediti koliko ćeš sam sebi platiti?RayMabus wrote:Jbte ja neznam kako su ljudi tako plitki ono , pa ja da imam neki trgovacki obiteljski obrt prvi bi forsirao zabranu rada nedjeljom jer znam da se to nemože po ustavu al bi stjerao politicare u kut masovnim prosvjedima i onda moraju dignit cijenu rada ....ono ja i moja žena tu radimo , sami sebi isplacujemo a Toda mora platit na tisuce radnika i radnica.
Tko te hebe.
Ti nemaš blage veze.
Trinity-
2014-04-17
Protiv rada nedjeljom možeš biti jedino ako si : krupni kapitalista il politicar s plavom kuverticom.
Zamisli ovdje na forumu to nitko nije pa je opet 30% ljudi glasalo protiv.
PA VI STE GLUPI KO KURAZ I RADITE PROTIV SEBE.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa e ?Triny wrote:I onda će oni fino sebi isplatiti to što nisu radniku i to onoliko koliko je zakonodavac propisao?RayMabus wrote:I to al i ovo da sam sebi isplacujem tj obiteljski ducancic ...pa to su sve clanovi obitelji više manje a ako i ne nedjelom ce radit oni a ne netko od radnika.Triny wrote:Ti si stvarno blesav, zakon tebi može odrediti koliko ćeš sam sebi platiti?RayMabus wrote:Jbte ja neznam kako su ljudi tako plitki ono , pa ja da imam neki trgovacki obiteljski obrt prvi bi forsirao zabranu rada nedjeljom jer znam da se to nemože po ustavu al bi stjerao politicare u kut masovnim prosvjedima i onda moraju dignit cijenu rada ....ono ja i moja žena tu radimo , sami sebi isplacujemo a Toda mora platit na tisuce radnika i radnica.
Tko te hebe.
Ti nemaš blage veze.
Isplacuju sami sebi ...nikom ništa.
Ajd da vidim Todorica na 1000 radnica kako ovo izvodi ?
2014-04-11
Trinty hebo ga ti ...ti otvoriš kvartovski ducan ....radiš ti i tvoja sestra plus još jedna radnica ...radnica radi radnim danima a ti i tvoja sestra nedjeljom ako hocete ...sami sebi isplacujete.
Aj da vidim Todorica kako ovo izvodi ?
2014-04-11
To je prestrašno koliko si neupućen.RayMabus wrote:Pa e ?Triny wrote:I onda će oni fino sebi isplatiti to što nisu radniku i to onoliko koliko je zakonodavac propisao?RayMabus wrote:I to al i ovo da sam sebi isplacujem tj obiteljski ducancic ...pa to su sve clanovi obitelji više manje a ako i ne nedjelom ce radit oni a ne netko od radnika.Triny wrote:Ti si stvarno blesav, zakon tebi može odrediti koliko ćeš sam sebi platiti?RayMabus wrote:Jbte ja neznam kako su ljudi tako plitki ono , pa ja da imam neki trgovacki obiteljski obrt prvi bi forsirao zabranu rada nedjeljom jer znam da se to nemože po ustavu al bi stjerao politicare u kut masovnim prosvjedima i onda moraju dignit cijenu rada ....ono ja i moja žena tu radimo , sami sebi isplacujemo a Toda mora platit na tisuce radnika i radnica.
Tko te hebe.
Ti nemaš blage veze.
Isplacuju sami sebi ...nikom ništa.
Ajd da vidim Todorica na 1000 radnica kako ovo izvodi ?
Trinity-
2014-04-17
kofein wrote:Cijena radnog sata, zapravo minimalne satnice je, kad se izrazi...kod nas mizerna, sramotna, obezvrjeđujuća, uvredljiva itd.
p.s.
darth_vader-
2014-04-17
I isplaćujemo si koliko zaradimo ili koliko država odredi?RayMabus wrote:Trinty hebo ga ti ...ti otvoriš kvartovski ducan ....radiš ti i tvoja sestra plus još jedna radnica ...radnica radi radnim danima a ti i tvoja sestra nedjeljom ako hocete ...sami sebi isplacujete.
Trinity-
2014-04-17
Može ali to mora biti stvar izbora a ne prisile. Obitelj i druženje sa prijateljima, rodbinom, svatovi, pričesti, krizme.... se ne mogu lovom platiti.Triny wrote:Može i 1500, zašto ne.tre911 wrote:Za rad nedjeljom 500 kn i to odmah nakon završenog posla bez obzira prodali što ili ne.
