Val neviđenog iživljavanja nad životinjama, psu u Brodu odrubljena glava
Page 10 of 13
Page 10 of 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: Val neviđenog iživljavanja nad životinjama, psu u Brodu odrubljena glava
Ground Biscuits wrote:ima li nastavak? da kod nekih je valjda obicaj jesti djelove tijela neprijatelja,srce uglavnom
Nemam pojma, ali ne vjerujem. Ne vidim kakvu bi svrhu imao nastavak, a riječ je o klasiku snimljenom u vrijeme kada se takve stvari ipak nisu radile i kada novac odnosno zarada nije bila praktički jedino važna kao motiv za snimanje filmova.
Praksa koju spominješ je bila uobičajena u primitivnim društvima i imala je temelj i u njihovim animističkim vjerovanjima, a ove moderne varijacije na tu temu čak nemaju nikakvu religijsku podlogu, barem kad je riječ o službenim tumačenjima, nego je riječ o čistom divljaštvu u funkciji terora odnosno zastrašivanja aktualnih i potencijalnih neprijatelja uz neka neformalna privatna teologijska tumačenja.
Guest- Guest
govinda wrote:Mislim da je mucenje zivotinja krivicno djelo u Hrvatskoj, u BiH jeste, za Distrikt i Federaciju znam da je.epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
Premda je to već i u sferi psihijatrije.
S druge strane pak, vratio bih šinteraj...
Jutros u 6:45, protrčao sam kraj azila za pse u zadru...to je strašno.....
Ne znam treba vidjeti, u svakom slučaju sankcionirao bih mučenje životinja uz obavezno psihijatrisko vještačenje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Noor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:moguće, a tim još gore...znači od vajkada rade takve strahote i nikome ništa
Da. I bile su puno raširenije nego danas.
Vidiš da danas čak i jedna Španjolska razmišlja o ukidanju koride koja joj je prije bila ekstremno važna radi turizma.
A osim koride su imali široko rasprostranjene prakse (potpuno bespotrebnih) mučenja (uglavnom iz razloga tradicije i zadovoljstva publike) i drugih životinja npr. magaraca. Da o borbama pasa i ne govorim.
I doslovce pojeo vuk magare, ono nikom ništa.
No, raspoloženje se čak i tamo polako ali sigurno mijenja.
Steven Pinker kaže kako nam sa rastom prosječnog IQ polako ali sigurno raste i empatija ne samo prema drugim ljudima nego i prema životinjama, a ja bih rekao da je to prilično evidentno. Tako da su pojave poput ovakviho kojoj je riječ na temi ipak u prosjeku sve rijeđe.
ne znam zašto zakone ne poslože tako da počinitelj gadno odgovara, da mu nikad više na pamet ne padne ruku podići, a kamo li nešto ovakvo...
(1) Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama,
kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja,
kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.
(3) Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme,
kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.
Kazneni zakon RH, clanak 205.
2016-11-17
Kazneni zakongovinda wrote:Mislim da je mucenje zivotinja krivicno djelo u Hrvatskoj, u BiH jeste, za Distrikt i Federaciju znam da je.epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
Ubijanje ili mučenje životinja
Članak 205.
(1) Tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama,
prvo, kazna je nikakva. drugo, još nisam nigdje pročitala da je netko na služenju.
Guest- Guest
govinda wrote:Noor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:moguće, a tim još gore...znači od vajkada rade takve strahote i nikome ništa
Da. I bile su puno raširenije nego danas.
Vidiš da danas čak i jedna Španjolska razmišlja o ukidanju koride koja joj je prije bila ekstremno važna radi turizma.
A osim koride su imali široko rasprostranjene prakse (potpuno bespotrebnih) mučenja (uglavnom iz razloga tradicije i zadovoljstva publike) i drugih životinja npr. magaraca. Da o borbama pasa i ne govorim.
I doslovce pojeo vuk magare, ono nikom ništa.
No, raspoloženje se čak i tamo polako ali sigurno mijenja.
Steven Pinker kaže kako nam sa rastom prosječnog IQ polako ali sigurno raste i empatija ne samo prema drugim ljudima nego i prema životinjama, a ja bih rekao da je to prilično evidentno. Tako da su pojave poput ovakviho kojoj je riječ na temi ipak u prosjeku sve rijeđe.
ne znam zašto zakone ne poslože tako da počinitelj gadno odgovara, da mu nikad više na pamet ne padne ruku podići, a kamo li nešto ovakvo...
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počini iz koristoljublja,
kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.
(3) Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme,
kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.
Kazneni zakon RH, clanak 205.
kažem..ništa.
Guest- Guest
Noor wrote:ne znam zašto zakone ne poslože tako da počinitelj gadno odgovara, da mu nikad više na pamet ne padne ruku podići, a kamo li nešto ovakvo...
A gle, tu vrijedi ono pravilo kako nema smisla donositi zakone koji nisu provedivi odnosno koje nitko neće provoditi. Problem je prije svega u društvenoj klimi i kada se ona promjeni, doći će i do promjene zakona uz većinsko odobravanje okoline odnosno društva u smislu njihove provedivosti. Samo zbog te promjene klime će se smanjiti broj ovakvih nedjela, a uz to će biti lakše provoditi i strože sankcije predviđene u zakonu.
