Jutarnji: rješenje za masovni egzodus je doseljavanje Hrvata iz emigracije!?!
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Jutarnji: rješenje za masovni egzodus je doseljavanje Hrvata iz emigracije!?!
Do sada svako tko se vrati se zalebao i zažalio, a koristi u imali samo doboljubski muljatori tipa Mudrinić i Šušak, oni su ostvarili američki san u RH.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
Re: Jutarnji: rješenje za masovni egzodus je doseljavanje Hrvata iz emigracije!?!
pa ljeti u dalmaciji, doslovno može raditi tko hoće..RayMabus wrote:A ono ....no krivulja ima strmoglavi pad i cak kad bi se on duplo smanjio opet do kraja godine il početkom iduece dolaziš na 8% .....nastavimo li tako imat cemo manju nezaposlenost nego Njemačka.Pinochet wrote:RayMabus wrote:http://www.google.hr/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&met_y=unemployment_rate&idim=countryel:si&hl=hr&dl=hr#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=countrysiat&ifdim=country_group&hl=hr&dl=hr&ind=false
17,7% nezaposlenost prije dvije godine i u samo dvije godine krivulja otišla na 11,4%
od čega realna nezaposlenost je nekih 7-8% jer barem trećina od ovih 11.4% je ekipa koja je na birou , kao ja, ali netražim trenutno posao (jer iman love, jer iman business sa strane, i jer se preškolujem za nešto treće - sve skupa) i dosta drugih tako
evo ako je tko ne zaposlen, odite na neki tečaj pizza majstora, osnovna vještina se brzo svlada, (taman počneš radit 5mjesec, a do špice sezone si majstor) i eto posla.. a sa tim poslom mozes i na zapad
Guest- Guest
Sve je to divno krasno no ti sine imaš nešto šta se zovu statistike i taj ako se vratio onda bi se prijavio na biro ....a statistike te demantuju.catabbath wrote:Do sada svako tko se vrati se zalebao i zažalio, a koristi u imali samo doboljubski muljatori tipa Mudrinić i Šušak, oni su ostvarili američki san u RH.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Evo ja nikad nisam ucio ekonomiju u službenoj školi no Yoda je ....sad ja neznam al pretpostavljam da oni uce statistike i krivulje ....mi u scientologiji samo to gledamo ...krivulje ....štaš ti meni pricat ovaj se vratio , nije mu dobro bla bla bla ....jel se vratio ? Ok onda se prijavio na biro jel tako ?
E to ja pogleda statistike krivulja PADAAAA ....znaci nema ga ....OK.
E to ja pogleda statistike krivulja PADAAAA ....znaci nema ga ....OK.
2014-04-11
formalno gledano lik je totalni debil i zapamtite to ime,za neko vrijeme mogao bi dogurati i do premijera.Regoč wrote:Formalno gledano, čovjek je u pravu. Ali jasno, nemamo jedinstven mirovinski sustav pa to nije isto kao preseljenje s Varaždin Brega u Šušnjevce.asilovski wrote:ne znam kako bi opisao ovako što bezobrazno debilnomutava baštarda wrote:ovaj milokliz bit će ovo piše kao službenik ministarstva istine...asilovski wrote:Vrh:
Žarko Komljenović
Kakav egzodus i iseljavanje? Samo migracija radnog stanovništva unutar EU, zajedničkog tržišta iz krajeva sa lošijom ponudom rada (hr) u krajeve s boljom ponudom (de, irl)... Ako se netko iz EU preseli unutar EU, to nije iseljavanje...
Sviđa mi se · Odgovor · 1 · 7 sati
Tko će njemu dati mirovinu,EU?
I što kad se EU raspadne a Hrvatska će biti spaljena i opustošena zemlja,za to smo krvarili?
vili40-
2015-08-02
evo ako je tko ne zaposlen, odite na neki tečaj pizza majstora, osnovna vještina se brzo svlada, (taman počneš radit 5mjesec, a do špice sezone si majstor) i eto posla.. a sa tim poslom mozes i na zapad
koje omalovazavanje posla /ulozene energije
tako i poslodavci splita misle , gurnit i izvadit , 3 000kn
jbt. za skupljat boce trebas bar 6mj. za ovladat tehnikom/teritorij zapasat...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
najbolje je biti portir,jebes majstore i penjanje po krovovima,sta ako padnes odozgo slomis vrat
Guest- Guest
Za postat majstor u građevini treba ti (po mom mišljenju) oko 3 godine. No opet nisi majstor kao onaj školovani meštar koji radi sav život. Nešto znaš,ali kad treba nešto kompliciranije uvijek se traži stari iskusni majstor.debotoijusto wrote:evo ako je tko ne zaposlen, odite na neki tečaj pizza majstora, osnovna vještina se brzo svlada, (taman počneš radit 5mjesec, a do špice sezone si majstor) i eto posla.. a sa tim poslom mozes i na zapad
Šalovanje npr. Ili izvlačenje kose deke sa padom,a o stepenicama,napose kružnim da i ne govorimo. Krovovi su pak posebna priča.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Čak i za pravljenje materijala(betona,žbuke,šprica...)treba ti par mjeseci.
