Kathmandu (chat)
Page 21 of 50
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Re: Kathmandu (chat)
moj stariji voli ljuto, pa njemu posebno odvajam i zaljutim, al nikad mu nije dosta, on još natrpa i onda se briše ručnikom kad jede :))maggie13 wrote:ja samNoor wrote:maggie13 wrote:to je mocno oruzje..žeže sve u 16 :Dgovinda wrote:Aleva paprika, mljevena kajenska paprika iz Horgosa, dobila naziv po Alevu, čiki koji je valjda prvi napravio recept za nju, ako me sjecanje ne vara...
ima i slatka, tko neće da ga žeže :)
ja volim, ali ne prejako..
koristila ovu chayenne papriku samo ljutu..to proplaces od muke..sve procisti :D
Guest- Guest
samo izbija, znam..:PNoor wrote:moj stariji voli ljuto, pa njemu posebno odvajam i zaljutim, al nikad mu nije dosta, on još natrpa i onda se briše ručnikom kad jede :))maggie13 wrote:ja samNoor wrote:maggie13 wrote:to je mocno oruzje..žeže sve u 16 :Dgovinda wrote:Aleva paprika, mljevena kajenska paprika iz Horgosa, dobila naziv po Alevu, čiki koji je valjda prvi napravio recept za nju, ako me sjecanje ne vara...
koristila ovu chayenne papriku samo ljutu..to proplaces od muke..sve procisti :D
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
ne volim pikantno, paprike i papra samo minimalno
dijagram-
2015-08-09
Ja volim s vremena na vrijeme kinesku juhu ljutu..bas ljutu..sve mi sinuse procisti..
;-)
;-)
2014-04-12
e da, razlika je i u vrsti, ovi u Leskovcu koriste svoju autohtonu sortu..maggie13 wrote:razlika u preradi..a, u vrsti ?govinda wrote:da, ljuto i dobro za krvotok i srce... izgleda da rijec aleva oznacava svu mljevenu crvenu papriku..uglavnom, to je paprika gore iz Vojvodine, ljuta, dok oni iz Leskovac papriku ne melju nego tucaju...maggie13 wrote:to je mocno oruzje..žeže sve u 16 :Dgovinda wrote:Aleva paprika, mljevena kajenska paprika iz Horgosa, dobila naziv po Alevu, čiki koji je valjda prvi napravio recept za nju, ako me sjecanje ne vara...
2016-11-17
a ne znam, za to uzmem operil P :)maggie13 wrote:Ja volim s vremena na vrijeme kinesku juhu ljutu..bas ljutu..sve mi sinuse procisti..
;-)
dijagram-
2015-08-09
autohtona leskovacka?govinda wrote:e da, razlika je i u vrsti, ovi u Leskovcu koriste svoju autohtonu sortu..maggie13 wrote:razlika u preradi..a, u vrsti ?govinda wrote:da, ljuto i dobro za krvotok i srce... izgleda da rijec aleva oznacava svu mljevenu crvenu papriku..uglavnom, to je paprika gore iz Vojvodine, ljuta, dok oni iz Leskovac papriku ne melju nego tucaju...maggie13 wrote:to je mocno oruzje..žeže sve u 16 :Dgovinda wrote:Aleva paprika, mljevena kajenska paprika iz Horgosa, dobila naziv po Alevu, čiki koji je valjda prvi napravio recept za nju, ako me sjecanje ne vara...
Nisam za to cula prije...
