rad nedjeljom
Page 9 of 9
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Treba li ograničiti rad nedjeljom?
Re: rad nedjeljom
Hocete zamoliti turiste da ne ljetuju nedeljom? Ono koji ce kurac na moru u nedelju kad nista ne radi....
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Tjedni odmor. Kuhajte zajedno doma pa u krevet. Ili na tepih, dogovorit ćete se.veber wrote:zasto bi kuhao nedjeljom kada mi kaja moze platit rucak?Regoč wrote:To su realne životne situacije, a restoran ne bi radil, nije nužan.veber wrote:to je jebena diskrimiacija. koji ti je kuaz pozlilo bas u nedjelju?Regoč wrote:Ako je zabrana ustavom onemogućena, promienimo ustav. Ustavom propišemo tjedni počinak nedjeljom, s iznimkom nužnih službi (hitna pomoć, redarstvo, vatrogastvo...). Internet, dućani, kafići, benzinske i mediji nisu nužne službe pa ne trebaju ni raditi, ali treba osigurati signal za slučaj informiranja ako se dogodi katasrofa.
i koji kuraz rostiljas nedjeljom pa radis pozare.
i koji kurac imas radit nedeljom u restoranu?
Izvrsne ideje! Vidim da imaš odgojiteljskih potencijalah.aben wrote:radne akcije dobro, vojne kampanje odlično a koncentracijski logori nojbolje onemogućuju otuđenje.Regoč wrote:Ne, samo onemogući otuđenje, ostalo dolazi po sebi.aben wrote:država bi mogla određivati koliko ko imo prijatelja i osnovati agenciju za praćenje kvalitete održavanja kontakata, trend otuđivanja tribo napasti iz svih oružjaepikur37 wrote:Čak ovaj prilično radikalan prijedlog regocha ima smisla.
Koliko god suvremeni život zahtijeva više akcije, stalne prisutnosti i stalnog spektakla.
S druge strane to je sve isforsirano i dio je obrasca koji otuđuje, stoga ako se pravi rez, treba ga učiniti radikalno.
Rad nedjeljom.aben wrote:a o čemu je onda ode tema?Regoč wrote:Ne laprdaj, svatko ima neradni dan; ako i nije nedjelja, neki je drugi. Recimo, momu je bratu petak dan za tjedni odmor.aben wrote:hahaha, pa ti zapravo celo vrime govoriš za uhljebe?!Regoč wrote:Ionako ga imaš, ustavom je propisan tjedni odmor, a i godišnji odmor.Triny wrote:
Prisilni odmor.
unda se i jo složin, ukidanje rada, interneta, i disanja ako oćete, za uhljebe svaku nedilju:)
a zoč ni dobro odmarati u pijetak ko tvoj kumpare?Regoč wrote:Rad nedjeljom.aben wrote:a o čemu je onda ode tema?Regoč wrote:Ne laprdaj, svatko ima neradni dan; ako i nije nedjelja, neki je drugi. Recimo, momu je bratu petak dan za tjedni odmor.aben wrote:hahaha, pa ti zapravo celo vrime govoriš za uhljebe?!Regoč wrote:
Ionako ga imaš, ustavom je propisan tjedni odmor, a i godišnji odmor.
unda se i jo složin, ukidanje rada, interneta, i disanja ako oćete, za uhljebe svaku nedilju:)
2014-04-16
odmor mi je kada ja hocu, ne kada mi institucije odredujuRegoč wrote:Tjedni odmor. Kuhajte zajedno doma pa u krevet. Ili na tepih, dogovorit ćete se.veber wrote:zasto bi kuhao nedjeljom kada mi kaja moze platit rucak?Regoč wrote:To su realne životne situacije, a restoran ne bi radil, nije nužan.veber wrote:to je jebena diskrimiacija. koji ti je kuaz pozlilo bas u nedjelju?Regoč wrote:Ako je zabrana ustavom onemogućena, promienimo ustav. Ustavom propišemo tjedni počinak nedjeljom, s iznimkom nužnih službi (hitna pomoć, redarstvo, vatrogastvo...). Internet, dućani, kafići, benzinske i mediji nisu nužne službe pa ne trebaju ni raditi, ali treba osigurati signal za slučaj informiranja ako se dogodi katasrofa.
2014-12-30
govinda wrote:Hocete zamoliti turiste da ne ljetuju nedeljom? Ono koji ce kurac na moru u nedelju kad nista ne radi....
U idealnim uvjetima to bi se moglo provesti više.
No ovako ostaje pragmtična mjera, ograničenje rada.
Za što sam i glasao.
Treba naći mjeru, da radi osnovni pogon a ostatak da ima slobodno.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Da, kako to izvesti? Nužna služba? Pripremiti sendviče subotom? Treba o tom porazmisliti.govinda wrote:Hocete zamoliti turiste da ne ljetuju nedeljom? Ono koji ce kurac na moru u nedelju kad nista ne radi....