No građevina je opet puno jednostavnija nego sam prije mislio. Svakodnevno bavljenje sa time i malo interesa i naučiš ti to.
No građevina je opet puno jednostavnija nego sam prije mislio. Svakodnevno bavljenje sa time i malo interesa i naučiš ti to.
2014-04-22
A problem je i u tome što su nekad u inozemstvo odlazili uglavnom muškarci,dok su im žene i djeca ostajali kod kuće.
Nekad su se momci mladi ženili i sa 25 g.on je već imao 2-3 djece. Otišao bi u Njemačku ,ili Austriju,i pare slao doma.
danas su to sve neoženjeni koji sanjaju i maštaju o nekim glupostima. Ženit se neće,o djeci da i ne govorimo,a i oni koji su oženjeni odmah za sobom vuku i ženu i djecu,pa selo propada.
Kojeg vraga će ti gore žena i djeca??? radi,pa pomalo šalji kući,pomalo štedi,pomalo ,a jebi ga ponekad i zalomi,nađi si i kakvu trebu.
Danas bi svi oni na gotovo. Ili nema žene i djece,ili ako ih ima onda i njih vuče za sobom.
Nekad bi ljudi išli u Ameriku a da žene i djece ne bi vidjeli i po 10,a bilo je i po 20 godina.
Ovo danas sve neki mekušci.
Najbolje se snalaze generacije odrasle u socijalizmu,a ovi kasnije nemaju pojma. Sve nešto sanjaju, fantaziraju i misle da se imanje stiče preko noći.
Nekad su se momci mladi ženili i sa 25 g.on je već imao 2-3 djece. Otišao bi u Njemačku ,ili Austriju,i pare slao doma.
danas su to sve neoženjeni koji sanjaju i maštaju o nekim glupostima. Ženit se neće,o djeci da i ne govorimo,a i oni koji su oženjeni odmah za sobom vuku i ženu i djecu,pa selo propada.
Kojeg vraga će ti gore žena i djeca??? radi,pa pomalo šalji kući,pomalo štedi,pomalo ,a jebi ga ponekad i zalomi,nađi si i kakvu trebu.
Danas bi svi oni na gotovo. Ili nema žene i djece,ili ako ih ima onda i njih vuče za sobom.
Nekad bi ljudi išli u Ameriku a da žene i djece ne bi vidjeli i po 10,a bilo je i po 20 godina.
Najbolje se snalaze generacije odrasle u socijalizmu,a ovi kasnije nemaju pojma. Sve nešto sanjaju, fantaziraju i misle da se imanje stiče preko noći.
2014-04-22
vidim da baš nisi upoznat sa stvarnim stanjem,govoriš kao da si iz Zagrebajastreb wrote:A problem je i u tome što su nekad u inozemstvo odlazili uglavnom muškarci,dok su im žene i djeca ostajali kod kuće.
vili40-
2015-08-02
jastreb wrote:
danas su to sve neoženjeni koji sanjaju i maštaju o nekim glupostima. Ženit se neće,o djeci da i ne govorimo
Kako je istakao Tesla u jednom intervjuu, žene kakve je obožavao su nestale, a zamijenile su ih one koje smatraju da u svemu treba da se izjednače s muškarcima. On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirirana i nadahnuta ljubavlju ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve. - U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da postigne sve što želi. Žene suviše često zaboravljaju da ne mogu sve biti primadone i filmske zvijezde – kaže Tesla. Znanstvenik iz Smiljana istaknuo je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju. “U toj matrijarhalnoj imperiji bit će zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla. „Praktično sva velika dostignuća muškarca dosad bila su nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi. Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.
2014-04-11
Nisam iz ZG i govorim iz perspektive baš ruralne populacije,napose seljaka iz Slavonije,ili kontinentalne Dalmacije,Like,otoka...vili40 wrote:
vidim da baš nisi upoznat sa stvarnim stanjem,govoriš kao da si iz Zagreba
Danas kad mlad čovjek ode u Njemačku,ako je oženjen on vuče sa sobom cijelu obitelj. Dobro,za vrijeme rata su išle cijele obitelji,ali to su bili izbjeglice. Znači nemaš gdje,selo ti je uništeno,kuća spaljena,rat je...Ali danas nema potrebe vući sa sobom ženu i djecu,jer ako ti gore zarađuješ ,onda im šalji doma lovu,a sebi pusti za ono najosnovnije.
Pomalo dograđuj kuću. danas digni kat,sutra krov,preksutra fasadu. I tako to ide.
Ovo danas mi djeluje sve nekako na prečac i na silu. A na silu ništa ne ide.
2014-04-22
moracemo pisati na sjedeci,longi kako stati na kraj tom monstrumu,zvanom Feminizam?
Guest- Guest
E moj tetrijebe to šta ona ima picku među nogama nije DOVOLJAN razlog da s njom do kraja života igram igrice po sistemu tko je glava kuče.
2014-04-11
Smiješni ste , ostavite se vi priča da muški neželi djecu i obitelj i da se nece ženit , to vam nije istina , istina je nešto drugo.
2014-04-11
evo potamnio sam ti,i danas su ljudi izbjeglice jer su sela i gradići uništeni.Pa što će ostaviti ženu i djecu u pustari?Od mnogih primjera navest ću ti samo jedan:otišao gore jedan moj poznanik i ostavio doma ženu i dvoje djece.Nakon nekog vremena kupio bolji auto i dolazio doma da vidi obitelj,svako malo.I valjda kad je bio doma,napravio treće jer sam mu ženu vidio u blaženom stanju.Došao i veli odosmo sad svi mi,ja se ne mislim vraćati a želim živjeti sa familijom a ne ovako,želim ženu i djecu uz sebe.I otišli a kuća sada prazna.jastreb wrote:Nisam iz ZG i govorim iz perspektive baš ruralne populacije,napose seljaka iz Slavonije,ili kontinentalne Dalmacije,Like,otoka...vili40 wrote:
vidim da baš nisi upoznat sa stvarnim stanjem,govoriš kao da si iz Zagreba
Danas kad mlad čovjek ode u Njemačku,ako je oženjen on vuče sa sobom cijelu obitelj. Dobro,za vrijeme rata su išle cijele obitelji,ali to su bili izbjeglice. Znači nemaš gdje,selo ti je uništeno,kuća spaljena,rat je...Ali danas nema potrebe vući sa sobom ženu i djecu,jer ako ti gore zarađuješ ,onda im šalji doma lovu,a sebi pusti za ono najosnovnije.
Pomalo dograđuj kuću. danas digni kat,sutra krov,preksutra fasadu. I tako to ide.
Ovo danas mi djeluje sve nekako na prečac i na silu. A na silu ništa ne ide.
vili40-
2015-08-02
jastreb wrote:Za postat majstor u građevini treba ti (po mom mišljenju) oko 3 godine. No opet nisi majstor kao onaj školovani meštar koji radi sav život. Nešto znaš,ali kad treba nešto kompliciranije uvijek se traži stari iskusni majstor.debotoijusto wrote:evo ako je tko ne zaposlen, odite na neki tečaj pizza majstora, osnovna vještina se brzo svlada, (taman počneš radit 5mjesec, a do špice sezone si majstor) i eto posla.. a sa tim poslom mozes i na zapad
Šalovanje npr. Ili izvlačenje kose deke sa padom,a o stepenicama,napose kružnim da i ne govorimo. Krovovi su pak posebna priča.
ne vidjeh u ZG pravilno napravljenih spiralnih s. ( da stanes na vrh i pogledas dole a svaki brid se slaze ) osim industrijskih gotovih konstrukcija , danas su svi mestri
kod nas se rad ne cijeni i uvjeti losi , materijalno/tehnicki , ova obrtna gradjevina
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Danas bi se vratili iz Amerike, dica narkomani ili lezilebovići. Emančipirane žene ih odgajale pa bi to bila i odlična baza za LGBT zajednicu. I unda kad se rođo vrati s bauštele ima šta viditi.jastreb wrote:
.
Smiješni ste , ja imam 38 godina , deset godina nisan žensku taka ( od kada sam proucio gdje živim , matrijahalna imperija ) , imam kucu i to dvi u biti s vrtlom i teracom i parkingom , dva stana , pa onda mater ima još jedan , pa baba još dva stana u Splitu i vikendicu na Braču i pun kuraz zemlje , pa imam 7000 kvadrata ravne zemlje kilometar poviše kuce , pa još jednu parcelicu u građevinskoj zoni od oko 1000 i nešto kvadrata za zgradu napravit , pa još 7000 kvadrata zemlje u brdu .....brate mili ako tko u ovoj državi ima preduvjete za ženit se onda sam to ja al NEČU ....NEČU PIČKA VAM MATERINA.
2014-04-11
omalovažavanje posla? za ispeći picu?debotoijusto wrote:evo ako je tko ne zaposlen, odite na neki tečaj pizza majstora, osnovna vještina se brzo svlada, (taman počneš radit 5mjesec, a do špice sezone si majstor) i eto posla.. a sa tim poslom mozes i na zapad
beži bre
2014-04-16
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Masovni egzodus Hrvata
» Jutarnji i libertardi kmeče: Europi i Hrvatskoj imigranti su jedino rješenje!
» NOVI VELIKI EGZODUS HRVATA, Nova Irska
» Jutarnji, sve sa Mesićem i Pusićkom, od bh Hrvata imate:Jedan veliki "ODJEBITE"
» Stvaranje panike kao priprema za imigrantski val? - "Egzodus Hrvata ruši mirovinski sustav i morat ćemo useljavati nove narode"
» Jutarnji i libertardi kmeče: Europi i Hrvatskoj imigranti su jedino rješenje!
» NOVI VELIKI EGZODUS HRVATA, Nova Irska
» Jutarnji, sve sa Mesićem i Pusićkom, od bh Hrvata imate:Jedan veliki "ODJEBITE"
» Stvaranje panike kao priprema za imigrantski val? - "Egzodus Hrvata ruši mirovinski sustav i morat ćemo useljavati nove narode"
Page 2 of 5