Guest- Guest
bravo,a ovo je jedna od moji omiljenih ne domacih zivotinja,par puta sam ga uzeo u ruke i moze se drzati iako je bodljikav,tamanitelj za zmije,miseve itd vrlo koristan,nekad ga znaju napasti neki insekti koji piju krv i tu je jedan nemocan,samo smrsavi jer ga iscrpe,moj cale je jednog spasio tako sto mu je to povadio,valjda se oporavio.epikur37 wrote:Ground Biscuits wrote:pazi ovu zivotinju znas li o kojoj se zivotinji radi?epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
to je mravojed
Guest- Guest
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=698Noor wrote:Kazneni zakongovinda wrote:Mislim da je mucenje zivotinja krivicno djelo u Hrvatskoj, u BiH jeste, za Distrikt i Federaciju znam da je.epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
Članak 205.
prvo, kazna je nikakva. drugo, još nisam nigdje pročitala da je netko na služenju.
2016-11-17
Imam jeza u dvoristu, proslo ljeto je setkao sa porodicom po travnjaku :)) i da, gdje je jez tu nema zmija..Ground Biscuits wrote:bravo,a ovo je jedna od moji omiljenih ne domacih zivotinja,par puta sam ga uzeo u ruke i moze se drzati iako je bodljikav,tamanitelj za zmije,miseve itd vrlo koristan,nekad ga znaju napasti neki insekti koji piju krv i tu je jedan nemocan,samo smrsavi jer ga iscrpe,moj cale je jednog spasio tako sto mu je to povadio,valjda se oporavio.epikur37 wrote:Ground Biscuits wrote:pazi ovu zivotinju znas li o kojoj se zivotinji radi?epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
to je mravojed
2016-11-17
pa film je nekako ostao nedovrsen ako si gledao znas i sam,ali dobro...speare_shaker wrote:Ground Biscuits wrote:ima li nastavak? da kod nekih je valjda obicaj jesti djelove tijela neprijatelja,srce uglavnom
Nemam pojma, ali ne vjerujem. Ne vidim kakvu bi svrhu imao nastavak, a riječ je o klasiku snimljenom u vrijeme kada se takve stvari ipak nisu radile i kada novac odnosno zarada nije bila praktički jedino važna kao motiv za snimanje filmova.
Praksa koju spominješ je bila uobičajena u primitivnim društvima i imala je temelj i u njihovim animističkim vjerovanjima, a ove moderne varijacije na tu temu čak nemaju nikakvu religijsku podlogu, barem kad je riječ o službenim tumačenjima, nego je riječ o čistom divljaštvu u funkciji terora odnosno zastrašivanja aktualnih i potencijalnih neprijatelja uz neka neformalna privatna teologijska tumačenja.
Hm da,juce gledah onaj neki film Apokalipto,neka plemena u juznoj americi,mocnije pleme hvata roblje,zene,djecu ostave i ond su imali neki ludi ritual zrtvovanja ljudi,vadili im srce na zivo,glavu otfikare i bace,ludnica,prilicno dobar film,sad ocekujem Avatar 2 uskoro i Alien resurection,mada se bojim da nebude brlja kao Prometius
Guest- Guest
speare_shaker wrote:Noor wrote:ne znam zašto zakone ne poslože tako da počinitelj gadno odgovara, da mu nikad više na pamet ne padne ruku podići, a kamo li nešto ovakvo...
A gle, tu vrijedi ono pravilo kako nema smisla donositi zakone koji nisu provedivi odnosno koje nitko neće provoditi. Problem je prije svega u društvenoj klimi i kada se ona promjeni, doći će i do promjene zakona uz većinsko odobravanje okoline odnosno društva u smislu njihove provedivosti. Samo zbog te promjene klime će se smanjiti broj ovakvih nedjela, a uz to će biti lakše provoditi i strože sankcije predviđene u zakonu.
svjesna sam toga, no ne znam koliko još vode treba proteći da društvena klima sazrije. koliko životnja još treba masakrirati, pomoriti i iskasapiti?
društvene mreže prepune su svjedočanstava o takvim nedjelima....dopire li to do onih kojima, osim što bi im to i moral trebao nalagati, je to i dužnost, koji mogu situaciju okrenuti protiv počinioca?
Guest- Guest
životinje je dozvoljeno ubijati samo za ishranu ili u samoobrani(tipa napadne te džukela).. sve ostalo je valjda za psihijatrisko vještačenje..