2014-04-12
bili mi u Budimpesti u jednom restoranu i sad oni imaju madjarsku hranu ljutu, u tri levela, kao prvi je ono za turiste, drugi je ko voli ljuto a treci je bas ono ljut. I kaze konobar ovom mom kolegi "Uzmite najblazi ako niste navikli na ljuti".. I naravno Bosnjo, sta najblazi, daj najljuci :))) cijeli ga je restoran gledao kako se znoji crven u licu :)))))))maggie13 wrote:samo izbija, znam..:PNoor wrote:moj stariji voli ljuto, pa njemu posebno odvajam i zaljutim, al nikad mu nije dosta, on još natrpa i onda se briše ručnikom kad jede :))maggie13 wrote:ja samNoor wrote:maggie13 wrote:
to je mocno oruzje..žeže sve u 16 :D
2016-11-17
ovo je bolje, hahadijagram wrote:a ne znam, za to uzmem operil P :)maggie13 wrote:Ja volim s vremena na vrijeme kinesku juhu ljutu..bas ljutu..sve mi sinuse procisti..
;-)
Ocisti sve, prehlada nestane..:-)
2014-04-12
haha, sto je trazio-to i dobio. :Dgovinda wrote:bili mi u Budimpesti u jednom restoranu i sad oni imaju madjarsku hranu ljutu, u tri levela, kao prvi je ono za turiste, drugi je ko voli ljuto a treci je bas ono ljut. I kaze konobar ovom mom kolegi "Uzmite najblazi ako niste navikli na ljuti".. I naravno Bosnjo, sta najblazi, daj najljuci :))) cijeli ga je restoran gledao kako se znoji crven u licu :)))))))maggie13 wrote:samo izbija, znam..:PNoor wrote:moj stariji voli ljuto, pa njemu posebno odvajam i zaljutim, al nikad mu nije dosta, on još natrpa i onda se briše ručnikom kad jede :))maggie13 wrote:ja samNoor wrote:
Takva je i indijska kuhinja..probao?
2014-04-12
Leskovacka sipka, tako se zove a imaju oni i svoj lokalni naziv za nju ali sam zaboravio koji je...maggie13 wrote:autohtona leskovacka?govinda wrote:e da, razlika je i u vrsti, ovi u Leskovcu koriste svoju autohtonu sortu..maggie13 wrote:razlika u preradi..a, u vrsti ?govinda wrote:da, ljuto i dobro za krvotok i srce... izgleda da rijec aleva oznacava svu mljevenu crvenu papriku..uglavnom, to je paprika gore iz Vojvodine, ljuta, dok oni iz Leskovac papriku ne melju nego tucaju...maggie13 wrote:
to je mocno oruzje..žeže sve u 16 :D
2016-11-17
jesam.. i sam koristim curry u skoro svemu sto kuham...ali je najljuca tajlandska, barem sto sam ja probao...ne mogu ovdje da nadjem zeleni curry, on daje tajlandski smek jelima...maggie13 wrote:haha, sto je trazio-to i dobio. :Dgovinda wrote:bili mi u Budimpesti u jednom restoranu i sad oni imaju madjarsku hranu ljutu, u tri levela, kao prvi je ono za turiste, drugi je ko voli ljuto a treci je bas ono ljut. I kaze konobar ovom mom kolegi "Uzmite najblazi ako niste navikli na ljuti".. I naravno Bosnjo, sta najblazi, daj najljuci :))) cijeli ga je restoran gledao kako se znoji crven u licu :)))))))maggie13 wrote:samo izbija, znam..:PNoor wrote:moj stariji voli ljuto, pa njemu posebno odvajam i zaljutim, al nikad mu nije dosta, on još natrpa i onda se briše ručnikom kad jede :))maggie13 wrote:
ja sam
2016-11-17
u sta najcesce to stavljaju, znas li?govinda wrote:Leskovacka sipka, tako se zove a imaju oni i svoj lokalni naziv za nju ali sam zaboravio koji je...maggie13 wrote:autohtona leskovacka?govinda wrote:e da, razlika je i u vrsti, ovi u Leskovcu koriste svoju autohtonu sortu..maggie13 wrote:razlika u preradi..a, u vrsti ?govinda wrote:
da, ljuto i dobro za krvotok i srce... izgleda da rijec aleva oznacava svu mljevenu crvenu papriku..uglavnom, to je paprika gore iz Vojvodine, ljuta, dok oni iz Leskovac papriku ne melju nego tucaju...
