Papa Franjo: "Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'
Page 6 of 12
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Papa Franjo: "Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'
vuksadinare wrote:....nemjerljivu stetu je napravio europskim katolicima..uvaljujuci im migrante i druge...i slabeci im poziciju....kao da je imao zadatak sjebati katolicku crkvu u europi..
Kao prvo, Vatikan je za vrijeme Pavla VI bio posve beznačajna institucija pa zato taj papa koji gotovo da nije izašao izvan zidina svoje države nikoga nije zanimao, jer se uglavnom bavio rješavanjem unutarnjih problema Crkve.
Kao drugo, ne uvaljuje papa imigrante Evropljanima nego to čine političari i to protiv volje tih istih Evropljana, jer nitko o tome u svojoj zemlji nije organizirao nikakav referendum o tome, a to je odluka od vitalne važnosti za svakog malog građanina, jer će oni živjeti sa tim imigrantima, a ne pripadnici nove političke aristokracije.
EU birokracija je donijela tu odluku, a EU je novovjeko zlatno tele, novo Sveto Rimsko Carstvo, a dobro znamo kako je završilo ono prvo.
KC je u Evropi odavno u neprestanoj defanzivi ne zahvaljući papi nego onima, političarima, političkim aktivistima i što profesionalnim što amaterskim oduševljenim borcima protiv kršćanstva u cjelini, a posebno protiv KC, kakvih ima ohoho i na ovom forumu.
Što misliš zašto je konklava izabrala baš ovog papu?
Pazi, prije tog izbora se špekulira kako će slijedeći papa biti Talijan i što se onda dogodi? Bude izabran Talijan, ali ne evropski nego argentinski.
Poruka je jasna, argentinski Talijan je puno bolji izbor za prvog katolika od evropskog.
Pogledaj što se događa u Irskoj. Od ne tako davno "najkatoličkije" zemlje u Evropi je došla do toga da je jednom masovnom akcijom protiv KC njena popularnost toliko smanjena da Irci na referendumu donose odluku o gay zajednicama koja je za KC neprihvatljiva.
Nema ovaj papa nikakve veze s tim.
Crkva je u Evropi jednom višedesetljetnom masivnom akcijom postala mrtva da teško može biti mrtvija iz razloga jer su Evropljani odbacili kršćanstvo i ne samo zbog toga što ih ne poziva na osvetničke pohode protiv muslimana jer je naučila iz ranijih takvih pogrešaka koliko je to pogrešno i kakve posljedice na kraju može izazvati i naravno da je u takvoj situaciji logično očekivati kako je ovaj papa posljednji koji je evropskog etničkog podrijetla jednostavno zato jer je Evropa odbacila kršćanstvo.
Običan svijet ne želi da im itko visi nad glavom sa svojim neprestanim propovjedima o nužnosti pomaganja potrebitima i humanom odnosu prema imigrantima, jer su i oni ipak samo ljudi, makar neprilagodljivi evropskim društvima, makar indoktrinirani islamističkom propagandom, ali je li to dovoljan razlog da ih se sve strpa u konc logore?
Političari u Evropi, kao uostalom i običan svijet koji ih je izabrao, ne trpe više nikakvu kritiku na svoj račun, pogotovo ne od institucije koja pretendira biti moralni autoritet cijelog svijeta, zato jer su političari samo sluge krupnog kapitala, a EU je institucija koja je postala rob upravo tog krupnog kapitala koji ne trpi nikakve prepreke na putu stjecanja sve više i više bogatstva i moći.
Obični ljudi u Evropi su siti svega, a ponajviše vlasti koje su sami demokratski izabrali, ne trpe više nikakav autoritet i žele anarhiju.
Pa anarhiju će i dobiti, sa svim njenim posljedicama koje će biti strašne u tolikoj mjeri da će jednog dana ne kršćanstvo, ne KC, nego ovog papu od blata praviti.
To je ono što je Azem Vlasi jednom rekao Mloševiću kada ga je ovaj bacio u zatvor, jednog dana ćeš me od blata praviti i tako je i bilo.
U anarhiji nitko ne može biti siguran i svaka se anarhija u konačnici pretvara u okvir za masovne zločine pa i genocide koje u pravilu čini ne samo politički vrh nego i obična rulja.
