Papa Franjo: "Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'
Page 11 of 12
Page 11 of 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Papa Franjo: "Bolje biti ateist nego licemjerni katolik'
asilovski wrote:Soroš istoepikur37 wrote:Roy_Bean wrote:bravo tre!tre911 wrote:U ovakvim vremenima informacija i poluinformacija, laži isprepletenih sa istinom treba se držati riječi Isusa Krista kao vodilje ma kako sumnjao u sve ostalo; Ti si Petar, stijena i na toj stijeni sagraditi ću crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati! Ja se ne slažem sa postupcima pape no ne pada mi na pamet proglasiti ga antikristom i sumnjati u Kristove riječi. Svako ko ide na mise bilo nedjeljom ili običnim danom zna da se tamo moli za nakane svetoga oca pape pa stoga ko drži da je papa Franjo antikrist ne trebaju zbog svojih uvjerenja ići na misu. Svatko neka odlučuje sam o tome i svatko će snositi odgovornost za ono što čini bilo to dobro ili loše.speare_shaker wrote:
Čak ni za vrijeme "antipapa"? Kada su pojedini kandidati jedni druge ekskomunicirali i proglašavali antipapom.
Rekao sam ti već da je u KC oduvijek bilo unutarnjih sukoba, često i vrlo žestokih, ali i to ti je, kao očito i sve ostalo, na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo.
Podržavam :)
Njegova stvar.
Ovaj Papa je slab i nadam se da će što prije napustiti funkciju.
Međutim nije razlog za okretanje od Crkve....bilo je svakakvih Papa, proći će i ovaj i njegove neodgovorne izjave i potezi.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
nisam ogorcen nego razocaran papinim nepoznavanjem osnovne biti problema...eto kad ej bio onomad u posjeti bh-a...kad su ga vjernici,politicari,svecenici upoznavali sa stradanjima katolika u hrvatskoj i bh-a devedesetih..mahom ej odgovarao..'nisam znao to..'...kako nisi isusa ti dragog kad je papa ivan pavao 2 u ono vrijeme konstantno...govorio o tome..kad su svijetski medijii politiciari brijili o tome..pa di je on bio onda..u ognjenoj zemlji..kao pustinjak?....a znao je...ali ocito samo njemu iz znanih razloga pravio se kao da nije sa mnogim stvarima upoznat...iz kojih razloga ne znam...ali da nije zano cisto sumnjam jer je visoko tada kotirao u katolickoj crkvi argentine gdje su znacajna katolicka zajednica i tamosnji hrvati...moju sumnju da nije nikad bas bio naklonjen hrvatima mozda iz nekih svojih ljevicarskih pogleda potvrdio mi ej to vjerovanje i slucaj AS...kao nikad dat odgovor da li ce posjetit hrvatsku ili netre911 wrote:Ne znam kakav je kršćanin no psovanje Boga ne spada u nešto što te čini dobrim kršćaninom no nisam tu da sudim. Ono što je kod vuka izraženo je nestrpljivost u svakom pogledu, ogorčenost zbog odgode kanonizacije AS, uzavrela situacija sa imigrantima, kuvanje u srbiji...jastreb wrote:Ma Vuxadinare i nije baš neki kršćanin. On se eventualno napije crnjaka za Veliku Gospojinu i za Uskrs jede pečenice,i to je to. Njemu je bitnije neko hrvatsko-muslimansko bratstvo nego Crkva.tre911 wrote:U ovakvim vremenima informacija i poluinformacija, laži isprepletenih sa istinom treba se držati riječi Isusa Krista kao vodilje ma kako sumnjao u sve ostalo; Ti si Petar, stijena i na toj stijeni sagraditi ću crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati! Ja se ne slažem sa postupcima pape no ne pada mi na pamet proglasiti ga antikristom i sumnjati u Kristove riječi. Svako ko ide na mise bilo nedjeljom ili običnim danom zna da se tamo moli za nakane svetoga oca pape pa stoga ko drži da je papa Franjo antikrist ne trebaju zbog svojih uvjerenja ići na misu. Svatko neka odlučuje sam o tome i svatko će snositi odgovornost za ono što čini bilo to dobro ili loše.speare_shaker wrote:vuksadinare wrote:nikad manje nije bilo povjerenja unutar katolicke crkve
Čak ni za vrijeme "antipapa"? Kada su pojedini kandidati jedni druge ekskomunicirali i proglašavali antipapom.
Rekao sam ti već da je u KC oduvijek bilo unutarnjih sukoba, često i vrlo žestokih, ali i to ti je, kao očito i sve ostalo, na jedno uho ušlo, a na drugo izašlo.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
no moramo mi katolici u hrvatskoj biti svjesni da ce biti i onih papa koji nam nece biti naklonjeni..pretezno oni koji dolaze iz ljevicarskog okruzja...ili van europe.....tako ej i sa papom franjom koji opcenito bas nije sklon euroskoj katolickoj crkvi...
2015-09-08
ima li ova izjava pape franje neke veze s hrvatskim političarima (ljiga, plavuša, Petrov, Reiner...) koji se učestalo pojavljuju na misama koje snimaju kamere???
sitting_bull-
2015-09-28
papa franjo se zalaže za istinsku vjeru i isusov nauk.vuksadinare wrote:no moramo mi katolici u hrvatskoj biti svjesni da ce biti i onih papa koji nam nece biti naklonjeni..pretezno oni koji dolaze iz ljevicarskog okruzja...ili van europe.....tako ej i sa papom franjom koji opcenito bas nije sklon euroskoj katolickoj crkvi...
holding s kaptola nije na toj liniji...
sitting_bull-
2015-09-28
je kak da ne...a zasto ga onda ne zanimaju hrvatske zrtvesitting_bull wrote:papa franjo se zalaže za istinsku vjeru i isusov nauk.vuksadinare wrote:no moramo mi katolici u hrvatskoj biti svjesni da ce biti i onih papa koji nam nece biti naklonjeni..pretezno oni koji dolaze iz ljevicarskog okruzja...ili van europe.....tako ej i sa papom franjom koji opcenito bas nije sklon euroskoj katolickoj crkvi...
holding s kaptola nije na toj liniji...
2015-09-08
mislim lik nema pojma sto se jednoj katolickojzajednici dva sata zracne linije od vatikana desavalo u nedavnoj proslosti...ovo 'nema pojma'..pod navodnike...
2015-09-08
..ajd jos sam vjerovao da je mozda lik ono ok do posjeta bosni i hercegovini..gdje su mu objasnjavali svecenici,obicni puk sto se desavalo na ovim prostorima..a on svako malo..'nisam znao za to'..daj prodaj tu foru nekom drugom..citav svijet znao on nije..
2015-09-08
cuj kad ga onaj terorist i negdasnji udbaski dousnik pilsel naziva svojim frendom onda znam koliko ej sati...
2015-09-08
Lik je Rgentinac. Ni ti nemaš pojma o sukobima u Nikaragvi,ili nemirima na Tibetu.vuksadinare wrote:..ajd jos sam vjerovao da je mozda lik ono ok do posjeta bosni i hercegovini..gdje su mu objasnjavali svecenici,obicni puk sto se desavalo na ovim prostorima..a on svako malo..'nisam znao za to'..daj prodaj tu foru nekom drugom..citav svijet znao on nije..
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...lik je navodno se druzio sa hrvatima intenzivno sumnjam da mu nisu pricali o događajima u hrvatskoj i bh-a..1991 i 1992..ak se druzio sa pilselom onda mozda nije ni znao.....salim se...rat u europi nije kao rat u oceaniji..jastreb wrote:Lik je Rgentinac. Ni ti nemaš pojma o sukobima u Nikaragvi,ili nemirima na Tibetu.vuksadinare wrote:..ajd jos sam vjerovao da je mozda lik ono ok do posjeta bosni i hercegovini..gdje su mu objasnjavali svecenici,obicni puk sto se desavalo na ovim prostorima..a on svako malo..'nisam znao za to'..daj prodaj tu foru nekom drugom..citav svijet znao on nije..
2015-09-08
...ne optuzujem ja papu franju..kako rekoh moramo s epomiriti da ce biti onih papa koji nam nece bas biti skloni..ista stvar je i s politicarima..
2015-09-08
Da,ali masa Nijemaca i Talijana danas nema pojma po ratu u Hrvatskoj. Ogromna masa. A kamo li da bi još i znali pojedinosti,kako su ovi iz Islama Grčkog spalili Latinski.vuksadinare wrote:...lik je navodno se druzio sa hrvatima intenzivno sumnjam da mu nisu pricali o događajima u hrvatskoj i bh-a..1991 i 1992..ak se druzio sa pilselom onda mozda nije ni znao.....salim se...rat u europi nije kao rat u oceaniji..jastreb wrote:Lik je Rgentinac. Ni ti nemaš pojma o sukobima u Nikaragvi,ili nemirima na Tibetu.vuksadinare wrote:..ajd jos sam vjerovao da je mozda lik ono ok do posjeta bosni i hercegovini..gdje su mu objasnjavali svecenici,obicni puk sto se desavalo na ovim prostorima..a on svako malo..'nisam znao za to'..daj prodaj tu foru nekom drugom..citav svijet znao on nije..
A ja mislim da je ovaj papa još i previše popustljiv prama CUH-u,koji se u politiku miješa toliko da to i ne skriva.
2014-04-22
Ovaj papa je OK,a da Vatikan stoljećima nije bio sklon Hrvatima to je povijesna činjenica. Tek nakon II vatikanskog koncila stvari se mijenjaju,ali u povijesti su pape bili žestoki neprijatelji hrvatstva.vuksadinare wrote:...ne optuzujem ja papu franju..kako rekoh moramo s epomiriti da ce biti onih papa koji nam nece bas biti skloni..ista stvar je i s politicarima..
2014-04-22
izgleda da je papi fahrudinu bolje biti sve nego katolik :)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
zato jer su najvecim dijelom pape bili talijani i u sluzbi talijanskog imperijalizma i politike...a hrvati su bili neprijatelji talijana u najvecem dijelu povijestijastreb wrote:Ovaj papa je OK,a da Vatikan stoljećima nije bio sklon Hrvatima to je povijesna činjenica. Tek nakon II vatikanskog koncila stvari se mijenjaju,ali u povijesti su pape bili žestoki neprijatelji hrvatstva.vuksadinare wrote:...ne optuzujem ja papu franju..kako rekoh moramo s epomiriti da ce biti onih papa koji nam nece bas biti skloni..ista stvar je i s politicarima..
2015-09-08
kaja wrote:izgleda da je papi fahrudinu bolje biti sve nego katolik :)
Pročitajte što je Papa doista rekao o ateistima, licemjernim katolicima i sablazni
Danas većina ljudi pročita samo naslov, eventualno nadnaslov i podnaslov. Znamo to jer radimo u medijima i često nailazimo na komentare po kojima se da zaključiti da je cijenjeni čitatelj samo škicnuo naslov.
Što se dogodi kad je taj naslov netočan, onakav kakav su svi mediji (zaista, 99 posto njih) napisali za navodnu papinu izjavu “Papa Franjo proziva: “Bolje biti ateist nego licemjerni katolik”. Dogodi se iskrivljena percepcija osobe, događaja… Dogode se napadi, prozivke, i na kraju krajeva klevete. Baš kako se dogodilo i s ovim prenošenjem navodne papine izjave.
S portala Radio Vatikan prenosimo vam članak koji u cijelosti objašnjava što je Papa u propovijedi govorio:
S dvostrukim životom ne smije se sablažnjavati „malene“, jer sablazan uništava – istaknuo je Papa u propovijedi na misi u kapeli Doma Sveta Marta održanoj u četvrtak ujutro, pozivajući da se ne odgađa obraćenje.
Radije „odrezati ruku, iskopati oko, nego sablazniti malene, to jest pravedne, one koji se uzdaju u Boga, koji u Boga vjeruju – kazao je Papa komentirajući misno evanđelje. Što je sablazan? Sablazan je kad se jedno govori a drugo živi: sablazan je dvostruki život. Primjerice, kad netko kaže da je veliki katolik, da uvijek ide na misu, da je član mnogih dobrotvornih udruga, a ne živi kršćanski, ne ponaša se pravedno prema radnicima, izrabljuje druge, bavi se mutnim poslovima, pranjem novca… to je dvostruki život. Takvi su mnogi katolici, oni pak sablažnjavaju. Koliko se puta čuje govoriti da je bolje biti bezbožac nego živjeti kao neki katolici. Sablazan dakle ubija. To se događa svaki dan; o skandalima govore sve novine i televizija. Sa skandalima se ubija druge – ustvrdio je Papa.
U evanđelju Isus govori o ljudima koji sablažnjavaju; premda ne izgovara riječ sablazan, ali je razvidno da misli na sablazan – kazao je Papa te nastavio: Doći ćeš u nebo i pokucati na vrata govoreći: Evo me, Gospodine. Zar me se ne sjećaš? Išao sam u crkvu, oko crkve sam se uvijek vrtio, bio sam član udrugâ, mnogo sam se trudio … Zar se ne sjećaš milostinje koju sam davao? Gospodin će odgovoriti: Sjećam se tvojih prinosa, svi su bili prljavi, ukradeni siromasima. Ne poznajem te. Isus će tako odgovoriti onima koji sablažnjavaju dvostrukim životom – ustvrdio je Papa.
Dvostruki život dolazi od udovoljavanja požudama srca, od teških grijeha koji su rane istočnoga grijeha. Upravo prvo čitanje govori da ne treba udovoljavati strastima srca, da se ne treba uzdati u bogatstvo, da ne treba govoriti: „sam sebi sam dostatan“ – primijetio je Papa te potaknuo da se ne odgađa obraćenje.
Bilo bi dobro da danas istražimo ima li nešto u nama od dvostrukoga života, od želje da izgledamo pravedni, dobri vjernici, katolici, a drugačije radimo; da vidimo živimo li dvostrukim životom, ili se previše nadamo: Gospodin će oprostiti, a ja nastavljam ovakav život. Ako pak nešto otkrijemo da kažemo: to nije dobro, odmah ću se obratiti. Zaključujući propovijed Papa je rekao da je Bog strog s onima koji sablažnjavaju druge, jer sablazan uništava.
Guest- Guest
lucidno i potpuno točnoMaximusDecimusMiridije wrote:Papa,krscanstvo i sve sto ide s time....odgovara jedino ako je u liniji s politickim stavovima pojedinog vjernika :D
Ukoliko izlazi iz zadanih gabarita....nije to papa lol.
sve sami teški katolički dušebrižnici, branitelji vjere na predziđu
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Ovaj papa je moj sef i mene ne zanima tko u drugoj firmi sefuje..on je moj sef i mora raditi o mom interesu a ne drugom..ako ne moze nek se kandidira za sefa druge vjere
2015-09-08
metilda wrote:Danas većina ljudi pročita samo naslov, eventualno nadnaslov i podnaslov. Znamo to jer radimo u medijima i često nailazimo na komentare po kojima se da zaključiti da je cijenjeni čitatelj samo škicnuo naslov.
Točno.
U skladu s tim samo čekam da netko na ovom forumu otvori temu pod naslovom:
Papa Franjo izvršio atentat na Johna Fitzgeralda Kennedya!!!
Možemo organizirati i kladionicu tko će biti prvi koji će otvoriti takvu temu.
Ja unaprijed tipujem na asilu, mada bi njegov naslov zbog staračke dalekovidnosti i moguće i nekih drugih problema vjerojatno bio obilato prošaran tipfelerima.
Guest- Guest
OSJETIO JE TO MNOGO PUTA NA SVOJOJ KOŽI! Kako lažan naslov u medijima pretvori Papu u neprijatelja katolika
Guest- Guest
Page 11 of 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Similar topics
» Škoro posla Vučića po ćevape:'Pa bolje je biti pjevač nego dostavljač kod ratnog zločinca'
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Tko je zapravo Papa Franjo?
» Domagoj Pintarić objasnio zašto je prestao biti ateist
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Tko je zapravo Papa Franjo?
» Domagoj Pintarić objasnio zašto je prestao biti ateist
Page 11 of 12