2014-04-12
Leskovačka đinka, tako se zove...
2016-11-17
obozavam curry i curcumu te koristim cesto..nisam probala thai originalnu, osim one instant..no, to nije to..green curry..zvuci kao zeleni papar.. ;-)govinda wrote:jesam.. i sam koristim curry u skoro svemu sto kuham...ali je najljuca tajlandska, barem sto sam ja probao...ne mogu ovdje da nadjem zeleni curry, on daje tajlandski smek jelima...maggie13 wrote:haha, sto je trazio-to i dobio. :Dgovinda wrote:bili mi u Budimpesti u jednom restoranu i sad oni imaju madjarsku hranu ljutu, u tri levela, kao prvi je ono za turiste, drugi je ko voli ljuto a treci je bas ono ljut. I kaze konobar ovom mom kolegi "Uzmite najblazi ako niste navikli na ljuti".. I naravno Bosnjo, sta najblazi, daj najljuci :))) cijeli ga je restoran gledao kako se znoji crven u licu :)))))))maggie13 wrote:samo izbija, znam..:PNoor wrote:
moj stariji voli ljuto, pa njemu posebno odvajam i zaljutim, al nikad mu nije dosta, on još natrpa i onda se briše ručnikom kad jede :))
2014-04-12
u urnebes salatu :)) u leskovacku muckalicu, kuhana jela, ljuti ajvar..maggie13 wrote:u sta najcesce to stavljaju, znas li?govinda wrote:Leskovacka sipka, tako se zove a imaju oni i svoj lokalni naziv za nju ali sam zaboravio koji je...maggie13 wrote:autohtona leskovacka?govinda wrote:e da, razlika je i u vrsti, ovi u Leskovcu koriste svoju autohtonu sortu..maggie13 wrote:
razlika u preradi..a, u vrsti ?
2016-11-17
znaci, gdje stignu..:Dgovinda wrote:u urnebes salatu :)) u leskovacku muckalicu, kuhana jela, ljuti ajvar..maggie13 wrote:u sta najcesce to stavljaju, znas li?govinda wrote:Leskovacka sipka, tako se zove a imaju oni i svoj lokalni naziv za nju ali sam zaboravio koji je...maggie13 wrote:autohtona leskovacka?govinda wrote:
e da, razlika je i u vrsti, ovi u Leskovcu koriste svoju autohtonu sortu..
2014-04-12
...
evo ti jedan brzinski recept za piletinu sa curryem: piletinu pospes karijem, onda prelijes jogurtom, stavis u frizider da odstoji najmanje sat vremena (Dodas jos zacina po zelji, naravno)...kad odstoji, vadis komade i przis na ulju..odlicno je servirati ih sa tortiljama...maggie13 wrote:obozavam curry i curcumu te koristim cesto..nisam probala thai originalnu, osim one instant..no, to nije to..green curry..zvuci kao zeleni papar.. ;-)govinda wrote:jesam.. i sam koristim curry u skoro svemu sto kuham...ali je najljuca tajlandska, barem sto sam ja probao...ne mogu ovdje da nadjem zeleni curry, on daje tajlandski smek jelima...maggie13 wrote:haha, sto je trazio-to i dobio. :Dgovinda wrote:bili mi u Budimpesti u jednom restoranu i sad oni imaju madjarsku hranu ljutu, u tri levela, kao prvi je ono za turiste, drugi je ko voli ljuto a treci je bas ono ljut. I kaze konobar ovom mom kolegi "Uzmite najblazi ako niste navikli na ljuti".. I naravno Bosnjo, sta najblazi, daj najljuci :))) cijeli ga je restoran gledao kako se znoji crven u licu :)))))))maggie13 wrote:
samo izbija, znam..:P
2016-11-17