Guest- Guest
Evo zasto treba obratiti paznju na mucitelje zivotinjaNoor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:ne znam zašto zakone ne poslože tako da počinitelj gadno odgovara, da mu nikad više na pamet ne padne ruku podići, a kamo li nešto ovakvo...
svjesna sam toga, no ne znam koliko još vode treba proteći da društvena klima sazrije. koliko životnja još treba masakrirati, pomoriti i iskasapiti?
društvene mreže prepune su svjedočanstava o takvim nedjelima....dopire li to do onih kojima, osim što bi im to i moral trebao nalagati, je to i dužnost, koji mogu situaciju okrenuti protiv počinioca?
http://www.zivotinje.rs/vestiStrana.php?id=9191&name=slucajnost-ili-ne-darijan-music,-osudjen-na-40-godina-zatvora,-prethodno-zlostavljao-zivotinje&tip=vesti
2016-11-17
govinda wrote:http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=698Noor wrote:Kazneni zakongovinda wrote:Mislim da je mucenje zivotinja krivicno djelo u Hrvatskoj, u BiH jeste, za Distrikt i Federaciju znam da je.epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
Članak 205.
neka je, mamicu mu. treba h tako sve. samo, kazne pojačati višestruko.
Guest- Guest
epikur37 wrote:govinda wrote:Mislim da je mucenje zivotinja krivicno djelo u Hrvatskoj, u BiH jeste, za Distrikt i Federaciju znam da je.epikur37 wrote:Iživljavanje nad životinjama, mučenje i slično nema smisla i to bih vodio pod prekršaj.
Ne znam treba vidjeti, u svakom slučaju sankcionirao bih mučenje životinja uz obavezno psihijatrisko vještačenje.
Staviš miševima i štakorima otrov od kojeg umiru u strašnoj agoniji i mukama zbog unutrašnjeg krvarenja organa, pa se prijaviš psihijatru na vještačenje.
Guest- Guest
A ovako to rade u Americi
http://direktno.hr/en/2014/zivot/44906/Monstrum-osu%C4%91en-na-55-godina-zatvora-zbog-zlostavljanja-%C5%A1teneta.htm
http://direktno.hr/en/2014/zivot/44906/Monstrum-osu%C4%91en-na-55-godina-zatvora-zbog-zlostavljanja-%C5%A1teneta.htm
2016-11-17
tako jegovinda wrote:Evo zasto treba obratiti paznju na mucitelje zivotinjaNoor wrote:speare_shaker wrote:Noor wrote:ne znam zašto zakone ne poslože tako da počinitelj gadno odgovara, da mu nikad više na pamet ne padne ruku podići, a kamo li nešto ovakvo...
http://www.zivotinje.rs/vestiStrana.php?id=9191&name=slucajnost-ili-ne-darijan-music,-osudjen-na-40-godina-zatvora,-prethodno-zlostavljao-zivotinje&tip=vesti
Guest- Guest
skot svirepi...kao da su mene pitali.govinda wrote:A ovako to rade u Americi
Guest- Guest
Kao dijete je, serijski ubojica i silovatelj Ted Bundy – kojemu je dokazana krivnja za dva ubojstva, ali se sumnja da je ubio više od 40 žena – bio svjedokom očevog nasilja nad životinjama, a i on sam je kasnije mučio životinje. Earl Kenneth Shriner, koji je silovao i probo nožem sedmogodišnjeg dječaka, u svom je susjedstvu bio poznat po vješanju mačaka i mučenju pasa.
David Berkowitz, osuđen zbog 13 ubojstava i jednog pokušaja ubojstva, ustrijelio je susjedovog psa labradora. Brenda Spencer, koja je počela pucati iz vatrenog oružja u kalifornijskoj školi, ubivši dvoje djece i ozlijedivši devetoro drugih, opetovano je zlostavljala životinje, često im paleći repove.
Serijski ubojica i kanibal Jeffrey Dahmer je glave pasa i mačaka nabijao na kolac.
David Berkowitz, osuđen zbog 13 ubojstava i jednog pokušaja ubojstva, ustrijelio je susjedovog psa labradora. Brenda Spencer, koja je počela pucati iz vatrenog oružja u kalifornijskoj školi, ubivši dvoje djece i ozlijedivši devetoro drugih, opetovano je zlostavljala životinje, često im paleći repove.
Serijski ubojica i kanibal Jeffrey Dahmer je glave pasa i mačaka nabijao na kolac.
2016-11-17
Tako to krene, prvo sa mackama i psima i onda odjednom se pojavljuju odrubljene glave plavusa po Slavonskom Brodu. Ili vas pozovu na gulas...
2016-11-17
Noor wrote:svjesna sam toga, no ne znam koliko još vode treba proteći da društvena klima sazrije. koliko životnja još treba masakrirati, pomoriti i iskasapiti?
To su teška pitanja na kloja nema jasnih odgovora.
No, utješno je znati i biti svjestan kako se društvena klima u tom smislu možda prepolako, ali ipak sigurno mijenja na bolje.
Guest- Guest
Page 10 of 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Kanada legalizirala oralni sex sa životinjama
» Vučić: Dosta hrvatskog iživljavanja
» Ode glava Zoki...
» Zimska služba u ....Brodu.
» NLO IZNAD NAŠIH GLAVA RADE ŠTA HOĆE
» Vučić: Dosta hrvatskog iživljavanja
» Ode glava Zoki...
» Zimska služba u ....Brodu.
» NLO IZNAD NAŠIH GLAVA RADE ŠTA HOĆE