Ono što papa čini nije da uvaljuje Evropi imigrante nego poziva na human odnos prema njima, poziva navodne katolike na pridržavanje barem temelja kršćanskog nauka i poziva kršćana na jedinstvo u ovim opakim vremenima, jer smo u konačnici zajedno jači, a nesloga nas samo razdvaja.
Međutim, jasno mi je da će sve ovo što govorim tebi ući na jedno uho, a izaći na drugo, jer si ti u konačnici očito samo politički katolik, kako se to danas popularno kaže kulturološki, a zapravo čak samo čisto tradicionalni, a ne onaj istinski zbog čega ćeš vrlo brzo i formalno otpasti od Crkve i prikloniti se nekoj drugoj religiji koja će zadovoljiti tvoje političke instinkte odnosno svjetonazor.
Last edited by speare_shaker on 24/2/2017, 10:02; edited 1 time in total
Guest- Guest
gluposti....ja sam za razliku od pape svjestan na kojem prostoru zivim..i sigurno necu okretati drugi obraz na prijetnje onih iz drugih religija..ima jedan zivot i nije na bacanje.....ja mogu popiti i sa muslimanom i pravoslavcem..ali ako me ugroze na bilo koji nacin necu im i drugi obraz okrenuti kako sam vec rekaospeare_shaker wrote:vuksadinare wrote:....nemjerljivu stetu je napravio europskim katolicima..uvaljujuci im migrante i druge...i slabeci im poziciju....kao da je imao zadatak sjebati katolicku crkvu u europi..
Kao prvo, Vatikan je za vrijeme Pavla VI bio posve beznačajna institucija pa zato taj papa koji gotovo da nije izašao izvan zidina svoje države nikoga nije zanimao, jer se uglavnom bavio rješavanjem unutarnjih problema Crkve.
Kao drugo, ne uvaljuje papa imigrante Evropljanima nego to čine političari i to protiv volje tih istih Evropljana, jer nitko o tome u svojoj zemlji nije organizirao nikakav referendum o tome, a to je odluka od vitalne važnosti za svakog malog građanina, jer će oni živjeti sa tim imigrantima, a ne pripadnici nove političke aristokracije.
EU birokracija je donijela tu odluku, a EU je novovjeko zlatno tele, novo Sveto Rimsko Carstvo, a dobro znamo kako je završilo ono prvo.
KC je u Evropi odavno u neprestanoj defanzivi ne zahvaljući papi nego onima, političarima, političkim aktivistima i što profesionalnim što amaterskim oduševljenim borcima protiv kršćanstva u cjelini, a posebno protiv KC, kakvih ima ohoho i na ovom forumu.
Pazi, prije tog izbora se špekulira kako će slijedeći papa biti Talijan i što se onda dogodi? Bude izabran Talijan, ali ne evropski nego argentinski.
Poruka je jasna, argentinski Talijan je puno bolji izbor za prvog katolika od evropskog.
Pogledaj što se događa u Irskoj. Od ne tako davno "najkatoličkije" zemlje u Evropi je došla do toga da je jednom masovnom akcijom protiv KC njena popularnost toliko smanjena da Irci na referendumu donose odluku o gay zajednicama koja je za KC neprihvatljiva.
Nema ovaj papa nikakve veze s tim.
Crkva je u Evropi jednom višedesetljetnom masivnom akcijom postala mrtva da teško može biti mrtvija iz razloga jer su Evropljani odbacili kršćanstvo i ne samo zbog toga što ih ne poziva na osvetničke pohode protiv muslimana jer je naučila iz ranijih takvih pogrešaka koliko je to pogrešno i kakve posljedice na kraju može izazvati i naravno da je u takvoj situaciji logično očekivati kako je ovaj papa posljednji koji je evropskog etničkog podrijetla jednostavno zato jer je Evropa odbacila kršćanstvo.
Običan svijet ne želi da im itko visi nad glavom sa svojim neprestanim propovjedima o nužnosti pomaganja potrebitima i humanom odnosu prema imigrantima, jer su i oni ipak samo ljudi, makar neprilagodljivi evropskim društvima, makar indoktrinirani islamističkom propagandom, ali je li to dovoljan razlog da ih se sve strpa u konc logore?