bilo koje ulje?govinda wrote:...evo ti jedan brzinski recept za piletinu sa curryem: piletinu pospes karijem, onda prelijes jogurtom, stavis u frizider da odstoji najmanje sat vremena (Dodas jos zacina po zelji, naravno)...kad odstoji, vadis komade i przis na ulju..odlicno je servirati ih sa tortiljama...maggie13 wrote:obozavam curry i curcumu te koristim cesto..nisam probala thai originalnu, osim one instant..no, to nije to..green curry..zvuci kao zeleni papar.. ;-)govinda wrote:jesam.. i sam koristim curry u skoro svemu sto kuham...ali je najljuca tajlandska, barem sto sam ja probao...ne mogu ovdje da nadjem zeleni curry, on daje tajlandski smek jelima...maggie13 wrote:haha, sto je trazio-to i dobio. :Dgovinda wrote:
bili mi u Budimpesti u jednom restoranu i sad oni imaju madjarsku hranu ljutu, u tri levela, kao prvi je ono za turiste, drugi je ko voli ljuto a treci je bas ono ljut. I kaze konobar ovom mom kolegi "Uzmite najblazi ako niste navikli na ljuti".. I naravno Bosnjo, sta najblazi, daj najljuci :))) cijeli ga je restoran gledao kako se znoji crven u licu :)))))))
Ja koristim samo maslinovo, kokosovo i bucino.
Probat cu pa izvijestit B-)
2014-04-12
maslinovo ulje...dodas jogurt, curry, maslinovo ulje, senf, dobro uvaljas piletinu u to ( ja obicno stavim bijelo meso ali mogu i krilca i batkovi, naravno) i nek odstoji sto duze..mozes baciti i na rostilj, i u tavu i u pecnicu, od volje ti :))maggie13 wrote:bilo koje ulje?govinda wrote:...evo ti jedan brzinski recept za piletinu sa curryem: piletinu pospes karijem, onda prelijes jogurtom, stavis u frizider da odstoji najmanje sat vremena (Dodas jos zacina po zelji, naravno)...kad odstoji, vadis komade i przis na ulju..odlicno je servirati ih sa tortiljama...maggie13 wrote:obozavam curry i curcumu te koristim cesto..nisam probala thai originalnu, osim one instant..no, to nije to..green curry..zvuci kao zeleni papar.. ;-)govinda wrote:jesam.. i sam koristim curry u skoro svemu sto kuham...ali je najljuca tajlandska, barem sto sam ja probao...ne mogu ovdje da nadjem zeleni curry, on daje tajlandski smek jelima...maggie13 wrote:
haha, sto je trazio-to i dobio. :D
2016-11-17
bas cu probat, samo ti meni prosljeđuj takve recepte..volim jednostavno, a drugacije..;-)govinda wrote:maslinovo ulje...dodas jogurt, curry, maslinovo ulje, senf, dobro uvaljas piletinu u to ( ja obicno stavim bijelo meso ali mogu i krilca i batkovi, naravno) i nek odstoji sto duze..mozes baciti i na rostilj, i u tavu i u pecnicu, od volje ti :))maggie13 wrote:bilo koje ulje?govinda wrote:...evo ti jedan brzinski recept za piletinu sa curryem: piletinu pospes karijem, onda prelijes jogurtom, stavis u frizider da odstoji najmanje sat vremena (Dodas jos zacina po zelji, naravno)...kad odstoji, vadis komade i przis na ulju..odlicno je servirati ih sa tortiljama...maggie13 wrote:obozavam curry i curcumu te koristim cesto..nisam probala thai originalnu, osim one instant..no, to nije to..green curry..zvuci kao zeleni papar.. ;-)govinda wrote:
jesam.. i sam koristim curry u skoro svemu sto kuham...ali je najljuca tajlandska, barem sto sam ja probao...ne mogu ovdje da nadjem zeleni curry, on daje tajlandski smek jelima...
Stavit cu ja file pileci..mekse je :D
2014-04-12
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Page 21 of 50