rad nedjeljom
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Treba li ograničiti rad nedjeljom?
rad nedjeljom
evo i ovo da vidimo..
Prema podacima EUROSTAT-a, za razliku od EU, u kojoj prosječno nedjeljom radi samo nešto više od četvrtine svih zaposlenika (25,3 posto), u Hrvatskoj je taj udjel 36,7 posto. Prema Eurostatovim podacima, 8,3 posto hrvatskih radnika redovito radi nedjeljom, a 28,3 posto ponekad ih radi nedjeljom.
Posljednjih se dana može čuti kako bi se nedjeljom trebale zatvoriti trgovine i shoping centri. Predstavnica Ministarstva rada Josipa Klišanin izvjestila je tijekom Okruglo stola kako to ministarstvo podržava inicijativu za neradnu nedjelju. "Želimo najbolje rješenje za ovo pitanje koje bi bilo u interesu radnika, a da ne dovodi u težak položaj trgovce", poručila je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/velika-anketa-rad-nedjeljom--da-ili-ne/954939.aspx
Re: rad nedjeljom
malo je da/ne , ima tu vise od c/b slike
no ako ovako , ne
osobno mi nebitno , ne kupujem nedjeljom nista bitno
no ako ovako , ne
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:malo je da/ne , ima tu vise od c/b slike
no ako ovako , ne
naravno da je slika veća, zato tema za pisanje..
tako su drugari s indexa postavili pitanje pak
Svabi ce radije radnim tjednom odrezati jos koji sat duze,ali nedjelju nece dirati..
Guest- Guest
tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
Minimalizirati ga, zabraniti svim velikim lancima....Inspekcije im slati svakodnevno...Kome se ne sviđa, jel'...
Last edited by jasambrend on 7/3/2017, 14:02; edited 1 time in total
darth_vader-
2014-04-17
a tko to hoce da radi nedjeljom?ti?slabo ti radis i radnim tjednom,inace takve bedastoce ne bi niti govorio..
Guest- Guest
joj daj ne seri...pliz...
ima ljudi koji bi radi kućnog budžeta radili...to ne shvaćaš ili?
treba uvesti zakon da se radi 2 dana a odmara 5 a od tih 2 dana da pauza bude 7 sati a produktivni rad 1 sat +godisnji odmor od 11 mjeseci
Guest- Guest
mora na tom polju doci do nekih korjenitih promjena,moderni covjek je rob sistema,robujemo kreditima i razno raznijem šalabajzerima
Guest- Guest
mislim da ono da ne odgovori nisu dosta...nek rade nedeljom ali nek plate radnicima duplu denvnicu....
2016-11-17
Prije ti seruckas..Vec napisah da ljudi i rade ekstra,uglavnom dodatno preko tjedna,i ako su krepati i standardnim poslom,zele si nedjelju ostaviti za odmor..Dobro,ja se referiram na drzave u kojima se RADI..ako ceskas joojca i preko tjedna,isti ti qrc...nije problem niti nedjeljom onda raditi..nisi se izmorio preko tjedna..,psihicki ili fizicki..Roy_Bean wrote:joj daj ne seri...pliz...
Guest- Guest
U dortmundu trgovci mogu raditi u godini 12 nedelja...tako je recimo rijeseno u tom dijelu Njemacke..od 52 nedelje u godini trgovac izabere 12 koje ce da radi...a trgovci se unutar ceha dogovore najcesce koji ce da radi koju nedelju...pismejker wrote:Svabi ce radije radnim tjednom odrezati jos koji sat duze,ali nedjelju nece dirati..
2016-11-17
Ovdje je pitanje rada trgovina nedeljom...jbg, doktori i medicinsko osobblje radi nedeljom, niko ih ne pita hoce li ili nece, baustelci rade nedeljom kad se nesto mora zavrsiti u roku, policajci rade nedeljom, vatrogasci...mislim da ne mijesamo babe i zabe...
2016-11-17
Kako se u svabiji radi,nebitno fizicki ili intelektualno,vec si u peetak krepat ko vol..kakogod,nedjeljom,a i subotom,tko moze knjava u krevetu do podneva..govinda wrote:U dortmundu trgovci mogu raditi u godini 12 nedelja...tako je recimo rijeseno u tom dijelu Njemacke..od 52 nedelje u godini trgovac izabere 12 koje ce da radi...a trgovci se unutar ceha dogovore najcesce koji ce da radi koju nedelju...pismejker wrote:Svabi ce radije radnim tjednom odrezati jos koji sat duze,ali nedjelju nece dirati..
Guest- Guest
nisam ja napisao da ljudi ne rade, ali uvijek ima određeni postotak ljudi koji bi radili nedjeljom...ne kažem da u tom tjednu radnik ima 7 radnih dana nego se onda preraspodjelom djelatnika napravi raspored da ti koji žele rade nedjeljom...i naravno neka poslodavac plati duplu satnicu...pismejker wrote:Prije ti seruckas..Vec napisah da ljudi i rade ekstra,uglavnom dodatno preko tjedna,i ako su krepati i standardnim poslom,zele si nedjelju ostaviti za odmor..Dobro,ja se referiram na drzave u kojima se RADI..ako ceskas joojca i preko tjedna,isti ti qrc...nije problem niti nedjeljom onda raditi..nisi se izmorio preko tjedna..,psihicki ili fizicki..Roy_Bean wrote:joj daj ne seri...pliz...
Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
fašizam
2014-04-16
joj, da sam ja diktator...aben wrote:Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
fašizam
Similar topics
» Pernar: Nedjeljom bez Ace
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom
» Tko (ne) radi nedjeljom u Europi?
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom
» Tko (ne) radi nedjeljom u Europi?
Page 1 of 9