Guest- Guest
Jedno pitanje : Jesi li ti glupa ?Triny wrote:I isplaćujemo si koliko zaradimo ili koliko država odredi?RayMabus wrote:Trinty hebo ga ti ...ti otvoriš kvartovski ducan ....radiš ti i tvoja sestra plus još jedna radnica ...radnica radi radnim danima a ti i tvoja sestra nedjeljom ako hocete ...sami sebi isplacujete.
Jesam li ti upravo objasnija da su politcari tj vlast tj ta država koju spominješ i krupni kapitalisti vezani plavom kuverticom.
Ako nismo svi 100% za to i oni to osjete ....ODHEB.
2014-04-11
ma to je bilo samo kobajagi,citaj izmedju redovaRayMabus wrote:Protiv rada nedjeljom možeš biti jedino ako si : krupni kapitalista il politicar s plavom kuverticom.
Guest- Guest
Debotojusto je lijevicar ...puše na crkvu al je shvatija poantu.
Ti još nisi.
JESI GLUPA ?
Ti još nisi.
JESI GLUPA ?
2014-04-11
dobro, znaci zatvaramo bolnice nedeljom? Ako izbije pozar u nedelju, vatrogasce zovite u ponedeljak? Policiija nedeljom na odmor, zovite sutra ako vas neko opljacka?
2016-11-17
Ne nego dižemo cijene rada nedjeljom a kako se to puni iz proracuna uhljebi ce imat manje love.govinda wrote:dobro, znaci zatvaramo bolnice nedeljom? Ako izbije pozar u nedelju, vatrogasce zovite u ponedeljak? Policiija nedeljom na odmor, zovite sutra ako vas neko opljacka?
2014-04-11
ne, osim za kontrolore leta i slične i dežurstva tamo gdje se ne može nedjeljom bez toga (informatičari, tehničari na tv, vozači javnog prijevoza, konobari)
postoje neki poslovi koji se moraju obavljati i nedeljom....i praznikom...sto se tice trgovina, jbg, onda suh hljeb od subote nedeljom za rucak...RayMabus wrote:Ne nego dižemo cijene rada nedjeljom a kako se to puni iz proracuna uhljebi ce imat manje love.govinda wrote:dobro, znaci zatvaramo bolnice nedeljom? Ako izbije pozar u nedelju, vatrogasce zovite u ponedeljak? Policiija nedeljom na odmor, zovite sutra ako vas neko opljacka?
2016-11-17
To su službe od posebnog značaja, trgovački lanci nemaju tu težinu i pišemo o njima a ne o policiji, vatrogascima, hitnoj, bolnicama..govinda wrote:dobro, znaci zatvaramo bolnice nedeljom? Ako izbije pozar u nedelju, vatrogasce zovite u ponedeljak? Policiija nedeljom na odmor, zovite sutra ako vas neko opljacka?
Guest- Guest
hm, a ti ljudi nemaju pravo na nedelju sa svojom porodicom? Karikiram sad ali ako mogu konobari raditi nedeljom zasto ne bi mogle i trgovkinje?marcellus wrote:ne, osim za kontrolore leta i slične i dežurstva tamo gdje se ne može nedjeljom bez toga (informatičari, tehničari na tv, vozači javnog prijevoza, konobari)
2016-11-17
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
pa nedjeljom,stavis na raspored dobrovoljce koji bi bili placeni po posebnoj terifi,ateiste i pripadnike drugih religija,ovdje u americi kad naidje neki americki praznik pa sve zatvoreno samo odes u neku azijsku radnju i dobromarcellus wrote:ne, osim za kontrolore leta i slične i dežurstva tamo gdje se ne može nedjeljom bez toga (informatičari, tehničari na tv, vozači javnog prijevoza, konobari)
Guest- Guest
Shvati jednu stvar : politicari i Todoric su povezani ...ni jednima ni drugima neodgovara da placaju nedjelju skupo ....prvi jer javne službe a nisu uhljebi rade i nedjeljom a drugi jer ima jeftinu radnu snagu i nedjeljom.govinda wrote:
postoje neki poslovi koji se moraju obavljati i nedeljom....i praznikom...sto se tice trgovina, jbg, onda suh hljeb od subote nedeljom za rucak...
Kad imaš jednu Trinty i slicnu ekipu koja nemože skužit da treba upirat namjerno zabranu rada nedjeljom kao potez da se ove sabije u kut i da moraju mjenjat zakon tj povcat cijene rada nedjeljom ....onda su oni pobjedili jer nije 100% raje za to.
2014-04-11
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Pernar: Nedjeljom bez Ace
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom
» Tko (ne) radi nedjeljom u Europi?
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom