Švedska, problemi, zdravo...
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Švedska, problemi, zdravo...
Eva wrote:Hej, hej do i tusen tak je sve kaj sam naučila od švedskog. Stockholm je lijep, ima se kaj za vidit, ali dojam kvare stranci, ima ih više neg Šveda. A zamotanih baba kao da si u Rijadu. Premda i sam centar Stockholma ima neke arapske korijene, Gamla stan baš ne zvuči švedski
Ne može zvučati švedskije Gamla je određeni oblik pridjeva gammal (iz starošvedskog gamal) što znači star, stan je skraćeno od stad(en) što znači grad, ergo, stari grad.
Inače, divan grad.
Guest- Guest
Jo ska bara runka dig,vas kan du se ja mi..?
Ja cu tebe jebat,sto ces ti na to reci...
beefsteak je internacionalan,tako da nema ugroze i gladi...
Guest- Guest
Thx, ma zezam se, znaš me, ili ćeš me tek upoznat. Je, grad je prekrasan, a mojim klincima se, naravno, najviše dopal Skansen, tam bi bili danima.
Guest- Guest
bogomdani wrote:Jo ska bara runka dig,vas kan du se ja mi..?
Ovo je na nekom žešćem slengu.
Nisam znala da se "runka" uopće koristi u tom kontekstu, to je više za samozadovoljavanje riječ. Knulla med je češći izraz, ako se ne varam.
Guest- Guest
Eva wrote:Thx, ma zezam se, znaš me, ili ćeš me tek upoznat. Je, grad je prekrasan, a mojim klincima se, naravno, najviše dopal Skansen, tam bi bili danima.
Iz Skanskena se ni ja nisam tako lako dala potjerati, a pogotovo mogu misliti kako je klincima super. Jeste išli u Junibacken? To je isto na Djurgårdenu.
Guest- Guest
Ma Svetac se ne zamara s tim nebitnim detaljima, baš kao i Mujo, m ili f, who caresVegvísir wrote:bogomdani wrote:Jo ska bara runka dig,vas kan du se ja mi..?
Ovo je na nekom žešćem slengu.
Nisam znala da se "runka" uopće koristi u tom kontekstu, to je više za samozadovoljavanje riječ. Knulla med je češći izraz, ako se ne varam.
Guest- Guest
Pa i meni je bilo lijepo, ali oni su šteli svaki put. Ne nismo tam bili, niti mi je poznato. Bili smo u Vasi, ali mi je premračno i smrdi mi, i u ABBA muzeju, di su moje cure pjevale Mamma miu.Vegvísir wrote:Eva wrote:Thx, ma zezam se, znaš me, ili ćeš me tek upoznat. Je, grad je prekrasan, a mojim klincima se, naravno, najviše dopal Skansen, tam bi bili danima.
Iz Skanskena se ni ja nisam tako lako dala potjerati, a pogotovo mogu misliti kako je klincima super. Jeste išli u Junibacken? To je isto na Djurgårdenu.
Guest- Guest
Eva wrote:Pa i meni je bilo lijepo, ali oni su šteli svaki put. Ne nismo tam bili, niti mi je poznato. Bili smo u Vasi, ali mi je premračno i smrdi mi, i u ABBA muzeju, di su moje cure pjevale Mamma miu.Vegvísir wrote:Eva wrote:Thx, ma zezam se, znaš me, ili ćeš me tek upoznat. Je, grad je prekrasan, a mojim klincima se, naravno, najviše dopal Skansen, tam bi bili danima.
Muzej za klince, posvećen švedskim dječjim piscima, a posebno Astrid Lindgren. Kul mjesto za klince, jako interaktivno, mogu se pentrati po repliciranim elementima iz dječjih priča. Vasa je simpa mjesto premda je istina da je dosta mračna i hladna brodina, Nordiska museet i Millesgården isto fino; već sam i pozaboravljala kud smo sve lutali.
U ABBA muzeju nisam bila. Drugom prilikom.
Ma Svetac se ne zamara s tim nebitnim detaljima, baš kao i Mujo, m ili f, who cares
Guest- Guest
Vegsvir,jesi li ti možda Sedma ili Buffy sa Net.hr-a?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
albatros wrote:Vegsvir,jesi li ti možda Sedma ili Buffy sa Net.hr-a?
Nope, nisam.
Guest- Guest
a koja si onda ti lopoveVegvísir wrote:albatros wrote:Vegsvir,jesi li ti možda Sedma ili Buffy sa Net.hr-a?
Nope, nisam.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
dzango wrote:Gorki plodovi Arapskog proleća. Berba je Arapska jesen u vašem gradu.
Kojem bre našem? Prvo dolaze kod vas, a mi ćemo lagano počet gradit zid.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
i da ih mi sada primimo? ma neka idu u pm u švedsku i njemačku
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
bogomdani wrote:..ne u svabiju
da, da, jao pa nisi valjda postao klerofašist i desničar da imaš nešto protiv imigranata
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
phuuu..covjece,ne bi vjerovao kao se ocigledno grad preplavljuje niggama i Khozoepima..ocekujem za 5 godina proglasavanje šerijatske zone...marcellus wrote:bogomdani wrote:..ne u svabiju
da, da, jao pa nisi valjda postao klerofašist i desničar da imaš nešto protiv imigranata
Guest- Guest
da, sad se već na zapadu češće čuje mula kako zove na molitvu s minareta nego crkvena zvona... no dobro, europa je muslimanska, ameriku preuzeli pederi, treba ići na daleki istok, tamo je budućnost svijeta...
vis veleumno si pripremio odstupnicu u Sibiru...za kikiriki...marcellus wrote:da, sad se već na zapadu češće čuje mula kako zove na molitvu s minareta nego crkvena zvona... no dobro, europa je muslimanska, ameriku preuzeli pederi, treba ići na daleki istok, tamo je budućnost svijeta...
Guest- Guest
Treba im natrpat ove iz Mađrske :
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/stotinama-izbjeglica-zabranjeno-da-udu-u-stanicu-u-budimpesti
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/stotinama-izbjeglica-zabranjeno-da-udu-u-stanicu-u-budimpesti
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kada je rekao daleki istok mislio je na istočnu aziju.. kina, japan, koreja, tajvan, može tajland, vjetnam.. tamo bijelce i europljane dočekuju otvorenih ruku.. jedva čekaju.bogomdani wrote:vis veleumno si pripremio odstupnicu u Sibiru...za kikiriki...marcellus wrote:da, sad se već na zapadu češće čuje mula kako zove na molitvu s minareta nego crkvena zvona... no dobro, europa je muslimanska, ameriku preuzeli pederi, treba ići na daleki istok, tamo je budućnost svijeta...
a rusija, i onda se ubrzano islamizira kao i švedska.. jedino gdje ćeš se moći za 50godina sakriti u europi to će biti ukraina i bjelorusija tamo nitko neće bježati.. tamo će biti još ljudi sa plavim očima koji se neće morati tresti kozojeba
Guest- Guest
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Švedska problemi zdravo