Političari u Evropi, kao uostalom i običan svijet koji ih je izabrao, ne trpe više nikakvu kritiku na svoj račun, pogotovo ne od institucije koja pretendira biti moralni autoritet cijelog svijeta, zato jer su političari samo sluge krupnog kapitala, a EU je institucija koja je postala rob upravo tog klrupnog kapitala koji ne trpi nikakve prepreke na putu stjecanja sve više i više bogatstva i moći.
Obični ljudi u Evropi su siti svega, a ponajviše vlasti koje su sami demokratski izabrali, ne trpe više nikakav autoritet i žele anarhiju.
Pa anarhiju će i dobiti, sa svim njenim posljedicama koje će biti strašne u tolikoj mjeri da će jednog dana ne kršćanstvo, ne KC, nego ovog papu od blata praviti.
To je ono što je Azem Vlasi jednom rekao Mloševiću kada ga je ovaj bacio u zatvor, jednog dana ćeš me od blata praviti i tako je i bilo.
Ono što papa čini nije da uvaljuje Evropi imigrante nego poziva na human odnos prema njima, poziva navodne katolike na pridržavanje barem temelja kršćanskog nauka i poziva kršćana na jedinstvo u ovim opakim vremenima, jer smo u konačnici zajedno jači, a nesloga nas samo razdvaja.
Međutim, jasno mi je da će sve ovo što govorim tebi ući na jedno uho, a izaći na drugo, jer si ti u konačnici očito samo politički katolik, kako se to danas popularno kaže kulturološki, a zapravo čak samo čisto tradicionalni, a ne onaj istinski zbog čega ćeš vrlo brzo i formalno otpasti od Crkve i prikloniti se nekoj drugoj religiji koja će zadovoljiti tvoje političke instinkte odnosno svjetonazor.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Anti papa piša po katolicima heheh do šizme koja je neupitna jer ovaj papa odgovora smao sektašima jezuitima, globalistima i nevjernicimakic wrote:
do kad će trajati ova farsa s anti-katoličkim papom..
Kermit-
2014-04-17
speare_shaker wrote:
https://www.jihadwatch.org/2015/09/cardinal-danneels-admits-to-being-part-of-mafia-club-that-brought-down-benedict-xvi-to-make-church-much-more-modern
vuksadinare wrote:gluposti....ja sam za razliku od pape svjestan na kojem prostoru zivim..i sigurno necu okretati drugi obraz na prijetnje onih iz drugih religija..ima jedan zivot i nije na bacanje.....ja mogu popiti i sa muslimanom i pravoslavcem..ali ako me ugroze na bilo koji nacin necu im i drugi obraz okrenuti kako sam vec rekao
Pa kao što sam već rekao, nećeš i nisi razumio ništa od ovoga što sam napisao iz jednostavnog razloga jer si politički i tradicionalni katolik i samo kršćanstvo tebe zapravo niti ne zanima.
Miroljubivost o kojoj govoriš je najnormalnija ljudska osobina, ljudi uvijek prirodno teže miru, zbog toga neki islamski intelektualci upozoravaju kako masovno gube vjernike koji prelaze na kršćanstvo iz toga razloga jer ih ono ne opterećuje obavezama koje se bune njihovoj težnji ka miru i dobrom odnosima sa susjedima.
Nebitno što se broj muslimana u svijetu neprestano povećava i islam je religija koja najbrže raste po broju svojih pripoadnika, za to je najviše zaslužan pritisak koje vlasti u islamskim zemljama rade muslimanima da ne prelaze na druge vjere jer će inače biti drakonski kažnjeni, pa čak i smrtnom kaznom.
No, miroljubivost nije temeljni sadržaj kršćanstva, pa ćeš ti ipak na kraju otpasti ne samo od svoje pripadnosti KC nego i od kršćanstva u cjelini samog, osim ako se ne organizira neka posebna hrvatska katolička crkva koja će prenositi političke poruke koje gode tvom uhu.
