Kathmandu (chat)
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Kathmandu (chat)
Ne..moja je jos bređa.Leviathan2 wrote:jel se to kod tebe krava otelila :DNoor wrote:maggie13 wrote:Kakav je okus sirutke?
okus je kiseli, kao jogurt...samo što nije gusto, nego tekuće kao voda, žućkaste boje, poluprozirno, mutno
fino!
jbte nisam pio sirutku 20 godina brat bratu, zaboravio i okus
Zasto pitas?
Guest- Guest
Svojevremeno je moj danas pokojni susjed znao reci. Ih, sto su danas ovi mladi, sve nesto metiljavo.
Ja kad sam bio mlad, napijem se sirutke, vraga sam mogo preskocit:)
dijagram-
2015-08-09
Ja je jako volim :)dijagram wrote:Svojevremeno je moj danas pokojni susjed znao reci. Ih, sto su danas ovi mladi, sve nesto metiljavo.
Guest- Guest
i eponja, zato je umalo osvojio turopolje neki dan:)Noor wrote:Ja je jako volim :)dijagram wrote:Svojevremeno je moj danas pokojni susjed znao reci. Ih, sto su danas ovi mladi, sve nesto metiljavo.
dijagram-
2015-08-09
i eponja, zato je umalo osvojio turopolje neki dan:)Noor wrote:Ja je jako volim :)dijagram wrote:Svojevremeno je moj danas pokojni susjed znao reci. Ih, sto su danas ovi mladi, sve nesto metiljavo.
turopoljski polumaraton
dijagram-
2015-08-09
ma vidim bokal sirutke, to se nekad kod mene pilo kad se krava oteli , kad se tele nahrani onda se krava izdoji te se radi sir, babe su govorile da je taj sir najbolji a mi smo djeca dobivali sirutku, sir nismo nikad vijeliNoor wrote:Ne..moja je jos bređa.Leviathan2 wrote:jel se to kod tebe krava otelila :DNoor wrote:maggie13 wrote:Kakav je okus sirutke?
okus je kiseli, kao jogurt...samo što nije gusto, nego tekuće kao voda, žućkaste boje, poluprozirno, mutno
fino!
Zasto pitas?
inace kod normalnog sirenja se sirutka bacala, tj davala u napoj svinjama,
sad kad si mi postavila pitanje zas pitas sjetio sam se da drugi koriste sirutku i kod normalnog sirenja, ja odmah pomislio da se krava otelila :D
reakcija na prvu
darth_vader-
2014-04-17
aha, tako :)Leviathan2 wrote:ma vidim bokal sirutke, to se nekad kod mene pilo kad se krava oteli , kad se tele nahrani onda se krava izdoji te se radi sir, babe su govorile da je taj sir najbolji a mi smo djeca dobivali sirutku, sir nismo nikad vijeliNoor wrote:Ne..moja je jos bređa.Leviathan2 wrote:jel se to kod tebe krava otelila :DNoor wrote:maggie13 wrote:Kakav je okus sirutke?
fino!
Zasto pitas?
inace kod normalnog sirenja se sirutka bacala, tj davala u napoj svinjama,
sad kad si mi postavila pitanje zas pitas sjetio sam se da drugi koriste sirutku i kod normalnog sirenja, ja odmah pomislio da se krava otelila :D
reakcija na prvu
a kud su babe sa sirom, ako su ga pravile, a vama davale samo sirutku? iako, dobijali ste izuzetno kvalitetnu stvar
inače, mlijeko je stvarno najkvalitetnije kad je životinja (krava/koza/ovca) u laktaciji, ali ja to nikad ne bih izdajala za upotrebu ljudi (te pokvarene rase, prljave i zle ), no...druga vremena su bila, razumijem ja to.
Guest- Guest
Babe prodavale sireve, ili vrsile razmjenu dobara ;-)
2014-04-12
krasno..a dječici ništa :Dmaggie13 wrote:Babe prodavale sireve, ili vrsile razmjenu dobara ;-)
Guest- Guest
cipele, jakne..sad ce to levi pojasnit :-)Noor wrote:krasno..a dječici ništa :Dmaggie13 wrote:Babe prodavale sireve, ili vrsile razmjenu dobara ;-)
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
nebitno, zdrava i kvalitetna prehrana je prioritet za dječicu :Dmaggie13 wrote:cipele, jakne..sad ce to levi pojasnit :-)Noor wrote:krasno..a dječici ništa :Dmaggie13 wrote:Babe prodavale sireve, ili vrsile razmjenu dobara ;-)
Guest- Guest
da, ovdasnju, obuvenu i obucenu, u toplom..:DNoor wrote:nebitno, zdrava i kvalitetna prehrana je prioritet za dječicu :Dmaggie13 wrote:cipele, jakne..sad ce to levi pojasnit :-)Noor wrote:krasno..a dječici ništa :Dmaggie13 wrote:Babe prodavale sireve, ili vrsile razmjenu dobara ;-)
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Auto mi nešto šteka. Resetirao sam ga sto puta, ali svaki put isto.
Jel ga možete pogledat s TeamVewerom?
Jel ga možete pogledat s TeamVewerom?
crvenkasti-
2014-04-17
Moze, sa Team Viewerom,:D
Sad CE magicno oko to pogledat @_@
Sad CE magicno oko to pogledat @_@
2014-04-12
murja me zaustavila i priopcila mi da mi je auto preglasa.
jebote kaj imaju decibel aprat u uhia?
jebote, auto ti je preglsan. koja je to jebena mjerna jedinica?
jebote kaj imaju decibel aprat u uhia?
jebote, auto ti je preglsan. koja je to jebena mjerna jedinica?
2014-12-30
Poglec auspuh :D
2014-04-12
jube, otplio sam katalizator i prvi lonac. vozio ko skolarac i tip me cuo. daj molim te.
2014-12-30
poslat cuti na pp milozvucje.maggie13 wrote:Poglec auspuh :D
2014-12-30
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Page 43 of 50