rad nedjeljom
Page 2 of 9
Page 2 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Treba li ograničiti rad nedjeljom?
Re: rad nedjeljom
joj, da sam ja diktator...aben wrote:Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
fašizam
BB-8- Posts : 3678
2016-01-25
Posloprimcu dati da bira hoće li raditi nedjeljom, a poslodavcu ne?Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
Trinity-
2014-04-17
Roy_Bean wrote:joj, da sam ja diktator...aben wrote:Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
fašizam
ne zun za diktatora, ali peder jesi, pa ki odrasli čovik more reći joj?
"adekvatno" ploćanje zahtjevo diktat koliko je to šoldov, nasilnu implementaciju bez obzira na dogovor poslodavca i radnika i kontrolu državnih agenata. fašizam.
2014-04-16
neka i poslodavac bira želi li da mu dućan radi samo neka ima na umu da ako izabere rad onda će morati radnike i platiti...Triny wrote:Posloprimcu dati da bira hoće li raditi nedjeljom, a poslodavcu ne?Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
a kako i koliko će ih platiti odredit će netko treći?Roy_Bean wrote:neka i poslodavac bira želi li da mu dućan radi samo neka ima na umu da ako izabere rad onda će morati radnike i platiti...Triny wrote:Posloprimcu dati da bira hoće li raditi nedjeljom, a poslodavcu ne?Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
Trinity-
2014-04-17
valjda se zna satnica za redovan rad i za rad nedjeljom i blagdanom...
Za rad nedjeljom 500 kn i to odmah nakon završenog posla bez obzira prodali što ili ne.
Guest- Guest
tre911 wrote:Za rad nedjeljom 500 kn i to odmah nakon završenog posla bez obzira prodali što ili ne.
Inace zanimljivo kako ljudi glupo nasjedaju na fore krupnih kapitalista ...pa malim obiteljskim ducanima paše ovaj zakon tj zalaganje za rad zabranom nedjeljom koji se nemože po ustavu zabranit al guraš svoje dok politicari nemaju gdje nego povecat cijenu rada nedjeljom ......onda tko hoce radit i nedjeljom nek masno placa radnika ....i obiteljska trgovina ....pa sam sebi placa ocito ....za razliku od Todorica i Tedeskija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
tre911 wrote:Za rad nedjeljom 500 kn i to odmah nakon završenog posla bez obzira prodali što ili ne.
To odredjuje Zakon o radu...i kolektivni ugovor sa sindikatima...rad nedeljom se placa 100 posto vise i to se stavi u Zakon...Triny wrote:a kako i koliko će ih platiti odredit će netko treći?Roy_Bean wrote:neka i poslodavac bira želi li da mu dućan radi samo neka ima na umu da ako izabere rad onda će morati radnike i platiti...Triny wrote:Posloprimcu dati da bira hoće li raditi nedjeljom, a poslodavcu ne?Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
2016-11-17
Jbte ja neznam kako su ljudi tako plitki ono , pa ja da imam neki trgovacki obiteljski obrt prvi bi forsirao zabranu rada nedjeljom jer znam da se to nemože po ustavu al bi stjerao politicare u kut masovnim prosvjedima i onda moraju dignit cijenu rada ....ono ja i moja žena tu radimo , sami sebi isplacujemo a Toda mora platit na tisuce radnika i radnica.
Tko te hebe.
Tko te hebe.
2014-04-11
Dogodi se da se zajebem pa idem kupiti nešto u nedjelju, ali sve većinom obavim tokom tjedna ili subotom bez obzira bila mi ista radna ili ne...Sama pomisao da bih nedjelju trebao provesti u šopingu mi izaziva nervozu u želucu, to mi jednostavno nije dan za to, nego za roštilj, klince, odmor, ribolov...Deset godina sam radio nedjeljom, uglavnom sugav osjećaj, a plaćeno simbolično...
darth_vader-
2014-04-17
Ljudi su plitki pa to je strašno ...rad nedjeljom se nemože zabranit po ustavu al se može forsirat prosvjedima to i na kraju politicare sabiješ u kut i moraju to sve mjenjat i dignit cijenu rada nedjeljom.
To jedino paše krupnim kapitalistima i politcarima s plavim kuverticama da se nedjeljom radi za kikiriki.
Svim ostalima nepaše i opet u ovoj državi 45% ljudi je za to da se nedjeljom radi.
Pa vi 45% koji za to glasate ste glupi ko kuraz.
To jedino paše krupnim kapitalistima i politcarima s plavim kuverticama da se nedjeljom radi za kikiriki.
Svim ostalima nepaše i opet u ovoj državi 45% ljudi je za to da se nedjeljom radi.
Pa vi 45% koji za to glasate ste glupi ko kuraz.
2014-04-11
Ti si stvarno blesav, zakon tebi može odrediti koliko ćeš sam sebi platiti?RayMabus wrote:Jbte ja neznam kako su ljudi tako plitki ono , pa ja da imam neki trgovacki obiteljski obrt prvi bi forsirao zabranu rada nedjeljom jer znam da se to nemože po ustavu al bi stjerao politicare u kut masovnim prosvjedima i onda moraju dignit cijenu rada ....ono ja i moja žena tu radimo , sami sebi isplacujemo a Toda mora platit na tisuce radnika i radnica.
Tko te hebe.
Trinity-
2014-04-17
Znam, na to sam i mislila.govinda wrote:To odredjuje Zakon o radu...i kolektivni ugovor sa sindikatima...rad nedeljom se placa 100 posto vise i to se stavi u Zakon...Triny wrote:a kako i koliko će ih platiti odredit će netko treći?Roy_Bean wrote:neka i poslodavac bira želi li da mu dućan radi samo neka ima na umu da ako izabere rad onda će morati radnike i platiti...Triny wrote:Posloprimcu dati da bira hoće li raditi nedjeljom, a poslodavcu ne?Roy_Bean wrote:tko hoće neka radi, ali neka bude i adekvatno plaćen...ako neće biti takvog plaćanja onda sam za zabranu...
Trinity-
2014-04-17
I to al i ovo da sam sebi isplacujem tj obiteljski ducancic ...pa to su sve clanovi obitelji više manje a ako i ne nedjelom ce radit oni a ne netko od radnika.Triny wrote:Ti si stvarno blesav, zakon tebi može odrediti koliko ćeš sam sebi platiti?RayMabus wrote:Jbte ja neznam kako su ljudi tako plitki ono , pa ja da imam neki trgovacki obiteljski obrt prvi bi forsirao zabranu rada nedjeljom jer znam da se to nemože po ustavu al bi stjerao politicare u kut masovnim prosvjedima i onda moraju dignit cijenu rada ....ono ja i moja žena tu radimo , sami sebi isplacujemo a Toda mora platit na tisuce radnika i radnica.
Tko te hebe.
2014-04-11
Može i 1500, zašto ne.tre911 wrote:Za rad nedjeljom 500 kn i to odmah nakon završenog posla bez obzira prodali što ili ne.
Trinity-
2014-04-17
Cijena radnog sata, zapravo minimalne satnice je, kad se izrazi...kod nas mizerna, sramotna, obezvrjeđujuća, uvredljiva itd.
Naravno, kod nas se koristi "minimalna plaća" umjesto minimalne satnice. U taj mjesec se ugura sati i sati prekovremenih, koji ne budu plaćeni, koji idu u "preraspodjelu" i tako....
Dragi moji sunarodnjaci, a koji zapošljavate na minimalac, svi Vi koji se kunete u hrvatstvo, a izrabljujete svoj narod, red je i da vam se odredi minimalna cijena radnog sata u iznosu polovine najviše minimalne satnice u EU, a to je 7 eura. Za proteklo razdoblje, retroaktivno Vas šaljem u 3pm Toliko.
p.s.
Limitirati rad nedjeljom, a satnicu udvostručiti
Naravno, kod nas se koristi "minimalna plaća" umjesto minimalne satnice. U taj mjesec se ugura sati i sati prekovremenih, koji ne budu plaćeni, koji idu u "preraspodjelu" i tako....
Dragi moji sunarodnjaci, a koji zapošljavate na minimalac, svi Vi koji se kunete u hrvatstvo, a izrabljujete svoj narod, red je i da vam se odredi minimalna cijena radnog sata u iznosu polovine najviše minimalne satnice u EU, a to je 7 eura. Za proteklo razdoblje, retroaktivno Vas šaljem u 3pm Toliko.
p.s.
Limitirati rad nedjeljom, a satnicu udvostručiti
Guest- Guest
Page 2 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Pernar: Nedjeljom bez Ace
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2
» Slovenija zabranila rad nedjeljom
» Tko (ne) radi nedjeljom u Europi?
» Lauc nedjeljom u 2
» Škoro u Nedjeljom u 2