Guest- Guest
And so the Catholic Church hierarchy of today opens the gates of the West to those who would destroy it and kill, convert or subjugate its people. I am apparently a very bad Catholic, as I believe all this to be an abomination.
catabbath wrote:speare_shaker wrote:
https://www.jihadwatch.org/2015/09/cardinal-danneels-admits-to-being-part-of-mafia-club-that-brought-down-benedict-xvi-to-make-church-much-more-modern
Dao sam odgovor na to pitanje koji je svima jasan makar to mnogi ne žele priznati, a teorije zavjera me ne zanimaju. Pogotovo ako se oslanjaju samo na pojedinačne izjave bez navođenja dokaza i koje se ne uklapaju u opći kontekst cijele ove priče. Uklapaju se jedino u vlastitu logiku tipičnu za teorije zavjera.
Guest- Guest
At the launch of the book in Brussels this week, the cardinal said he was part of a secret club of cardinals opposed to Pope Benedict XVI.
He called it a “mafia” club that bore the name of St. Gallen. The group wanted a drastic reform of the Church, to make it “much more modern”, and for Cardinal Jorge Bergoglio to head it. The group, which also comprised Cardinal Walter Kasper and the late Jesuit Cardinal Carlo Maria Martini, has been documented in Austen Ivereigh’s biography of Pope Francis, The Great Reformer.
He called it a “mafia” club that bore the name of St. Gallen. The group wanted a drastic reform of the Church, to make it “much more modern”, and for Cardinal Jorge Bergoglio to head it. The group, which also comprised Cardinal Walter Kasper and the late Jesuit Cardinal Carlo Maria Martini, has been documented in Austen Ivereigh’s biography of Pope Francis, The Great Reformer.
napisao i knjigu o tome, a gdje je Benedikt? gdje je onaj batler što je utekao sa papirima, šta je sa gay mafijom koju je isti spominjao, katolčad su gora od hrvata trpili bi turčina vehabiju ako im kaže konklavacatabbath wrote:speare_shaker wrote:
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Anti papa piša po katolicima heheh do šizme koja je neupitna jer ovaj papa odgovora smao sektašima jezuitima, globalistima i nevjernicima
Šta te briga. Ti imaš svog papu i to je Orban.
Guest- Guest
"And so the Catholic Church hierarchy of today opens the gates of the West to those who would destroy it and kill, convert or subjugate its people. I am apparently a very bad Catholic, as I believe all this to be an abomination."
Čista teoriza zavjere, ovo se uopće ne događa
Nije to TZ već knjiga samog kardinala gdje se hvali kako je sjebao retrogradnog papu uz pomoć svoje klike, osim toga ne trebaš biti neki teorietičar da ti je sumnjivo da papa prvi put u povijesti daje ostavku i ide u izolaciju i to nakon par vrlo sumnjivih aferaspeare_shaker wrote:catabbath wrote:speare_shaker wrote:
Dao sam odgovor na to pitanje koji je svima jasan makar to mnogi ne žele priznati, a teorije zavjera me ne zanimaju. Pogotovo ako se oslanjaju samo na pojedinačne izjave bez navođenja dokaza i koje se ne uklapaju u opći kontekst cijele ove priče. Uklapaju se jedino u vlastitu logiku tipičnu za teorije zavjera.
Kermit-
2014-04-17
speare_shaker wrote:asilovski wrote:Anti papa piša po katolicima heheh do šizme koja je neupitna jer ovaj papa odgovora smao sektašima jezuitima, globalistima i nevjernicima
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv toga. Svatko na kraju krajeva ima neki svoj totem kojem u se klanja, a klanjajući se totemu zapravo se klanja vlastitom izboru tog totema i tako u konačnici svojoj pameti i samome sebi.
Svakome njegovo i sloboda izbora, da baš ne kažem sloboda narodu.
Guest- Guest
pretjerujete s uvredama na račun pape...komu milo nek ga sluša i radi kako on kaže, kome ne neka zaobiđe...ionako sve što govori je u duhu kršćanstva...jedini problem je što ovo nisu vremena u kojima bi takva retorika pala na plodno tlo...
heheh najbolje je potpuno odbijanje realnosti unatoč dokazima i indicijama to je fascinatnije od same urote, jer ovo je urpta samo iz teorije i planiranja u praksicatabbath wrote:"And so the Catholic Church hierarchy of today opens the gates of the West to those who would destroy it and kill, convert or subjugate its people. I am apparently a very bad Catholic, as I believe all this to be an abomination."
Kermit-
2014-04-17
Totemu? Orbanu? boli me kurac za orbana, ovdj ese rapsravlja o anti papi sektašu koji je postavljen od strane bandespeare_shaker wrote:speare_shaker wrote:asilovski wrote:Anti papa piša po katolicima heheh do šizme koja je neupitna jer ovaj papa odgovora smao sektašima jezuitima, globalistima i nevjernicima
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv toga. Svatko na kraju krajeva ima neki svoj totem kojem u se klanja, a klanjajući se totemu zapravo se klanja vlastitom izboru tog totema i tako u konačnici svojoj pameti i samome sebi.
Svakome njegovo i sloboda izbora, da baš ne kažem sloboda narodu.
Kermit-
2014-04-17
catabbath wrote:"And so the Catholic Church hierarchy of today opens the gates of the West to those who would destroy it and kill, convert or subjugate its people. I am apparently a very bad Catholic, as I believe all this to be an abomination."
Čak nije poanta događa li se ili ne, nego ima li dokaza za te tvrdnje ili ne. A ja ne vidim da ima i na kraju se sve svodi na rekla kazala.
KC je oduvijek bila prepuna unutarnjih sukoba i do sada je uvijek izlazila na kraj sa njima, a hoće li to biti slučaj i sad, vidjet ćemo.
U konačnici se svaki od tih sukoba svodio na onaj tradicionalisti protiv modernista, pristalice evolucije protiv kreacionista, pristalice literalizma protiv onih koji (od Galilea pa nadalje) tumače Bibliju više u prenesenom značenju, pristalice huškanja na rat protiv ne samo drugih religija nego i "heretika" u vidu reformiranih crkava, protiv pravoslavnih koji ne priznaju rimskog biskupa kao vrhovnog religijskog autoriteta itd.
Guest- Guest
asilovski wrote:heheh najbolje je potpuno odbijanje realnosti unatoč dokazima i indicijama to je fascinatnije od same urote, jer ovo je urpta samo iz teorije i planiranja u praksicatabbath wrote:"And so the Catholic Church hierarchy of today opens the gates of the West to those who would destroy it and kill, convert or subjugate its people. I am apparently a very bad Catholic, as I believe all this to be an abomination."
Pa kad bi prihvatili realnost onda bi morali priznati da je njihova vjera i život čisti promašaj i da slijede lažnog mesiju - onda bolje ovako živiti u svjetu mašte i mantrati o nepogrešivosti Papana, istinskim kršćanskim vrijednostima i sl.
asilovski wrote:nje realnosti unatoč dokazima i indicijama
Nema dokaza, postoje samo indicije u vidu rekla kazala.
Guest- Guest
catabbath wrote:da slijede lažnog mesiju
Papa nije mesija nego samo prolazna ljudska osoba, kao uostalom ti i ja.
Guest- Guest
BLOGS | SEP. 24, 2015
[size=34]Cardinal Danneels Admits to Being Part of 'Mafia' Club Opposed to Benedict XVI[/size]
New authorised biography also reveals papal delegate at upcoming synod wrote letter to Belgium government supporting same-sex "marriage" legislation because it ended discrimination against LGBT groups
The cardinal is already known for having once advised the king of Belgium to sign an abortion law in 1990, for telling a victim of clerical sex abuse to keep quiet, and for refusing to forbid pornographic, “educational” materials being used in Belgian Catholic schools.
He also once said same-sex “marriage” was a “positive development,” although he has sought to distinguish such a union from the Church’s understanding of marriage.
He called it a "mafia" club that bore the name of St. Gallen. The group wanted a drastic reform of the Church, to make it "much more modern", and for Cardinal Jorge Bergoglio to head it. The group, which also comprised Cardinal Walter Kasper and the late Jesuit Cardinal Carlo Maria Martini, has been documented in Austen Ivereigh's biography of Pope Francis, The Great Reformer.
Kermit-
2014-04-17
Page 6 of 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Škoro posla Vučića po ćevape:'Pa bolje je biti pjevač nego dostavljač kod ratnog zločinca'
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Tko je zapravo Papa Franjo?
» Domagoj Pintarić objasnio zašto je prestao biti ateist
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Tko je zapravo Papa Franjo?
» Domagoj Pintarić objasnio zašto je prestao biti ateist
Page 6 of 12