Dobro je, možemo referendumom odlučiti da tjedni odmor bude petkom, svejedno mi je.aben wrote:a zoč ni dobro odmarati u pijetak ko tvoj kumpare?Regoč wrote:Rad nedjeljom.aben wrote:a o čemu je onda ode tema?Regoč wrote:Ne laprdaj, svatko ima neradni dan; ako i nije nedjelja, neki je drugi. Recimo, momu je bratu petak dan za tjedni odmor.aben wrote:
hahaha, pa ti zapravo celo vrime govoriš za uhljebe?!
Dobro, tebi je tako, ti si protiv ograničenja rada nedjeljom. Ja sam za ograničenje i to ne samo prodavačicama nego svima, osim nužnih službah.veber wrote:odmor mi je kada ja hocu, ne kada mi institucije odredujuRegoč wrote:Tjedni odmor. Kuhajte zajedno doma pa u krevet. Ili na tepih, dogovorit ćete se.veber wrote:zasto bi kuhao nedjeljom kada mi kaja moze platit rucak?Regoč wrote:To su realne životne situacije, a restoran ne bi radil, nije nužan.veber wrote:
to je jebena diskrimiacija. koji ti je kuaz pozlilo bas u nedjelju?
a, čekoj, ti oćeš da odmor svima bude u isti dun? zbog česa?Regoč wrote:Dobro je, možemo referendumom odlučiti da tjedni odmor bude petkom, svejedno mi je.aben wrote:a zoč ni dobro odmarati u pijetak ko tvoj kumpare?Regoč wrote:Rad nedjeljom.aben wrote:a o čemu je onda ode tema?Regoč wrote:
Ne laprdaj, svatko ima neradni dan; ako i nije nedjelja, neki je drugi. Recimo, momu je bratu petak dan za tjedni odmor.
2014-04-16
ili svi ili nitko.
meni je trenutno bitnije da radi restoran nego bolnica.
i koji kiraz se imaju djeca radat nedjeljom?
to je dan za odmor.
to je dan za odmor.
2014-12-30
Ni pravit. Ako je odmor, onda je odmor.veber wrote:ili svi ili nitko.
to je dan za odmor.
Trinity-
2014-04-17
Pa recimo da nedeljom turisti odlaze iz Hrvatske a ponedeljkom dolaze...ono u subotu navece noga iz hotela, dosta je bilo, nedelja odmor, u ponedeljaknova tura do subote..Regoč wrote:Da, kako to izvesti? Nužna služba? Pripremiti sendviče subotom? Treba o tom porazmisliti.govinda wrote:Hocete zamoliti turiste da ne ljetuju nedeljom? Ono koji ce kurac na moru u nedelju kad nista ne radi....
2016-11-17
a sta se ti bojis rada nedeljom, ti radis dva sata dnevno :)))))epikur37 wrote:govinda wrote:Hocete zamoliti turiste da ne ljetuju nedeljom? Ono koji ce kurac na moru u nedelju kad nista ne radi....
U idealnim uvjetima to bi se moglo provesti više.
No ovako ostaje pragmtična mjera, ograničenje rada.
Za što sam i glasao.
Treba naći mjeru, da radi osnovni pogon a ostatak da ima slobodno.
2016-11-17
regoc kosjenku ne dira do ponTriny wrote:Ni pravit. Ako je odmor, onda je odmor.veber wrote:ili svi ili nitko.
to je dan za odmor.
2014-12-30
Mnim da je tako dobro. Sve su civilizacije imale dan posvećen Bogu u koji se nije radilo, dan općega odmora, čime se kroz poviest pokazalo da je takva opcija dobra. U taj dan može se, u današnje doba, posvetiti Bogu, obitelji, prijateljima, samomu sebi.aben wrote:a, čekoj, ti oćeš da odmor svima bude u isti dun? zbog česa?Regoč wrote:Dobro je, možemo referendumom odlučiti da tjedni odmor bude petkom, svejedno mi je.aben wrote:a zoč ni dobro odmarati u pijetak ko tvoj kumpare?Regoč wrote:Rad nedjeljom.aben wrote:
a o čemu je onda ode tema?
Opet ironizirate (što će reći da ne argumentirate), ali neka. Ako uzmemo taj dan kao dan posvećen obitelji, nije li najobiteljskija stvar njezino proširenje? Iskoristimo taj dan za sebe i za svoje bližnje.Triny wrote:Ni pravit. Ako je odmor, onda je odmor.veber wrote:ili svi ili nitko.
to je dan za odmor.
aben wrote:a, čekoj, ti oćeš da odmor svima bude u isti dun? zbog česa?
Zbog Pavlovljevog refleksa.
Guest- Guest
Page 9 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Pernar: Nedjeljom bez Ace
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom
» Tko (ne) radi nedjeljom u Europi?
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom